ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΦώτης Παπαζήσης: "Γνώριζα από μικρός ότι η μουσική θα πρωταγωνιστούσε στη ζωή μου"

Φώτης Παπαζήσης: “Γνώριζα από μικρός ότι η μουσική θα πρωταγωνιστούσε στη ζωή μου”

"Ένας νέος καλλιτέχνης, με όνειρα και αγάπη για την μουσική"

Ο Φώτης Παπαζήσης αποκαλύπτει στο Youngpeople.gr ποια ήταν τα πρώτα του βήματα στη μουσική του πορεία, τα στοιχεία εκείνα που αποκόμισε από τις μεγάλες συνεργασίες του, αλλά και την  μεγαλύτερη ανασφάλειά του ως νέος καλλιτέχνης. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι ‘’Ευγενικά’’, σε συνεργασία με την Panik Platinum, το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της καλλιτεχνικής του ταυτότητας.

Αν και πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο, έχει καταφέρει να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Μελίνα Ασλανίδου κ.α. αλλά και σπουδαίους συνθέτες, όπως ο Γιώργος Θεοφάνους. Εκτός από ερμηνευτής είναι στιχουργός και συνθέτης, ενώ όπως εξηγεί και ο ίδιος, το να βρίσκεται όπου υπάρχει μουσική και να τραγουδά, αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση για τον ίδιο!

Διαβάστε τη συνέντευξη του Φώτη Παπαζήση

Αν και πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο, έχει καταφέρει να συνεργαστεί με ονόματα, όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Μελίνα Ασλανίδου κ.α.

Τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, ένας άνθρωπος που δείχνει την αγάπη του για την μουσική, σε κάθε ευκαιρία. Πότε ανακάλυψες το ταλέντο σου και αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Από αρκετά μικρή ηλικία περίπου 8-9 ετών, κατάλαβα ότι η μουσική θα πρωταγωνιστούσε στη ζωή μου. Η αρχή έγινε στο ωδείο, στις χορωδίες που συμμετείχα σαν παιδί και αργότερα στις σχολικές εκδηλώσεις και στα μαθήματα πιάνου που παρακολούθησα. Έπαιρνα πάντα μεγάλη ευχαρίστηση να τραγουδάω και να βρίσκομαι οπουδήποτε υπάρχει μουσική. Επαγγελματικά ασχολήθηκα με το τραγούδι αρκετά αργότερα αφού τελείωσα το σχολείο και ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχεις διαπιστώσει ποιο είναι το στυλ της μουσικής που σου ταιριάζει ή θες να δώσεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου, να πειραματιστεί παραπάνω;

Το στυλ στο οποίο κινούμαι περισσότερο είναι το ελαφρολαϊκό. Είναι το ρεπερτόριο που μου αρέσει και με εκφράζει περισσότερο. Παρόλα αυτά ακούω όλα τα είδη της μουσικής γιατί το καθένα μιλάει με ξεχωριστό τρόπο μέσα μου.

Είσαι ένας νέος τραγουδιστής, ο οποίος έχει καταφέρει να συνεργαστεί, σε μικρό χρονικό διάστημα, με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Νατάσσα Θεοδωρίδου κ.α. Τί έχεις αποκομίσει από αυτές τις συνεργασίες;

Αρχικά νιώθω πολύ τυχερός για τις συνεργασίες μου μέχρι στιγμής στο χώρο. Έχω πάρει πολύτιμα μαθήματα, τόσο από τους τραγουδιστές που προανέφερες και πολλούς άλλους όπως ο Σάκης Ρουβάς, ο Πάνος Κιάμος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, όσο και από τους μεγάλους συνθέτες που είχα την τύχη να συνεργαστώ όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Φοίβος και άλλοι. Η επιθυμία για εξέλιξη, η επιμονή, η αναζήτηση της ποιότητας σε ότι κάνουν και φυσικά η αγάπη για τη μουσική είναι μόνο κάποια από αυτά που έμαθα από τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Τους είμαι ευγνώμων!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σου τραγούδι, σε συνεργασία με την Panik Platinum, με τίτλο “Ευγενικά”, σε μουσική του Άκη Δείξιμου, στίχους του Νίκου Σαρρή και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου. Μίλησέ μας για αυτή την συνεργασία και το αποτέλεσμά της.

Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με το νέο μας τραγούδι! Με τον Άκη Δείξιμο, εκτός από μια βαθιά φιλία που μας συνδέει, είναι και από τους πρώτους άνθρωπος που συνεργάστηκα στο χώρο αφού τραγουδήσαμε μαζί στο «ΦΩΣ» στο σχήμα της Νατάσας Θεοδωρίδου, του Γιώργο Θεοφάνους και του Παντελή Καναράκη. Είναι ένας άνθρωπος που του έχω ιδιαίτερη συμπάθεια. Τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα τόσο για το ταλέντο όσο και για το ήθος του. Είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής και συνθέτης πολλών μεγάλων επιτυχιών. Από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τις προσπάθειες μου και να που τώρα ήρθε η στιγμή και μου έγραψε αυτό το τόσο όμορφο τραγούδι.

