ΑρχικήΜουσική ΕνημέρωσηΜουσικές Προτάσεις"Intimacy without obsession" το πρώτο album των Agatha & Molyneaux.

“Intimacy without obsession” το πρώτο album των Agatha & Molyneaux.

"Το «Intimacy without obsession» αποτελείται από οκτώ κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο διάστημα 2020 έως 2023"

Μετά την κυκλοφορία των single «Δεν πειράζει» (10/23) και «Ποτέ» (11/23), ανακοινώνεται σήμερα η κυκλοφορία του album «Intimacy without obsession» των Agatha & Molyneaux, ένα ηλεκτρονικό ντουέτο που ζει και δημιουργεί μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και εξερευνά τα όρια του club ήχου με ένα lo fi χαρακτήρα. 

Το «Intimacy without obsession» αποτελείται από οκτώ κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο διάστημα 2020 έως 2023. Αυτοαναφορικά και αυθόρμητα, το άλμπουμ πηγάζει από προσωπικά βιώματα, σε μία μορφή εξιστόρησης, και βρίσκει έκφραση μέσα από διαφορετικά είδη ηλεκτρονικής/χορευτικής μουσικής. Με spoken word και θεατρικότητα, η μουσική τους ακροβατεί ανάμεσα στην club και την εναλλακτική σκηνή, σε είδος electro με lo-fi χαρακτηριστικά και big room energy.  

  • Μίξη: Agatha  
  • Master: Fabrika Studios. 
  • Εξώφυλλο Album: Ίρις Λόη 

Οι Agatha & Molyneaux ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 2020 μέσα από συνεχή jam sessions. Αναγνωρίζοντας κοινά στοιχεία στον ήχο τους, δημιούργησαν τα πρώτα τους κομμάτια και το ντουέτο προχώρησε σε μία σειρά από live εμφανίσεις.

Με πρώτη hybrid εμφάνιση (live-dj set) στο Qreclaim 2021 στο Communitism, οι Agatha & Molyneaux συνέχισαν να δημιουργούν κομμάτια, εξελίσσοντας ταυτόχρονα το performative στοιχείο της live εμφάνισης. Κατά τη διάρκεια του 2022 και 2023, το ντουέτο εμφανίστηκε σε δράσεις του Fade radio, Power dance pride και Fauna sauna.  

To «Intimacy without obsession» είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

Video “Dream”

Agatha & Molyneaux - Dream

Το DREAM είναι βασισμένο σε μία καλοκαιρινή ιστορία ή ένα όνειρο. Οι στίχοι αφηγούνται την προσωπική εξερεύνηση μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου, όπου βρίσκεται ο ιδανικός εαυτός της ατομικότητας μας μαζί με όλα τα γεγονότα που μας χαρακτηρίζουν.

Το κομμάτι ξεκινά με μία σειρά από φωνητικά επίπεδα που κυριαρχούν στην αφήγηση και χαρακτηρίζουν την εξέλιξη. Club ηχοχρώματα και lo-fi αισθητική είναι ο συνδυασμός που ενεργοποιεί το κομμάτι και ολοκληρώνει τη σύνθεση. 

WHO IS WHO  

Agatha είναι sound designer και music producer με βάση την Αθήνα. Μέσω διαφορετικών δράσεων στον ευρύτερο δημιουργικό τομέα, έχει διαμορφώσει την πρακτική και έρευνα πάνω στον ήχο. Αρχικά μέσω συνεργασιών σε groups (Agatha & Molyneaux and Plastic Flowers), στο κομμάτι της παραγωγής event (KRAMA, Fauna Sauna, Power Dance Club), καθώς και στο τομέα του ήχου σε θέατρο και κινηματογράφο (πιο πρόσφατη δουλειά για το έργο “Φιλοκτήτης” με την ομάδα Εταιρεία Φίλων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου). Τα τελευταία δύο χρόνια και σε συνεργασία με το xfutrhug.co/Qreclaim τρέχουν ένα πρόγραμμα workshops γύρω από το Ableton. 

Η Molyneaux κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP της «Sorrow» μέσω της Just Gazing Records την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά και σε φυσική μορφή (κασέτα). Το EP παρουσίασε στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ) στις 27 Απριλίου 2023. Έκτοτε εμφανίστηκε σε διάφορα events και venues της πόλης, όπως το Athens Music Week (31/5) και το ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ SIRENS του ACADDEMIA x Shesaidso (7/6). 

Social Media 

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

String Demons: “…να σταματήσουμε να θεωρούμε δεδομένες ταμπέλες και στεγανά γύρω από τη μουσική -και όχι μόνο- που μάθαμε μεγαλώνοντας…”

String Demons, το συγκρότημα που έχει ξεχωρίσει με τις μοναδικές μουσικές προτάσεις του. Ένα...

How to watch your favorite movies online free

Elementum nulla turpis cursus. Integer liberos kusto euismod aene pretium faucibus ...

Παρασκευή Δουρουκλάκη: “Στην τέχνη έρχεσαι πιο κοντά όταν απλά παραδέχεσαι και ομολογείς την αλήθεια σου”

Η Παρασκευή Δουρουκλάκη αναζητά τη θέση της σε αυτό τον κόσμο, παρατηρεί και αλλάζει....

Τραϊάνα Ανανία: “Δεν περνάει μια μέρα, χωρίς να σκεφτώ κάτι καλλιτεχνικό”

Μέσα από την συνέντευξη της Τραϊάνα στο Young People.gr, μας δίνεται η ευκαιρία να...

Ιζαμπέλλα Φουλόπ: “Εξυμνώ την φαντασία και την σημασία του να μπορείς να ονειρεύεσαι”

Η Ιζαμπέλλα Φουλόπ είναι μια νέα πολυτάλαντη ηθοποιός όπου το μέλλον της ανήκει. Αποφοίτησε...

Behold the splendour of the Amalfi coast

Elementum nulla turpis cursus. Integer liberos kusto euismod aene pretium faucibus ...

VASSIŁINA: “…εάν υπάρχει αληθινή παιδεία, υπάρχει επίσης και τέχνη, καθώς και μουσική”

Η VASSIŁINA, συνθέτει έργα που ισορροπούν μεταξύ της ποπ και της dark electronic σκηνής....

Αφροδίτη Χατζημηνά: “Πιστεύω βαθιά στη διαδικασία της μάθησης, της μελέτης και της εξέλιξης”

Η Αφροδίτη Χατζημηνά έχει καταφέρει να αποτελεί μια από τις πιο καταξιωμένες, νέες παρουσίες...