ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔημοφιλείςΚέλλυ Βρανάκη: "Πάντα όταν το δωμάτιο είναι πιο σκοτεινό, το φως φαίνεται καλύτερα"

Κέλλυ Βρανάκη: “Πάντα όταν το δωμάτιο είναι πιο σκοτεινό, το φως φαίνεται καλύτερα”

"Η Κέλλυ Βρανάκη ανοίγει τα χαρτιά της στο Young People.GR Μας μιλά για τον κόσμο του Digital, τα social media, τις ανθρώπινες σχέσεις & τα σχέδια της για το μέλλον"

Η Κέλλυ Βρανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με μεταπτυχιακό στο digital marketing. Η ενασχόληση της με το χώρο του Digital είναι αυτή που σηματοδότησε τη ζωή της. Όταν μπήκε αρχικά στο χώρο αυτόν, αντιμετώπισε έντονες δυσκολίες αλλά δεν το έβαλε κάτω γιατί ένιωσε πως είναι η καριέρα που θέλει να ακολουθήσει.

Γρήγορα κατάλαβε ότι ο κόσμος του Digital ήταν το μέλλον και ένας τρόπος αμεσότητας για όλους, ενώ έκανε την ίδια να νιώθει ζωντανή μέσα σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται. Η όμορφη δημοσιογράφος με το δυναμισμό και την εντυπωσιακή της παρουσία έχει κερδίσει το τηλεοπτικό -και όχι μόνο- κοινό από την πρώτη στιγμή. Πολυτάλαντη, εργασιομανής και αφοσιωμένη στους στόχους της που πάντα πετυχαίνει. Η Κέλλυ Βρανάκη είναι το ανερχόμενο ταλέντο της ψηφιακής εποχής που σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια φωτίζοντας με θετική ενέργεια τους δέκτες μας.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Κέλλυς Βρανάκη

Η ενασχόληση της με το χώρο του Digital είναι αυτή που σηματοδότησε τη ζωή της

Έχεις ένα πλούσιο βιογραφικό και μια ισχυρή προσωπικότητα που εκπέμπεται σε ό,τι κάνεις. Θεωρείς ότι αυτά είναι το κλείδι για την προσωπική και επαγγελματική σου ανέλιξη;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κλειδιά ή ας πούμε μυστικά επιτυχίας. Πιστεύω πολύ στη σκληρή δουλειά. Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ειδικά για τους νεότερους είναι να καταλάβεις τι ακριβώς θες να κάνεις στη ζωή σου.

Από εκεί και πέρα όταν το συνειδητοποιήσεις νομίζω ότι με σκληρή δουλειά, αφοσίωση, υπομονή και επιμονή θα μπορέσεις να το πετύχεις ό,τι κι αν είναι αυτό. Σίγουρα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι αποτυχίες θα υπάρξουν, λάθη θα γίνουν αλλά δεν πρέπει να τα παρατάμε.

Στα πρώτα χρόνια των σπουδών σου φανταζόσουν ποτέ ότι θα ακολουθούσες τη σημερινή πορεία; Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με τον κόσμο του Digital;

Μικρή ήταν όνειρό μου να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία. Ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Το έλεγα από τα εννιά μου. Πάντα έγραφα, ήταν ένας τρόπος έκφρασης για μένα. Σίγουρα το κομμάτι του Digital δεν το είχα από τόσο νωρίς στο μυαλό μου διότι δεν υπήρχε και δε γνώριζα τις δυνατότητες που μπορεί να έχει.

Αυτό το συνειδητοποίησα όταν πήγα στη σχολή της δημοσιογραφίας. Ήταν το 2014, τότε που είχαν αρχίσει να ακμάζουν και τα sites, τα blogs και όλο το κομμάτι του Digital. Οπότε τότε κατάλαβα ότι είναι σίγουρα ένας τομέας που με ενδιαφέρει αρκετά σε συνδυασμό πάντα με την κλασική δημοσιογραφία.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τα social media και την αδιαμφισβήτητη επιρροή τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Ποια είναι η δική σου εκδοχή για το γιατί συμβαίνει αυτό ως social expert;

Τα social media μπορούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη όπως όμως αντίστοιχα μπορούσε να το κάνει παλιότερα η τηλεόραση, οι εφημερίδες. Δεν είναι κάτι διαφορετικό, απλά είναι κάτι νέο. Έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, όπως όλα τα πράγματα. Ένα από τα θετικά είναι ότι δε μπορεί εύκολα να κρυφτεί η αλήθεια.

