ΑρχικήΑρθρογραφίαΆρθραΜια ακόμα χρονιά στις στείρες γνώσεις;

Μια ακόμα χρονιά στις στείρες γνώσεις;

"Ήδη διαβάζουμε από διάφορές έρευνες που γίνονται κατά καιρούς για το τι καταστάσεις επικρατούν στα σχολεία. Καταστάσεις όπως, μαθητές με επιθετική και επικίνδυνη στάση..."

Τι θα λέγατε να ασχοληθούμε στις επόμενες γραμμές με τη νεολαία, κάτι σας είπα τώρα. Και όταν εννοώ νεολαία για να το συγκεκριμενοποιήσω εννοώ τη μαθητιούσα νεολαία. Πως εσείς πιστεύετε ότι είναι μια σχολική χρόνια; Και ρωτώ όλους σας, και εσάς που είστε μαθητές και εμάς που εδώ και κάποιο καιρό ξεφύγαμε από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση με κουσούρια (όπως εφιάλτες, αϋπνίες), αλλά και ταυτόχρονα με ένα χαμόγελο έως τα αυτιά για αυτά που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Η νεολαία των σχολείων 

Μέχρι να φτάσεις στην τελική ευθεία έχεις δώσει του κόσμου τις εξετάσεις

Ήδη διαβάζουμε από διάφορές έρευνες που γίνονται κατά καιρούς για το τι καταστάσεις επικρατούν στα σχολεία. Καταστάσεις όπως, μαθητές με επιθετική και επικίνδυνη στάση. Στάση όπως ξυλοδαρμοί και συμπλοκές μεταξύ των μαθητών, καταστροφές επίπλων και αντικειμένων του σχολείου, κλοπές, εκφοβισμοί, χρήση επικίνδυνων ουσιών, απουσίες και τελικά εγκατάλειψη του σχολείου.

Μη μου πείτε ότι πέσατε από τα σύννεφα και ότι δεν γνωρίζατε ή δεν είχατε αντιληφθεί τίποτα γιατί τότε θα πέσω εγώ από τα σύννεφα και επειδή είμαι και λίγα παραπάνω κιλά από ότι πρέπει, θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες για το άτομο μου.

Τώρα ίσως μου πείτε, δώσε εσύ λύσεις που τα έχεις πάρει όλα αυτά είδηση και τα έχεις και τετρακόσια και εγώ θα σας απαντήσω – σιγά μην ασχοληθώ με την πάρτη σας. Τόσοι επιστήμονες, τόσοι ερευνητές ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Τι θέλετε δηλαδή να απολυθούν όλοι αυτοί εξαιτίας μου και να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην επιστημονική κοινότητα; Στο κάτω κάτω εγώ τα βλέπω και από την άλλη σκοπιά, την σκοπιά των παιδιών με τα χαμόγελα έως τα αυτιά…!!!

Μετά την έναρξη

Και αρχίζω με την παρέλαση της 28 Οκτωβρίου. Ελπίζω να απολαμβάνετε την παρέλαση στις 28, αλλά και στις 25 Μαρτίου. Τι υπέροχες εικόνες! Εικόνες γεμάτες πειθαρχεία, νιάτα, ξανθά, μελαχρινά, κοντά, ψηλά κορίτσια, τους λεβέντες μας, τι κορμοστασιά θεέ μου!!! Και εκείνο το χέρι και το κεφάλι ψηλά του δίνουν και καταλαβαίνει. Παρελάσεις που πραγματικά τις χαίρομαι γιατί βλέπω φίλους που με κάνουν να γελώ. Κατά τα αλλά αφήστε τα!!!

Μαθητές δημιουργούν στην αίθουσα τους, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο

Εκεί που πας να ξεπεράσεις το οποιοδήποτε σοκ από την παρέλαση, τσουκ, να και η 17 Νοέμβρη. Όχι όχι η τρομοκρατική οργάνωση που έκανε του Αμερικάνους να νιώθουν μη ασφαλής στη χώρα μας, αλλά ακόμα μια επέτειος που πιστεύω πως ένα μεγάλο ποσοστό νέων δεν έχουν καταλάβει την ουσία της θυσίας κάποιων άλλων νέων κάποιες δεκαετίες πίσω για τα ιδανικά της ελευθερίας που γευόμαστε εμείς αυτά τα χρόνια.

Αφήστε και εκείνους τους μαύρους καθηγητές που εκεί προσπαθούν να μας βάλουν σε μια αίθουσα και να μας δώσουν να καταλάβουμε. Τι να καταλάβουμε;;; Όταν δεν υπάρχει θέληση αφήστε τα… Ακόμα μια βαρετή ημέρα που ευτυχώς μας χάριζε κάποιες ώρες λιγότερες μαθήματος και συνεπώς περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ελεύθερος χρόνος που λείπει όπως και να το κάνουμε από τη σημερινή νεολαία.

