ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔημοφιλείςΓιάννης Ξανθόπουλος: "Το νόημα των στίχων, η σοβαρότητα και η μουσική τους είναι σημαντικά στοιχεία για μένα"

Γιάννης Ξανθόπουλος: “Το νόημα των στίχων, η σοβαρότητα και η μουσική τους είναι σημαντικά στοιχεία για μένα”

"Συνέντευξη με τον Γιάννη Ξανθόπουλο, ένας νέος ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής"

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος διαθέτει μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ώριμες φωνές νέων καλλιτεχνών που έχουν εμφανιστεί στον χώρο τα τελευταία χρόνια. Έγινε ευρέως γνωστός κερδίζοντας την πρώτη θέση στο talent show “Rising star” σε ηλικία μόλις 16 χρονών. Πέρα από τις φωνητικές ικανότητές του και τα όργανα που παίζει γράφει στίχους και μουσική.

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος παρόλο που τραγουδούσε από μικρό παιδί, δεν είχε φανταστεί το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής που ξεκίνησε πολύ νωρίς! Μας αποκαλύπτει πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστεί την αναπάντεχη δημοσιότητα και ποιοι ήταν αυτοί που τον βοήθησαν… Πιστεύει πως η στήριξη και η αποδοχή του κόσμου είναι σημαντική και σε βοηθά στη δημιουργία του δικού σου είδους τραγουδίσματος, του δικού σου χαρακτήρα στη μουσική βιομηχανία.

Θεωρεί ότι ακόμα πιο σημαντική στην πορεία της ζωής, στην επαγγελματική σου εξέλιξη είναι η στήριξη από την οικογένεια σου! Με καταγωγή από τον Πόντο, νιώθει δέος όταν τραγουδά ποντιακά τραγούδια. Από όλες τις συνεργασίες του έχει αποκομίσει και κάτι θετικό… Μας μιλά για το “Φεγγάρι “, τους δημιουργούς του και την γνωριμία με αυτούς. Έχει την άποψη ότι η οπτικοποίηση ενός τραγουδιού βοηθά στη σύνδεση του με το κοινό.

Επίσης αναφέρεται στις σκέψεις που σε οδηγούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στην πορεία σου, πόσο σε βοηθούν να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος και δυνατός! Η πίστη του τον βοηθά πολύ σε ότι είδους αναποδιά χρειαστεί να αντιμετωπίσει. Η διαχρονική επιτυχία είναι πρόκληση για αυτόν επειδή αγγίζει τα όρια του ακατόρθωτου. Θέλει να είναι συνεπής στη δουλειά του και να τιμά τις συνεργασίες του. Στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης, πίστης και στόχων.

Διαβάστε την συνέντευξη του Γιάννη Ξανθόπουλο

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος διαθέτει μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ώριμες φωνές νέων καλλιτεχνών

Διαθέτεις μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ώριμες φωνές νέων καλλιτεχνών που έχουν εμφανιστεί στον χώρο τα τελευταία χρόνια. Πότε συνειδητοποίησες τις δυνατότητες της φωνής σου;

Πάντοτε ήθελα να τραγουδάω, από μικρό παιδί αυτό έκανα παντού (σχολείο, βόλτες, σπίτι). Δεν ασχολήθηκα ούτε είχα ποτέ στο νου μου στοιχεία σχετικά με τις φωνητικές ικανότητες ή δυνατότητες κλπ.

Όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής ξεκίνησε μετά τη κατάκτηση της 1ης θέσης στο μουσικό talent show Rising Star στο οποίο συμμετείχα.

Σε γνωρίσαμε μέσω της συμμετοχής σου σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, στο οποίο και ξεχώρισες από την πρώτη σου εμφάνιση. Πως διαχειρίστηκες αυτή την έκθεση σε τόσο μικρή ηλικία;

Όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανα για την ηλικία που βρισκόμουν. Εννοώ το να δηλώσω συμμετοχή τόσο μικρός μη γνωρίζοντας φυσικά τι θα επακολουθήσει μετά τη νίκη μου.

Τι να σας πω. Είναι κάτι πολύ δύσκολο για ένα παιδί 16 ετών όπως ήμουν εγώ τότε, που ξαφνικά όλα τα φώτα της δημοσιότητας γύρισαν επάνω του. Με βοήθησε απίστευτα η οικογένεια μου και γενικότερα οι άνθρωποι που ήταν και τότε και τώρα δίπλα μου να το εκλογικεύσω και να κρατήσω τον εαυτό μου να πατάει στη γη. Είχε αρκετή προσπάθεια όλο αυτό.

