ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗθοποιοίΚωνσταντίνος Ελματζίογλου: "Το δημιουργικό άγχος, υπάρχει και είναι πολύ γλυκό αίσθημα!"

Κωνσταντίνος Ελματζίογλου: “Το δημιουργικό άγχος, υπάρχει και είναι πολύ γλυκό αίσθημα!”

"Ο Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, είναι ένας αξιόλογος ηθοποιός, ο οποίος σε νεαρή ηλικία έχει καταφέρει πολλά για την καριέρα του. Δεν έχει αποφασίσει το αγαπημένο του είδος θεάτρου αλλά, είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να φέρει εις πέρας οποιονδήποτε ρόλο"

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Ελματζίογλου μας μιλάει για τη υποκριτική και το θέατρο αλλά και για την παράσταση “Spa – σε κατάρα”. Ο Κωνσταντίνος, έχει μάθει από μικρή ηλικία να παίρνει αποφάσεις για τον εαυτό του, είτε αυτό έχει να κάνει με επαγγελματικές αποφάσεις είτε με σπουδές. Δουλεύοντας πέρα από την τηλεόραση και το θέατρο, στην εστίαση, είναι ένας άνθρωπος που θέλει να απασχολείται συνεχώς με κάτι.

Το άγχος που είναι δημιουργικό του φαίνεται κάτι γλυκό και όμορφο να το έχει κανείς. Η χαρά του για την sold out πρεμιέρα στο “Spa- σε κατάρα» είναι απερίγραπτη. Η ευτυχία για αυτόν είναι πολύ μικρά πράγματα και μας επισημαίνει να μην σαμποτάρουμε την ευτυχία μας.

Ο Κωνσταντίνος, λοιπόν, ενδιαφέρεται περισσότερο να είναι με τους δικούς του ανθρώπους και η καριέρα του απλά να κυλήσει μόνη της προς το καλύτερο. Υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ταλαντούχος ηθοποιός θα ήταν δυο από τους χαρακτηρισμούς που θα θέταμε για τον ίδιο. 

  • *Photo credits (1): Σήλια Ελματζίογλου
  • *Photo credits Παράστασης: Λιλή Νταλανίκα

Διαβάστε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Ελματζίογλου

Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, είναι ένας αξιόλογος ηθοποιός, ο οποίος σε νεαρή ηλικία έχει καταφέρει πολλά για την καριέρα του

Κωνσταντίνε, σε έχουμε γνωρίσει μέσα από θέατρα. Έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι άλλο;  

Εδώ και κάποια χρόνια εργάζομαι περιστασιακά – όπως και τώρα, παράλληλα με το θέατρο και την τηλεόραση – στον τομέα της εστίασης. 

Θα ήθελα να μας πεις πώς αποφάσισες να δηλώσεις το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ήταν η πρώτη σου επιλογή;  

Ήταν η πρώτη μου επιλογή όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό μου, αλλά αυτό συνέβη διότι ήταν η μόνη και βασική εναλλακτική επιλογή – κατόπιν συζήτησης με τους γονείς μου για το τι θα σπουδάσω κλπ – από το να μπω απευθείας σε κάποια Δραματική σχολή. 

Αποφοίτησες από αυτή την σχολή και από την Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης»;  

Σε συνέχεια λοιπόν της προηγούμενης απάντησης, δεν αποφοίτησα ποτέ από το Τμήμα Κινηματογράφου. Ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το θέατρο και πήρα την απόφαση να επιστρέψω Αθήνα και να δώσω εξετάσεις σε Δραματικές σχολές. Έτσι λοιπόν αποφοίτησα τελικά από τη Δραματική σχολή «Γιώργος Θεοδοσιάδης». 

Φέτος ξεκινάς την χρονιά σου με το «Spaσε κατάρα» του Στέφανου Παπατρέχα στο θέατρο «Μικρό Άνεσις». Πόσο καιρό το σχεδιάζετε;  

Σίγουρα ο Στέφανος με τον Λάζαρο Βαρτάνη το σχεδίαζαν πριν από εμένα! Πολύ καιρό! Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο καιρό πριν ξεκίνησαν να το «σκαρώνουν», αλλά σ΄ εμένα έγινε η πρώτη κρούση, αν θυμάμαι καλά, κάπου στα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού, οπού ήδη το έργο είχε γραφτεί σε μία πρώτη μορφή.

