ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗθοποιοίΆρης Κασαπίδης: "Το θέατρο επηρεάζει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου"

Άρης Κασαπίδης: “Το θέατρο επηρεάζει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου”

"Συνέντευξη με τον ηθοποιό Άρη Κασαπίδη. Απαντά για το ρόλο του θεάτρου στη ζωή του και μας μιλά για την παράσταση "Δε μιλένιαλς"

Ο Άρης Κασαπίδης μας αποκαλύπτει για το πως ήρθε το θέατρο στη ζωή του. Πως μέσα από τη συμμετοχή του σε σχολική θεατρική ομάδα ανακάλυψε τη μαγεία του θεάτρου και πλέον είναι κομμάτι της ζωής του. Μας μιλά για τους millennials και το ρόλο που υποδύεται ο ίδιος και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, καθώς και για την άψογη συνεργασία τους.

Πιστεύει ότι η συνέπεια στο επάγγελμα του ηθοποιού είναι το παν!!! Θεωρεί πως η υποκριτική κάθε άλλο παρά σε αλλοιώνει. Στον ίδιο έκανε μόνο καλό… Έμαθε να εκφράζει τα συναισθήματα του και όχι μόνο. Ονειρεύεται να συνεργάζεται μόνιμα με όμορφους ανθρώπους και ας έχει τον πιο μικρό ρόλο.

Η δυσκολία για αυτόν είναι το μόνιμο άγχος για το αν έχεις δουλειά τον επόμενο χρόνο! Θέλει να ζει τη ζωή του χωρίς συμβιβασμούς και να έχει γύρω του ανθρώπους που αγαπά. Κλείνοντας μας στέλνει το μήνυμα του, όπως ακριβώς αυτά που θα έλεγε στον πιτσιρικά εαυτό του.

Διαβάστε την συνέντευξη του Άρη Κασαπίδη

“Συνοπτικά τα σχέδια μου είναι να ζήσω την ζωή μου χωρίς συμβιβασμούς”

Πότε αντιλήφθηκες την κλίση σου προς την υποκριτική; Υπήρχε κάτι που σε επηρέασε;  

Το θέατρο και την υποκριτική την ανακάλυψα όταν ήμουν δευτέρα λυκείου. Αυτό που με επηρέασε ήταν η θεατρική ομάδα του σχολείου μου. Είχε χρόνια που λειτουργούσε και λειτουργεί ακόμα και εγώ τότε μπήκα σε αυτή με σκοπό να χάσω μάθημα! Κάπως έτσι μπήκα σε ένα κόσμο που ούτε εγώ κατάλαβα πόσο γρήγορα ερωτεύτηκα. 

Ποιος είναι ο ρόλος του θεάτρου στη ζωή σου; 

Δεν υπάρχει κάποιος ρόλος. Γιατί νομίζω πως πλέον το θέατρο είναι κομμάτι της ζωής μου. Εξαιτίας του είμαι αυτός που είμαι. Αυτό που θέλω να πω είναι πως με κάπως έμμεσο αλλά και άμεσο τρόπο, το θέατρο επηρεάζει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Φυσικά εξαρτάται και από πολλούς άλλους παράγοντες αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα που σίγουρα θα μιλάμε για ώρες! 

Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για το έργο που ανεβάζετε (π.χ κυρίως το θέμα κ.α); 

Ας πούμε πρώτα για τους millennials. Οι millennials είναι η γενιά που η χρονολογία της ξεκινάει το 1981 και τελειώνει το 1996. Το έργο λοιπόν αναφέρεται σε τρεις ανθρώπους που ανήκουν σ αυτή την γενιά και περιγράφουν μέσα από την ζωή τους πως είναι να είσαι 30 (ή και λίγο παραπάνω ή και λίγο λιγότερο) και να ζεις στην Αθήνα στο σήμερα.  

Ποιο ρόλο υποδύεστε στο έργο; 

Ο ρόλος μου είναι ο Άρης. Ο Άρης είναι ρομαντικός, ερωτευμένος με την ζωή άνθρωπος, ο οποίος γράφει και συνθέτει μουσική. Ο ήχος του είναι πειραματικός και πολλοί δεν εκτιμούν την μουσική του. Δεν την καταλαβαίνουν ίσως; Δεν ξέρει και ο ίδιος.

Το έργο διαδραματίζεται σε διάφορα stage χρόνου και σε όλα τα stage ο Άρης περιμένει έναν μουσικό παραγωγό. Είναι αυτό το βήμα που περιμένει για να του αλλάξει την ζωή. Για να έρθει λίγο πιο κοντά στο όνειρο του. Έχει μία αδερφή, την Λουκία και σε ένα από τα stage χρόνου γνωρίζει την Χρύσα, την οποία στην συνέχεια ερωτεύεται. 

