ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαΗ συνέντευξη του συγκροτήματος Seven Of Hearts.

Η συνέντευξη του συγκροτήματος Seven Of Hearts.

"Η μουσική πάντα λειτουργεί ως εξωτερίκευση του ψυχικού κόσμου και για εμάς αυτή είναι η πιο σημαντική πτυχή" Αυτή είναι η φιλοσοφία αλλά και η πηγή έμπνευσης του συγκροτήματος Seven Of Hearts. Γνωρίστε τους καλύτερα μέσα από την συνέντευξή τους στο Young People.GR"

Οι Seven Of Hearts, ένα νέο συγκρότημα που έρχεται να προστεθεί στη μουσική σκήνη αιφνιδιάζοντάς μας θετικά. Ο ήχος του, εάν τον χαρακτηρίζαμε θα λέγαμε πως έχει στοιχεία από Art Pop και Pop γενικά. Όπως μας λένε οι ίδιοι: “…όταν δημιουργούμε μουσική κυνηγάμε και μια απόδραση, ένα ταξίδι, δημιουργώντας ιστορίες, χώρους και καταστάσεις οι οποίες βασίζονται όμως στα προσωπικά μας βιώματα”.

Ο Χρήστος Μιχαήλ και Σταύρος Φιλιπποπολίτης έχουν ασχοληθεί και πειραματιστεί με μεγάλη πληθώρα ειδών τόσο ως εκτελεστές αλλά ως ακροατές. Έχουν διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο και η πρόσμιξη των δύο πλευρών είναι κάτι που τους αρέσει. το “Untamed” είναι το Single όπου οι Seven Of Heards μας συστήνονται. το “Untamed” (Διαβάστε το δελτίο τύπου) κυκλοφορεί από την Plus Rec – Διανομή: Panik Records.

Διαβάστε την συνέντευξη του συγκροτήματος Seven Of Hearts

Seven Of Hearst: Ο Χρήστος Μιχαήλ και ο Σταύρος Φιλιπποπολίτης

Ας συστηθούμε, λοιπόν, Seven of Hearts.

-Χαίρετε! Είμαι ο Χρήστος Μιχαήλ, τραγουδιστής και συνθέτης – στιχουργός των Seven of Hearts.

-Γεια και από εμένα. Είμαι ο Σταύρος Φιλιπποπολίτης και στους Seven of Hearts είμαι ο παραγωγός και πιανίστας.

Από που προέρχεται το όνομά σας;

Το όνομα προέρχεται από την σημασία της αντίστοιχης κάρτας στα Ταρώ. Η κάρτα 7 καρδιά συμβολίζει την φαντασία και την αφηρημένη σκέψη, πράγματα που θέλουμε να συνδέονται με την μουσική μας.

Ποια είναι η μουσική φιλοσοφία του συγκροτήματός σας, και σε ποιο μουσικό κοινό θα θέλατε να απευθυνθείτε;

Η μουσική πάντα λειτουργεί ως εξωτερίκευση του ψυχικού κόσμου και για εμάς αυτή είναι η πιο σημαντική πτυχή. Από την άλλη, όταν δημιουργούμε μουσική κυνηγάμε και μια απόδραση, ένα ταξίδι, δημιουργώντας ιστορίες, χώρους και καταστάσεις οι οποίες βασίζονται όμως στα προσωπικά μας βιώματα.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές, (συγκροτήματα, καλλιτέχνες κ.α) που έχουν παίξει ρόλο στην δημιουργία του συγκροτήματος Seven of Hearts.

Και οι δύο έχουμε ασχοληθεί και πειραματιστεί με μεγάλη πληθώρα ειδών τόσο ως εκτελεστές και, εννοείται, ως ακροατές. Αυτήν την περίοδο θα ξεχωρίζαμε ως σημαντικότερους  καλλιτέχνες που εφάπτονται με την δική μας αισθητική τους The Weeknd, Lana Del Rey και Hans Zimmer. Βέβαια ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο και η πρόσμιξη των δύο πλευρών είναι κάτι που μας αρέσει.

