“Currency Of Man” – Melody Gardot.

0

[vc_custom_heading text=”Discography In Foreign Young People” font_container=”tag:h2|text_align:center” google_fonts=”font_family:Yeseva%20One%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”]

Το “Currency Of Man” είναι το τέταρτο προσωπικό στούντιο άλμπουμ από τη  συνθέτη και μουσικό Melody Gardot. Αξιοσημείωτο σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους, είναι η συνεργασία της με το παραγωγό Larry Klein. Ο οποίος έχει βραβευτεί με βραβείο Grammy.  Τα κύρια μουσικά χαρακτηριστικά του “Currency Of Man” είναι θα λέγαμε πέρα από τις μουσικές διακρίσεις της Jazz, Blues και R&b.

Αν ακούσετε τα προηγούμενα άλμπουμ θα δείτε πως σε αυτόν το δίσκο η Melody Gardot προσπαθεί  μέσα από τη σύνθεση των τραγουδιών, να μας πάει σε μια διαφορετική μουσική διαδρομή. Η φωνή της, πάντα μοναδική, με ορατό και πάλι το ταλέντο της ως μουσικός. Tο άλμπουμ περιέχει 9 τραγούδια αλλά υπάρχει και  η Deluxe έκδοση, κυκλοφορεί από την Decca Records.

Η ίδια μας λέει για το “Currency Of Man”: Κάθε άλμπουμ είναι ένα Ταξίδι και αυτό το άλμπουμ κατά κάποιο τρόπο είναι ένα άλμα στο άγνωστο. Αφού πέρασα κάποιο χρόνο στο, Λ A, τα τραγούδια όλα έγιναν για τους ανθρώπους που βίωναν την ζωή στο περιθώριο…”

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ:

“Έχουμε βροντερά πνευστά όργανα και μια κινηματογραφική και κατά κάποιο τρόπο υπαρξιακή ενορχήστρωση. Είναι ένα έργο όπου ο Larry Klein και εγώ ανακαλύψαμε την ηλεκτρική πλευρά των τραγουδιών, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ πριν… Είναι μια εξερεύνηση, αλλά αισθάνομαι καλά όταν υπάρχει κάτι νέο, ακόμα και αν είναι λίγο περίεργο.”

Το άλμπουμ Currency Of Man από την Melody Gardot, σίγουρα θα πρέπει να το εντάξετε στη συλλογή σας και σίγουρα θα είναι μια από τις καλές μουσικές πινελιές της χρονιάς!!! Καλύτερα όμως να διαβάσετε στη συνέχεια και την άποψη νέων μουσικών που σίγουρα έχουν να μας πουν πολύ περισσότερα!!!

[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Track Listing”]
  1. It Gonna Come.
  2. Preacherman.
  3. Morning Sun.
  4. Same To You.
  5. Don`t Misunderstand
  6. Don`t Talk.
  7. If Ever I Recall Your Face.
  8. Bad News.
  9. She Don`t Know.
  10. Once I Was Loved.
[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”COVER ALBUM”]
[/vc_accordion_tab][/vc_accordion][vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Video – Preacherman”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=gOwoE8XtPFU”][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”VIDEO – Same To You”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Jb3lTVL7qM8″][/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”O PANATZIO”]
[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”WHO IS HE”]

Ασχολείται με τη στιχουργική, τη σύνθεση, την ερμηνεία. Yπήρξε εμπνευστής και δημιουργός του ποπ-ροκ συγκροτήματος… Διαβάστε περισσότερα…

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ PANATZIO”]

Ακούγοντας το “Preacherman” από το νέο δίσκο της Μelody  Gardot θα μπορούσα να πώ ότι έμοιασε σαν κάποιος να μου χαμογέλασε ευχάριστα και με γέμισε αισιοδοξία για τη μουσική πραγματικότητα, όπως αυτή τείνει να διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες. Νότες που σε καθηλώνουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα και μια φωνή με ψύχραιμο και φυσικό ηχόχρωμα , χωρίς διάθεση για εντυπωσιασμούς και λοιπές φλυαρίες, μια φωνή που σε μουδιάζει και σε προσκαλεί μ’ευγένεια ν’ακούσεις την ιστορία της.

Η μουσική στο ίδιο ερμηνευτικό ύφος συμπλέει αρμονικά χρωματίζοντας σημεία με blues πινελιές και μια jazz αφήγηση στο φόντο του κάδρου της ιστορίας που βλέπεις να ξετυλίγεται μπροστά σου, από εικόνες που πλάθονται και σαν κομμάτια παζλ δένουν μεταξύ τους, οδηγώντας σ’ένα συγκλονιστικό και άκρως μελωδικό φινάλε. Νομίζω, ότι ο νέος δίσκος της Melody Gardot προσφέρει πολλές και διαφορετικές ιστορίες παρμένες από την ίδια τη ζωή και τη φυσικότητα με την οποία απροκάλυπτα έχει προικίστεί η φωνή της συγκεκριμένης νεαρής εκπροσώπου της σύγχρονης jazz μουσικής σκηνής.

