ΑρχικήΑφιερώματαΜουσική σκηνήDj Tiesto, ο άνθρωπος της Electronic Dance Music.

Dj Tiesto, ο άνθρωπος της Electronic Dance Music.

"Το πραγματικό του όνομα είναι Tijs Michiel Verwest. Ασχολείται με την παραγωγή αρχείων ως μουσικός και πιο ειδικά με το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, trance, electro house, house..."

O Dj Tiesto γεννήθηκε στο North Brabant της Ολλανδίας στις 17 Ιανουαρίου 1969, εμφανίστηκε στο προσκήνιο της μουσικής το 1994. Το πραγματικό του όνομα είναι Tijs Michiel Verwest. Ασχολείται με την παραγωγή αρχείων ως μουσικός και πιο ειδικά με το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, trance, electro house, house και όλα τα είδη που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο χώρο. Εμφανίστηκε όπως προαναφέραμε ήδη στο χώρο της μουσικής το 1994 και έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο Dj Tiesto. Στη συνέχεια με το πέρασμα του χρόνου έγινε Tiesto.

Dj Tiesto γεννήθηκε στο North Brabant της Ολλανδίας

Η ιστορία, ή η περιπέτεια με τη μουσική αρχίζει από τα 12 του χρόνια, όταν σιγά σιγά ανακαλύπτει τη μουσική, όπου από την πρώτη στιγμή ερωτεύεται την Ηλεκτρονική. Έτσι ασχολείται ως Dj σε μικρά μαγαζιά στην Ολλανδία από τα τέλη περίπου της δεκαετίας του ’80. Κάποια στιγμή καταφέρνει να παίζει μουσική κάθε Σαββατοκύριακο σε ένα από τα μεγαλύτερα Club της πόλης του. O Tiesto ήδη έχει αρχίσει να πειραματίζεται δημιουργώντας παραγωγές. Συνεργάζεται με το Arry Bink όπου στα τέλη του 1997 δημιουργούν την δική τους προσωπική εταιρία παραγωγών με το όνομα “Black Hole Recordings”.

Η πορεία του στη μουσική σκηνή. Από το 1994 έως το 2000 προσπαθεί δημιουργώντας παραγωγές, εταιρία, αλλά και παίζοντας μουσική σε μεγάλα μαγαζιά να γίνει γνωστός στο κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Κάτι το οποίο φαίνεται να καταφέρνει ιδιαίτερα όταν αρχίζει και τις συνεργασίες με πολύ καλά ονόματα του χώρου. Η καταξίωση όμως αργεί, γιατί μπορεί να αρχίζει να γίνεται γνωστός αλλά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει θα πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί να δημιουργεί περισσότερο.

Η ώρα που η μουσική του ανταμείβεται έφτασε.

Έφτασε όμως η ώρα όπου όλη αυτή η προσπάθειά του, με τη  κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ “In Memory 2001” να αποδίδει καρπούς εκτοξεύοντας την φήμη του. Πλέον ο dj Tiesto θεωρείται από τους κορυφαίους dj και μουσικός παραγωγός ανά τον κόσμο. Στα επόμενα χρόνια ο Dj Tiesto δημιουργεί πλέον το δικό του κοινό, και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους φαν της ηλεκτρονικής μουσικής να απολαύσουν άλμπουμ που στιγμάτισαν το συγκεκριμένο χώρο. Μερικά από αυτά ήταν, In My Memory (2001), Just Be (2004), Elements Of Life (2007). Δεν άργησε να χαρακτηριστεί ο νούμερο ένα dj στον κόσμο μέσα από το Dj Magazine για τρείς συνεχόμενες χρονιές, από το 2002 έως το 2004. Επίσης το 2004 είχε προταθεί χωρίς να καταφέρει να το πάρει, για το βραβείο Grammy για το καλύτερο Ηλεκτρονικό, dance άλμπουμ της χρονιάς του 2007.

Το πραγματικό του όνομα είναι Tijs Michiel Verwest

Οι καλύτερες στιγμές του. Μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της ζωής του, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, ήταν η στιγμή της παρέλασης των αθλητών στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο γ αυτόν, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι συναυλίες που έδινα ήταν της τάξης των 15000 χιλιάδων θαυμαστών. Ο λόγος ήταν κυρίως ότι οι ηχητικές εγκαταστάσεις δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τον ήχο του καλά. Αυτός ήταν και ένας λόγος που αντιμετώπισε στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Να φανταστείτε στη δοκιμή 2 ημέρες πριν είχαν διαλυθεί όλα καθώς ο ήχος του δεν ταξίδευε σωστά. Παρόλα τα προβλήματα, την ημέρα της παρέλασης όλα πήγαν καλά. Ο Dj Tiesto ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες κυρίως την δεκαετία 2000 – 2010.

