ΑρχικήΔισκογραφίαΞένη Δισκογραφία"Mozart 225: The New Complete Edition" η ευφυΐα της κλασικής μουσικής.

“Mozart 225: The New Complete Edition” η ευφυΐα της κλασικής μουσικής.

Με τίτλο “Mozart 225: The New Complete Edition”, η συλλογή είναι το αποτέλεσμα σχολαστικής δουλειάς χρόνων, 18 μηνών οργάνωσης και παρουσιάζει κάθε έργο του Mozart -μέχρι και το νέο κομμάτι που ανακαλύφθηκε μόλις πέρσι – σε μία εξαιρετική συσκευασία. Για την 225η επέτειο από το θάνατο του Mozart, η Decca και η Deutsche Grammophon κυκλοφορούν το πιο πλήρες κι ενημερωμένο box set που έχει ποτέ φτιαχτεί για την δουλειά ενός και μόνο συνθέτη. Η 200 CD Complete Edition ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το Salzburg Mozarteum Foundation και τον ειδικό στο Mozart, Καθηγητή Cliff Eisen στο King’s College London.

[apss_share]

600 σολίστες παγκοσμίου φήμης και 60 ορχήστρες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε 200 CDs (ταξινομημένα χρονολογικά και με βάση το είδος), μεταξύ των οποίων 3 CDς με εναλλακτικές ερμηνείες των πιο γνωστών έργων του που δίνουν την επιλογή αναμέσα σε παραδοσιακά και σε όργανα περιόδου.

Επίσης, στο boxset υπάρχουν και δύο πολυσέλιδα και πλούσια εικονογραφημένα βιβλία με σκληρό εξώφυλλο, που περιλαμβάνουν μία νέα ριζοσπαστική βιογραφία από τον Cliff Eisen και σχολιασμό έργο-προς-έργο από μελετητές του Mozart από όλο τον κόσμο.

Στις 240 ώρες μουσικής του box set, περισσότερες από 5 ώρες είναι νέο ηχογραφημένο υλικό:

  • Η παγκόσμια πρεμιέρα της ηχογράφησης ενός χαμένου κομματιού (K477a) που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.
  • Την πρώτη ηχογράφηση της Sonata K331 με το Rondo “alla turca” από το αυτόγραφο χειρόγραφο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, παιγμένο από τον Francesco Piemontesi.
  • Ένα ολοκαίνουριο δίσκο από την Accademia Bizantina και τον Ottavio Dantone.
  • Πάνω από 2 ώρες ηχογραφήσεων με τα όργανα που ανήκαν στον Mozart.
  • Επιπλέον, για πρώτη φορά σε δίσκο όλα μαζί τα ηχογραφημένα αποσπάσματα, πολλές δουλειές ολοκληρωμένες από άλλους καθώς και οι συνθέσεις του για τους Handel και Bach.

Κάθε αντίγραφο από την Limited Edition (15.000 αντίτυπα συνολικά) φέρει αρίθμηση και παρέχει πρόσβαση σε ένα καινοτόμο Mozart 225 Libretto App (που προσφέρει τα κείμενα στην πρωτότυπη γλώσσα και παράλληλη μετάφραση σε – Αγγλικά, Γαλλικά η Γερμανικά) .

o-mozartOι ηχογραφήσεις έχουν επιλεγεί από τα αρχεία της Decca και της Deutsche Grammophon καθώς και από άλλων 18 labels, με μία λίστα καλλιτεχνών που περιλαμβάνει τους: Abbado, Ashkenazy, Auger, Barenboim, Bartoli, Bilson, Böhm, Brendel, Brüggen, Curzon, Damrau, DiDonato, Fleming, Gardiner, Gilels, Gulda, Haskil, Hogwood, Janowitz, Kozena, Levin, Mackerras, Marriner, Mutter, Nézet-Séguin, Pinnock, Pires, Popp, Rattle, Schiff, Simoneau, Solti, Te Kanawa, Terfel, Uchida, Villazón, Wunderlich και εκατοντάδες ακόμα.