Ο Νίκος Σαρρής είναι επίσης ένας πολύ αγαπημένος μου στιχουργός με αμέτρητες επιτυχίες. Έχει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να μιλάει με άμεσο και ταυτόχρονα ευφυή τρόπο στην ψυχές των ανθρώπων με τους στίχους του, κάτι που θεωρώ μαγικό. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως μπορεί να αισθάνομαι όταν αυτοί οι δυο καλλιτέχνες, που γράφουν επιτυχίες στους μεγάλους τραγουδιστές που αναφέραμε πριν, γράφουν και για μένα.

Είναι πραγματικά πολύ τιμητικό και τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους. Όσο για τον Βαγγέλη Τσαουσόπουλο ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό το υπέροχο κινηματογραφικό video που δημιούργησε δίνοντας στο τραγούδι μια άλλη διάσταση. Η συμβολή της εταιρίας μου, της Panik Platinum, σε όλα αυτά είναι βέβαια καθοριστική, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή και συνεχώς το ενδιαφέρον και τη στήριξή της. Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος αγκάλιασε το «Ευγενικά» και το αγάπησε ξεπερνώντας το μισό εκατομμύριο προβολές στο YouTube μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του!

Εκτός από ερμηνευτής είναι στιχουργός και συνθέτης, ενώ όπως εξηγεί και ο ίδιος, το να βρίσκεται όπου υπάρχει μουσική και να τραγουδά, αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση για τον ίδιο!

Θεωρείς ότι αυτό το τραγούδι αποτελεί την αφετηρία για την καριέρα που ονειρεύεσαι;

Ναι, θεωρώ πως αυτό το τραγούδι είναι η καλύτερη αρχή που θα μπορούσα να κάνω. Εύχομαι οι δημιουργοί του να μου γράψουν πολλά τραγούδια ακόμα!

Ως πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο, ποια θα έλεγες ότι είναι η μεγαλύτερη ανασφάλειά σου;

Ίσως η επιθυμία μου καθετί που κάνω να έχει ποιότητα και αλήθεια. Αυτό δημιουργεί ώρες ώρες την ανασφάλεια επειδή κάποιες φορές εστιάζω υπερβολικά σε αυτό. Θεωρώ όμως από την άλλη ότι στην τελική αυτό είναι που μένει. Η αλήθεια και η ποιότητα που έβαλες σε αυτό που έκανες.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι ‘’Ευγενικά’’, σε συνεργασία με την Panik Platinum

Η δημόσια εικόνα ενός τραγουδιστή θεωρείς ότι παίζει σημαντικό ρόλο για την καλλιτεχνική του πορεία;

Ναι, θεωρώ πως είναι αρκετά σημαντική, ειδικά στις μέρες μας που η τεχνολογία και τα social media έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και η έκθεση ενός καλλιτέχνη στο κοινό γίνεται πιο άμεσα και εύκολα.

Η μουσική αποτελεί ένα ισχυρό μέσο ψυχοθεραπείας για τους ανθρώπους. Τί είναι αυτό που την καθιστά τόσο ικανή;

Είναι πραγματικά απεριόριστη η δύναμη που έχει η μουσική πάνω στους ανθρώπους. Είτε σαν μέσο διασκέδασης, είτε σαν μέσο ψυχοθεραπείας. Η μουσικοθεραπεία που χρησιμοποιείται ευρύτερα στο εξωτερικό για αποκατάσταση ατόμων μετά από κάποιο ατύχημα ή βελτίωση της κατάστασης ανθρώπων με χρόνιες ασθένειες όπως Parkinson, Alzheimer κ.α., φανερώνει το πόσο σημαντική είναι η μουσική για την ανθρώπινη ύπαρξη και τί θαύματα μπορεί να κάνει!

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Να είμαι σε θέση να βγάζω όμορφα τραγούδια με αλήθεια και σεβασμό προς τους ακροατές και την ίδια τη μουσική.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσω του Young People.gr

Αυτή η περίοδος που διανύουμε παρόλο που είναι αρκετά δύσκολη για τη χώρα μας  και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, πιστεύω πως είναι μία καλή ευκαιρία ώστε να δούμε συλλογικά τι πήγε λάθος, και πού μπορεί να συμβάλαμε εμείς ώστε να οδηγηθούμε σε αυτή την κατάσταση. Όχι για να αποδοθεί ευθύνη, αλλά για να δούμε πως μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα όσο ακόμα είναι καιρός. Πιστεύω πως μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο!

Βίντεο & Instagram

Φώτης Παπαζήσης - Ευγενικά - Official Music Video

“Η δύναμη της μουσικής στον άνθρωπο είναι απεριόριστη, είτε ως μέσο διασκέδασης, είτε ως μέσο ψυχοθεραπείας”

– Φώτης Παπαζήσης –

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Φώτη Παπαζήση συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τον Φώτη Παπαζήση & την δισκογραφική εταιρία Panik Platinum για την συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

- New Post & Article Archive