Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020
15.4 C
Athens
More
  Αρχική Αφιερώματα Άνθρωποι της τέχνης Frida Kahlo, η μούσα του εαυτού της!

  Frida Kahlo, η μούσα του εαυτού της!

  "Αυτό που εγώ αποκόμισα μελετώντας την ζωή της είναι πως αυτή η γυναίκα παρά τις δυσκολίες πάλεψε και βγήκε νικήτρια. Κατάφερε από μια κοινή θνητή να γίνει μια ζωγράφος που εδώ και έναν αιώνα σχεδόν θαυμάζεται από τα πλήθη, ενέπνευσε ανθρώπους και κυρίως ΈΖΗΣΕ!"

  Το πραγματικό της όνομα είναι Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón, φεμινίστρια, ελεύθερο πνεύμα, ονειροπόλος και μια εκ φύσεως καλλιτέχνης και παρά τις δυσκολίες της ζωής της κατάφερε να πολεμήσει για αυτό που αγαπούσε και να γίνει μια από τις σπουδαιότερες ζωγράφους του 20ου αιώνα.

  “Πόδια, τι τα χρειάζομαι από τη στιγμή που έχω φτερά για να πετάξω;” συνήθιζε να λέει…

  Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου το 1907 στο Κογιακάν στην πόλη του Μεξικού. Τα πρώτα προβλήματα αναφορικά με την υγεία της, της χτύπησαν την πόρτα στην ηλικία των 6 ετών όταν αρρώστησε από πολιομυελίτιδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δεξί της πόδι να είναι ελάχιστα πιο κοντό από το αριστερό και ημιπαράλυτο.

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  Όταν συνέβη το ατύχημα της, η Φρίντα ξεκίνησε να ασχολείται με την ζωγραφική, η οικογένεια της δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά στα μαθήματα ζωγραφικής, για αυτό της πρότειναν να ζωγραφίσει στον γύψο της

  Σπούδασε στο Colegio Alemán Alexander von Humboldt και στο Escuela Nacional Preparatoria όπου και συνάντησε για πρώτη φορά τον μελλοντικό σύζυγο της Diego Rivera, ο οποίος βρίσκονταν εκεί ζωγραφίζοντας τους τοίχους της σχολής μιας και ήταν ένας εξαιρετικός τοιχογράφος και ζωγράφος. Η μεγάλη τραγωδία ήρθε το 1925 στην ηλικία των 18 ετών όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με ένα τραμ, η σπονδυλική της στήλη υπέστη τεράστια ζημιά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ένα μεγάλο αριθμό χειρουργείων και το χειρότερο από όλα… δεν μπορο