ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔημοφιλείςArcholekas, o Teenager της μουσικής με τα θετικά μηνύματα στους νέους.

Archolekas, o Teenager της μουσικής με τα θετικά μηνύματα στους νέους.

"O Archolekas μας μιλά στη συνέντευξή του για το νέο του single "Δε σ' αφήνω", τη συνεργασία του με την Minos EMI / Universal αλλά και τον ράπερ Ν.Ο.Ε"

O Archolekas ένας νέος – έφηβος καλλιτέχνης που ήδη από τα πρώτα του βήματα δείχνει πως θα έχει μέλλον στη μουσική σκηνή. Όπως λέει και ο ίδιος αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά και την αγάπη για τη μουσική. Το “Δε σ’ αφήνω” είναι το δεύτερο single που κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Minos EMI / Universal. Ο Archolekas έκανε την εμφάνισή του στο ευρύ κοινο την άνοιξη του 2020 με το single “Τι θα πει ο κόσμος”. Το Δεκέμβριο του 2020 εμφανίστηκε στο MadWalk μαζί με την Barbara Argyrou σε ένα ξεχωριστό medley κερδίζοντας θετικές εντυπώσεις.

Στη συνέντευξή του μας αποκαλύπτει πως η μουσική ήρθε στη ζωή του αλλά και για την έλξη που νιώθει για την κιθάρα. Ποια συναισθήματα απορρέουν μέσα από τη συνεργασία με μια από τις καλύτερες δισκογραφικές εταιρίες της χώρας μας, την Minos EMI / Universal. Μας περιγράφει την όλη διαδικασία της ολοκλήρωσης του single “Δε σ’ αφήνω” αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα που θέλει να περάσει ως νέος στους νέους. Τελειώνοντας μας αποκαλύπτει τα όνειρά του και τις προτεραιότητες του και μας συμβουλεύει να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που μας αγαπούν, γιατί αυτοί θα μας στηρίζουν και θα βοηθούν να διορθώνουμε τα τυχόν ελαττώματά μας.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Archoleka

Το “Δε σ’ αφήνω” αποτελεί περίτρανη απόδειξη του ταλέντου του Αρχολέκα, ο οποίος δε σταματάει να εξελίσσεται και να συναρπάζει με κάθε του κυκλοφορία

Αποτελείς έναν νέο καλλιτέχνη, με ταλέντο και όνειρα, ενώ έχεις ήδη κάνει κάποια σημαντικά βήματα στον χώρο. Πόσο εύκολο ήταν το να γίνει η αρχή για να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά σου;

Όπως κάθε αρχή, δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί κάτι στην πορεία. Ξεκίνησα εντελώς ερασιτεχνικά, κυρίως λόγω της αγάπης μου προς τη μουσική και το τραγούδι. Μέσα από πειραματισμούς πάνω σε διάφορα covers άλλων καλλιτεχνών και ανεβάζοντας μια σειρά από μουσικά YouTube Videos, άρχισα να ανακαλύπτω πόσο σημαντικό ρόλο, τελικά, παίζει η μουσική ως σύνολο στη ζωή μου.

Ομολογώ ότι στάθηκα τυχερός όταν δέχτηκα την πρόταση να συμμετέχω στο δυναμικό της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρίας της Ελλάδας, αλλά από την άλλη, πέραν της τύχης, θα έλεγα ότι αισθάνθηκα περήφανος που κάτι είδαν σε εμένα, κάτι αναγνώρισαν σε όλο αυτό που είδαν και άκουσαν.

Έχεις δηλώσει ότι όταν ξεκίνησες να παίζεις κιθάρα, αγάπησες τη μουσική. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς και με το κομμάτι της ερμηνείας;

Αυτό είναι αλήθεια. Ακούγοντας από μικρό παιδί τον θείο μου να παίζει κιθάρα και να δημιουργεί πανέμορφες μελωδίες, ένιωθα μια έλξη, έναν θαυμασμό για αυτό το μουσικό όργανο. Όταν έπιασα την κιθάρα για πρώτη φορά στα χέρια μου, αμέσως ήξερα ότι αυτή θα με συνοδεύσει στην υπόλοιπη ζωή μου. Και έτσι έγινε. Αμέσως αγάπησα περισσότερο τη μουσική, καθώς είδα πως μπορώ και εγώ ο ίδιος να δημιουργήσω έναν διαφορετικό μουσικό κόσμο, τον οποίο θα ήθελα και άλλοι να γνωρίσουν.

Η ερμηνεία ήρθε συμπληρωματικά στη μουσική, καθώς σταδιακά άρχισα να ανακαλύπτω ότι ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, με στόχο να με βοηθήσει να εκφράσω στο μέγιστο αυτά που θέλω να πω μέσα από τη μουσική και το τραγούδι. Να μεταφέρω στον κόσμο που θα επιλέξει να ακούσει τα κομμάτια μου, όχι μόνο αισθήματα μέσα από τη μουσική, αλλά και εικόνες, μέσα από την ερμηνεία μου.

