Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
7.3 C
Athens

|Interesting |People |News

Amantes Amentes, σε ελληνόφωνους rock ρυθμούς με επιρροές από Funk, Reggae και Rock and Roll.

"Οι Amantes Amentes είναι μια Ελληνόφωνη ροκ μπάντα από την Αθήνα. Η μουσική τους κινείται σε Rock ρυθμούς με Funk, Reggae, και Rock n Roll επιρροές"

Δημοσίευση:

Οι Amantes Amentes δημιουργήθηκαν το Φθινόπωρο του 2012 από τους Θοδωρή Κέπα, (φωνητικά) και Κώστα Μπερτόλη (ηλεκτρική κιθάρα). Το συγκρότημα το συμπληρώνουν, ο Γιώργος Καψάλης (Μπάσο) και ο Φοίβος Ανδριόπουλος (ντραμς). Η μουσική τους κινείται κυρίως σε ελληνόφωνους ροκ ρυθμούς αλλά έχουν και επιρροές από Funk, Reggae και Rock And Roll. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό που τους ακολουθεί σε όλα τα live.

Το όνομά τους προέρχεται από μια λατινική φράση που σημαίνει “Οι ερωτευμένοι είναι τρελοί”. Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές κυρίως της Αθηνάς όπως, ο Σταυρός του νότου, Αρχιτεκτονική Γκάζι, Τεχνόπολις κ.α Τον Ιούνιο του 2015 και έπειτα από δυο σχεδόν χρόνια προσπάθειας, κυκλοφορούν το πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Διαθέσεις”. Είδη από αυτό το δίσκο ακούγονται από τα ραδιόφωνα και κυκλοφόρησαν σε Digital Singles το, “Κι αν χαθώ”, “Μη ρωτάς” και “Μαζί σου”.

Διαβάστε τη συνέντευξη του συγκροτήματος Amantes Amentes

Amantes Amentes δημιουργήθηκαν το Φθινόπωρο του 2012

Πολλοί όταν ακούν rock το παρομοιάζουν με κάτι επαναστατικό, αντιδραστικό, πιστεύεται ότι σήμερα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η μουσική ισχύει;

H rock μουσική από τότε που γεννήθηκε ήταν η μουσική της αντίδρασης. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι όπως παλιότερα, που η λέξη rock ήταν συνώνυμη της παρανομίας, αλλά παρόλα αυτά ακόμα και στις μέρες μας, οι πιο επαναστατικές ιδέες συνοδεύονται από rock μουσική υπόκρουση. Η μουσική αυτή είναι αδύνατο να δεχτεί τις έννοιες του συμβιβασμού και αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Υπάρχει πολλές φορές η αίσθηση πως πλέον δεν υπάρχει έμπνευση στη μουσική σήμερα. Έχετε φοβηθεί πως κάποια τραγούδια σας μοιάζουν με κάποια αλλά του παρελθόντος;

Η σκέψη αυτή συγκλίνει με το γεγονός ότι, είναι δύσκολο πλέον στην εποχή που ζούμε να υπάρξει αυτό που λέμε παρθενογένεση. Δεν είναι και ακατόρθωτο φυσικά αλλά είναι σίγουρα δυσκολότερο, να δημιουργηθεί κάτι εντελώς πρωτότυπο για τους σημερινούς ακροατές, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Από πλευρά μας θεωρούμε πως ορισμένα τραγούδια μας, ίσως να μπορούν να θυμίσουν μουσικά κάποιο τραγούδι από το παρελθόν, από άποψη στίχων και ερμηνείας όμως πιστεύουμε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.

Είναι εύκολο ή τι το κάνει εύκολο να είσαι μέλος ενός συγκροτήματος; Τι προϋποθέσεις πρέπει να υπάρχουν για να δέσει ένα συγκρότημα (καταμερισμός, ομαδικότητα);

Εξαρτάται. Ένα συγκρότημα είναι μια οικογένεια, και σαν οικογένεια σίγουρα περνάει και δύσκολες μέρες, με ένταση, πίεση και κούραση. Ο ένας στηρίζει τον άλλο, και όσο πιο έντονη είναι αυτή η αλληλοβοήθεια τόσο πιο εύκολα περνάνε αυτά τα εμπόδια. Φυσικά χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα εκεί που πρέπει, αλλά το σημαντικότερο είναι η όρεξη να περάσουν τα μέλη του συγκροτήματος ευχάριστα την ώρα τους παίζοντας μαζί τις αγαπημένες τους μουσικές.