Παρουσιάστε μας και τους άλλους ηθοποιούς, μαζί με λίγα λόγια για το ρόλο που ενσαρκώνουν; 

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι η Χρύσα Κολοκούρη και η Λουκία Ανάγνου. Η Χρύσα η οποία σκηνοθετεί και την παράσταση, υποδύεται την Χρύσα. Μία κοπέλα που μεγάλωσε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη, σπούδασε νομική και μετά ήρθε στην Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρο της. Να γίνει ηθοποιός. Γνωρίζει τον Άρη τυχαία σε ένα από τα live του και τον ερωτεύεται και εκείνη.

Η Λουκία υποδύεται την Λουκία. Μια δικηγόρο η οποία δουλεύει πολλές ώρες αλλά πάντα το βράδυ χαλαρώνει στα live του αδερφού της. Η Λουκία προσπαθεί σε όλα τα stage χρόνου να ξεπεράσει τον χωρισμό της με την Παναγιώτα.  

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης “Δε millennials”

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στις πρόβες; Αν ναι, πως τις ξεπεράσατε; 

Νομίζω πως πέρα από την κούραση που υπήρχε, καθώς είναι μια περίοδος που βρίσκομαι στο δρόμο σχεδόν όλη την μέρα, οι πρόβες κύλησαν πολύ ομαλά. Δεν υπήρχαν δυσκολίες και μπορώ να πω πως αντίθετα υπήρχε πολύ καλό και ευχάριστο κλίμα. (Τώρα τα κορίτσια μπορεί να μην έλεγαν το ίδιο που είχαν εμένα στις πρόβες! (Αστειεύομαι)! 

Πώς είναι η συνεργασία σας με τους ηθοποιούς της παράστασης; 

Είναι μια υπέροχη συνεργασία με δύο φανταστικούς και ταλαντούχους ανθρώπους! Πραγματικά και η Χρύσα και η Λουκία είναι καταπληκτικές και σαν συνεργάτες και σαν φίλοι! (Πάλι δεν ξέρω αν μπορούν να πουν το ίδιο!) 

Ποια είναι για εσάς η πρόκληση; 

Αυτό που θεωρώ πρόκληση στον κάθε ρόλο και στην κάθε παράσταση, είναι η συνέπεια. Δηλαδή το να είμαι συνεπής στην ψυχοσύνθεση του ρόλου και με αυτόν το όρο, θεωρώ καλύπτονται και άλλοι παράγοντες. Όπως η συνέπεια στην κινησιολογία που φέρει ένας ρόλος. Ακόμα και η δική μου συνέπεια σαν ηθοποιός απέναντι στους συναδέλφους. Νομίζω πως στο συγκεκριμένο επάγγελμα σε όλο του το φάσμα, η συνέπεια είναι το παν. 

Θέλετε να στείλετε κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα μέσα από την παράσταση; 

Το μήνυμα που δίνει αυτή η παράσταση είναι κάπως αισιόδοξο για εμένα. Νομίζω πως αυτό που θέλουν να θίξουν αυτοί οι τρεις χαρακτήρες με χιούμορ και σαρκασμό είναι οι δυσκολίες και τα όνειρα μιας γενιάς, που έχει την προσδοκία να ζήσει όπως η προηγούμενη, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να χαράξει τον δικό της δρόμο και να κρατήσει ζωντανή μέσα της την αίσθηση πως τελικά (μάλλον) όλα θα πάνε καλά. 

Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα μέσα από την ενασχόληση με την υποκριτική; 

Προς το χειρότερο εννοείς; Το ρήμα αλλοιώνω έχει μία κάπως αρνητική χροιά και δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο με την υποκριτική. Τουλάχιστόν θα μιλήσω για εμένα που ξέρω ότι με έχει βοηθήσει σε πολλά πράγματα η υποκριτική στην ζωή μου και το βασικότερο που με έμαθε, είναι το να εκφράζω τα συναισθήματα μου. Σου είπα και πριν πως το θέατρο επηρεάζει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Τώρα αν την επηρεάζει προς το καλό ή το κακό, αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω για όλους.  

“Νομίζω πως στο συγκεκριμένο επάγγελμα σε όλο του το φάσμα, η συνέπεια είναι το παν”

Ποιον ρόλο ονειρεύεσαι κάποια μέρα να ερμηνεύσεις στο θέατρο; 

Δεν ονειρεύομαι ρόλους και δεν έχω ποτέ κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Ίσα ίσα, όλοι οι ρόλοι είναι ευπρόσδεκτοι και κάθε ένας από αυτούς μία καινούρια, διαφορετική πρόκληση.

Αυτό που ονειρεύομαι στην δουλειά μου είναι οι συνεργασίες με όμορφους ανθρώπους. Αλήθεια προτιμώ να συνεργάζομαι μόνιμα με όμορφους ανθρώπους και ο ρόλος μου ας είναι ο πιο μικρός σε όλη την παράσταση.  

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ζωή του ηθοποιού είναι δύσκολη. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι δυσκολίες υπάρχουν; 

Τι; Δύσκολη; Έλα ρε όχι. Καμία δυσκολία ο μόνιμος κόμπος που υπάρχει στο στομάχι από το άγχος για το αν θα έχεις δουλειά την επόμενη σεζόν. Άκου εκεί δύσκολη… 

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Τι θα ήταν όνειρο ζωής για σένα; 

Συνοπτικά τα σχέδια μου είναι να ζήσω την ζωή μου χωρίς συμβιβασμούς. Να έχω γύρω μου τους ανθρώπους που αγαπώ και όπως είπα και πριν όμορφες συνεργασίες με όμορφους ανθρώπους. Αυτό νομίζω είναι όνειρο ζωής. Ε και τα ταξίδια! 

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους μέσα από το Young People.GR; 

Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να δώσω κάποια συμβουλή. Ξέρω τι θα έλεγα στον πιτσιρικά εαυτό μου. Θα προσπαθούσα να του εξηγήσω να μην τα περιμένει όλα απλόχερα και δεδομένα και θα του έλεγα συνέχεια και όπου τον πετύχαινα πως αν θέλει κάτι, ό,τι και να είναι αυτό, να το βάζει στόχο, να το προσπαθεί και να το κυνηγάει μέχρι να τα καταφέρει. Είναι κάτι που πάντα λέω στον εαυτό μου.


Πληροφορίες Παράστασης

Τρεις νέοι άνθρωποι, λίγο πριν και λίγο μετά τα 30, προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στη ζωή, τον έρωτα και τη φιλία. Ένα πάρτι γενεθλίων, ένας χωρισμός, το νοίκι στο τέλος του μήνα, ένας μουσικός παραγωγός που δεν έρχεται ποτέ, αποτυχημένες οντισιόν και συνεντεύξεις για δουλειά, η ενηλικίωση και η ελπίδα ότι, δεν μπορεί, κάτι θα συμβεί… Όλα με φόντο την Αθήνα του σήμερα.  

Μία παράσταση με έντονα στοιχεία μιούζικαλ, στην οποία οι τρεις χαρακτήρες ξεδιπλώνουν με χιούμορ και σαρκασμό τις δυσκολίες και τα όνειρα μιας γενιάς, που έχει την προσδοκία να ζήσει όπως η προηγούμενη, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να χαράξει τον δικό της δρόμο και να κρατήσει ζωντανή μέσα της την αίσθηση πως τελικά (μάλλον) όλα θα πάνε καλά. Διαβάστε το δελτίο τύπου…

Συντελεστές: 

  • Κείμενο-Σκηνοθεσία: Χρύσα Κολοκούρη 
  • Πρωτότυπη μουσική και μουσικός επί σκηνής: Tsolimon (Νίκος Τσώλης) 
  • Αφίσα-artwork: Γιώτα Ζουμπούλη 
  • Φωτογραφίες: Σοφία Μανώλη 
  • Trailer: Συμεών Τσακίρης 
  • Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας 
  • Παίζουν: Λουκία Ανάγνου, Άρης Κασαπίδης, Χρύσα Κολοκούρη 

Χώρος διεξαγωγής

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Bar, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός

Φωτογραφικό Αφιέρωμα της παράστασης

*Σημείωση:  Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του ηθοποιού Άρη Κασαπίδη συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια & σύνταξη ερωτήσεων η Ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης. Ευχαριστούμε τον ηθοποιό Άρη Κασαπίδη και το Γραφείο Τύπου Cont Act (Μαριάννα Παπάκη & Νώντας Ντουζίνας) για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Amy Winehouse, η φωνή που συνδυάζει Soul, Jazz αλλά και r&b.

Μια από τις νεαρότερες φωνές που κατάφεραν να αφήσουν εποχή είναι αυτή της Amy Winehouse. Το ταλέντο της ήταν εμφανές από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, όπως...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

- New Post & Article Archive