Στην ηλικία μόλις των 16 ετών, έχεις ξεκινήσει ήδη τη συνεργασία σου με τη δισκογραφική εταιρία MINOS EMI / Universal. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία, ποια είναι τα συναισθήματά σου γι’ αυτό;

Η επικοινωνία μας ξεκίνησε όταν είδαν στο YouTube κάποια covers που είχα κάνει. Προφανώς, κάτι είδαν σε εμένα που τους άρεσε, και έτσι ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Βλέποντας και εγώ με τη σειρά μου ποσό αξιόλογοι και καταξιωμένοι άνθρωποι εργάζονται στη Minos EMI / Universal, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία.

Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στο δημιουργικό μιας τόσο μεγάλης και σημαντικής δισκογραφικής εταιρίας. Θεωρώ πολύ βασικό που έχω πίσω μου μια πολύ δυνατή ομάδα να με υποστηρίζει και να με κατευθύνει σε κάθε μου βήμα ή σε κάθε ιδέα που μπορεί να έχω. Είμαι σίγουρος ότι μέσω Minos EMI / Universal και των ανθρώπων της, θα δείτε στο μέλλον πολύ όμορφα και δημιουργικά πράγματα, γιατί εκτός ότι η εκτίμηση που έχουμε είναι αμοιβαία, πιστεύουν σε εμένα και εγώ σε εκείνους. Οπότε, μια συνεργασία που ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, είμαι σίγουρος ότι θα εξελιχθεί ακόμα πιο δυναμικά στο άμεσο και όχι μόνο μέλλον.

“Δε Σ’ αφήνω” ένα single με πολύ αισιόδοξα και καλοκαιρινά vibes στο οποίο συμμετέχει ο δημοφιλής και ξεχωριστός ράπερ Ν.Ο.Ε στέλνοντας το δικό του θετικό μήνυμα στη σημερινή γενιά: πώς η αγάπη ξεπερνάει το μίσος και τα όνειρα ξεπερνούν τους φόβους

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι με τίτλο “Δε σε Αφήνω”, στο οποίο έχει επιμεληθεί εσύ ο ίδιος τη μουσική. Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Το τραγούδι αυτό είναι αποτέλεσμα διαφόρων πειραματισμών με μελωδίες, όργανα και φυσικά ολοκληρώνεται με την καταπληκτική ενορχήστρωση του Sin Laurent. Ξεκίνησα τη δημιουργία του κομματιού πριν λίγους μήνες και κάθε φορά που το άκουγα είτε πρόσθετα κάτι ή άλλαζα κάτι, ώστε να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που ακούτε αυτή τη στιγμή.

Μέσα από το τραγούδι σου στέλνεις ένα πολύ θετικό μήνυμα, πως η αγάπη ξεπερνάει το μίσος και τα όνειρα ξεπερνούν τους φόβους. Είναι κάτι που έχεις και εσύ ως μότο στη ζωή σου;

Ισχύει. Ναι. Μα έτσι δεν είναι; Τι πιο όμορφο από το να αγαπάς; Όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και με την ευρεία έννοια της αγάπης. Δεν είναι αυτό το συναίσθημα που αλλάζει τα πάντα και σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο πιο όμορφο;

Αυτό, λοιπόν, πιστεύω και αυτό ήθελα να περάσω στον κόσμο. Ποιο το νόημα να ζεις σε έναν κόσμο γεμάτο μίσος; Για ποιον λόγο να περνάνε τα χρόνια χωρίς να έχεις νιώσει την ευτυχία και την ηρεμία που προσφέρει το αίσθημα του να αγαπάς, αλλά να αναλώνεσαι σε πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν κάνουν κανέναν ευτυχισμένο;

Από την άλλη, χωρίς τα όνειρα θα μπορούσε κάποιος να προχωρήσει στη ζωή του; Σαφώς πάντα υπάρχει ο φόβος, ο φόβος για το άγνωστο, για την απόρριψη και για την αποτυχία, αλλά όταν κάποιος πιστεύει στα όνειρά του, τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο; Νομίζω τίποτα. Γιατί τα όνειρα είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη και μας κάνουν να μπορούμε να προσπαθούμε συνεχώς να επιτύχουμε τους στόχους μας, σε κάθε επίπεδο: Επαγγελματικό, προσωπικό, κοινωνικό.

Για τη δημιουργία του single συνεργάστηκες με τον ράπερ N.O.E. Πώς ήταν αυτή η συνεργασία;

Συναντηθήκαμε τυχαία στο μετρό και αποφάσισα να πάω να του μιλήσω. Έδειξε ενδιαφέρον για αυτά που του έλεγα, του έστειλα κάποια κομμάτια μου να ακούσει, του άρεσαν και αρχίσαμε να συζητάμε πάνω σε διάφορα μουσικά θέματα.

Λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στο χώρο, μου έδινε πάντα συμβουλές, τις οποίες και τις έχω κρατήσει, καθώς είναι πολύ σημαντικό να ακούς έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη να ενδιαφέρεται για αυτό που κάνεις και για αυτό που είσαι.