“Untamed” ένα single δομημένο από υπέροχες ατμοσφαιρικές Art-pop μελωδίες που κυκλοφορεί από την Plus Rec. Ποια η πηγή έμπνευσης για την υλοποίησή του;

Το τραγούδι ως μελωδία υπήρχε αρκετά χρόνια στο αρχείο του Χρήστου. Δημιουργήθηκε ως το αποκορύφωμα κάποιων εμπειριών του μέσα από τις οποίες θέλησε να αποτυπώσει σε ένα τραγούδι μια ιστορία. Δύο άνθρωποι, οι οποίοι αντιπροσωπεύονται από τα στοιχεία του νερού και της φωτιάς, στοιχεία αδάμαστα στην φύση, τα οποία δεν μπορούν να ενωθούν, παρά μόνο σε ένα κοινό σημείο, στον ορίζοντα.

Ομολογουμένως το “Untamed” δεν περνάει απαρατήρητο. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να το φτάσετε σε αυτό το επίπεδο ακουστικά, ακολουθήσατε κάποια συνταγή;

Επειδή το συγκεκριμένο τραγούδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς και πολύ κοντά στις καρδιές μας, νιώσαμε ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο εγχείρημα, παρότι η σύνθεση και παραγωγή του έγιναν πολύ πηγαία και άμεσα. Συνταγή δεν υπάρχει, η μουσική είναι ένα πάζλ πολλών στοιχείων και πρέπει να αφήνεις το τραγούδι το ίδιο να σε οδηγήσει και να πάρει μόνο του μορφή σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του.

“Untamed”, cover single

Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα μέσα από το “Untamed” και εάν ναι ποιο είναι αυτό;

Αρχικά μας αρέσει αυτή η ιδιότητα που έχει η τέχνη σε κάθε αναγνώστη της να αποκαλύπτει άλλο νόημα. Αν έπρεπε να κρατήσουμε κάτι από την ιστορία του «Untamed» αυτό θα ήταν ότι η επιμονή και η συνειδητή απόφαση να κάνουμε το ασυμβίβαστο πραγματικότητα, αξίζει.

Ακούγοντάς το, ποια είναι τα συναισθήματά σας για το αποτέλεσμα;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και την ανταπόκριση του κόσμου.

Πώς βλέπετε το μέλλον των Αγγλόφωνων συγκροτημάτων στην ελληνική μουσική σκηνή;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν περισσότερο αγγλόφωνα ελληνικά συγκροτήματα, γιατί υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες σε αυτό το ρεπερτόριο.

Στο εξωτερικό τα δικά μας συγκροτήματα πιστεύετε πως μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αγαπηθούν;

Ασφαλώς, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αντίστοιχα σχήματα του εξωτερικού.

Θα θέλαμε να μας προτείνεται κάποιους δίσκους που είναι ενδιαφέρον για εσάς για την συλλογή μας.

  1. Bon Iver – I, I
  2. Ólafur Arnalds – For Now I Am Winter
  3. FINNEAS – Optimist

Κλείνοντας, ποια πιστεύετε πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το συγκρότημα;

Είναι πρόκληση να παραμείνει η δημιουργικότητα, ο ενθουσιασμός, αλλά και οι καλές σχέσεις μεταξύ μας, εφόσον μια μουσική καριέρα είναι πολύχρονη και η ζωές μας σε συνεχή ροή.

Ποια είναι τα όνειρα σας και ποιοι οι στόχοι σας για το μέλλον; Τι να περιμένουμε από εσάς;

Όνειρο μας, όπως κάθε καλλιτέχνη, είναι αυτό που κάνουμε να αναγνωριστεί, ακουστεί και αγαπηθεί από περισσότερο κόσμο.  Να περιμένετε προσεγμένη μουσική, καινούργιες ιδέες και προσεχώς την ολοκλήρωση του μουσικού μας κόσμου, στην μορφή του πρώτου μας album.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε μέσα από το Young People.GR στους νέους σήμερα;

Να είναι αυθεντικοί, να μην συμβιβάζονται και να πίνουν πολύ νερό.

To Single “Untamed” στο Youtube

Seven of Hearts - Untamed | Official Video Clip 4K

Seven Of Hearts – Untamed (Digital Single)

Buy – Stream here:

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος Seven Of Hearts συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης. Ευχαριστούμε το συγκρότημα Seven Of Hearts & την δισκογραφική εταιρία Plus Rec για την συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

- New Post & Article Archive