ΑρχικήΤέχνεςΚριτικέςΕίδαμε την παράσταση "Κίνηση Ματ" στο θέατρο Αθηνών.

Είδαμε την παράσταση “Κίνηση Ματ” στο θέατρο Αθηνών.

Εάν θες να δεις μια κωμική παράσταση, ο δρόμος είναι... "Κίνηση ΜΑΤ" με τον Γιώργο Κοψιδά και την Ματθίλδη Μαγγίρα στο θέατρο Αθηνών"

Παρακολουθήσαμε την παράσταση “Κίνηση ΜΑΤ” σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μιχαήλ Άνθη στο Θέατρο ΑΘΗΝΩΝ. Πρωταγωνιστές, η Ματθίλδη Μαγγίρα και ο Γιώργος Κοψιδάς.

Η Συνάντηση

Οι πρωταγωνιστές, Ματθίλδη Μαγγίρα και ο Γιώργος Κοψιδάς

Μια τυχαία συνάντηση ενός άνδρα των ΜΑΤ και μιας αντιεξουσιάστριας, στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας εν ώρα διαδήλωσης, αποτελεί το έναυσμα για να έρθουν  αντιμέτωποι δύο διαφορετικοί κόσμοι και να σατιριστούν περίτεχνα καίρια κοινωνικό – πολιτικά θέματα.

Αυτή η τυχαία συνάντηση προκαλεί την σύγκρουση των δύο ρόλων μέσα από μια ατέλειωτη λογομαχία, η οποία αποτελεί το βασικό εργαλείο για μια εξαιρετικά σατυρική κωμωδία.

Οι δύο ρόλοι ενσαρκώνονται με πιστότητα από τους δύο ταλαντούχους ηθοποιούς την αντιεξουσιάστρια, Ματθίλδη Μαγγίρα και τον αστυνομικό των ΜΑΤ, Γιώργο Κοψιδά.

Συγκρουσιακοί διάλογοι

Μέσα από τους διαλόγους των δύο ταλαντούχων ηθοποιών, ξεγυμνώνεται η νοοτροπία του διεθνισμού που ρέει στις φλέβες της κοινωνίας μας, το πόσο διαφθείρονται οι ίδιοι οι άνθρωποι μέσα από την κοινωνία, αντιδρώντας στο κατεστημένο ή ακόμα αποτελώντας εργαλείο αυτού…

Οι προκαταλήψεις για τον τρόπο ζωής, την ομορφιά, την θέση του άντρα και της γυναίκας στις σχέσεις, και πολλά άλλα ήταν μερικά από τα θέματα που δεν έλειπαν από τις λεκτικές ξιφολόγχες των δύο ηθοποιών.

Η Εκμηδένιση των διαφορών

Η στιγμή της σύγκρουσης, αποτελεί ταυτόχρονα και στιγμή ένωσης των δύο κόσμων. Οι διαφορές των δύο σατιρικών χαρακτήρων, εκμηδενίζονται και έρχονται κοντά. Οι αντιεξουσιαστές και οι αστυνομικοί, είναι όντα κοινωνικά και πάνω από όλα άνθρωποι, οι οποίοι με έμμεσο ή άμεσο τρόπο προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα τους και τις αδυναμίες τους. 

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της παράστασης αποτελεί η σπιρτόζα σκηνοθετική ματιά, του Μιχαήλ Άνθη. Το απλό και λιτό σκηνικό, προσφέρει στον θεατή την δυνατότητα να επικεντρωθεί με όλη την προσοχή του στην εκφραστικότητα και την σκηνική κινητικότητα των δύο ηθοποιών.

Πληροφορίες Παράστασης

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της παράστασης αποτελεί η σπιρτόζα σκηνοθετική ματιά, του Μιχαήλ Άνθη

Το νέο έργο του βραβευμένου με τέσσερα κρατικά βραβεία Μιχαήλ Άνθη, είναι μια κυριολεκτικά εκρηκτική κωμωδία χαρακτήρων και καταστάσεων ανάμεσα στην εξουσία και τον πολίτη. 

Ένα αταίριαστο ζευγάρι, σε μια ταράτσα της Αθήνας σε ώρα διαδήλωσης: Ένας άνδρας των ΜΑΤ και μια αντιεξουσιάστρια, σε μια άτυπη συνάντηση κορυφής. 

Η Υπόθεση του Έργου 

Σε μια ταράτσα της Αθήνας σε καιρό διαδήλωσης, ανάμεσα σε καπνούς και σε εκρήξεις, λαμβάνει χώρα μια απρόσμενη συνάντηση: ένας άντρας των ΜΑΤ έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με μια αντιεξουσιάστρια. Και οι δύο έχουν τους λόγους τους να μη θέλουν να κατέβουν στη διαδήλωση.

Η σύγκρουση είναι ολομέτωπη και ξεκαρδιστική. Για εκείνην είναι “ο μπάτσος” και για εκείνον “η αναρχικιά”. Στα ενενήντα λεπτά της αναγκαστικής τους συνύπαρξης, θα συμβούν τα μύρια όσα κωμικά, κι όταν τα μυστικά τους ζαλιστούν απ’ τα δακρυγόνα και αποκαλυφθούν, κανένας δε θα είναι πια αυτός που ήτανε. 

Συντελεστές 

 • Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Άνθης 
 • Σχεδιασμός σκηνικού: Ροζαμάλια Κυρίου 
 • Κοστούμια: M-Paul 
 • Σχεδιασμός Φωτισμού: Μιχαήλ Άνθης 
 • Μουσική: Χριστόφορος Γερμενής 
 • Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης 
 • Φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Instagram 
 • Φωτογραφία αφίσας: Γιώργος Βέργαδος 
 • Ηθοποιοί: Ματθίλδη Μαγγίρα, Γιώργος Κοψιδάς 

Ημέρες – Εισιτήρια Παραστάσεων 

 • Κάθε Δευτέρα στις 20:00 και κάθε Τρίτη στις 21:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
 • Εισιτήρια διαθέσιμα στα Ταμεία του Θεάτρου & https://bit.ly/KinisiMat_TheatroAthinon 

Διαβάστε το δελτίο τύπου της παράστασης

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Αθηνών – Βουκουρεστίου 10 – Αθήνα

- They Told us Through Their Interviews

Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους. Όταν θέλουμε μόνο ή κυρίως να είμαστε αρεστοί στους άλλους, χάνουμε την ακεραιότητά μας και τη δυνατότητα...

Γιώργος Καραμίχος

Ηθοποιός

Δεν μπορώ να διανοηθώ την ζωή μου χωρίς φαντασία, θα είναι πάντα η δύναμη και το στήριγμά μου...

Ιζαμπέλλα Φουλόπ

Ηθοποιός

- You Mey Also Like

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

- New Post & Article Archive