Giannis Antetokounmpo, MVP Made In Sepolia.

"Το ταβάνι γι' αυτόν είναι γυάλινο, όπως έχει ο ίδιος αποδείξει και αρκεί η επόμενη χρονιά για να σπάσει ξανά"

Σίγουρα αυτό δεν είναι το πρώτο άρθρο που συναντάει κανείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ούτε και το τελευταίο βέβαια οπότε δεν θα διαβάσετε κάτι παρακάτω που δεν το ξέρετε, αλλά μπορείτε να του δώσετε μια ευκαιρία! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακηρύχθηκε στις 25 Ιουνίου 2019 ο πολυτιμότερος παίκτης του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ παγκοσμίως και όχι δεν σας το λέω για νέο. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα απ’ όπου κι αν περνάει ακούει να φωνάζουν ρυθμικά για χάρη του “MVP – MVP – MVP” άνθρωποι όλων των ηλικιών. Πράγμα που επανέλαβε και το 2020, ενώ για το 2021 ήδη πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου στο all star game, στην πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή του (2017-2018-2019-2020-2021). Πριν όμως φτάσει αυτή η μέρα για εκείνον, η ζωή του κάθε άλλο παρά με ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένη.

Τα παιδικά του χρόνια

Το 2007 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ και δύο χρόνια αργότερα, το 2009, έκανε τα πρώτα του βήματα με την εφηβική ομάδα του Φιλαθλητικού

Ο Γιάννης δεν ήταν ένας από εμάς όπως κάποιοι λένε. Για την ακρίβεια πριν γίνει ο Greek Freak ήταν άλλο ένα παιδί μεταναστών, που η ελληνική κοινωνία, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις, αδιαφορούσε για το αν μπορεί να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες.  Ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας Αντετοκούνμπο από τη Νιγηρία που διέμεναν στα Σεπόλια.

Η καθημερινότητά τους ήταν δύσκολη, καθώς αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στο να ανταπεξέλθουν σε βασικές καθημερινές ανάγκες όπως πρωτίστως το φαγητό, ο ίδιος ο Γιάννης είχε αναφέρει σε συνέντευξή του χαρακτηριστικά: “Δεν υπήρχε πάντα φαγητό”, ενώ ακόμα και το ρεύμα στο σπίτι τους έμοιαζε να είναι πολυτέλεια.

Ο αστέρας των Bucks κάποτε πουλούσε Cd και γυαλιά ηλίου για να εξασφαλίσει ένα μικρό εισόδημα ώστε να βοηθήσει την οικογένειά του να επιβιώσει. Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να δηλώσει: “Πουλούσα γυαλιά, ρολόγια, CD και DVD. Ήμουν ο καλύτερος πωλητής. Το μυστικό μου ήταν ότι δεν τα παρατούσα”, όταν ρωτήθηκε για εκείνη την περίοδο της ζωής του.

Τα πρώτα βήματά του στο μπάσκετ

Το 2007 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ και δύο χρόνια αργότερα, το 2009, έκανε τα πρώτα του βήματα με την εφηβική ομάδα του Φιλαθλητικού. Εκεί, ο Σπύρος Βελιννιάτης τον έπεισε να δώσει μια ευκαιρία στο μπάσκετ, καθώς η μεγάλη αγάπη του Γιάννη μέχρι τότε ήταν το ποδόσφαιρο. Για να παίξει στην ομάδα του Ζωγράφου, ο Βελιννιάτης έπεισε τους γονείς του ότι θα τους βρει δουλειά κι έπειτα ζήτησε από τον γενικό αρχηγό της ομάδας να φροντίσει για την εύρεση εργασίας των τελευταίων.

Τόσο ο Greek Freak, όπως τον αποκαλούν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, όσο και ο μεγάλος του αδερφός, ο Θανάσης, δεν μπορούσαν να βγάλουν ελληνικά διαβατήρια για γραφειοκρατικούς λόγους. Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό πως ο Γιάννης, είχε δεχθεί πρόταση από την πρεσβεία της Νιγηρίας, για να πάρει το νιγηριανό διαβατήριο, γεγονός που δε θα του επέτρεπε να αγωνιστεί για τα ελληνικά χρώματα.

Ο Γιάννης από το draft στο ΝΒΑ

Η Βραδιά της απονομής ως ο Mvp της χρονιάς 2019 στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου

Τον Απρίλιο του 2013 ανακοινώθηκε το όνομα του για το draft του NBA και στις 27 Ιουνίου του ίδιου έτους, κατέλαβε την υψηλότερη θέση που είχε πάρει Έλληνας στο draft μέχρι τότε, η οποία ήταν η 15η. Πανηγύρισε μαζί με την οικογένεια του κρατώντας μια ελληνική σημαία, έκανε τον σταυρό του όταν άκουσε ότι επιλέχθηκε και τον Ιούλιο υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τους Milwaukee Bucks. Ήταν πλέον γεγονός: από την Α2 και τον Φιλαθλητικό, στο ΝΒΑ και στους Bucks!

