ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔημοφιλείςΕιρήνη Παπαδοπούλου: "Οι πιο σημαντικές αξίες είναι η ταπεινότητα και η εξέλιξη"

Ειρήνη Παπαδοπούλου: “Οι πιο σημαντικές αξίες είναι η ταπεινότητα και η εξέλιξη”

"Η Ειρήνη Παπαδοπούλου είναι από τις τραγουδίστριες εκείνες που από τα πρώτα βήματα είχε δείξει πως η πορεία της στο χώρο της μουσικής θα ήταν άκρως πετυχημένη"

Συνέντευξη με την Ειρήνη Παπαδοπούλου, μια από τις δημοφιλείς τραγουδίστριες του σήμερα. Η Ειρήνη Παπαδοπούλου δεν επαναπαύεται ποτέ, αντιθέτως δοκιμάζει τον εαυτό της σε ότι πιστεύει, ότι έχει δυνατότητες. Από τα χρόνια που ήταν φοιτήτρια ξεκίνησε την επαφή της με το τραγούδι και μας αποκαλύπτει τα τότε συναισθήματά της. Εξομολογείται πως ο κόσμος της τέχνης την μάγευε πάντα χωρίς να έχει τα ανάλογα ερεθίσματα!

Μας μιλά για το τραγούδι σταθμό στην ζωή της, καθώς και για το καινούργιο της με τίτλο “Προσοχή” που κυκλοφορεί από την Heaven Music. Μας αναφέρει τους λόγους συμμετοχής της σε παιχνίδι επιβίωσης! Θεωρεί πως η πλειοψηφία των ανθρώπων σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά σε σχέση με αυτή. Πιστεύει πως έχει δυναμικό χαρακτήρα και προσωπικότητα, απολαμβάνει τις επιτυχίες της αλλά δεν εφησυχάζετε…

Νιώθει ευλογημένη για τις συνεργασίες της, μέσα από τις οποίες απέκτησε μεγαλύτερη σοφία και καλλιτεχνική υπόσταση στην πορεία της, όπως χαρακτηριστικά λέει… “Οι πιο σημαντικές αξίες είναι η ταπεινότητα και η εξέλιξη“… Επιθυμία της είναι με τα τραγούδια της το κοινό να ξεσηκώνεται, να διασκεδάζει, να ξέχνα τα προβλήματα του ή να απαλύνει τον πόνο. Τέλος μας στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα.

Διαβάστε την συνέντευξη της Ειρήνης Παπαδοπούλου

*Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μανωλάς

Ειρήνη Παπαδοπούλου, μια από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες της Ελληνικής μουσικής σκηνής

Είσαι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος και έχεις δοκιμάσει τις δυνατότητες σου στον χορό, τον αθλητισμό και τον κινηματογράφο, πέραν της μουσικής. Θα έλεγες ότι δεν επαναπαύεσαι ποτέ και αναζητάς συνεχώς καινούργιες εμπειρίες;

Ναι έχω κάνει αθλητισμό, χορό και κινηματογράφο σε μικρή – εφηβική ηλικία, είναι η φύση του χαρακτήρα μου να ψάχνω πάντα τον εαυτό μου και να τον δοκιμάζω σε αυτά που πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες και μέχρι στιγμής δεν με έχω διαψεύσει!

Με εντυπωσιάζουν και οι τρεις δραστηριότητες, ο αθλητισμός συνεχίζει και είναι κομμάτι της ζωής μου όπως και ο χορός – σε λίγο πιο χαλαρούς ρυθμούς. Όσον αφορά τον κινηματογράφο επιθυμώ να μου ξαναέρθει στην τωρινή ώριμη, και με εμπειρία πλέον, φάση της ζωής μου.

Η πρώτη σου εμφάνιση σε μουσική σκηνή έγινε σε νεαρή ηλικία και έπειτα ξεκίνησε η ανοδική σου πορεία στον χώρο. Ποια ήταν τα συναισθήματά σου στα πρώτα σου βήματα;

Ήμουν φοιτήτρια στο τρίτο έτος θυμάμαι και έκανα διάφορες δουλειές για να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη. Κάποια στιγμή η εσωτερική φωνή που ήξερε τι ήθελε, μου φώναξε το θέλω μου που ήταν η μουσική – τραγούδι κι έτσι αποφάσισα να ενεργοποιήσω το όνειρο αυτό!

Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν το αφόρητο άγχος μου και η ανασφάλεια για το αν είμαι καλή σε αυτό. Πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να αποκτήσω εμπειρία και σιγουριά για τον εαυτό μου ώστε να αρχίσω να απολαμβάνω τις καλλιτεχνικές στιγμές.