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ”]
[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”WHO IS SHE”]

Η Βασιλική είναι μουσικός, παίζει κιθάρα, γράφει τραγούδια σε 3 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και τραγουδάει. Έχει γνώσεις βασικές αρμονίας, έχει κάνει θεωρία μουσικής και σολφέζ. Διαβάστε περισσότερα…

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗ”]

Βλέπουμε για πρώτη φορά στα τραγούδια της την εναρμόνιση του ηλεκτρικού ήχου, με τα πνευστά που τόσο λατρεύει, ένα συνδυασμό που γεφυρώνει το χάσμα μοντέρνου- παλιού, αλλά διαχρονικού, και δίνει ένα τόνο μεταμοντέρνας μουσικής σύνθεσης.

Το τραγούδι του δίσκου με τίτλο “Preacherman”, φαίνεται να είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον του μεγαλύτερου μέρους του μουσικού της κοινού. Η ιδιαίτερη ενορχήστρωση του, σε συνδυασμό με την μυστηριακή χροιά της Melody, σε συνεπαίρνουν και αφήνεσαι στη μαγεία της μουσικής, της εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και σε ταξιδεύει. Φαίνεται απλό αυτό που ακούμε σαν ακροατές, αλλά πίσω από την απλότητα που αποπνέει το κάθε κομμάτι του δίσκου, κρύβονται ώρες εργασίας, δύσκολες ενορχηστρώσεις και μουσικές αξίες στο πεντάγραμμο και νότες που δυσκολεύουν τους μουσικούς στο παίξιμο, για τους πιο… ειδικούς.

Το τραγούδι “Same To You”, θεωρείται εξίσου μια δυναμική δημιουργία της Melody, όπως επίσης και το “Don’t Misunderstand” που στη μουσική του σύνθεση φλερτάρει με τον ήχο του cabare, της jazz μουσικής και της soul, συνδυάζοντας όλα τα είδη σε τέτοιο βαθμό που να μην ξεχωρίζει κανένα. Είναι δύσκολο ο συγκεκριμένος δίσκος να καταταχτεί σε ένα μουσικό ύφος, εξάλλου αυτό δεν το επιθυμεί και η ίδια η Melody Gardot, η οποία αρέσκεται να πειραματίζεται με τα μουσικά ύφη και είδη και να δημιουργεί κάθε φορά κάτι νέο, αφόρετο.

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”ΔΗΜΗΤΡΑ”]
[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Who IS SHE”]

Η ενασχόληση της με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Παίζει πιάνο και κιθάρα… Διαβάστε περισσότερα…

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ”]

Ένας πολύ Ιδιαίτερος και συνάμα δροσερός δίσκος, κυκλοφόρησε την 1/6/2015! Τα κομμάτια τα οποία περιλαμβάνει, ενορχηστρώνονται άρτια, τόσο από κρουστά και έγχορδα όργανα, όσο και από πνευστά, τα οποία προσδίδουν αυτή τη soul χροιά! Σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά φωνητικά που αγκαλιάζουν την ορχήστρα και δένουν το κομμάτι, δημιουργείται μια ευχάριστη καλοκαιρινή ηχητική συντροφιά, η οποία μας θυμίζει την υπέρτατη Janis, να χαλαρώνει σιγοτραγουδώντας! Οι Επιρροές της καλλιτέχνιδας, είναι καθαρά jazz & blues πράγμα το οποίο περνάει ολοκάθαρα μέσα από το νέο της δίσκο!

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ”]
[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Who Is He”][/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΛΑΔΗ”]

Αν μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει με μία φράση τόσο τα τραγούδια όσο και την ερμηνεία της MELODY GARDOT, θα τα χαρακτήριζε ως “ο απόλυτος μουσικός συνδυασμός”. Και αυτό γιατί συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που δημιουργούν τα απόλυτα συναισθήματα, μέσα από τους ήχους της κλασσικής, Jazz και Alternative μουσικής, σε ένα τραγούδι, σε μια φωνή. Ηχογραφημένα με απλότητα, δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια με μια πηγαία εναρμόνιση φωνής και των διαχρονικών μουσικών μελωδιών.

Ακούγοντας το κάθε τραγούδι, αισθάνεσαι να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο , από την εποχή της κλασσικής μουσικής μέχρι και τον 21 αιώνα αλλά και να γνωρίσεις τις μουσικές πτυχές από άκρη σε άκρη της Γης. Σίγουρα η MELODY GARDOT, με την καινούργια της δισκογραφική δουλειά, θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει και να μας γεννά συναισθήματα, που δεν θα υπήρχαν χωρίς την πολυδιάστατη φωνή της και χωρίς την πληθώρα μουσικών στοιχείων και συνδυασμών στα τραγούδια της.

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