ΑρχικήΑφιερώματαΜουσική σκηνήMariah Carey, η "σταχτοπούτα" της μουσικής σκηνής.

Mariah Carey, η “σταχτοπούτα” της μουσικής σκηνής.

"Mariah Carey, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός αλλά και ηθοποιός, είναι η πιο εμπορική γυναικεία φωνή της δεκαετίας του ’90, η έκταση του βάθους της φωνής της φτάνει τις 5 οκτάβες"

Mariah Carey, μια από τις καλύτερες γυναικείες φωνές των τελευταίων 30 χρόνων. Σύμφωνα με το Guinness World Records την αποκαλούν ως “Υπέρτατο αηδόνι”. Φυσικό επακόλουθο των φωνητικών ικανοτήτων της αφού η έκταση του βάθους της φωνής της φτάνει τις 5 οκτάβες. Από τα πολλά αξιοσημείωτα από τη μουσική της παρουσία είναι ότι είναι μέσα στις 100 καλύτερες γυναικείες φωνές και μάλιστα σε υψηλές θέσεις (φτάνει μέχρι και το νούμερο δύο) της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το 1998 ανακηρύχθηκε ως η καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα στη δεκαετία του ’90 με πωλήσεις πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Η εμφάνισή της στο μουσικό προσκήνιο έγινε τον Ιούνιο του 1990 με το άλμπουμ “Mariah Carey” όπου τις έδωσαν και τα πρώτα βραβεία όπως το grammy, “Best New Artist” & “Best Female Pop Vocal Perfomance”.

Η ένταξή της στο κόσμο της μουσικής είναι μια ιστορία σαν παραμύθι… Γιαυτό και την αποκαλούμε ως τη “σταχτοπούτα της μουσικής”… Το παραμύθι αρχίζει όταν η Mariah συμμετείχε σε μια μουσική θεατρική παράσταση όταν ήταν μαθήτρια λυκείου. Η παράσταση καταγράφηκε και μοιράστηκε στους συμμαθητές της. Μετά από κάποια χρόνια έτυχε να δει από κάποιον συμμαθητή της  τη παράσταση ο μουσικός παραγωγός Tommy Mottola. Ο παραγωγός ενθουσιάστηκε από τα φωνητικά χαρίσματα της Mariah Carey και άρχισε να ψάχνει το κορίτσι που του συνεπήρε τα αυτιά. Η ιστορία γνωστή, όχι μόνο τη βρήκε για να αρχίσει ένα από τα καλύτερα μουσικά ταξίδια αλλά ένωσαν και την προσωπική τους ζωή το 1993. Στο προσωπικό τομέα το παραμύθι δεν είχε αίσιο τέλος, χώρισαν το 1997, σε αντίθεση με την μουσική της πορεία. Επιτυχίες που ακούμε μέχρι αι σήμερα αλλά και έγινε γνωστή στην αρχή της είναι το “Vision Of Love” η διασκευή “Without You” αλλά και το χριστουγεννιάτικο “All I Want For Christmas Is You”. Φυσικά η συνέχεια με πολλά καλά άλμπουμ και singles όπως το “Hero” κ.α

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Mariah Carey, μια από τις καλύτερες γυναικείες φωνές των τελευταίων 30 χρόνων

H Mariah Carey γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1970 στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν τριών χρονών με αποτέλεσμα να μείνει με την μητέρα της, τη Patricia, η οποία ήταν πρώην τραγουδίστρια όπερας. Η είσοδος στη μουσική έγινε με το άλμπουμ “Mariah Carey”, τον Αύγουστο του 1990 ήδη ήταν στο νούμερο ένα και τέσσερα single είχαν κατακτήσει τη κορυφή εκείνη τη χρονιά. Ήταν επόμενο μετά από αυτή την επιτυχία και ανταπόκριση του κόσμου η κατάκτηση βραβείων. Τα πρώτα βραβεία ήταν τα grammy, συνολικά μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει πέντε και πολλά άλλα ακόμα βραβεία.

Η Mariah Carey ήταν πλέον γνωστή σε όλη την Αμερική, αυτό που της έλειπε ήταν με την φωνή της να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό ήταν αρκετά δύσκολο για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς ήταν ότι η Mariah έγραφε σχεδόν στα περισσότερα τραγούδια αυτή τους στίχους με αποτέλεσμα να βρίσκεται συνέχεια σε σύγκρουση με τους παραγωγούς της δισκογραφικής εταιρίας. Γνωρίζουμε πως η κάθε δισκογραφική εταιρία στρατολογεί παραγωγούς για να κάνουν τις αλλαγές εκείνες που κάνουν τα τραγούδια ποιο εμπορικά, έτσι ώστε η προώθηση του κάθε άλμπουμ να είναι πιο εύκολη, οπότε οι συγκρούσεις ήταν αναπόφευκτες.

Όμως η παγκόσμια αναγνώριση, επιβεβαίωση δεν θα αργούσε, άλλωστε η φωνή της ήταν το μεγάλο όπλο της. Τα άλμπουμ διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο. Οι πωλήσεις έφταναν σε αριθμούς εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς οι θαυμαστές της αυξάνονταν με γρήγορους ρυθμούς. Όπου εμφανίζονταν γινόταν ο χαμός, αν και προτιμούσε να μην κάνει περιοδείες η αγάπη του κόσμου ήταν εμφανής με κάθε τρόπο. Μετά από όλα αυτά η Mariah Carey μπήκε στη λίστα των πιο εμπορικών καλλιτεχνών χωρίς να χάσει την ταυτότητά της και ταυτόχρονα στη λίστα με τις καλύτερες γυναικείες φωνές.  Η Mariah Carey είναι πλέον στο μουσικό γίγνεσθαι.