Είχες συμμετάσχει στην ταινία “Δεκαπενταύγουστος”, έχοντας έναν μικρό ρόλο. Η τέχνη ήταν κάτι που σε εξίταρε από μικρή ηλικία;

Επιλέχθηκα από τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Γιάνναρη να παίξω αυτόν τον μικρό αλλά ευρηματικό ρόλο, που η αλήθεια είναι ότι δεν απέχει πολύ από τον χαρακτήρα μου. Στον Δεκαπενταύγουστο διαδραματίζονταν 4 ιστορίες και παράλληλα κάτι μαγικό γινόταν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο δικός μου ρόλος ήταν ένα κορίτσι που εμφανίστηκε από το πουθενά, έκανε το θαύμα γιατρεύοντας το σώμα και τη ψυχή του πρωταγωνιστή  και έπειτα εξαφανίστηκε.

Ο κόσμος της τέχνης ήταν κάτι που με μάγευε από μικρή ηλικία χωρίς όμως να γνωρίζω πολλά γι’ αυτόν γιατί στο περιβάλλον που μεγάλωνα δεν είχε τέτοια ερεθίσματα. Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο στον εαυτό μου γιατί ανακάλυψα τη ζωή, το χώρο της μουσικής και την τέχνη βήμα βήμα μόνη μου. Πλέον με την εμπειρία που πια μετράει χρόνια σε αυτό το χώρο, αισθάνομαι κι εγώ άνετη να πω ότι είμαι Καλλιτέχνης.

“Αν και λένε πως όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει, εγώ πάντως δεν παύω να ονειρεύομαι”

Το 2013 έκανες την πρώτη σου ουσιαστική επιτυχία, με το τραγούδι “Και τι δεν θα δινα”. Θεωρείς ότι αποτελεί τραγούδι “σταθμό” στην ζωή σου;

Φυσικά! Για μια πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνιδα που κυνηγάει το όνειρο της, να ερμηνεύσει ένα τραγούδι του συγκεκριμένου φτασμένου συνθέτη το θεωρώ σταθμό στη ζωή μου καθώς και την αρχή της καριέρας μου.

Έχεις συμμετάσχει στο τηλεοπτικό παιχνίδι Survivor. Μέσα από την συμμετοχή σου ήθελες να δοκιμάσεις τις αντοχές σου ως άνθρωπος ή ήταν και ένα μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα την οποία ζούσες τότε;

‘Ήθελα να δοκιμάσω τις αντοχές μου σαν άνθρωπος, να βοηθήσω την καλλιτεχνική μου πορεία, αλλά επίσης είπα το ναι αφενός για την εμπειρία – πρόκληση και αφετέρου για να ξεφύγω από την καθημερινότητα μου.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια της πορείας σου, έχεις παρατηρήσει αλλαγές ως προς τον τρόπο σκέψης σου αλλά και αντίληψης των πραγμάτων;

Ο τρόπος σκέψης μου δεν άλλαξε όμως πρέπει να παραδεχτώ ότι τα γεγονότα που έχω βιώσει με ωρίμασαν και με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μόνο εμένα ταλαιπωρούσα τελικά, γιατί η πλειοψηφία σκέφτεται και λειτουργεί τελείως διαφορετικά – κάτι που πλέον το έχω αποδεχτεί.

Κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι “Προσοχή”, διασκευή ενός Ισραηλινού τραγουδιού, από την Heaven. Μίλησε μας σχετικά.

Ναι ανήκω κι εγώ στην οικογένεια της Heaven Music και μαζί κυκλοφορήσαμε το νέο τραγούδι με τίτλο «Προσοχή». Πρόκειται για τη διασκευή του τραγουδιού «Tel Aviv» του γνωστού πετυχημένου παραγωγού – συνθέτη Doron Medalie ενώ τους ελληνικούς  στίχους υπέγραψε ο Δημήτρης Παπασταθόπουλος.

Είναι ένα ανεβαστικό χορευτικό τραγούδι με έθνικ στοιχεία που συνηθίζω να εντάσσω στο ρεπερτόριο μου. Επίσης μπορώ να πω πως μέσα από αυτό το τραγούδι βάζω και τα όρια μου σαν γυναίκα γι’ αυτό… Προσοχή xxx!

“…να ονειρεύεστε, να έχετε υψηλούς στόχους και να ακούτε πολλή μουσική για να ηρεμεί το μυαλό και η ψυχή σας!”

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στο συγκεκριμένο τραγούδι;

Με κέρδισε η ανεβαστική διάθεση και η μελωδία που μου έμειναν όταν το πρωτοάκουσα από φίλους μου στο Ισραήλ.

Πρόσφατα υπόγραψες με την δισκογραφική εταιρεία Heaven. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες που έχεις για αυτή την συνεργασία.

Μπήκα σε μια  μεγάλη εταιρεία και είμαι ενθουσιασμένη και προσδοκώ να δικαιωθώ σε αυτήν μου την επιλογή. Εύχομαι να είναι αμοιβαίες οι επιθυμίες μας και να έχουμε μαζί μια μακρά και παραγωγική πορεία.

Όλα τα τραγούδια σου διαθέτουν έναν δυναμισμό. Είναι κάτι που εσύ αναζητάς στο κάθε ένα;

Δεν ξέρω αν όλα τα τραγούδια μου διαθέτουν ένα δυναμισμό αλλά αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι για τον δικό μου δυναμικό χαρακτήρα και προσωπικότητα!

