ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαΔραμαμίνη, ένα από τα πιο φρέσκα σε ήχο ελληνόφωνα συγκροτήματα.

Δραμαμίνη, ένα από τα πιο φρέσκα σε ήχο ελληνόφωνα συγκροτήματα.

Μέσα από την συνέντευξή τους μας αποκαλύπτουν τη σημαίνει το όνομα τους αλλά και ποιος ήταν ο εμπνευστής του. Μας παρουσιάζουν την μουσική φιλοσοφία τους, γιατί επέλεξαν τον ελληνόφωνο στίχο.

Το συγκρότημα Δραμαμίνη μέσα από την συνέντευξή τους μας αποκαλύπτουν τη σημαίνει το όνομα τους αλλά και ποιος ήταν ο εμπνευστής του. Μας παρουσιάζουν την μουσική φιλοσοφία τους, γιατί επέλεξαν τον ελληνόφωνο στίχο αλλά και σε ποιο κοινό θα ήθελαν να απευθύνονται. Μας μιλούν για την νέα δισκογραφική τους πρόταση με τίτλο “Μαρς” που κυκλοφορεί από την Minos EMI. Μας λένε την γνώμη τους για το ρόλο του διαδικτύου και των Social Media στη μουσική. Κλείνοντας μας αποκαλύπτουν ποια είναι η πρόκληση γι’ αυτούς αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια. Επίσης στέλνουν και αυτή με τη σειρά τους δικό τους μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Ποιο είναι όμως το συγκρότημα “Δραμαμίνη”; Είναι ένα ελληνόφωνο εναλλακτικό συγκρότημα, Γράφουν μουσική, στίχους, ζωγραφίζουν, ενορχηστρώνουν, σκηνοθετούν. Έχουν κυκλοφορήσει 4 δισκογραφικές δουλειές, το “Ταξίδι πλάι στο παράθυρο” (2007), “Το σύμπαν μέσα μου” (2011), «Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε» (Μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Γ. Καρυωτάκη, Διπλός ψηφιακός δίσκος + Εφαρμογή, 2014) και το “Μαρς” (2018). Το 2005 συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Δρόμος».

Παράλληλα αναλαμβάνουν την επιμέλεια παραγωγής δίσκων, artworks και τη σκηνοθεσία video clips άλλων καλλιτεχνών (Νίκος Πορτοκάλογλου, Κύριος Κ., Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Σπύρος Γραμμένος, Γιώργος Δημητριάδης κ.α). Επί σκηνής έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με τον Θάνο Ανεστόπουλο, το Νίκο Πορτοκάλογλου, το Μανώλη Φάμελλο, τον Στάθη Δρογώση, τον Κύριο Κ., τον Σπύρο Γραμμένο, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και την ορχήστρα της ΕΡΤ.

Διαβάστε την συνέντευξη του συγκροτήματος Δραμαμίνη στο Young People.gr

Δραμαμίνη, τη σημαίνει, πως εμπνευστήκατε το όνομα;

Δραμαμίνη είναι ένα αντισταμινικό φάρμακο κατά της ναυτίας! Επίσης παραπέμπει στον τόπο καταγωγής μας, τη Δράμα. Η έμπνευση ήταν του Μανώλη Φάμελλου που ήταν και ο παραγωγός του 1ου μας δίσκου.

Θα θέλαμε να μας παρουσιάσετε τα μέλη του συγκροτήματος και να μας πείτε ποιο είναι το κύριο προσόν, προσωπικό αλλά και μουσικό του καθενός σας.

Αλέκος Βουλγαράκης στην κιθάρα, Αλέκος Κουρτης τύμπανα ,Κώστας Γιαννιρης μπάσο Στέφανος Δανιηλιδης πλήκτρα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τα παιδιά, είναι όλοι καταξιωμένοι και υπέροχοι μουσικοί!

Ποια είναι η μουσική φιλοσοφία του συγκροτήματός σας, και σε ποιο μουσικό κοινό απευθύνεστε;

Πιστεύουμε ότι ο ήχος μας έχει την προσωπική μας σφραγίδα, επίσης μας αρέσει να βαδίζουμε συνεχώς σε νέα μουσικά μονοπάτια! Βαθιά επιθυμία της μπάντας είναι η μουσική μας να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από είδη και ταμπέλες.