Ένα επίσης θετικό είναι ότι κάθε άνθρωπος χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη δύναμη ή εξουσία μπορεί να έχει βήμα, μπορεί να μιλήσει. Μπορεί να δηλώσει την άποψη του και αυτή να ακουστεί, κάτι που παλιότερα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Βέβαια φυσικά και στα social media υπάρχουν ψεύτικα νέα και ψεύτικοι λογαριασμοί, τα λεγόμενα fake news με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εγώ ως δημοσιογράφος κάθε φορά που θα δω μια είδηση, θα προσπαθήσω να την επιβεβαιώσω και από άλλες πηγές πριν την κάνω αναδημοσίευση.

Ασπάζεσαι την απόψη ότι τα social media τείνουν να αντικαταστήσουν τα ΜΜΕ ως προς το κομμάτι της ενημέρωσης; Πως το εξηγείς;

Δεν πιστεύω ότι τα social media τείνουν να αντικαταστήσουν τα ΜΜΕ. Είναι κομμάτι των ΜΜΕ. Σίγουρα πια βλέπουμε ότι οι νέοι ενημερώνονται όπως δηλώνουν το 80% από τα social media, π.χ. από το facebook και διαβάζουν άρθρα σε sites. Έχει αλλάξει ουσιαστικά η μορφή της ενημέρωσης και αυτό είναι πολύ λογικό. Παρ’ όλα αυτά η τηλεόραση έχει ακόμα το κύρος της, πολλοί άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν το έντυπο, θέλουν εφημερίδα, θέλουν περιοδικό, αλλά σίγουρα τα social media είναι κομμάτι της ζωής μας.

Υπάρχει ανάγκη για προβολή θετικών ειδήσεων και κοινωνικών ζητημάτων στα social media; Σε τι βαθμό επιτυγχάνεται αυτό στις μέρες μας;

Φυσικά και τα social media λειτουργούν ως μέσο πολλές φορές για να βοηθήσουν κοινωνικά και πολλές φορές είναι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια. Θέλω να πω ότι μου αρέσει επίσης ότι βλέπω αρκετούς νέους οι οποίοι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και δημιουργούν πράγματα αλλά και νέα accounts όπως βλέπουμε που έχουν δημιουργηθεί όπως είναι το humanitygr, το οποίο πραγματικά στοχεύει στο να αλλάξει την κακή νοοτροπία που υπάρχει σε πολλά θέματα. Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια, μια φρέσκια πρωτοβουλία που φυσικά και εγώ προσπαθώ να την προωθώ μέσω του προφίλ μου γιατί μου αρέσει πάρα πολύ.

Πως είναι μια μέρα με την Κέλλυ; Τι επιλέγεις να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου που σε ευχαριστεί και σου “γεμίζει τις μπαταρίες”;

Γενικά ο ελεύθερος χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος. Παλιότερα θα σου έλεγα ότι μου αρέσει πολύ να βγαίνω με φίλους, να συναντιόμαστε, να πηγαίνουμε για φαγητό, να πηγαίνουμε βόλτα στη θάλασσα. Τώρα με τις νέες αυτές συνθήκες που προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όλοι θα σου πω γυμναστική. Αν ένα πράγμα είναι που θα κάνω σίγουρα, τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι γυμναστική. Είναι ένας τρόπος για μένα να ξεδίνω.

