Τρίτη, Οκτώβριος 16, 2018

Celine Dion, μια από τις πιο ισχυρές φωνές της Pop μουσικής σκηνής.

Φτάνοντας προς το σήμερα και ξεφυλλίζοντας τις πιο σπουδαίες στιγμές της Celine Dion βλέπουμε πως είναι πλέον η Γυναίκα τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως στην ιστορία της μουσικής.

Celine Dion, η πριγκίπισσα της μουσικής, η τραγουδίστρια θρύλος της παγκόσμια Pop μουσικής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών. Η τραγουδίστρια με τις φωνητικές ικανότητες που όρια γ αυτήν δεν υπάρχουν. Η τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστορία της μουσικής. Με σημαντικά βραβεία όπως τα πέντε Grammy, με επιρροές από, όπως, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Bee Gees αλλά όπως έχει δηλώσει και η ίδια με ακούσματα όπως, Janis Joplin, The Doobie Brothers, Etta James, Roberta Flack κ.α Το είδος μουσικής που αρέσκεται είναι Pop, Rock & Pop, Soft Rock, Power Ballads.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Celine Dion είχε την τύχη να ζει μέσα σε μια πολυμελή μουσική οικογένεια. Γεννήθηκε στο Charlemagne του Καναδά στις 30 Μαρτίου του 1968 και ήταν το δέκατο τέταρτο παιδί της οικογένειας. Η Celine Dion από μικρή έδειχνε το ταλέντο της. Απο 12 ετών έγραψε με την βοήθεια της μητέρας της το πρώτο τραγούδι. Ο αδερφός της το έστειλε αμέσως σε κασέτα στον Rene Angelil, (όλοι γνωρίζουμε πως ήταν μελλοντικός άντρας της ζωής της). Ο Rene Angelil κατάλαβε αμέσως πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της μουσικής όμως σίγουρα δεν φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε. Αυτό άλλαξε τη ζωή της Celine Dion ριζικά αφού η οικογένειά της δεν ζούσε και τις καλύτερες οικονομικά στιγμές.

Σε ηλικία 13 και 14 ετών η Celine Dion εμφανίζεται μπροστά σε τηλεοπτικά κοινά του Καναδά, Ιαπωνίας και Γαλλίας έτσι σε μικρή ηλικία αρχίζει να δημιουργεί το δικό της κοινό. Εκεί έρχονται και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις σε συναυλίες μεγάλων ονομάτων πριν βγουν στη σκηνή. Ο Rene Angelil βάζει υποθήκη το σπίτι του για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το πρώτο της άλμπουμ το όποιο γίνεται χρυσό στην Γαλλία. Επίσης το 1988 συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision στο Δουβλίνο όπου κατακτά την πρώτη θέση εκπροσωπώντας την Ελβετία. Όλα αυτά έδειχναν πως ο δρόμος της Celine Dion στη μουσική σκηνή άρχισε να ανοίγει διάπλατα καθώς πλέον οι φωνητικές της ικανότητες ήταν εμφανής.

Το πρώτο αγγλόφωνο άλμπουμ επιτέλους έρχεται και έχει τίτλο “Unison” τα πρώτα θετικά σχόλια αλλά και οι πωλήσεις κάνουν την Celine Dion γνωστή τώρα σε ένα ακόμα πιο δύσκολο κοινό όπως αυτό της Αμερικής. Τα αγγλόφωνα άλμπουμ είναι πλέον γεγονός τα οποία γίνονται ανάρπαστα η Celine Dion  κατακτά και την Αμερική. Singles όπως το “The Power Of Love”, “Beauty & The Beast” έχουν εκατομμύρια πωλήσεις και ακούγονται καθημερινά σε όλα τα ραδιόφωνα  σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ να σημειώσουμε και την ερμηνεία της στο “Beauty & The Beast” για την ταινία “Η ωραία και το τέρας” ντουέτο με τον Peabo Bryson το 1992. Το βραβείο Grammy και το Όσκαρ ήταν φυσικό επακόλουθο.

Τα άλμπουμ διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, άλλα σε αγγλικό στίχο και άλλα σε γαλλικό. Αυτά τα άλμπουμ, της έδωσαν και τα καλύτερα βραβεία, όπως τα Grammy του καλύτερου της χρονιάς. Ένα χαρακτηριστικό σε αυτά που προ είπαμε ήταν το άλμπουμ “Falling Into You” κατάφερε να γίνει όταν κυκλοφόρησε το πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως. Η Celine Dion στο τέλος της δεκαετίας του 90 είχε καταφέρει να είναι η πιο αγαπητή και γνωστή τραγουδίστρια στο κόσμο.