Στο Mozart 225, τα έργα είναι κατανεμημένα χρονολογικά και με είδος, δίνοντας έτσι στους ακροατές την ευκαιρία να ανακαλύψουν το συνθέτη εκ νέου – π.χ συγκρίνοντας ένα κονσέρτο πνευστών με ένα κονσέρτο πιάνου από την ίδια περίοδο. Υπογραμμίζοντας αυτήν την προσέγγιση, μια νέα βιογραφία από το γνωστό ακαδημαϊκό μελετητή του Mozart, τον Professor Cliff Eisen επανεκτιμά την παραδοσιακή αφηγηματική του Mozart και επιστρέφοντας στις ρίζες περιγράφει μια ζωή τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά επιτυχημένη γεμάτη πάθος, χαρακτηριστικό της βιογραφίας του Mozart για πάνω από δύο αιώνες.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο δεύτερο βιβλίο, όπου 30 γνωστοί μελετητές σχολιάζουν έργο προς έργο, αλλά και από ένα αποκλειστικό “K book”, που παρουσιάζει την αρίθμηση της νέας Έκδοσης του καταλόγου Köchel των έργων του Mozart που θα εκδόσει το Salzburg Mozarteum Foundation. Κάθε box set περιλαμβάνει επίσης 5 συλλεκτικές εκτυπώσεις με υπογεγραμμένα scores του Mozart, το τελευταίο γνωστό πορτραίτο του και το διάσημο γράμμα στον πατέρα του, από τους «θησαυρούς» του Salzburg Mozarteum Foundation.

“Αυτή η περίοδος είναι σίγουρα η σωστή για να δούμε με νέο μάτι ένα από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά επιτέγματα του κόσμου” λέει ο Paul Moseley, ο Διευθυντής του Mozart 225 από την Universal Music Group. “ξεκινήσαμε από τις βασικές αρχές, εισάγοντας και νέο τρόπο σκέψης, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι που ελπίζουμε να γίνει αντικείμενο πόθου και σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις της μουσικής. Ο στόχος μας είναι αυτή η καμπάνια για το “Mozart 225″ να προωθήσει τη χαρά, το διάλογο και την ανακάλυψη για το ήδη υπάρχον αλλά και για νέο κοινό σε όλον τον κόσμο.”

Mozart 225: The New Complete Edition Trailer

“Για 175 χρόνια, το Salzburg Mozarteum Foundation είναι αφιερωμένο στην διατήρηση της παράδοσης αλλά και στην αποδοχή νέων προσεγγίσεων σε έργα του Mozart”, λέει ο Dr Johannes Honsig-Erlenburg, Πρόεδρος του Salzburg Mozarteum Foundation. “Είναι εξαιρετικά ευχάριστο να βλέπουμε ότι το Νeue Mozart-Ausgabe, το project που ξεκίνησε το 1954, έχει επηρεάσει πολύ την ερμηνεία των έργων του Mozart στην εποχή μας. Αυτή η έκδοση (Mozart 225 recorded Edition) είναι μια ειδική ευκαιρία να κάνουμε αυτό το κατόρθωμα να ακουστεί σε όλον το μουσικό κόσμο.”

Latest articles

“Τα τυχερά τριφύλλια” από την Μιρέλα Πάχου!

Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Τα...

“Όσο αγαπιόμαστε τα δυο” από την Μαρία Κηλαηδόνη και τον Μανώλη Φάμελλο.

Ένα από τα πιο γλυκά και ρομαντικά τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, αλλά και της...

Ο Πάνος Μουζουράκης και η Βασιλική Καρακώστα τραγουδούν “Όνειρα,  Όνειρα, Ο”

Δυο φίλοι απ' τα παλιά, η Βασιλική Καρακώστα και ο Πάνος Μουζουράκης, συναντιούνται για πρώτη...

“Identity Crisis” – Το νέο album της Τάμτα.

Για άλλη μια φορά, η Τάμτα κάνει την ανατροπή και μέσα από την νέα...

You Mey Also Like

Read Interesting Site Topics