Θα θέλαμε να μας πείτε 2 λόγια για το άλμπουμ με τίτλο “Μαρς”. Πόσα τραγούδια περιέχει, πόσος χρόνος χρειάστηκε, και γιατί θα θέλατε να τον αγοράσει κάποιος ώστε να τον περιλάβει στη δισκοθήκη του.

Το “Mαρς” είναι η νέα μας μουσική πρόταση που κυκλοφορεί από τη Minos EMI. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το 2015 και τελείωσαν πολύ πρόσφατα. Περιέχει 14 τραγούδια, αρκετά από τα οποία κυκλοφόρησαν αρχικά ως digital singles (Κομήτης του Χάλεϋ, Όταν δίπλα μου δεν ήταν κανείς κτλ..) Κάθε δίσκος μας είναι ένα κάλεσμα στο κοινό να ταξιδέψουμε παρέα. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που κάνουμε μουσική.

Αλέκος Βουλγαράκης στην κιθάρα, Αλέκος Κουρτης τύμπανα ,Κώστας Γιαννιρης μπάσο Στέφανος Δανιηλιδης πλήκτρα

Υπάρχει πολλές φορές η αίσθηση πως πλέον δεν υπάρχει έμπνευση στη μουσική. Έχετε φοβηθεί πως κάποια τραγούδια σας μοιάζουν με κάποια του παρελθόντος;

Δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η αίσθηση γιατί βγαίνουν συνεχώς καινούργια όμορφα πράγματα, κυρίως από τη νέα γενιά, απλά δυστυχώς δεν φτάνουν στα αυτιά του κόσμου. Γενικά δεν θέλουμε να επαναλαμβανόμαστε κι αυτό φαίνεται άλλωστε και από τους δίσκους μας.

Τι δυνατότητες έχει ένα συγκρότημα να εξελιχθεί αλλά και να αγαπηθεί στην Ελλάδα, πιστεύεται πως δίνονται οι ανάλογες ευκαιρίες σε σχέση με τους καλλιτέχνες που κάνουν σόλο καριέρα;

Είτε είσαι σόλο είτε είσαι μπάντα, οι ευκαιρίες έτσι κι αλλιώς είναι λίγες. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς την καλλιτεχνική σου οντότητα. Χρειάζεται αφοσίωση και εργατικότητα. Τις ευκαιρίες πρέπει κυρίως να τις δημιουργείς!

Πιστεύεται πως το διαδίκτυο και τα social media (facebook, Twitter κ.α) έχουν παίξει θετικό η αρνητικό ρόλο στο χώρο της μουσικής σκηνής; Εσάς σας έχουν βοηθήσει;

Το ίντερνετ έχει αλλάξει το τοπίο της μουσικής. Η ρομαντική εποχή που αγοράζαμε τους δίσκους, μυρίζαμε τις σελίδες, ακούγαμε κασέτες, κολλούσαμε αφίσες στα δωμάτια και μυθοποιούσαμε τους καλλιτέχνες, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το διαδίκτυο έχει απομυθοποιήσει ως επί των πλείστων τους σταρς και υπάρχει έντονο το στοιχείο του Lifestyle. Παρ’ όλα αυτά, τα social media είναι ένα δυνατό εργαλείο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποτελέσει βοήθημα στην πορεία των καλλιτεχνών αρκεί να μην χρησιμοποιηθεί αλόγιστα άσκοπα και ακαλαίσθητα . Ναι μας βοήθησε σαν μπάντα.

Πιστεύεται πως το κοινό της εναλλακτικής μουσικής στην Ελλάδα σήμερα είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα των εγχώριων συγκροτημάτων; Ποιο το μέλλον της;

Το κοινό της εναλλακτικής μουσικής στην Ελλάδα είναι ένα “μικρό” κοινό που όμως έχει πάντα τα αυτιά του ανοιχτά και ακούει και προτείνει καινούργια όμορφα πράγματα.

