Σάββατο, Ιούνιος 22, 2019
 • Αρχική
 • Μουσική
 • Radio

O Elvis Presley, ο Βασιλιάς της Ροκ Εν Ρολ, «The King».

Σήμερα στην αγορά μπορούμε να βρούμε εβδομήντα πέντε άλμπουμ του, με συνολικές πωλήσεις πάνω από ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα.

O Elvis Presley ήταν ένας από τους διάσημους πρωταγωνιστές του προηγούμενου αιώνα σαν ηθοποιός, τραγουδιστής και χαρακτηρίστηκε ως ο βασιλιάς της Rock And Roll μουσικής. Ερμηνείες που τον χαρακτήρισαν και τον έκαναν αγαπητό μέχρι και τις μέρες μας είναι ερμηνείες από διαφορετικά είδη μουσικής που ανέδειξαν τα χαρίσματα της φωνής του. Άλλωστε αυτός ο συνδυασμός πολλών παρόμοιων ειδών μουσικής (country, Gospel, Rhythm, Bluz) οδήγησε στο χαρακτηρισμό της Rock And Roll.

Σήμερα στην αγορά μπορούμε να βρούμε εβδομήντα πέντε άλμπουμ του, με συνολικές πωλήσεις πάνω από ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα. Αξιοσημείωτο είναι πως όλα σχεδόν είχαν και έχουν μεγάλη απήχηση. Πέρα από τις πωλήσεις, τα περισσότερα από αυτά τα άλμπουμ έγιναν πλατινένια, αλλά και χρυσά. Επίσης πολλά από αυτά προτάθηκαν για πολλά βραβεία όπως στα Grammy. Εδώ να συμπληρώσουμε ότι στην ηλικία των 36 του απονεμήθηκε, το Grammy Lifetime Achievement Award, για την συνολική του παρουσία στο χώρο της μουσικής.

Ο Έλβις Πρίσλει

Η ιστορία και η ανάδειξή του στο χώρο της μουσικής άρχισε το Ιούλιο του 1953, πληρώνοντας ο ίδιος τον πρώτο δίσκο, όπου περιείχε 2 τραγούδια και τον οποίο τον έκανε δώρο στη μητέρα του. Λίγο αργότερα πλήρωσε και πάλι για την ηχογράφηση ακόμα ενός δίσκου – συνηθίζονταν στη Αμερική – του δεύτερου αυτή τη φορά. Η εταιρία του στούντιο ήταν η Sun Studios, που ιδιοκτήτης ήταν ο Σαμ Φίλιπς. Έτσι του προτάθηκε να κάνει ένα δοκιμαστικό και ο πρώτος επίσημος δίσκος ήταν γεγονός.

Η γνωριμία του αργότερα με τον Τομ Πάρκερ ήταν ίσως η καθοριστικότερη. Αφού γνωστός στο χώρο της μουσικής, οδήγησε τον Elvis σε άλλη εταιρία και δρομολογήθηκαν, ίσως έτσι όπως έπρεπε, οι επόμενες κινήσεις.

O Elvis Presley γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια και αυτό δυσκόλευε πολύ την καθημερινότητά του. Το 1946 πήρε στα χέρια του μια μεταχειρισμένη κιθάρα και σε συνδυασμό με τη παρουσία του στην εκκλησία, από τις διάφορες συγκεντρώσεις εκεί κατάφερε να δουλέψει. Οι δυσκολίες όμως συνεχίστηκαν μέχρι και μετά τις σπουδές του, αφού αναγκάστηκε να κάνει δουλειές όπως οδηγός φορτηγού, αλλά και σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Έλβις Πρίσλει

Ο Elvis Presley συνδύασε τη μουσική με τον κινηματογράφο, με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, φτάνοντας στο ζενίθ της καριέρας του. Αυτά όμως είχαν και αποτελέσματα αρνητικά όπως τα φάρμακα και τα ναρκωτικά που έφεραν προβλήματα στη καρδιά , αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 42 ετών, το 1977. Φυσικά μέχρι και σήμερα υπάρχει η φήμη πως ο Elvis Presley δεν πέθανε τότε, απλά ήταν κάποιο σχέδιο ίσως για την αποχώρηση του «Βασιλιά» από τη σκηνή. Η τελευταία εμφάνισή του ήταν στην Ιντιανάπολη τον Ιούνιο του 1977.

Ο Κινηματογράφος ήταν ένας χώρος όπου ο Elvis Presley έκανε κάτι που μέχρι και σήμερα δύσκολα μπορεί ηθοποιός, αλλά και τραγουδιστής ταυτόχρονα. Πάρα πολλές ταινίες, οι οποίες συνδύαζαν πολλές επιτυχίες του. Η πιο γνωστή, που ήταν και η πρώτη του ταινία, με τίτλο «Love Me Tender», όπου του άνοιξε το δρόμο και στο χώρο αυτό. Οι ταινίες πολλές, πάνω από τριάντα (30), θα σας αναφέρουμε μερικές παρακάτω.