Λατρεύω τα διαφορετικά ελαττώματα, μικρά και μεγάλα που έχει ο καθένας μας, και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί και μας κάνει μοναδικούς

Οι υγειονομικοί περιορισμοί και το παρατεταμένο lockdown θεωρείς ότι διάβρωσαν τις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων; Πιστεύεις θα επανέλθει εύκολα η κοινωνία στην πρότερη κατάσταση μετά το πέρας της πανδημίας;

Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητα και στις σχέσεις των ανθρώπων λόγω της πανδημίας, άλλα προς το καλό γιατί έχουμε εκτιμήσει πολλά πράγματα, άλλα προς το κακό γιατί όλη αυτή η κατάσταση φέρνει παρατεταμένο θυμό και νεύρα.

Παρ’ όλα αυτά σίγουρα θα αλλάξουν πολλά πράγματα ακόμα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι και πως θα το χειριστούμε ο καθένας ξεχωριστά.

Ποια είναι κάποια από τα σχέδια σου για το άμεσο αλλά και το πιο μακρυνό μέλλον;

Θέλω να σου πω ότι είμαι γενικά πολύ των σχεδίων…χαχα…γιατί είμαι Αιγόκερως. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν όλη μου τη ζωή για τα επόμενα 30 χρόνια την έχω σε κουτάκια. Ουσιαστικά πιο πολύ όμως στον επαγγελματικό τομέα που πιστεύω ότι είναι κάτι που μπορώ να το χειριστώ.

Σίγουρα το προσωπικό κομμάτι αφορά κι άλλους ανθρώπους οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να το προγραμματίσεις. Θα ήθελα στα επόμενα χρόνια σίγουρα να καταφέρω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου σχετικά με την καριέρα μου και να έχω όσο περισσότερες μικρές ευτυχισμένες στιγμές με τους ανθρώπους μου.

Είμαστε όλοι συνεπιβάτες στο ίδιο τρένο αλλά έχουμε διαφορετικές αφετηρίες. Οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων πιστεύεις ότι γεφυρώνονται σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία;

Οι διαφορές των ανθρώπων σίγουρα γεφυρώνονται αλλά και σίγουρα είναι πολύ ωραίο να υπάρχουν διαφορές. Λατρεύω τη διαφορετικότητα. Λατρεύω που είμαστε διαφορετικοί. Λατρεύω τα διαφορετικά ελαττώματα, μικρά και μεγάλα που έχει ο καθένας μας, και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί και μας κάνει μοναδικούς.

Τα όνειρα και οι ζωές πολλών νέων ανθρώπων έχουν μπει σε αναστολή λόγω της ιδιάζουσας συγκυρίας που διανύουμε. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όλους αυτούς τους νέους που προσπαθούν ο καθένας από το δικό του μετερίζι;

Η καθημερινότητά μας έχει μπει σε αναστολή, αλλά όχι τα όνειρά μας δεν έχουν μπει, ούτε οι στόχοι μας. Πεισμώνουμε ακόμη περισσότερο για να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Για μένα οι δυσκολίες είναι καύσιμο και από κάθε δύσκολη στιγμή προσπαθώ να δω το θετικό. Πάντα υπάρχει ένα θετικό και πάντα όταν το δωμάτιο είναι πιο σκοτεινό, το φως φαίνεται καλύτερα.

Ακολουθήστε την Κέλλυ Βρανάκη στο Instagram

“Οι διαφορές των ανθρώπων σίγουρα γεφυρώνονται αλλά και σίγουρα είναι πολύ ωραίο να υπάρχουν διαφορές. Λατρεύω τη διαφορετικότητα. Λατρεύω που είμαστε διαφορετικοι”

#Κέλλυ Βρανάκη

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Κέλλυς Βρανάκη συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων ο Γιάννης Μπιτζούνης. Ευχαριστούμε την Κέλλυ Βρανάκη για τη συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Είδαμε την παράσταση “Γυάλινος Κόσμος” στο θέατρο Olvio.

Η παράσταση "Ο Γυάλινος Κόσμος", βασισμένη στο έργο του...

Χρήστος Μπότσης: “Ο πυρήνας του καλλιτέχνη είναι το κοινό”

Ο Χρήστος Μπότσης αγαπά το τραγούδι και αντλεί έμπνευση...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- New Post & Article Archive