Οι πρόβες επίσημα ξεκίνησαν αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, αλλά πριν απ’  αυτό, αφενός τα παιδιά βρίσκονταν σε διαδικασία συνεχούς επεξεργασίας όλης της δουλειάς και αφετέρου, όταν βρίσκαμε χρόνο, γίνονταν συζητήσεις και κάποιες πρώτες αναγνώσεις πριν μπούμε επίσημα στο διάστημα των προβών. 

Οι συνεργάτες σου φέτος είναι ιδιαίτερα αξιόλογοι ηθοποιοί. Πώς πάει η συνεργασία σας;  

Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγαλώσει με τις ταινίες της Σύνθιας Μπατσή, του Λάζαρου και της Κωνσταντίνας Κλαψινού (τις βλέπαμε μαζί με τον Στέφανο), οπότε είναι τόσο μεγάλο δώρο να μοιράζομαι τη σκηνή μαζί τους! 

Αφού λοιπόν σοβαρευτώ, θα πω πως ειλικρινά είναι μια όαση! Ίσως φανεί κλισέ, αλλά είχα την τύχη να συναντηθώ επαγγελματικά με αυτά τα παιδιά και την ακόμα μεγαλύτερη τύχη να με επιλέξουν για να συμπορευθούμε σε μια νέα τους δουλειά, δίνοντάς μου την ευκαιρία να τους γνωρίσω ακόμα καλύτερα και να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο, όχι μόνο τους ίδιους – ως ανθρώπους κι επαγγελματίες – αλλά και την ίδια μου τη δουλειά.  

“…πρόκειται για μια κωμωδία, η οποία δεν έχει γραφτεί επιδερμικά, προσπαθώντας απλά να βγάλει γέλιο, αλλά με έναν διακριτικό, ουσιαστικό και πολύ εύστοχο τρόπο…”

Πες μας 3 χαρακτηριστικά του ρόλου σου, ως Μελέτη.  

Λαϊκός, ελαφρώς άξεστος, ειλικρινής. 

Το θέμα της παράστασης είναι η αποτοξίνωση από όσα μας εμποδίζουν για να έχουμε ευτυχία. Τι σημαίνει ευτυχία για σένα; Υπάρχουν όντως πράγματα ή στιγμές στην ζωή μας που την εμποδίζουν;  

Προσπαθώ σχεδόν κάθε μέρα να αφουγκραστώ το τι συμβαίνει γύρω μου και μέσα από κάθε δραστηριότητά μου να απαντάω αυτό το ερώτημα στον ίδιο μου τον εαυτό. Και αυτόματα προκύπτει πολλές φορές κι ο προβληματισμός του αν εμείς οι ίδιοι, ενδεχομένως, σαμποτάρουμε την ευτυχία μας.

Σ΄ ένα πλαίσιο που, με τις προσλαμβάνουσες που έχω και με όσα μπορώ να αντιληφθώ συνειδητοποιημένα, καταλαβαίνω ότι τίποτα δεν ορίζει την ευτυχία, όπως με/μας είχαν μάθει – και ίσως εξακολουθούν να μας μαθαίνουν.  

Ποιες είναι για σένα μερικές μικρές στιγμές ευτυχίας στην καθημερινότητα σου;  

Μπορώ να σκεφτώ κάποια παραδείγματα, αλλά θα σταθώ σε ένα συγκεκριμένο – επειδή έχει καταλήξει να με ενοχλεί – προβληματίζει – τσαντίζει πολύ το θέμα της οδηγικής συμπεριφοράς. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να χαμογελάει και μέσα του να σκιρτάει από ευτυχία, όταν απλά θα σηκωθεί ένα χέρι για συγγνώμη ή για να ευχαριστήσει (κατ΄ αντιστοιχία της πράξης που έχει προηγηθεί στον δρόμο).  

Ξεκινήσατε 12 Φεβρουαρίου, και θα είστε μαζί μας μέχρι 2 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Είσαι αγχωμένος ή είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε βάση προγράμματος;  

Υπάρχει ένα άγχος που περιορίζεται όμως στο βαθμό της δημιουργίας (αυτό το γλυκό άγχος). Πιστεύω, και το εννοώ, πως τα παιδιά, αλλά θέλω να πιστεύω κι εμείς από πλευράς μας, έχουν κάνει ό, τι καλύτερο για να μπορούμε να «βαδίζουμε σ΄ ένα έδαφος τόσο στέρεο», όπου δεν θα έχουμε την παραμικρή ανησυχία για το οτιδήποτε! 

Η πρεμιέρα σας ήταν sold out. Τα πρώτα σου συναισθήματα για αυτό;  

Σε συνδυασμό με όλες τις χαρές που έχω πάρει από αυτή τη δουλειά… είναι το κερασάκι στην τούρτα (κι είμαι πολύ γλυκατζής). 