Η δισκογραφία του αλλά και η περιπέτεια υγείας.

Η Περιπέτεια της υγείας του. Το Σεπτέμβριο του 2006 ο Tiesto εισήχθη σε νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στήθος, με αποτέλεσμα πολλοί φίλοι του, θαυμαστές να ανησυχήσουν. Ευτυχώς του διαγνώστηκε περικαρδίτιδα κάτι το οποίο δεν εμπνέει ανησυχία. Το σκηνικό αυτό ίσως τον έκανε να δει τη ζωή με διαφορετικό τρόπο. Από το 2007 συμμετείχε και αυτός σε οργάνωση  που είχε σκοπό την ενημέρωση και τους τρόπους προφύλαξης από την ασθένεια του Aids. Μια οργάνωση που απευθύνονταν κυρίως σε έφηβους και νέους ανθρώπους.

Δισκογραφία Dj Tiesto

  • In My Memory (2001).
  • Just Be (2004).
  • Parade Of The Athletes (2004).
  • Elements Of Life (2007).
  • Kaleidoscope (2009).
  • Kiss From The Past (2011).
  • A Town Called Paradise (2014).

Και όπως φαίνεται η λίστα των άλμπουμ θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

Γνωστές επιτυχίες του και βίντεο.

Ασχολείται με την παραγωγή αρχείων ως μουσικός και πιο ειδικά με το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής

Ας θυμηθούμε κάποιες από τις πολλές επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί και έχουν γίνει ανάρπαστες. Πολλοί τον θυμούνται από το κομμάτι “Silence” και την συνεργασία του με τους Delerium. Από τα αγαπημένα επίσης είναι, το “Traffic”, το “Just Be”, το “Love Comes Again”, το “Elements Of Life”, το “In The Dark”, το “Dance For Life”, το “Abagio For Strings”, το “In My Memory”, το “Lethal Industry”, και το “Suburban Train”.

Συνεχίζουμε με το “Who Wants To Be Alone” με την εκπληκτική συνεργασία με την αγαπητή στον κόσμο Nelly Furtado. “Century”, επίσης, η επιτυχία, “Feel It”, όπου συνεργάστηκε με τους Three 6 Mafia, Sean Kingstown, και Flo Rida. Φυσικά η συνέχεια είναι δεδομένη και εμείς παρακολουθώντας αναμένουμε τα αποτελέσματα του Tiesto, του ανθρώπου της ηλεκτρονικής μουσικής.

Αυτός είναι ο άνθρωπος της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής όπου από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 έχει δώσει πολλά στους μουσικόφιλους του είδους. Έδειξε το δρόμο σε πολλούς καλλιτέχνες όχι μόνο μουσικά αλλά και σαν άνθρωπος αφού η πορεία μέχρι την αναγνωρισιμότητα δεν ήταν καθόλου εύκολη. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση, το ταλέντο, η ενέργεια, η υπομονή, η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις και ο Dj Tiesto τα είχε όλα αυτά!!!

Video Dj Tiesto

Dj Tiësto - Sensation White
Tiësto vs Diplo - C'Mon

Σημείωση: Το άρθρο, αφιέρωμα για τον Dj Tiesto, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή πληροφοριών και ειδήσεων από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν το συγκεκριμένο καλλιτέχνη!!! Από την ομάδα διαχείρισης του Young People.

- They Told us Through Their Interviews

Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους. Όταν θέλουμε μόνο ή κυρίως να είμαστε αρεστοί στους άλλους, χάνουμε την ακεραιότητά μας και τη δυνατότητα...

Γιώργος Καραμίχος

Ηθοποιός

Δεν μπορώ να διανοηθώ την ζωή μου χωρίς φαντασία, θα είναι πάντα η δύναμη και το στήριγμά μου...

Ιζαμπέλλα Φουλόπ

Ηθοποιός

- You Mey Also Like

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Ο έρωτάς σου, η δύναμή σου…

Είναι όμορφο να είσαι ερωτευμένος. Η καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και το μυαλό σου να είναι γεμάτο από...

- New Post & Article Archive