Η στήριξη του κόσμου από τα πρώτα σου βήματα ήταν μεγάλη, ενώ έχεις χτίσει και το δικό σου κοινό. Νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχοντας στο μυαλό σου ότι έχεις ανθρώπους που σε ακολουθούν και σε στηρίζουν σαν καλλιτέχνη;

Ναι αυτή η στήριξη, αυτή η αποδοχή ήταν και είναι ακόμα  μοναδική. Ο κόσμος με στήριξε και με στηρίζει μέχρι σήμερα. Σε αυτόν τον κόσμο νομίζω ότι οφείλω τα πάντα ως τώρα. Είναι πολύ σημαντικό το να έχεις την αποδοχή του κοινού μέσα στα χρόνια χτίζοντας και δημιουργώντας παράλληλα τα δικά σου τραγούδια, το δικό σου είδος τραγουδίσματος και κατά βάσει το δικό σου χαρακτήρα μέσα σε όλο αυτό το οικοδόμημα που λέγεται μουσική βιομηχανία.

Πέρα από το κοινό, γνωρίζουμε ότι είσαι πολύ δεμένος με την οικογένειά σου, η οποία αποτελεί και σημαντικό σου στήριγμα. Πόσο σημαντική είναι η στήριξη της οικογένειας για έναν καλλιτέχνη;

Κοιτάξτε είναι αλήθεια, εγώ έχω μια πολύ δεμένη οικογένεια. Απλή, ταπεινή αλλά πολύ δεμένη και πολύ αγαπημένη. Νομίζω ότι όταν υπάρχει στη ζωή σου η οικογένειά σου με όλα τα προηγούμενα χαρακτηριστικά που ανέφερα παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην πορεία σου και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματά σου στο μακρύ και δύσκολο δρόμο  της επαγγελματικής σου εξέλιξης.

Όλα τα τραγούδια είναι ιερά. Κρύβουν μέσα τους την εργασία και τον κόπο των ανθρώπων που τα έφτιαξαν…

Με καταγωγή από τον Πόντο, επιλέγεις να ερμηνεύεις και ποντιακά τραγούδια. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για τα συγκεκριμένα κομμάτια; Τι σημαίνουν για εσένα;

Όταν τραγουδάω ποντιακά τραγούδια τα συναισθήματά μου είναι πολλά και είναι μεικτά. Χαρά μαζί με λύπη. Λύπη μαζί με χαρά. Πλημμυρίζεις από αυτά. Νιώθεις έναν ηλεκτρισμό και μια ακατάπαυστη ενέργεια με αυτή τη μουσική, με αυτά τα λόγια, με αυτό το ρυθμό.

Ο ποντιακός ελληνισμός πέρασε πολλά δεινά τα οποία αποτυπώνονται μέσα από τους στίχους αυτών των τραγουδιών. Νιώθω ένα δέος τραγουδώντας τα και νομίζω ότι καλύπτω και ένα χρέος απέναντι στους προγόνους μου. Ο Πόντος ζει μέσα μου, ρέει στις φλέβες μου και είναι κομμάτι του DNA μου.

Έχεις συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες μέχρι στιγμής. Υπάρχουν στοιχεία – συμβουλές που έχεις πάρει από τον κάθε ένα και αποτελούν βάση για τα επόμενα βήματά σου;

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που με αξίωσε ο Θεός και έχω συνεργαστεί μαζί τους ως σήμερα με αγκαλιάσανε και με στηρίξανε στο βαθμό του δυνατού από πλευράς τους. Από όλους τους αποκόμισα και κάτι θετικό και από όλους τους έχω να θυμάμαι κάτι. Μια συμβουλή, μία φιλία, μια καλή επαγγελματική συνεργασία, μια υποστήριξη, ένα τραγούδι, ένα ντουέτο, ένα μυστικό. Όταν είσαι νέος καλλιτέχνης έχεις ανάγκη από τη στήριξη ενός μεγαλύτερου ονόματος με το οποίο συνεργάζεσαι.

“Φεγγάρι”, το νέο σου τραγούδι σε μουσική του Βασίλη Δραμούσκα και στίχους του Μιχάλη Σταρρά, το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records. Μίλησέ μας σχετικά.

Έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά με το συγκεκριμένο τραγούδι από τους δημιουργούς του. Το στιχουργό Μιχ. Σταρρά δεν τον ήξερα αλλά γνωριστήκαμε, μιλήσαμε και κατάλαβα ότι είναι ένας αγαπητός & δημιουργικός άνθρωπος. Για το συνθέτη το  Βασ. Δαραμούσκα τι να πω. Άξιος, πετυχημένος, ειλικρινής, ταλαντούχος, φίλος, αληθινός συνεργάτης.