“Οι πρόβες επίσημα ξεκίνησαν αρχές του περασμένου Νοεμβρίου

Που βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια; Θα ήθελες η καριέρα σου να είναι στο εξωτερικό ή να μείνεις στην Ελλάδα;  

Δεν έχω ιδέα. Θέλω να μπορώ να κάνω αυτό το επάγγελμα και να έχω κοντά μου τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Ας είναι όπου θέλει να είναι! 

Κάποιο κοντινό σου σχέδιο; Τι να περιμένουμε μετά από το «Spaσε κατάρα»;  

Προς το παρόν συνεχίζονται οι παραστάσεις με το «Μακριά από παιδιά» του Γιωργή Τσουρή (που είναι μια δουλειά που αγαπώ και απολαμβάνω εξίσου) στο θέατρο Ιλίσια, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.  

Μετά από ΄κει, ακόμα δεν γνωρίζω η ζωή τι θα μού φέρει. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος θεατρικής παράστασης;  

Αυτό είναι κάτι που ίσως θα μπορώ να απαντήσω μετά από αρκετά χρόνια. Ή και όχι. 

Θα ήθελα να μας πεις δύο λόγους για να έρθει κάποιος στην παράσταση σας. Τι είναι αυτό που θα τον κερδίσει;  

Πιστεύω πως η ενέργεια και το δέσιμό μας, συνδυαστικά με την πρώτη ύλη που έχουμε – κείμενο κλπ – είναι ίσως ο πιο βασικός λόγος. Επίσης, πρόκειται για μια κωμωδία, η οποία δεν έχει γραφτεί επιδερμικά, προσπαθώντας απλά να βγάλει γέλιο, αλλά με έναν διακριτικό, ουσιαστικό και πολύ εύστοχο τρόπο, θεωρώ πως έχει «σπόρους» για εποικοδομητικό προβληματισμό. 

Ασχολείσαι με τα ανθρώπινα δικαιώματα από όσο έχουμε δει στις φωτογραφίες σου. Ποιο είναι το βασικότερο μήνυμα που θες να κρατήσει ο κόσμος στο μυαλό του, σχετικά με αυτά

Δεν πειράζει τη ζωή μου… η ζωή σου. Ας κρατάμε τον κόσμο για όλους.


Πληροφορίες Παράστασης

Πέντε πρόσωπα με διαφορετικές ζωές και στόχους, συναντιούνται στο Isaris Spa, ένα πολυτελές κέντρο ευεξίας, με σκοπό την «αποτοξίνωση από όσα μας εμποδίζουν από την ευτυχία». Όμως, μια θρυλική ινδιάνικη κατάρα ξεσπάει, εγκλωβίζοντας τους ήρωες στο Spa για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, μέσα από κωμικές καταστάσεις, αλλά και υπαρξιακά ερωτήματα, μέσα από την αναζήτηση της ευτυχίας και τους διαφορετικούς ορισμούς που οι άνθρωποι δίνουν σε αυτήν, επιχειρεί να αντικατοπτρίσει τον σύγχρονο άνθρωπο και το ολοένα πιο επικίνδυνο βύθισμά του στις απαιτήσεις του σημερινού τρόπου ζωής. Διαβάστε το δελτίο τύπου της παράστασης.

Φωτογραφικό Αφιέρωμα Παράστασης

  • *Photo credits Παράστασης: Λιλή Νταλανίκα

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Μικρό Άνεσις

 Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα (Μετρό – Στάση Αμπελόκηποι)

*Σημείωση:  Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του ηθοποιού Κωνσταντίνου Ελματζίογλου συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η Ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης, σύνταξη ερωτήσεων, Θέμης Φερδής. Ευχαριστούμε τον ηθοποιό Ελματζίογλου και το Γραφείο Τύπου Cont Act (Μαριάννα Παπάκη & Νώντας Ντουζίνας) για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Είδαμε την παράσταση “Γυάλινος Κόσμος” στο θέατρο Olvio.

Η παράσταση "Ο Γυάλινος Κόσμος", βασισμένη στο έργο του...

Χρήστος Μπότσης: “Ο πυρήνας του καλλιτέχνη είναι το κοινό”

Ο Χρήστος Μπότσης αγαπά το τραγούδι και αντλεί έμπνευση...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Είμαι 17 χρονών και η ζωή μου δεν είναι οι πανελλήνιες.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μπήκα...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες,...

- New Post & Article Archive