Η Δεκαετία του 90΄ ίσως για πολλούς να ήταν η καλύτερη στη μουσική της πορεία. Ας δούμε μερικά από αυτά τα σημαντικά σημεία. Το 1998 κατακτά το βραβείο Όσκαρ με το “My Heart Will Go On” για την ταινία “Τιτανικός” το οποίο βρίσκεται στο άλμπουμ “Let’s Talk About Love”. Το “Let’s Talk About Love” είναι ένα ακόμα άλμπουμ της Celine Dion που κατακτά τις κορυφές. Είναι ένα άλμπουμ στο οποίο η Celine Dion κάνει ντουέτα με μεγάλα ονόματα όπως, Bee Gees, Barbra Streisand, Luciano Pavarotti κ.α

Ο ερχομός της νέας χιλιετίας φέρνει τη Celine Dion με ένα ακόμα πετυχημένο άλμπουμ “A New Day Has Come” όπου μετά την καταστροφή των δίδυμών πύργων από τρομοκρατική επίθεση ήταν και επίκαιρο. Βέβαια αυτό το άλμπουμ είχε άλλο λόγο δημιουργίας, μας μιλάει για μια νέα, καινούργια μέρα αναφέροντας κυρίως ότι πλέον είναι μητέρα. Από το Μάρτιο του 2005 έως το Δεκέμβριο του 2007 η Celine Dion υλοποιεί μια ιδέα του Rene Angelil. Πέντε μέρες την εβδομάδα μια εξαιρετική παράσταση με χορό και ειδικά εφέ σε ένα θέατρο 4000 χιλιάδων θέσεων στο Λας Βέγκας (Caesars Palace) που είχε στηθεί μόνο για αυτές τις παραστάσεις. Μια ανεπανάληπτη επιτυχία που είχαν την ευκαιρία όσοι δεν βρέθηκαν κάποια από αυτά τα βράδια να δουν στιγμές στο DVD “Celine Dion In Las Vegas” που κυκλοφόρησε αμέσως μετά. Παράλληλα με αυτές τις παραστάσεις η Celine Dion κυκλοφόρησε ακόμα ένα άλμπουμ με τίτλο “One Heart”.

Φτάνοντας προς το σήμερα και ξεφυλλίζοντας τις πιο σπουδαίες στιγμές της Celine Dion βλέπουμε πως είναι πλέον η Γυναίκα τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως στην ιστορία της μουσικής. Ενώ πλέον θεωρείται ένας θρύλος και από τα μεγαλύτερα ονόματα της Pop μουσικής σκηνής. Η Celine Dion συνεχίζει να δημιουργεί το ένα καλύτερο άλμπουμ από το άλλο. Συνεχίζει τις εμφάνισής της στο Λας Βέγκας ενώ οι περιοδείες στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική είναι συνεχώς στο πρόγραμμά της. Η Celine Dion συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά γι αυτό που την αγάπησαν όλοι σε ολόκληρο τον κόσμο, να ερμηνεύει μέσα από την καρδιά της.

Περιοδείες. Μια τραγουδίστρια του βεληνεκούς της Celine Dion είναι λογικό να έχει και πολλές περιοδείες σε ολόκληρο το κόσμο καθώς η φίλοι της βρίσκονται σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Εμείς θα σταθούμε περισσότερο στην μεγαλύτερη από αυτές. Μια περιοδεία που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2008 και είχε προορισμό 23 χώρες, 93 πόλεις. Αποτέλεσμα αυτής της περιοδείας; Πάνω από 3 εκατομμύρια θεατές. Αυτή η περιοδεία κυκλοφόρησε σε DVD όπου και έγινε ανάρπαστο αλλά και κατέκτησε το νούμερο ένα σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ. Την παρουσίασε σαν ένα ταξίδι στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Επίσης βλέπουμε μέσα από τις περιοδείες πως έχει κάποιες αδυναμίες σε χώρες όπως, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη!!!

Κάποια πράγματα για την προσωπική της ζωή. Η Celine Dion παντρεύτηκε τον Rene Angelil τον Δεκέμβριο του 1994 ο οποίος ήταν και ο μάνατζερ της, γνωρίζουμε όλη τη ιστορία που έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να χρηματοδοτήσει το πρώτο της άλμπουμ. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 ό Rene Angelil διαγνώστηκε πως έχει καρκίνο. Αυτό δεν τους πτόησε, ο Rene Angelil έδωσε τη μάχη και φαίνεται πως για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν νικητής. Τελικά έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2016. Τον Ιανουάριο του 2001 η Celine Dion απέκτησε το πρώτο παιδί, (αγόρι) ενώ κάποια χρόνια αργότερα τον Οκτώβριο του 2010 γεννήθηκαν 2 αγόρια (δίδυμα).

