Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
12.8 C
Athens

“Divide” – Ed Sheeran.

Το άλμπουμ με τίλτο “Divide” είναι το τρίτο κατάσειρά του Άγγλου τραγουδιστή Ed Sheeran, και ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί στο νούμερο ένα στο Charts της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο. Η επιθυμία των θαυμαστών ήταν τόσο μεγάλη για το καινούργιο άλμπουμ του που από τις πρώτες μέρες το “Divide” έσπασε ρεκόρ πωλήσεων. Τα περισσότερα τραγούδια από τα δεκαέξι βρέθηκαν στα 20 πρώτα σε charts όπως σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία κ.α λόγω τον μεγάλο αριθμό πωλήσεων. Ήταν τόσο μικρό το χρονικό διάστημα που ανάγκασε να γίνουν αλλαγές στους κανόνες εισόδου στα 100 πρώτα single που αφορούν τον ίδιο καλλιτέχνη. Το συμπέρασμα που βγαίνει ανεπιφύλαχτα είναι πως το κάθε τραγούδι έχει τη δική του ξεχωριστή αξία, ήταν κάτι που το είχαμε να το δούμε πολύ καιρό σε άλμπουμ. 

Μελωδικός, Ακουστικός, με απλότητα στο στίχο, ευαίσθητος, με χροιά αγγελική που σε ταξιδεύει το ύφος του άλμπουμ “Divide”. Αν και όλα τα τραγούδια πρωταγωνίστησαν όπως γράψαμε πιο πριν ήδη εμείς ξεχωρίσαμε κάποια. Άλλωστε ένα από αυτά “Shape Of You” ήταν και το νούμερο ένα για το δικό μας Charts και θα ήταν και άλλα αν δεν ήταν κάθε μήνα. Δύο τρία ακόμα που μας εξέπληξαν λίγο περισσότερο από τα άλλα ήταν το “Castle On The Hill” το “What Do I Know?” αλλά και το “Perfect”. 

Η ιστορία, δημιουργία του άλμπουμ “Divide” ξεκίνησε στα τέλη του 2015 όταν ο Sheeran δήλωσε πως ετοιμάζει το τρίτο του άλμπουμ. Ο Ed Sheeran είπε πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το καλύτερο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Κάτι ακόμα που είχε πει και είχε δημιουργήσει θετικά σχόλια ήταν πως ήθελε να δει τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια και όχι μέσα από μια οθόνη. Κάτι που το φορτωμένο πρόγραμμα τον εμπόδιζε. Ίσως αυτό ήταν και ένα ακόμα συστατικό του ύφους που πέρασε στο “Divide”.  

Ο Ed Sheeran είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τους καλύτερους καλλιτέχνες που εμφανίσθηκαν στο μουσικό προσκήνιο τα τελευταία χρόνια που δίνει μια άλλη ώθηση στο χώρο της ποπ. Είναι ένας καλλιτέχνης που αγαπήθηκε από τον κόσμο της μουσικής και αυτό φαίνεται μέσα από τις πωλήσεις των άλμπουμ και sigles. Τα επόμενα που ακολούθησαν ήταν φυσιολογικό, βραβεία όπως Grammy, Billboard, Mtv, Brit Awards κ.α Ο Ed Sheeran σχεδόν τα σάρωσε όλα.

Track Listing

 • Eraser. 
 • Castle On The Hill. 
 • Dive. 
 • Shape Of You. 
 • Perfect. 
 • Galway Girl. 
 • Happier. 
 • New Man. 
 • Hearts Don’t Break Around Here. 
 • What Do I Know? 
 • How Would You Feel. 
 • Supermarket Flowers.

[vc_custom_heading text=”Video Album “Divide“” font_container=”tag:h3|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”]
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=2Vv-BfVoq4g”]
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=jOzy2dvLG0E”]

Αυτή ήταν η παρουσίαση του άλμπουμ “Divide από τον Βρετανό Τραγουδιστή Ed Sheeran, το νούμερο ένα άλμπουμ της χρονιάς που διανύουμε. Είναι από εκείνα τα άλμπουμ που μπορείς να ακούσεις όλα τα τραγούδια χωρίς να σε κουράσουν ή γιατί πρέπει. Το καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία σε στίχο αλλά και σε μουσική σύνθεση. Ανεπιφύλαχτα θα πρέπει να βρίσκεται στη δισκοθήκη σας.

Ένας καλλιτέχνης με όλη την έννοια της λέξης, ευγενικός, απλός, ταπεινός ένας τυφλός τενόρος που κατάφερε να αγαπηθεί από όλο το κόσμο της μουσικής. Βλέπετε έχει εκείνη τη χαρακτηριστική φωνή που πηγάζει μέσα από τη ψυχή του με αποτέλεσμα οι...

Πρόσφατες Δημοσίευσεις

Chart Singles, Φεβρουάριος 2021.

Να 'μαστε στον δεύτερο μήνα του 2021, ένας μήνας που προετοιμάζει το...

Δημήτρης Θεοδοσιάδης: “Το συναίσθημα και η επικοινωνία με τον κόσμο είναι κάτι μοναδικό”

Ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης μας συστήνει τον εαυτό του μέσα από την συνέντευξή...

Όραμα γνώση και προγραμματισμός. Η βάση της επιτυχούς εξέλιξης.

Ένα ερώτημα που πάντα θα είναι επίκαιρο είναι το πότε και το...

H επιλεκτικότητα του θηλυκού γένους εξηγείται και επιστημονικά!

Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες ενός...