Πολλά συγκροτήματα έχουν αποφασίσει να ρίξουν το βάρος στον αγγλόφωνο στίχο ώστε να μπορούν να ακουστούν και εκτός συνόρων. Εσείς επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον ελληνόφωνο στίχο, για ποιο λόγο;

Τα συγκροτήματα που επέλεξαν στις μέρες μας να ρίξουν το βάρος τους στον αγγλόφωνο στίχο, ορθώς το πράξανε – πλέον μέσα από το ίντερνετ και τα social media είναι όλα πολύ πιο εύκολα. Σε ακούει και σε μαθαίνει περισσότερος κόσμος από όλα τα μέρη της γης, οπότε αυτό αυτομάτως το κάνει πιο ελκυστικό να ασχοληθείς με τον αγγλόφωνο στίχο – και να ζήσεις το όνειρο σου. Παλιότερα αυτό θα ήταν τρομερά δύσκολο αλλά αν σκεφτούμε ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα, έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να βγάλει μπάντες όπως οι Planet Of Zeus και  Rotting Christ για παράδειγμα, τότε ίσως κάτι σωστά κάνουμε.

Όσον αφορά εμάς, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τον ελληνόφωνο στίχο γιατί είναι πιο άμεσος, μιας και εκφραζόμαστε καλύτερα στη μητρική μας γλώσσα. Ούτως ή άλλως η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια και σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου με τόσους πολλούς τρόπους – λέξεις και εκφράσεις, που αυτό από μόνο του τη κάνει μοναδική.

Η μουσική τους κινείται σε Rock ρυθμούς με Funk, Reggae, και Rock n Roll επιρροές

Πιστεύεται πως το κοινό της ροκ στην Ελλάδα σήμερα είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα των εγχώριων συγκροτημάτων; Ποιο το μέλλον της Ελληνικής ροκ;

Το κοινό της ροκ στην Ελλάδα σήμερα, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένο με το αποτέλεσμα των εγχώριων συγκροτημάτων. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα συγκροτήματα  απ’ την Ελλάδα ξεπετάγονται στη διεθνή σκηνή και αυτό είναι τιμή μας.

Όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής ροκ είναι πιο περίπλοκο. Ο λόγος είναι γιατί η αίγλη της συγκεκριμένης σκηνής έχει περάσει, σε σχέση με παλιότερα και ιδιαίτερα τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90.

Από εκεί και πέρα οι μπάντες οι οποίες αντιπροσωπεύουν ακόμα το συγκεκριμένο είδος -στο οποίο ανήκουμε και εμείς- είναι λίγες. Θεωρούμε όμως ότι αντιπροσωπεύουν το χώρο  όσο καλύτερα μπορούν και θα έχουμε πολλά  να δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια, γιατί υπάρχουν πολύ αξιόλογες προσπάθειες. Η σκηνή της ελληνικής ροκ όλο και μεγαλώνει με μικρά αλλά σταθερά βήματα.

Πως κρίνετε το ίντερνετ, τα social media στο χώρο της μουσικής; Έχουν βοηθήσει και αν ναι πως;

Τα social media, έχουν βοηθήσει πολλές μπάντες να προωθήσουν το υλικό τους και να ακουστούν σε γωνίες του κόσμου που παλιότερα δεν θα είχαν την δυνατότητα. Αυτό φυσικά επιτρέπει και σε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό καλλιτεχνών να αναγνωριστούν.

Τον Ιούνιο του 2015 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας άλμπουμ “Διαθέσεις”. Είστε ικανοποιημένοι από το μουσικό αποτέλεσμα ακούγοντάς το σήμερα;

Πολύ. Και όχι μόνο για το μουσικό αποτέλεσμα. Δουλεύαμε το δίσκο κοντά στα τρία χρόνια. Όταν κυκλοφόρησε η ικανοποίηση που λάβαμε ήταν πολύ περισσότερη από όση αναμέναμε. Ακούγοντας το και σήμερα, συνεχίζουμε να είμαστε περήφανοι για τη δουλεία μας, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ιδέες οι όποιες θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί μέσα στα τραγούδια μας, όμως αυτό συμβαίνει πάντα στη μουσική.