H Mariah Carey στον νέο αιώνα & ενδιαφέρον singles

Όλα όμως δεν ήταν τέλια… Η Mariah Carey την δεκαετία του ’90 ότι και αν έκανε ήταν επιτυχία. Στις αρχές του 2000 προσπαθώντας ίσως να αλλάξει το ύφος, το ρυθμό ακολουθώντας τη γραμμή της μουσικής εκείνη την εποχή προσπαθεί να γίνει πιο εμπορική. Γίνεται πιο Pop και r&b, όμως κάτι η αναστάτωση στην προσωπική της ζωή (ο χωρισμός με τον Tommy Mottola) κάτι οι αλλαγές των δισκογραφικών εταιριών, είχαν σαν αποτέλεσμα κυκλοφορία άλμπουμ με άσχημε κριτικές από γνωστά περιοδικά και κριτικούς μουσικής με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι φίλοι της μουσικής και να έχει χαμηλές πωλήσεις.

Η επιστροφή στην κορυφή… Όλα αυτά ίσως για κάποιους ήταν φυσιολογικά, γνωρίζουμε όλοι μας πως οι καλές φωνές δεν φεύγουν έτσι από την μουσική σκηνή. Το 2005 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την Mariah Carey αφού η επιστροφή της είναι γεγονός. Ένας καινούργιος άνεμος στη ζωή της με αποτέλεσμα η δημιουργία καλών άλμπουμ που είχαν ως συνέπεια την κατάκτηση της κορυφής και πάλι.

Ενδιαφέρον singles που αγαπήσαμε αλλά και ακούμε μέσα από το Young People Radio είναι. Μια από τις καλύτερες ερμηνείες κατά προσωπική μας άποψη ήταν μια από τις πιο κορυφαίες διασκευές το 1993 με τίτλο “Without You”. Θεωρούμε πως αυτή η ερμηνεία άνοιξε τη πόρτα διάπλατα στο κόσμο της μουσικής και την έκανε γνωστή σε όλους μας. Ένα ακόμα single που μας έδωσε να καταλάβουμε τις φωνητικές της ικανότητες ήταν η συνεργασία με τη άλλη μεγάλη φωνή της Whitney Houston στο “When You Believe” για την ταινία κινουμένων σχεδίων “Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου” το 1999. Αυτό το single πήρε και το βραβείο ακαδημίας κινηματογράφου, μια συνεργασία που ένωσε δυο από τις μεγαλύτερες φωνές της Αμερικής εκείνης της δεκαετίας. Μια ακόμα συνεργασία είναι με το συγκρότημα Boyz Men με το “One Sweet Day” προς τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Κλείνοντας τη δική μας λίστα σας θυμίζουμε το “My All” (1998), το “I Still Believe” και το “Hero”.

Discography Mariah Carey

 • Mariah Carey – 1990.
 • Emotions – 1991.
 • Music Box – 1993.
 • Merry Christmas – 1994.
 • Daydream – 1995.
 • Butterfly – 1997.
 • Rainbow – 1999.
 • Glitter – 2001.
 • Charmbracelet – 2002.
 • The Emancipation Of Mimi – 2005.
 • E=MC – 2008.
 • Memoirs Of An Imperfect Angel – 2009.
 • Merry Christmas II You – 2010.
 • Me. I Am Mariah… The Elusine Chanteuse – 2014.

Mariah Carey, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός αλλά και ηθοποιός, είναι η πιο εμπορική γυναικεία φωνή της δεκαετίας του ’90. Η φωνή της έχει έκταση πέντε οκτάβες κάτι που την κάνει πέρα πιο εμπορική και μια από τις καλύτερες φωνές παγκοσμίως στο χώρο της μουσικής σκηνής. Η Mariah Carey έχει κατακτήσει πολλά βραβεία όπως πέντε grammy και έχει μέχρι στιγμής πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια τραγουδίστρια που έχει αφήσει και αυτή αναλλοίωτο το αποτύπωμά της στο χρόνο στη μουσική. 

Βίντεο Mariah Carey

Mariah Carey - Hero (Official HD Video)
Whitney Houston, Mariah Carey - When You Believe (Official HD Video)

Σημείωση: Το άρθρο – αφιέρωμα για την Mariah Carey, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή πληροφοριών και ειδήσεων από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα!!! Παρακάτω αναγράφονται οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το αφιέρωμα.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Frank Sinatra, ο πιο σημαντικός μουσικός καλλιτέχνης όλων των εποχών.

Francis Albert Sinatra, (Frank Sinatra) έχει χαρακτηριστεί από τους...

Steven Wilson, μια σύγχρονη μουσική ιδιοφυΐα.

Γεννημένος το Νοέμβριο του 1967 στο Kingston του Λονδίνου,...

Whitney Houston 1963 – 2012, η χρυσή φωνή της δεκαετίας του ’80.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1963 στην Αμερική και συγκεκριμένα...

Muse: Οι πιο alternative ανάμεσα στους alternative.

Ένα alternative rock συγκρότημα, δημιουργήθηκε το 1994 από μερικούς...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η πιο δύσκολη δουλειά”. Η μέριμνα ενός παιδιού αποτελεί πρωταρχικό ρόλο στην ζωή μιας...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- New Post & Article Archive