Γνωριστήκαμε μέσω ενός κορυφαίου επιχειρηματία της νυχτ. διασκέδασης και κάναμε μαζί πάρα πολλά demo σε διάφορα είδη τραγουδιών. Είναι εξαιρετικός ο Βασίλης σαν χαρακτήρας και αγαπάει τη δουλειά του. Με πίστεψε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας και το “Φεγγάρι” ήταν η επισφράγιση της συνεργασίας μας.

Το “Φεγγάρι” ήταν ένα κομμάτι από αυτά που ξεχώρισαν από την αρχή. Άρεσε σε όλους. Άρεσε και στην εταιρεία μου την Panik Records και πήραμε την απόφαση να το κάνουμε single και να κυκλοφορήσει πριν λίγες μέρες. Εύχομαι να αρέσει στον κόσμο, να το ακούσει και να το αγαπήσει. 

Το συγκεκριμένο κυκλοφόρησε παράλληλα με το videoclip, σε σκηνοθεσία του Alex Konstantinidi. Παίζει σημαντικό ρόλο η εικόνα για την προώθηση ενός τραγουδιού;

Οπωσδήποτε παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο το videoclip. Η οπτικοποίηση ενός τραγουδιού το φέρνει πιο κοντά στο κοινό. Κάνει εικόνα το στίχο και το τραγούδισμα. Φέρνει σκηνές στη μνήμη των ανθρώπων και δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα και αντιδράσεις στο θεατή – ακροατή.

Ο Alex Konstantinidis έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει τόσο στο σενάριο όσο και στη ροή. Συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά στο “Φεγγάρι”. Γνώρισα ένα εξαιρετικό άνθρωπο, επαγγελματία και συνεργάτη και νομίζω ότι θέλουμε και οι δύο να ξανασυνεργαστούμε. Τον ευχαριστώ πολύ.

Όταν τραγουδάω ποντιακά τραγούδια τα συναισθήματά μου είναι πολλά και είναι μεικτά

Επιλέγεις να ερμηνεύσεις μόνο τραγούδια που σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής και σίγουρος για την ερμηνεία σου;

Όχι. Το νόημα των στίχων, η σοβαρότητα και η μουσική τους είναι σημαντικά στοιχεία για μένα στην επιλογή. Σίγουρα παίζει ρόλο και θέλω η ερμηνεία μου να είναι σωστή.

Το οφείλω στους δημιουργούς να είναι σωστή η ερμηνεία μου. Νομίζω όμως ότι ακόμη και αν δεν επιλέξεις ένα τραγούδι με τους συνεργάτες σου για να κυκλοφορήσει, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το πεις σωστά.

Όλα τα τραγούδια είναι ιερά. Κρύβουν μέσα τους την εργασία και τον κόπο των ανθρώπων που τα έφτιαξαν αλλά και τα συναισθήματα αυτών που θα τα ακούσουν. Τα σέβομαι όλα αυτά και θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ερμηνευτικά σε όποιον μου εμπιστεύεται τη δουλειά του.

Μέσα από δυσκολίες που ίσως αντιμετώπισες έως τώρα, κατάφερες να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου;

Πάντοτε οι δυσκολίες σε κάνουν να σκέφτεσαι τι μπορεί να πήγε λάθος, πού δεν έγινε η σωστή επιλογή, τι ήταν αυτό που δημιούργησε το εμπόδιο ή το πρόβλημα και πάντα σε βάζουν στη διαδικασία της αυτοκριτικής με τον εαυτό σου, οπότε αυτό και μόνο το γεγονός σε εξελίσσει και σε κάνει καλύτερο και πιο δυνατό άνθρωπο και ταυτόχρονα γνωρίζεις καλύτερα εσένα τον ίδιο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον παλεύουν με τις ανασφάλειες τους, ειδικά οι καλλιτέχνες… Υπάρχει κάποια ανασφάλεια που προσπαθείς να διαχειριστείς έτσι ώστε να την αποβάλλεις;

Δεν έχω κάποια ανασφάλεια συγκεκριμένη και γενικότερα δεν είμαι ανασφαλής. Οι ατυχής επιλογές και τα εμπόδια υπάρχουν πάντα και δεν μου δημιουργούν ανασφάλεια. Δημιουργικό άγχος έχω, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Προσπαθώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου και στις απαιτήσεις που έχει η δουλειά μου και η ζωή μου από εμένα.

Έχω ανθρώπους δίπλα μου που μαζί τους περνάω καλά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και παίρνω δύναμη και τρόπους ώστε να αποβάλλω τις ανασφάλειες που θα τύχει να έρθουν κοντά μου. Όταν νιώσω κάτι σοβαρό που θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα απευθύνομαι στο Θεό και πάντα Εκείνος μου δείχνει ένα τρόπο να το ξεπεράσω. Η πίστη μου με βοηθάει πολύ σε ότι είδους αναποδιά χρειαστεί να “παλέψω” μαζί της.