Ο πρώτος τους δίσκος “Διαθέσεις” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 

Από το 2012 όπου και δημιουργηθήκατε είχατε και έχετε την ευκαιρία να εμφανίζεστε σε σκηνές όπως, ο Σταυρός του Νότου, Αρχιτεκτονική Γκάζι κ.α Τι αίσθηση σας αφήνει αυτό; Ποια συναισθήματα σας βγαίνουν εκείνη τη στιγμή; Σε ποια ακόμα σκηνή ονειρεύεστε να εμφανιστείτε;

Έχουμε την χαρά να έχουμε εμφανιστεί μέχρι τώρα στις περισσότερες γνωστές σκηνές και stageς της Αθήνας. Πέρα από αυτές που αναφέρατε, πέρσι το καλοκαίρι προσθέσαμε στο βιογραφικό μας άλλες δυο μεγάλες σκηνές, την Τεχνόπολη και του River Party. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να κάνουμε live σε σκηνές που εμφανίστηκαν και εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου μας και όχι μόνο.

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σκηνή που θα θέλαμε να εμφανιστούμε, ίσως μία να ήταν του Rockwave. Από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να εμφανιστούμε σε όσων το δυνατόν περισσότερους χώρους και σκηνές σε όλη την Ελλάδα για να προωθήσουμε το υλικό μας και τον ήχο μας.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον του συγκροτήματος; Τι να περιμένουμε από εσάς;

Όσο αφορά τα πλάνα μας μελετάμε πολύ προσεκτικά την κάθε μας κίνηση και αυτόν τον καιρό είμαστε σε επαφές για την οργάνωση ενός ακόμα live στην πόλη μας καθώς επίσης και με πολλά καλοκαιρινά festival τα οποία έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά τους στο χώρο της Ελληνικής ροκ σκηνής.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις επόμενες εμφανίσεις μας τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες επαρχιακές πόλεις και festival.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε μέσα από το Young People στου νέους σήμερα;

Να κάνουν υπομονή, γιατί τα πράγματα  αλλάζουν – όλα πάνε και έρχονται.  Να μην απογοητεύονται γρήγορα, να προσπαθούν συνεχώς για τους στόχος τους και για το καλύτερο.

Βίντεο Amantes Amentes

Amantes Amentes - Μη ρωτάς (single)
Amantes Amentes - Πες Μου Πως (Official Video)

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος Amantes Amentes συνεργάστηκαν: στην επιμέλεια και σύνταξη ερωτήσεων η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης. Ευχαριστούμε το συγκρότημα Amantes Amentes για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαAmantes Amentes, σε ελληνόφωνους rock ρυθμούς με επιρροές από Funk, Reggae και...

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

Φελίτσε και Λίλυ της Ελένης Καρασαββίδου στον Πολυχώρο Vault.

Λόγω αυξημένης προσέλευσης η παράσταση του έργου της Ελένης Καρασαββίδου «Φελίτσε...

“Σκληρές φωτογραφίες” του Κυριάκου Βέρη στο studio Μαυρομιχάλη.

Ο Οδυσσέας είναι, ή μάλλον ήταν, ένας κορυφαίος τζόκεϊ. Με άλογό...

Πάνος Βλάχος – “Χωρίς παρεξήγηση”

Ο Πάνος Βλάχος επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το νέο του album με τίτλο...

Ο Άρης Βανταράκης στην συνέντευξή του για το Young People.gr

Ο Άρης Βανταράκης είναι ένας νέος καλλιτέχνης του λαϊκού τραγουδιού, ο...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Έβελυν Παρασκευοπούλου: “Οδεύουμε σε καλό δρόμο για την ανάδειξη του δικαίου, της ισότητας και του σωφρονισμού”

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μια μάχιμη δικηγόρος με ισχυρή προσωπικότητα και διεθνείς επαφές παρά το νεαρό της ηλικίας της. Προερχόμενη από μία...

- Read Interesting Site Topics -

Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες ενός σκηνικού στο οποίο δύο «επίδοξοι μνηστήρες» διεκδικούν μια "δεσποσύνη σε κίνδυνο", αν...

Ο “Αρχάγγελος” της Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης (ο ψαρονίκος).

Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε το 1936 στα Ανώγεια της Κρήτης από μουσική οικογένεια με κυρίως ρίζες στην...

Frank Sinatra, ο πιο σημαντικός μουσικός καλλιτέχνης όλων των εποχών.

Francis Albert Sinatra, (Frank Sinatra) έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές του ως η "φωνή". Είναι ένας...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η πιο δύσκολη...