Δραμαμίνη, ελληνόφωνο συγκρότημα με ήχο που συνδυάζει το Ποπ με το ροκ

Στη πορεία σας θα έχετε ακούσει καλές αλλά και κακές κριτικές. Ποια ήταν αυτή που σας στεναχώρησε και ποια ήταν αυτή που σας έδωσε την ώθηση να συνεχίσετε; 

Όταν πρωτοξεκινήσαμε δεχθήκαμε αρνητική κριτική όχι από ανθρώπους του χώρου αλλά από κάποιους φίλους κι αυτό ήταν κάτι που μας προσγείωσε αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε ώθηση να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Τις πιο “διθυραμβικές” κριτικές τις είχε πάρει ο δίσκος με τα μελοποιημένα ποιήματα του Καρυωτάκη κι αυτό ήταν κάτι που μας χαροποίησε, καθώς ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα σε πολλά επίπεδα.

Πολλά συγκροτήματα έχουν αποφασίσει να ρίξουν το βάρος στον αγγλόφωνο στίχο ώστε να μπορούν να ακουστούν και εκτός συνόρων. Εσείς επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον ελληνόφωνο στίχο, για ποιο λόγο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το επιλέξαμε, έγινε αυτομάτως! Νιώθουμε πως μπορούμε να εκφράσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια και τις στιχουργικές μας ιδέες στην ελληνική γλώσσα.

Ποια πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το συγκρότημα.

Καταρχάς το βασικότερο είναι το να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει! Αν επιτευχθεί αυτό, όλα τα άλλα έρχονται. Είναι όπως λέμε “την υγειά μας να έχουμε”!

Σίγουρα τα σχέδιά σας για το μέλλον δεν σταματούν εδώ, ποια τα όνειρά σας αλλά και ποια τα σχέδιά σας;

Στο κοντινό μέλλον θα θέλαμε να ξεκουραστούμε λίγο και μετά να βγούμε για λάιβ! Είναι κάτι που μας έχει λείψει. Θα θέλαμε σίγουρα να κάνουμε και μια ωραία παρουσίαση δίσκου, ένα καινούργιο βίντεο κλιπ και φυσικά να σκαρώσουμε καινούργιες μουσικές και στίχους! Γενικότερα, όνειρο μας είναι να μεγαλώσει και άλλο η παρέα που αγαπάει την μπάντα και η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε καθόλου παράπονο.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε μέσα από το Young People στους νέους σήμερα;

Να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν και φυσικά να χαίρονται τη ζωή!

Βίντεο από Το συγκρότημα “Δραμαμίνη”

Δραμαμίνη - Αγάπη (Official Music Video)

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση – δημοσίευση της συνέντευξης του συγκροτήματος Δραμαμίνη εργάστηκε,  στην επιμέλεια και στην σύνταξη των ερωτήσεων, η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης. Ευχαριστούμε το συγκρότημα Δραμαμίνη για την πραγματοποίηση της συνέντευξης στο Young People.gr

Latest articles

“Τα τυχερά τριφύλλια” από την Μιρέλα Πάχου!

Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Τα...

“Όσο αγαπιόμαστε τα δυο” από την Μαρία Κηλαηδόνη και τον Μανώλη Φάμελλο.

Ένα από τα πιο γλυκά και ρομαντικά τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, αλλά και της...

Ο Πάνος Μουζουράκης και η Βασιλική Καρακώστα τραγουδούν “Όνειρα,  Όνειρα, Ο”

Δυο φίλοι απ' τα παλιά, η Βασιλική Καρακώστα και ο Πάνος Μουζουράκης, συναντιούνται για πρώτη...

“Identity Crisis” – Το νέο album της Τάμτα.

Για άλλη μια φορά, η Τάμτα κάνει την ανατροπή και μέσα από την νέα...

You Mey Also Like

Read Interesting Site Topics

Η σημασία της ανακύκλωσης στη ζωή του ανθρώπου.

Με τον όρο "ανακύκλωση" εννοούμε την διαδικασία επαναχρησιμοποίησης πρώτων υλών, δηλαδή την επεξεργασία συγκεκριμένων...

Kitchen Makeover.

#Menoumespiti και συνεχίζουμε να μετατρέπουμε τους χώρους μας σε οικολογικούς. Αν το σκεφτούμε στην...