Τα σημαντικότερα Αγγλόφωνα άλμπουμ της Celine Dion. 

Unison – 1990.

Celine Dion – 1992.

The Colour Of My Love – 1993.

Falling Into You – 1996.

Let’ s Talk About Love – 1997.

These Are Special Times – 1998.

A New Day Has Come – 2002.

One Heart – 2003.

Miracle – 2004.

Taking Chances – 2007.

Loved Me Back To Life – 2013.

Video Celine Dion.

Η Celine Dion, ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα της μουσικής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών. Μια από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες στον κόσμο που μας έχει χαρίσει ξεχωριστές ερμηνείες. Μια τραγουδίστρια που μας μίλησε και μιλάει για την αγάπη μέσα από τα τραγούδια της. Κάποια singles που μας έχουν μείνει χαραγμένα και τα ακούμε ακόμα και σήμερα από όλα τα αγαπημένα μας ραδιόφωνα είναι, “All By Myself”, “Because You Loved Me”, “That’s The Way It Is”, “The Power Of Love”, “Beauty & The Beast”. Κλείνοντας ακόμα περισσότερα για την Celine Dion στην αυτοβιογραφία της που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2001. Ακόμα περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Celine Dion.

Σημείωση: Το άρθρο – αφιέρωμα για την Celine Dion, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή πληροφοριών και ειδήσεων από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν τον συγκεκριμένο τραγουδιστή!!! Από την ομάδα διαχείρισης του Young People.

[apss_share]
[jnews_block_26 compatible_column_notice=”” number_post=”1″ post_offset=”0″ include_category=”56″ sort_by=”latest” excerpt_length=”8″]
Listen Radio

Zaxarias Krespishttps://youngpeople.gr/
Ο Ζαχαρίας Κρέσπης, οι απόψεις του, οι συμβουλές του είναι σεβαστές και συνήθως αποτελούν τη βάση κάθε νέας δημιουργίας στο χώρο του Young People. Είναι στον τομέα διαχείρισης, έκφρασης και υλοποίησης ιδεών, είναι η ομάδα που οργανώνει, προγραμματίζει, βάζει προτερεότητες και ελέγχει από την αρχή έως το τελευταίο στάδιο την δημοσίευση των άρθρων. Επεξεργάζεται και υλοποιεί όλες τις δικές σας ιδέες, και παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται. Είναι αυτός που έβαλε πρώτος το λιθαράκι στο να δημιουργηθεί αυτός ο ιστότοπος. Αρχικά ως «Ρυθμός της νεολαίας» Και από την άνοιξη του 2013 πλέον ως Young People. Αυτή τη χρονική περίοδο ο Ζαχαρίας βρίσκεται πίσω και από τη μουσική επιμέλεια του δικού μας ραδιοφώνου, του Young People Radio. Διαβάστε Περισσότερα Πατήστε B...

Listen Radio

Follow Us

New Posts

Είδαμε την παράσταση “Ένας ράφτης για κυρίες” στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

Παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα της παράστασης «Ένας ράφτης για τις κυρίες» στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της ταλαντούχας ηθοποιού και σκηνοθέτριας Έφη Μεράβογλου...

Η βαρεμάρα στη καθημερινότητα της νεολαίας.

Η βαρεμάρα πρέπει να γίνει αποδεκτή ως ένα αναπόφευκτο γεγονός, όπως η βαρύτητα της γης. Δεν υπάρχει μεγάλη λύση, αφού για το πρόβλημα της...

Είδαμε την παράσταση “Η θυσία του Αβραάμ” στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού.

Παρευρεθήκαμε στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Η Θυσία του Αβραάμ», που ανέβηκε για μια και μοναδική φορά την Κυριακή...

“Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Όν” από την ομάδα NV Sisterhood στο ΚΕΤ.

Η θεατρική performance Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Όν εστιάζει στο φόβο της ετερότητας πάνω στην οποία χτίζονται προσωπικοί και κοινωνικοί μηχανισμοί συμπεριφορών. Είναι μια περιήγηση στη σχέση μεταξύ...

“Τι με κοιτάς έτσι” των Ρόδη – Κυφωνίδη, ερμηνεύει η Αθηνά Παππά στο Έαρ Βικτώρια.

Η μαύρη κωμωδία «Τι Με Κοιτάς Έτσι;» είναι ένας χειμαρρώδης μονόλογος με ηρωίδα μία Γυναίκα, η οποία, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας, διηγείται...

Ο Young People.gr Χορηγός Επικοινωνίας

Ο Young People.gr Χορηγός Επικοινωνίας με Επίκεντρο τον Πολιτισμό σε θεατρικά & Μουσικά δρώμενα αλλά & Θέατρα