Εκτός σχολικού περιβάλλοντος

Σήμερα οι μαθητές είναι φορτωμένοι με βιβλία που θα πρέπει να τα διαβάσουν έτσι ώστε να γίνουν μορφωμένοι πολίτες και συνεπώς η χώρα μας να βαδίσει στο μέλλον σε σίγουρα χέρια. Έλα όμως που για να τα καταφέρει ένας μαθητής θα πρέπει να αγωνιστούν και άλλοι μαζί του να δουλέψουν σκληρά, και ξέρετε γιατί το λέω;

Έχετε δει φαντάζομαι τα χρηματικά πόσα που δίνουν οι γονείς για κάθε κεφάλι κυρίως στα φροντιστήρια, εκτός εάν είναι κάποιοι τυχεροί και έχουν πάρει κανα καλό πακέτο, γιατί όπως και να το κάνουμε τα φροντιστήρια προσπαθούν να βοηθήσουν την παιδεία… Εεεε!!! μην μας πάρουν και το κεφάλι. Κατά τα αλλά δωρεάν παιδεία λένε όλοι οι υπουργοί παιδείας. Ευτυχώς και ευχαριστώ να λέτε!!!

Ελεύθερος χρόνος

Ελεύθερος χρόνος. Τι είναι αυτό; Πρωί πρωί σχολείο, μεσημέρι μαθηματικά, χημεία, φυσική. Το απόγευμα αρχαία, νέα ελληνικά, γλώσσα και το βράδυ χαλαρά ξένες γλώσσες. Ευτυχώς που στο τελείωμα του εικοσιτετραώρου υπάρχει και το διάβασμα για την άλλη ημέρα, δεν είναι τυχαίο ότι πολλά παιδιά σήμερα κοιμούνται με ένα βιβλίο στο χέρι εκεί κοντά στα μεσάνυχτα.

Κατά τα άλλα βγαίνουν επιστήμονες και λένε πως τα παιδιά σήμερα είναι φορτωμένα και δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο για να χαρούν στην πιο όμορφη ηλικία τους… Τη ΖΩΗ!!! Βεβαίως προσπαθούν να βρουν τα αίτια αλλά και τις λύσεις.

Οι λύσεις, οι διακοπές και οι εξετάσεις

Ελεύθερος χρόνος που λείπει όπως και να το κάνουμε από τη σημερινή νεολαία

Βρε τι λέτε που θα βρουν τις λύσεις, το πολύ πολύ να πάνε σε κανα μαγαζί και να αγοράσουν γλάστρες για να βάλουν τα φυτά που θα δημιουργηθούν. Δεν το είπα εγώ, επιστήμονας άνθρωπος της εκπαιδευτικής κοινότητας το είπε. Ναι το είπε και μάλιστα είπε πως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αγορές γλαστρών γιατί το κάθε φυτό θέλει και την ανάλογη γλάστρα του.

Και εκεί που περιμέναμε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα μήπως και καταφέρουμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, να οι επαναλήψεις και αυτοί οι υπέροχοι καθηγητές που μας έβαζαν του κόσμου τις ασκήσεις. Γιατί μας έλεγαν πως μέσα στις διακοπές θα έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο.

Και εμεις όλο απορία

Και εμείς τους κοιτάζαμε απορημένοι γιατί και τα του φροντιστηρίου τα ίδια μας έλεγαν. Και μάλιστα μας αύξαναν και τις ώρες έτσι για να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών.

Αλλά το αποκορύφωμα είναι στην Τρίτη λυκείου, όποιος έχει περάσει από εκεί έχει καταλάβει. Πίεση από τους πάντες: Από καθηγητές, από τους γονείς, από τον οικογενειακό κύκλο… Μέχρι να φτάσεις στην τελική ευθεία έχεις δώσει του κόσμου τις εξετάσεις. 

Επίλογος

Λοιπόν φυτά μου, ουπς μαθητιούσα νεολαία ήθελα να πω, όσοι περάσατε από το συγκεκριμένο χωρίς κουσούρια,,, συγχαρητήρια μέσα από τα βάθη της καρδίας μου, όσοι έχετε υπόλοιπα μην μασάτε δεν είστε οι μοναδικοί είστε και εσείς από τους κερδισμένους. Τώρα για όσους δίνετε τη μάχη ή θα την δώσετε, κουράγιο και θυμηθείτε έχουν καταφέρει να περάσουν και άλλοι από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σημείωση: Ο συντάκτης του άρθρου θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

Η Μουσική στην Ιστορία: Η περίπτωση του Ρεμπέτικου.

Τα τραγούδια, οι ύμνοι, η ποίηση και τα παρεμφερή...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες,...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Amy Winehouse, η φωνή που συνδυάζει Soul, Jazz αλλά και r&b.

Μια από τις νεαρότερες φωνές που κατάφεραν να αφήσουν εποχή είναι αυτή της Amy Winehouse. Το ταλέντο της ήταν εμφανές από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, όπως...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive