Σάββατο, Ιούνιος 22, 2019
  • Αρχική
  • Τέχνες
  • Radio

Ben Hur – Μπέν Χούρ.

Η γνωστή ιστορία εκδίκησης του Μπεν Χούρ όπου κατηγορήθηκε για προδοσία από τον θετό αδερφό του και πάλι στη μεγάλη οθόνη. Η πρώτη απόπειρα ήταν το 1959 με πρωταγωνιστή τον Τσάρλτον Ίστον και 11 όσκαρ. Φυσικά αυτή η έκδοση δεν έχει καμία σχέση και δεν προβλέπετε κάποιο όσκαρ παρότι συμφωνούν οι περισσότεροι πως ο Τζακ Χιούστον ανέβασε πολύ την ταινία.

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Λου Γουάλας από τα τέλη του 19 αιώνα. Η ιστορία έχει πρωταγωνιστή έναν Ιουδαίο πρίγκιπα που διώκεται από το θετό του αδερφό με την ψεύτική κατηγορία της προδοσίας. Τα χρόνια που ακολουθούν είναι πολύ δύσκολα αφού η τιμωρία του είναι να είναι σκλάβος στις γαλέρες του ρωμαϊκού στόλου. Όμως η εκδίκηση που θρέφει μέσα του για τον αδερφό του και πλέον στρατηγό Μεσάλα του δίνει τη δύναμη να επιζήσει.

Όταν φτάνει η στιγμή της επιστροφής του στην Ιερουσαλήμ και ενώ ήταν κοντά στο να πάρει την εκδίκησή του αντί αυτού βρίσκει την λύτρωση. Ο Μπέν Χούρι βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ στις τελευταίες μέρες του Ιησού και αυτά που συμβαίνουν στην Άγια πόλη τον μεταλλάσσουν.

  • Τίτλος: Ben Hur – Μπέν Χουρ.
  • Σκηνοθεσία: Τιμούρ Μπεκμανπέντοφ.
  • Σενάριο: Λου Γουάλας, Κέιθ Ρ Κλάρκ, Τζον Ρίντλεί.
  • Ηθοποιοι: Τζακ Χιούστον, Ναζανίν Μπονιάντι, Τόμπι Κέμπελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άγελετ Ζούρερ, Ροντρίγκο Σαντόρο κ.α
  • Μουσική: Μάρκο Μπελτράμι.
  • Διάρκεια: 125 Λεπτά.

Το συμπέρασμα είναι πως αυτή η ταινία σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτής του 1959. Έχει όμως μεγάλα ονόματα και πολύ καλές ερμηνείες. Σιγουρα έχουμε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε το χριστιανικό μυθιστόρημα του Λου Γουάλας.

Young People Team
Ο τομέας διαχείρισης, έκφρασης και υλοποίησης ιδεών, είναι η ομάδα που οργανώνει, προγραμματίζει, βάζει προτερεότητες και ελέγχει από την αρχή έως το τελευταίο στάδιο την δημοσίευση των άρθρων. Επεξεργάζεται και υλοποιεί όλες τις δικές σας ιδέες, και παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.

Radio Young People.gr

Ακούστε Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, την καλύτερη ξένη μουσική...

Folow Us

3,186ΥποστηρικτέςΚάντε Like
175ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

The Message

Να μην φοβάστε να ακολουθήσετε τα όνειρά σας, πιστέψτε σε αυτό...

Στρατής

Καλλιτέχνης

Σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης και της κατήφειας, οι νέοι δεν πρέπει να...

Κελαϊδίτη

Αθλήτρια

Theme of the week

Η περίοδος της εξεταστικής είναι αναμφισβήτητα ο εφιάλτης όλων των φοιτητών. Η ώρα που...