Πιστεύεις ότι η πραγματική επιτυχία έχει σχέση με την διαχρονικότητα;

Προσωπικά νομίζω ότι έχουν σχέση αλλά εκ του αποτελέσματος είναι διαφορετικά σε μέγεθος. Υπάρχει η επιτυχία που σου δίνει το χρυσό μετάλλιο αλλά υπάρχει και η διαχρονική επιτυχία που σου δίνει 100 χρυσά μαζί. Και τα δύο θέλουν σκληρή και επίμονη δουλειά αλλά η διαχρονική επιτυχία είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

Το να είναι ένας καλλιτέχνης διαχρονικός είναι ένα μοναδικό γεγονός επειδή σημαίνει ότι έχεις καταφέρει να αποδέχονται τη δουλειά σου διαφορετικές γενιές. Νομίζω ότι είναι κάτι τρομερό αυτό επειδή αγγίζει τα όρια του ακατόρθωτου. Ο Καζαντζίδης έχει διαχρονική επιτυχία. Ο Michael Jackson το ίδιο.

Ο κόσμος με στήριξε και με στηρίζει μέχρι σήμερα. Σε αυτόν τον κόσμο νομίζω ότι οφείλω τα πάντα ως τώρα

Η πορεία που έχεις μέχρι στιγμής, είναι αυτή που ήθελες να έχεις;

Ποτέ δεν είσαι ικανοποιημένος μέχρι να φτάσεις σε ένα σημείο που θα καταλάβεις μέσα σου ότι ικανοποιείσαι με αυτό που βλέπεις να έχεις καταφέρει, με αυτό που εισπράττει ο κόσμος από εσένα.

Εμφανίζεσαι στο Φωταέριο με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Ηλία Καμπακάκη. Πως αισθάνεσαι με αυτή την συνεργασία;

Αγαπώ αυτό που κάνω και προσπαθώ πάντοτε, όπως σου είπα και πιο πριν, να είμαι συνεπής στη δουλειά μου και να τιμάω τις συνεργασίες μου. Το ότι μου δίνεται η δυνατότητα να βρίσκομαι δίπλα σε αυτούς τους καλλιτέχνες αποτελεί επιπλέον κίνητρο για να είμαι άψογος επαγγελματικά.

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με ένα καλλιτέχνη του βεληνεκούς του Γ. Μαζωνάκη αλλά και η πρώτη φορά που συναντώ και αυτόν και τον Ηλ. Καμπακάκη. Είναι ένα σχήμα με πολλά ακούσματα, το Φωταέριο είναι sold out κάθε μέρα και σας περιμένουμε να μας απολαύσετε.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσω του Young people.GR

Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή τη συνέντευξη και να κλείσω με μια ευχή: Να είναι όλος ο κόσμος καλά με αυτούς που αγαπάει και τον νοιάζονται, να πιστεύει στα όνειρά του, να μη σταματά να κυνηγάει τους στόχους του. Ευτυχισμένα και χαρούμενα Χριστούγεννα και να έχουμε μια Καλή Χρονιά. Όλο το 2024 με ηρεμία και ειρήνη στον πλανήτη μας.

Βίντεο Γιάννης Ξανθόπουλος

Γιάννης Ξανθόπουλος - Φεγγάρι - Official Music Video

Το τραγούδι του Γιάννη Ξανθόπουλο “Φεγγάρια” κυκλοφορεί από την Panik Platinum – Panik Records

Buy – Stream here:

  • Μουσική: Βασίλης Δαραμούσκας
  • Στίχοι: Μιχάλης Σταρράς
  • Ενορχήστρωση – Προγραμματισμός: Νίκος Ορφανός
  • Πλήκτρα: Νίκος Ορφανός
  • Κιθάρες: Φοίβος Ζαχαρόπουλος Σάζι – Τζουρά – Μπαγλαμά
  • Μπουζούκι: Άρης Εικοσιπένταρχος
  • Κλαρίνο – Νέι
  • duduk : Αποστόλης Μαλλιάς
  • Φωνητικά: Χάρης Γαλάνης Ηχογράφηση
  • Μίξη – Mastering: Τάκης Αργυρίου “argyriou recordings”

Σημείωση: Για την πραγματοποίηση της συνέντευξης του Καλλιτέχνη Γιάννη Ξανθόπουλο συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα έκφρασης και υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τον Γιάννη Ξανθόπουλο και την δισκογραφική Panik Records και ειδικότερα τον K. Βαγγέλη Θεοδώρου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

Η σημασία της ανακύκλωσης στη ζωή του ανθρώπου.

Με τον όρο "ανακύκλωση" εννοούμε την διαδικασία επαναχρησιμοποίησης πρώτων...

- New Post & Article Archive