Έπειτα από μια επιτυχία το απολαμβάνεις ή σκέφτεσαι ποια θα είναι η επόμενη;

Το απολαμβάνω εννοείται αλλά και σκέφτομαι παράλληλα ποια θα είναι η επόμενη επιλογή τραγουδιού. Είναι μέρος της διαδικασίας της δουλειάς αυτής.

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Υπάρχουν πράγματα που σε έχουν διδάξει και θεωρείς ότι κάθε επιτυχημένος τραγουδιστής θα έπρεπε να τα ακολουθεί; Και αν ναι, ποιο είναι το σημαντικότερο όλων;

Είμαι ευλογημένη που έχω καταφέρει να κάνω τόσες πολλές  συνεργασίες με τεράστια ονόματα. Από κάθε συνάδελφο μου κάτι αποκόμισα και έτσι έχω καταφέρει να αποκτήσω μεγαλύτερη σοφία και καλλιτεχνική υπόσταση στη πορεία μου. Για μένα οι πιο σημαντικές αξίες είναι η ταπεινότητα και η εξέλιξη, πάντα να αισθάνεσαι ότι είσαι στην αρχή και να έχεις πολλά να δώσεις.

“Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν το αφόρητο άγχος μου και η ανασφάλεια για το αν είμαι καλή σε αυτό”

Ως γυναίκα στον χώρο, ποιο είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο στην δουλειά σου και επιδρά θετικά στην γυναικεία σου ύπαρξη;

Είτε σαν γυναίκα ή σαν άντρας αυτό που με συναρπάζει είναι όταν καταφέρνω να μεταφέρω το συναίσθημα που εκφράζω και να ξεσηκώσω το κοινό μου ώστε να διασκεδάσει, να εκφραστεί και να ξεχάσει τα προβλήματα του ή να τα απαλύνει.

Αυτά είναι που με κάνουν να νιώθω όμορφα και ψυχολογικά γεμάτη και αυτό επιδρά και στην γυναικεία μου υπόσταση.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου κάθε φορά που ακούς τα τραγούδια σου στο ραδιόφωνο;

Τα συναισθήματα όταν ακούω τα τραγούδια μου στο ραδιόφωνο είναι χαρά, περηφάνια αλλά και ταυτόχρονα ευθύνη για την επιλογή επόμενου τραγουδιού ώστε να το ακούσω πάλι στο ραδιόφωνο.

Κάνεις live εμφανίσεις αυτόν τον καιρό σε όλη την Ελλάδα. Τι είναι αυτό που θα δει το κοινό στο live;

Θα δει την Ειρήνη σε ένα ανατρεπτικό μουσικό πρόγραμμα με την επιθυμία να συνδεθεί μαζί με το κοινό αλλά και φυσικά να το διασκεδάσει!

Κάνεις σχέδια για το μέλλον;;

Είμαι ένας ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος και έτσι δεν θα μπορούσα να μην βάζω υψηλούς στόχους για να εξελιχθώ στο μέλλον. Αν και λένε πως όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει, εγώ πάντως δεν παύω να ονειρεύομαι.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσω του Young People.GR 

Θα έλεγα στο νεανικό κοινό να αγαπάτε τον εαυτό σας, να ονειρεύεστε, να έχετε υψηλούς στόχους και να ακούτε πολλή μουσική για να ηρεμεί το μυαλό και η ψυχή σας! Και να θυμάστε ότι σας αγαπώ! Τα φιλιά μου σε όλους.

Βίντεο “Προσοχή”

Ειρήνη Παπαδοπούλου – Προσοχή | Official Music Video (4K)

Κυκλοφορεί από την Heaven Music

Βρες το «Προσοχή» εδώ: https://lnk.to/prosohi

Audio Credits:

  • Μουσική: Doron Medalie
  • Στίχοι: Δημήτρης Παπασταθόπουλος
  • Επιμέλεια Παραγωγής: Ειρήνη Παπαδοπούλου

Φωτογραφικό Αφιέρωμα Ειρήνη Παπαδοπούλου

Instagram Παπαδοπούλου

“Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο στον εαυτό μου γιατί ανακάλυψα τη ζωή, το χώρο της μουσικής και την τέχνη βήμα βήμα μόνη μου”

#Eirini Papadopoulou

*Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της κ. Ειρήνης Παπαδοπούλου συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η Ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης, σύνταξη ερωτήσεων, Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τη κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου & την δισκογραφική εταιρία Heaven Music και τους συνεργάτες της για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Είδαμε την παράσταση “Γυάλινος Κόσμος” στο θέατρο Olvio.

Η παράσταση "Ο Γυάλινος Κόσμος", βασισμένη στο έργο του...

Χρήστος Μπότσης: “Ο πυρήνας του καλλιτέχνη είναι το κοινό”

Ο Χρήστος Μπότσης αγαπά το τραγούδι και αντλεί έμπνευση...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Είμαι 17 χρονών και η ζωή μου δεν είναι οι πανελλήνιες.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μπήκα...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες,...

- New Post & Article Archive