Και τώρα… νούμερα… κάνε ένα γρήγορο scroll αν τα ξέρεις τόοοοσοο καλά. 😉

Στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ είχε μέσο όρο 6,8 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 0,8 κοψίματα και 0,8 κλεψίματα σε 77 εμφανίσεις ενώ τη δεύτερη σεζόν βελτίωσε τα ποσοστά του έχοντας 12,7 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ, 1 κόψιμο και 0,9 κλεψίματα σε 81 εμφανίσεις κατά μέσο όρο.

Από τη σεζόν 2015-2016 κι έπειτα τα ποσοστά ακολούθησαν εξαιρετικά ανοδική πορεία ενώ συνοδεύονταν από double- double ή triple- double ολοένα και συχνότερα. Στις 19 Ιανουαρίου του 2017 ο Greek Freak ψηφίστηκε τόσο από το κοινό όσο και από παίκτες και προπονητές για να συμμετάσχει ως βασικός για την ομάδα της Ανατολής στο NBA All Star Game και έγινε ο πρώτος παίκτης των Bucks που συμμετείχε μετά από το 2004 και ο πρώτος βασικός μετά από το 1986.

Τη χρονιά 2017-2018 ο Αντετοκούνμπο έδειξε σε όλους ότι αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν κάτι λαμπρό, σκοράροντας στα πρώτα 4 παιχνίδια του πρωταθλήματος 147 πόντους. Το Ιανουάριο του 2018 ψηφίστηκε ξανά σαν μέλος της βασικής πεντάδας για το All Star Game  για την ομάδα της Ανατολής.

Ο αστέρας των Bucks κάποτε πουλούσε Cd και γυαλιά ηλίου για να εξασφαλίσει ένα μικρό εισόδημα ώστε να βοηθήσει την οικογένειά του να επιβιώσει

Θα μου πείτε ότι τα νούμερα μπορεί ο καθένας να τα βρει με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο… και δεν θα διαφωνήσω. Αυτό όμως που έχει τη μεγαλύτερη σημασία να αναφέρουμε για την παρουσία του Γιάννη στα courts του ΝΒΑ, δεν είναι οι συνεχώς αυξανόμενοι αριθμοί στα στατιστικά του αλλά η επιρροή του στο παιχνίδι των Bucks. Έχοντας παρακολουθήσει παιχνίδια τους χωρίς αυτόν, θα μου επιτραπεί να πω –επειδή ξέρω τι είναι και το offside ή καλύτερα για τους μπασκετόφιλους το flopping- πως παίκτες επιπέδου Middleton και Bledsoe έμοιαζαν απλά καλοί και όχι τα πολυβόλα που ακολουθούν τις εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκουνμπο.

Την επόμενη σεζόν στο All Star του 2019, η team Giannis ηττήθηκε με 178-164 από την team LeBron. Ο Γιάννης όμως στο τέλος της κανονικής περιόδου μετράει 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ ενώ ακόμα είχε 1,3 κλεψίματα και 1,5 μπλοκ ανά παιχνίδι και γίνεται ο δεύτερος Ευρωπαίος παίκτης, μετά τον Dirk Nowitzki που αναδεικνύεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης στο ΝΒΑ.

Το φαινόμενο Γιάννης χωρίς την παρουσία του στο ΝΒΑ πιθανότατα να ήταν άλλος ένας πολύ καλός Ευρωπαίος παίκτης. Η ευκαιρία που του έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε συνδυασμό με την ασταμάτητη δουλειά του ίδιου, του έδωσαν την ευκαιρία να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο εφικτό ποσοστό των δυνατοτήτων του μέχρι να ξεπεράσει και αυτό και τον εαυτό του με το επόμενο μεγαλύτερο δυνατό. Άλλωστε το ταβάνι γι’ αυτόν είναι γυάλινο όπως έχει ο ίδιος αποδείξει και αρκεί η επόμενη χρονιά για να σπάσει ξανά.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, η σύντροφος του Μαράια έφερε στον κόσμο τον γιο τους, Λίαμ Τσαρλς κι έτσι ο Χάρντεν απέκτησε… αδερφάκι χάνοντας το προνόμιο της αποκλειστικότητας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων… Παιχταράς με το ‘Π’ κεφαλαίο και αυτός αλλά λίγη οπαδική καζούρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Στην τελική, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λέει ο σοφός λαός.

Βίντεο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Giannis Antetokounmpo EMOTIONAL SPEECH - Most Valuable Player Award - 2019 NBA Awards

Best Of Giannis Antetokounmpo's Dunks! | 2018-19 NBA Regular Season & Playoffs

Σημείωση: Το άρθρο – αφιέρωμα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή πληροφοριών και ειδήσεων από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν τον συγκεκριμένο αθλητή!!! Παρακάτω Αναγράφονται οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το αφιέρωμα.

- They Told us Through Their Interviews

Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους. Όταν θέλουμε μόνο ή κυρίως να είμαστε αρεστοί στους άλλους, χάνουμε την ακεραιότητά μας και τη δυνατότητα...

Γιώργος Καραμίχος

Ηθοποιός

Δεν μπορώ να διανοηθώ την ζωή μου χωρίς φαντασία, θα είναι πάντα η δύναμη και το στήριγμά μου...

Ιζαμπέλλα Φουλόπ

Ηθοποιός

- You Mey Also Like

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

- New Post & Article Archive