Πραγματικά τον ευχαριστώ πολύ που πίστεψε και εκείνος με τη σειρά του σε εμένα. Το αποτέλεσμα αυτής της γνωριμίας είναι αυτή η εκπληκτική μουσική συνεργασία, για την οποία δουλέψαμε πολύ όμορφα μαζί.

Αρχολέκας: Να έχετε πάντα ανθρώπους δίπλα σας τους οποίους εμπιστεύεστε να σας συμβουλεύουν και να σας αγαπούν

Θέλεις να μας μεταφέρεις κάποιες αναμνήσεις σου από την περίοδο των ηχογραφήσεων αλλά και της δημιουργίας του video clip;

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Ξεκινήσαμε με πολύ όρεξη να ηχογραφούμε το τραγούδι, ξέροντας ότι θέλουμε να βγει ένα άριστο αποτέλεσμα. Περάσαμε πολύ καλά, κάναμε πλάκα, συζητούσαμε άλλοτε για καθημερινά πράγματα και άλλες φορές για σημαντικά θέματα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι όλοι οι συνεργάτες περνούσαμε καλά και είχαμε ως κοινό στόχο να βγει ένα αποτέλεσμα που να αρέσει και σε εμάς και στον κόσμο.

Τα γυρίσματα του video clip ήταν άρτια οργανωμένα, κάτι που είχαν φροντίσει τόσο η εταιρία μου, Minos EMI / Universal όσο και ο σκηνοθέτης του video clip, ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος. Ναι μεν ήταν κουραστικά, όπως καθετί που απαιτεί προγραμματισμό και συντονισμό ανθρώπων και πολλές ώρες ώστε να βγει το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά το κάναμε με πολύ κέφι και με πολύ καλή διάθεση.

Είναι πάντα αυτό που λέω: Όταν όλοι οι συντελεστές ενός project είναι ταλαντούχοι και με όρεξη για δημιουργία, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι αισθητικά και καλλιτεχνικά ολοκληρωμένο.

Ποια τα ακούσματά σου και από ποιους καλλιτέχνες δέχτηκες επιρροές; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαυμάζεις και θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί του;

Από μικρή ηλικία άκουγα διάφορα είδη μουσικής, όπως pop, jazz, μπαλάντες. Σταδιακά ξεκίνησα να ακούω και ελληνική trap, αλλά και καλλιτέχνες που με έχουν επηρεάσει μουσικά, όπως The Weekend, Billie Eilish, και Melisses.

Από καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ, σίγουρα ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Χρήστος Μάστορας, τον οποίο και τον θαυμάζω πολύ.

Θέλεις να μας αποκαλύψεις κάποια όνειρα σου για τη ζωή σου και την καριέρα σου;

Προς το παρόν κοιτάω να κάνω σταθερά βήματα στο χώρο. Έχω πολλά όνειρα και σκέψεις για τη μουσική μου καριέρα, για τα οποία θέλω να δουλέψω πολύ να τα πραγματοποιήσω, καθώς με ενδιαφέρει δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στην μουσική σκηνή και να με γνωρίσει και αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος. Ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα δείτε πολύ όμορφα δείγματα της δουλειάς μου και πραγματικά θα είναι συγκινητικό να έχω και τον κόσμο συντροφιά σε αυτήν μου την εξέλιξη.

Επειδή είμαι ακόμα στο σχολείο, ταυτόχρονα με τη μουσική μου πορεία, αφιερώνω αρκετό χρόνο και στα μαθήματά μου, καθώς είναι πολύ σημαντικό, πέρα από τη μουσική παιδεία, να αποκτήσω και γενικότερη μόρφωση, για τώρα και για το μέλλον.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσα από το Young People.gr;

Να μην αφήνετε τα όνειρά σας. Να κυνηγάτε κάθε ευκαιρία που θα σας φέρει πιο κοντά στο στόχο σας, όποιος και αν είναι αυτός. Και ακόμα πιο σημαντικό: Να έχετε πάντα ανθρώπους δίπλα σας τους οποίους εμπιστεύεστε να σας συμβουλεύουν και να σας αγαπούν. Αυτοί είναι και οι άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο θα σας υποστηρίζουν, αλλά και οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τυχόν ελαττώματα που, λίγο ή πολύ, όλοι έχουμε. Είναι αυτοί που θα γυρίσουν και θα σας πουν “Δε σε Αφήνω”.

Βίντεο & Instagram

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από τη Minos EMI, a Universal Music Company

https://archolekasnoe.lnk.to/DenSAfinwPR

Archolekas, N.O.E. - Den S' Afinw (Official Music Video)

Archolekas & N.O.E. “Δε Σ’ Αφήνω

  • Μουσική: Archolekas
  • Prod by Sin Laurent
  • Στίχοι: Archolekas, N.O.E

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Archoleka συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τον Archoleka & την δισκογραφική εταιρία Minos EMI, / Universal για την συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- New Post & Article Archive