Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020
26.4 C
Athens
Αρχική Τέχνες Σινεμά H Πλατφόρμα: Ένας μικρόκοσμος της πραγματικότητας.

H Πλατφόρμα: Ένας μικρόκοσμος της πραγματικότητας.

Ο Goreng εισέρχεται οικιοθελώς στην “Τρύπα” με μοναδικό σύντροφο το βιβλίο του. Μία κάθετη κατασκευή φυλακής όπου σε κάθε επίπεδο – κελί διαμένει ένα ζευγάρι κρατουμένων. Με μία μοναδική ευκαιρία για τροφή, καθορίζοντας άμεσα την επιβίωση. Όσο πιο κάτω βρίσκεσαι τόσο λιγότερα αποφάγια μένουν ώστε να τραφείς, με τα κατώτερα επίπεδα να βιώνουν την παντελή νηστεία.

Είναι ένα παιχνίδι της “τύχης” που δεν ανήκει στην χειροπιαστή πραγματικότητα. Όπου η καταθλίωση της μετριότητας συνθλίβει την έστω και μηδαμινή αίσθηση της λογικής. Μία αρετή που προσήλθε από τον άνθρωπο και πάραυτα όσο πα εκλείπει, με μοναδικό φταίχτη την αγανάκτηση. Είναι μία παρομοίωση των κρατών – ηγετών, μικρών – μεγάλων, φτωχών – πλουσίων, όπου η απερισκεψία και η έλλειψη ενσυναίσθησης αφήνει τους κοινωνικά κατώτερους χωρίς εφόδια. Ο υπερπλουραλισμός των ανωτέρων αφήνει ανεπάρκεια στους κοινωνικά αδύναμους, με μοναδική λύση την επαγρύπνηση και την προσφορά.

Είναι μία δυστοπική ταινία που εμβαθύνει στην κοινωνική απαθλίωση μέσα από αποφθέγματα. Μία ισπανική παραγωγή για ατσάλινα στομάχια που δεν επιτρέπει την παραμικρή στροφή των ματιών. Διαθέτει ακράδαντα εκπληκτική σκηνοθεσία και κινηματογράφηση, που ντύνεται όμορφα με τις δυνατές ερμηνείες και την ανατριχιαστική μουσικοσυνθεση του. Ολοκληρώνοντας την, αφήνει ελευθέρα το μυαλό να φιλοσοφήσει μέσω της ωμής του εξήγησης.

Είναι μία ταινία για λίγους, όχι με την έννοια της αξία της αλλά του αρκετά σκληρού περιεχομένου της. Δεν θα αφήσει όμως κανέναν ασύχαστο με ένα περιεχόμενο στυγερά επαγρηπνητικό.

Το cast της ταινίας περιλαμβάνει: Iván Massagué, Antonia San Juan, Zorion Eguileor, Emilio Buale Coka and Alexandra Masangkay. Βαθμολογία 9/10

The Platform | Main Trailer | Netflix
Ανοίγουμε τις πόρτες σε όσους επιθυμείτε και ταυτόχρονα με τη συμμετοχή σας να μας βοηθήσετε στην υλοποίηση της προσπάθειας μας, της δημιουργίας ενός καλού και ενδιαφέροντος Podcasting στο χώρο του Internet. Σε καλούμε να δοκιμάσεις να...

Πρόσφατες Δημοσίευσεις

Ελάτε στο podcasting του Young People.gr κάνοντας τα δικά σας Podcast.

Ανοίγουμε τις πόρτες σε όσους επιθυμείτε και ταυτόχρονα με...

Καλοκαίρι 2020, η ώρα των διακοπών.

Καλοκαίρι 2020, επιτέλους είναι εδώ!!! Μετά από μια βασανιστική...

Δεν υπάρχει επειδή για όλα τα γιατί σου.

Πολλές φορές πέφτεις στην παγίδα των φαύλων ερωτήσεων και...