 • Love Me Tender – 1956.
 • Loving You – 1957.
 • King Greole – 1958.
 • Wild In The Country – 1961.
 • Fun In Acapulco – 1963.
 • Viva Las Vegas – 1964.
 • Paradise, Hawaiian Style – 1966.
 • Double Trouble – 1967.
 • Stay Away, Joe – 1968.
 • Elvis On Tour – 1972. Υ.γ Δεν αναφέρουμε όλες τις ταινίες.

Ο Elvis Presley

Το τέλος του Βασιλιά της Rock And Rol. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70 ο Elvis άρχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα από τις συνεχόμενες εμφανίσεις, αλλά και τις απαιτήσεις των βεβαρημένων προγραμμάτων του. Είναι γνωστό ότι πολλοί μεγάλοι τραγουδιστές, δυστυχώς, καταφεύγουν στα χάπια αλλά και τα ναρκωτικά, τα οποία ήταν και η βασική αιτία θανάτου.

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, από τη μνηστή του στο Μέφμις του Τενεσί, στις 16 Αυγούστου 1977. Οι γιατροί λίγο αργότερα ανακοίνωσαν το θάνατό του και την αιτία, μεγάλη δόση ναρκωτικών. Η κηδεία του ήταν για την Αμερική ένα εθνικό γεγονός, όπου την παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του.

Η προσωπική ζωή του Elvis Presley ήταν πάντα για τα μέσα ενημέρωσης είδηση. Παντρεύτηκε μια φορά και η τυχερή ήταν η Πρισίλα Μπολιέ το 1967. Ήταν μια γνωριμία που έγινε όταν ο Presley έκανε τη στρατιωτική του θητεία στη Γερμανία. Από το γάμο αυτό έχει μια μοναχοκόρη, το 1972 ήρθε ο χωρισμός. Ο Elvis δεν ξαναπαντρεύεται, αλλά οι σχέσεις στη ζωή του με άλλες γυναίκες είναι αρκετές.

Η ώρα της δισκογραφίας, με πάνω από εβδομήντα (70) άλμπουμ και πολλές πωλήσεις παγκοσμίως και πολλά βραβεία. Θα σας αναφέρουμε στη συνέχεια κάποιους από τους γνωστούς δίσκους του Elvis Presley.

 • Elvis Presley – 1956.
 • Loving You – 1957.
 • Elvis Is Back – 1960.
 • Something For Everybody – 1961.
 • Pot Luck – 1962.
 • From Elvis In Memphis – 1969.
 • Promised Land – 1975. Υ.γ δεν αναγράφονται όλοι οι δίσκοι του.

O Elvis Presley

Ο τρόπος που ερμήνευε, ο τρόπος που κινούνταν στη σκηνή, το ιδιαίτερο χτένισμά του, έκανε μέχρι και σήμερα πολλούς θαυμαστές, νέους να προσπαθούν να τον μιμηθούν. Το ταλέντο του, σε συνδυασμό, με την εξωτερική εμφάνισή του το έκαναν αγαπητό σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο!!!

Σημείωση: Το άρθρο, αφιέρωμα για τον Elvis Presley θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή ειδήσεων και πληροφοριών από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν το συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Από την ομάδα διαχείρισης του Young People.gr

Zaxarias Krespishttps://youngpeople.gr/
Ο Ζαχαρίας Κρέσπης, οι απόψεις του, οι συμβουλές του είναι σεβαστές και συνήθως αποτελούν τη βάση κάθε νέας δημιουργίας στο χώρο του Young People. Είναι στον τομέα διαχείρισης, έκφρασης και υλοποίησης ιδεών, είναι η ομάδα που οργανώνει, προγραμματίζει, βάζει προτερεότητες και ελέγχει από την αρχή έως το τελευταίο στάδιο την δημοσίευση των άρθρων. Επεξεργάζεται και υλοποιεί όλες τις δικές σας ιδέες, και παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται. Είναι αυτός που έβαλε πρώτος το λιθαράκι στο να δημιουργηθεί αυτός ο ιστότοπος. Αρχικά ως «Ρυθμός της νεολαίας» Και από την άνοιξη του 2013 πλέον ως Young People. Αυτή τη χρονική περίοδο ο Ζαχαρίας βρίσκεται πίσω και από τη μουσική επιμέλεια του δικού μας ραδιοφώνου, του Young People Radio.

Radio Young People.gr

Ακούστε Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, την καλύτερη ξένη μουσική...

Folow Us

3,186ΥποστηρικτέςΚάντε Like
175ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

The Message

Να μην φοβάστε να ακολουθήσετε τα όνειρά σας, πιστέψτε σε αυτό...

Στρατής

Καλλιτέχνης

Σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης και της κατήφειας, οι νέοι δεν πρέπει να...

Κελαϊδίτη

Αθλήτρια

Theme of the week

Η 21 Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα μουσικής από το 1982. Είναι σημαντικό για...