ΑρχικήΣυνεντεύξειςPeopleΜαρία Γεωργάκαινα: "Οι νέοι να τολμάνε, να διεκδικούν, να μην ντρέπονται και να μην εξυπηρετούν όνειρα άλλων...

Μαρία Γεωργάκαινα: “Οι νέοι να τολμάνε, να διεκδικούν, να μην ντρέπονται και να μην εξυπηρετούν όνειρα άλλων ανθρώπων” 

"Η Μαρία Γεωργάκαινα μας μιλά στο Young People.GR για όσα κρύβονται πίσω από την αγαπημένη φωνή του Ρυθμού 94.9, τη σχέση της με τη μουσική, τη μητρότητα και τα μελλοντικά της σχέδια"

Αν δεν ήταν ραδιοφωνική παραγωγός θα ήταν δασκάλα, αλλά τελικά την κέρδισε η μουσική. Η Μαρία Γεωργάκαινα είναι ένας άνθρωπος πηγαίος, με χιούμορ και έξω καρδιά. Η ενασχόληση με το ραδιόφωνο προέκυψε αναπάντεχα και εξελίχθηκε σε μια επιτυχημένη πορεία που μετρά πάνω από 20 χρόνια. Σήμερα την ακούμε καθημερινά κάθε πρωί στους ραδιοφωνικούς μας δέκτες από το μικρόφωνο του Ρυθμού 94.9

Διαβάστε την συνέντευξη της Μαρίας Γεωργάκαινας

Είσαι μία από τις πιο αγαπημένες μουσικούς παραγωγούς του ελληνικού ραδιοφώνου και μας κρατάς συντροφιά κάθε πρωί με την υπέροχη φωνή σου στο Ρυθμό 94.9 . Πως προέκυψε η σχέση σου με τη μουσική;

Καθημερινά στον ρυθμό 94.9 λίγο πριν τις 10 το πρωί μας λέει την πρώτη καλημέρα

Αναπάντεχα. Δούλευα στο εμπορικό τμήμα ραδιοφωνικού σταθμού αφού τα όνειρα μου είχαν να κάνουν με την διαφήμιση. Στην πράξη δεν με κέρδισε τόσο και ασχολήθηκα με το γραφείο τύπου και τις δημόσιες σχέσεις του σταθμού.

Μην σου τα πολυλογώ έκανα τα πάντα που αφορούν στο ραδιόφωνο και μια μέρα αρρώστησε μια κοπέλα που εκφωνούσε μια ενότητα και μου πρότειναν να το κάνω εγώ. Κάπως έτσι μπήκε το μικρόβιο. Το 2000 ωστόσο έκανα δοκιμαστικό στον Best και έτσι ξεκίνησα και τις live εκπομπές. Αγάπησα την μουσική μέσα από το playlist που έκανα και στο ξένο και στο ελληνικό ραδιόφωνο.

Ποιο άλλο επάγγελμα πιστεύεις θα σου ταίριαζε; 

Δασκάλα (γέλια). Τόσο το πιστεύω που κάνω σεμινάρια στον Ant1 media lab και έχω τεράστια χαρά. 

Πες μας κάτι που δε γνωρίζουμε για σένα. 

Δεν μπορώ το ψέμα και τους ανθρώπους που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. 

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Μου αρέσει να φτιάχνω γλυκά. Ειδικά όταν είμαστε με τα παιδιά στο σπίτι. Επίσης λατρεύω το θέατρο, το καλό φαγητό και οι εκδρομές σε μέρη που δεν έχω πάει είναι το καλύτερο μου. 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός για σένα και την οικογένεια σου; 

Μας αρέσει πολύ η Μάνη και η Πάρος. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας έχει και το Λουτράκι που έχουμε εξωχικό. 

Εάν δεν ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός θα ήταν δασκάλα

Τι είναι αυτό που θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια; 

Τον παππού μου που με ξύπναγε από μεσημεριανό ύπνο να δω Καντυ Καντυ και έτρωγα φρυγανισμένο ψωμί με μερέντα. 

Υπάρχει κάτι που θα έλεγες ότι σε φοβίζει;

Δεν θα το πω φόβο θα το βαπτίσω ανησυχία. Θέλω να έχουν τα παιδιά μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου κι εγώ την υγεία μας.

Ήθελες πάντα να γίνεις μητέρα; Το περίμενες πιο εύκολο ή πιο δύσκολο;

Όταν λέμε από πάντα το εννοούμε! Όταν οι φίλες μου φλέρταραν εγώ κοιτούσα φουσκωμένες κοιλίτσες. Το περίμενα σαφώς πιο εύκολο αλλά είναι ο πιο δύσκολος και αγαπημένος ρόλος της ζωής μου. 

Δεν θα μπορούσα να μην είμαι μαμά. 

Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην τηλεόραση; Σου έχουν γίνει προτάσεις; 

Μετά από ένα μικρό πέρασμα σε μουσική εκπομπή που έκανα μικρούλα και αργότερα σε κανάλι ειδησεογραφικό, ναι τώρα θα το τολμούσα. Μου έχουν γίνει προτάσεις και αναγκάστηκα να μην τις δεχθώ γιατί προτεραιότητα ήταν να μεγαλώσω εγώ τα παιδιά μου. Τώρα είναι σε μια ηλικία που μπορώ να λείπω περισσότερες ώρες από το σπίτι. Αν έρθει κάτι που ταιριάζω με μεγάλη μου χαρά. 

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε όλους εκείνους τους νέους ανθρώπους που μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή;

Να κάνουν αυτό που αρέσει στους ίδιους κι να μην εξυπηρετούν όνειρα άλλων ανθρώπων. Να τολμάνε, να διεκδικούν, να μην ντρέπονται. 

Ακολουθήστε την Μαρία Γεωργάκαινα στο Instagram

“…έκανα τα πάντα που αφορούν στο ραδιόφωνο και μια μέρα αρρώστησε μια κοπέλα που εκφωνούσε μια ενότητα και μου πρότειναν να το κάνω εγώ. Κάπως έτσι μπήκε το μικρόβιο”

-Μαρία Γεωργάκαινα

Φωτογραφικό Αφιέρωμα

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Μαρίας Γεωργάκαινας συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων ο Γιάννης Μπιτζούνης. Ευχαριστούμε την ραδιοφωνική παραγωγό Μαρία Γεωργάκαινα για τη συνέντευξη.

- They Told us Through Their Interviews

Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους. Όταν θέλουμε μόνο ή κυρίως να είμαστε αρεστοί στους άλλους, χάνουμε την ακεραιότητά μας και τη δυνατότητα...

Γιώργος Καραμίχος

Ηθοποιός

Δεν μπορώ να διανοηθώ την ζωή μου χωρίς φαντασία, θα είναι πάντα η δύναμη και το στήριγμά μου...

Ιζαμπέλλα Φουλόπ

Ηθοποιός

- You Mey Also Like

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

- New Post & Article Archive