ΑρχικήΑφιερώματαΜουσική σκηνήO Elvis Presley, ο Βασιλιάς της Ροκ Εν Ρολ, "The King".

O Elvis Presley, ο Βασιλιάς της Ροκ Εν Ρολ, “The King”.

"Ο τρόπος που ερμήνευε, ο τρόπος που κινούνταν στη σκηνή, το ιδιαίτερο χτένισμά του, το ταλέντο του, σε συνδυασμό, με την εξωτερική εμφάνισή του το έκαναν αγαπητό σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο"

O Elvis Presley ήταν ένας από τους διάσημους πρωταγωνιστές του προηγούμενου αιώνα σαν ηθοποιός, τραγουδιστής και χαρακτηρίστηκε ως ο βασιλιάς της Rock And Roll μουσικής. Ερμηνείες που τον χαρακτήρισαν και τον έκαναν αγαπητό μέχρι και τις μέρες μας είναι ερμηνείες από διαφορετικά είδη μουσικής που ανέδειξαν τα χαρίσματα της φωνής του. Άλλωστε αυτός ο συνδυασμός πολλών παρόμοιων ειδών μουσικής (country, Gospel, Rhythm, Bluz) οδήγησε στο χαρακτηρισμό της Rock And Roll. Σήμερα στην αγορά μπορούμε να βρούμε εβδομήντα πέντε άλμπουμ του, με συνολικές πωλήσεις πάνω από ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα. Αξιοσημείωτο είναι πως όλα σχεδόν είχαν και έχουν μεγάλη απήχηση. Πέρα από τις πωλήσεις, τα περισσότερα από αυτά τα άλμπουμ έγιναν πλατινένια, αλλά και χρυσά. Επίσης πολλά από αυτά προτάθηκαν για πολλά βραβεία όπως στα Grammy. Εδώ να συμπληρώσουμε ότι στην ηλικία των 36 του απονεμήθηκε, το Grammy Lifetime Achievement Award, για την συνολική του παρουσία στο χώρο της μουσικής.

Η Ιστορία του Elvis Presley στη μουσική

O Elvis Presley γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια και αυτό δυσκόλευε πολύ την καθημερινότητά του

Η ιστορία και η ανάδειξή του στο χώρο της μουσικής άρχισε το Ιούλιο του 1953, πληρώνοντας ο ίδιος τον πρώτο δίσκο, όπου περιείχε 2 τραγούδια και τον οποίο τον έκανε δώρο στη μητέρα του. Λίγο αργότερα πλήρωσε και πάλι για την ηχογράφηση ακόμα ενός δίσκου – συνηθίζονταν στη Αμερική – του δεύτερου αυτή τη φορά.

Η εταιρία του στούντιο ήταν η Sun Studios, που ιδιοκτήτης ήταν ο Σαμ Φίλιπς. Έτσι του προτάθηκε να κάνει ένα δοκιμαστικό και ο πρώτος επίσημος δίσκος ήταν γεγονός. Η γνωριμία του αργότερα με τον Τομ Πάρκερ ήταν ίσως η καθοριστικότερη. Αφού γνωστός στο χώρο της μουσικής, οδήγησε τον Elvis σε άλλη εταιρία και δρομολογήθηκαν, ίσως έτσι όπως έπρεπε, οι επόμενες κινήσεις.

O Elvis Presley γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια και αυτό δυσκόλευε πολύ την καθημερινότητά του. Το 1946 πήρε στα χέρια του μια μεταχειρισμένη κιθάρα και σε συνδυασμό με τη παρουσία του στην εκκλησία, από τις διάφορες συγκεντρώσεις εκεί κατάφερε να δουλέψει. Οι δυσκολίες όμως συνεχίστηκαν μέχρι και μετά τις σπουδές του, αφού αναγκάστηκε να κάνει δουλειές όπως οδηγός φορτηγού, αλλά και σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Ο συνδυασμός της μουσικής με τον κινηματογράφο

Η προσωπική ζωή του Elvis Presley ήταν πάντα για τα μέσα ενημέρωσης είδηση

Ο Elvis Presley συνδύασε τη μουσική με τον κινηματογράφο, με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, φτάνοντας στο ζενίθ της καριέρας του. Αυτά όμως είχαν και αποτελέσματα αρνητικά όπως τα φάρμακα και τα ναρκωτικά που έφεραν προβλήματα στη καρδιά, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 42 ετών, το 1977. Φυσικά μέχρι και σήμερα υπάρχει η φήμη πως ο Elvis Presley δεν πέθανε τότε, απλά ήταν κάποιο σχέδιο ίσως για την αποχώρηση του “Βασιλιά” από τη σκηνή. Η τελευταία εμφάνισή του ήταν στην Ιντιανάπολη τον Ιούνιο του 1977.

Ο Κινηματογράφος ήταν ένας χώρος όπου ο Elvis Presley έκανε κάτι που μέχρι και σήμερα δύσκολα μπορεί ηθοποιός, αλλά και τραγουδιστής ταυτόχρονα. Πάρα πολλές ταινίες, οι οποίες συνδύαζαν πολλές επιτυχίες του. Η πιο γνωστή, που ήταν και η πρώτη του ταινία, με τίτλο “Love Me Tender”, όπου του άνοιξε το δρόμο και στο χώρο αυτό. Οι ταινίες πολλές, πάνω από τριάντα (30), θα σας αναφέρουμε μερικές παρακάτω.

Σημαντικές ταινίες του Elvis Presley

 • Love Me Tender – 1956.
 • Loving You – 1957.
 • King Greole – 1958.
 • Wild In The Country – 1961.
 • Fun In Acapulco – 1963.
 • Viva Las Vegas – 1964.
 • Paradise, Hawaiian Style – 1966.
 • Double Trouble – 1967.
 • Stay Away, Joe – 1968.
 • Elvis On Tour – 1972. Υ.γ Δεν αναφέρουμε όλες τις ταινίες.

Η προσωπική ζωή και το τέλος

Ο τρόπος που ερμήνευε, ο τρόπος που κινούνταν στη σκηνή, το ιδιαίτερο χτένισμά του, έκανε μέχρι και σήμερα πολλούς θαυμαστές, νέους να προσπαθούν να τον μιμηθούν

Το τέλος του Βασιλιά της Rock And Rol. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο Elvis άρχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα από τις συνεχόμενες εμφανίσεις, αλλά και τις απαιτήσεις των βεβαρημένων προγραμμάτων του. Είναι γνωστό ότι πολλοί μεγάλοι τραγουδιστές, δυστυχώς, καταφεύγουν στα χάπια αλλά και τα ναρκωτικά, τα οποία ήταν και η βασική αιτία θανάτου.

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, από τη μνηστή του στο Μέφμις του Τενεσί, στις 16 Αυγούστου 1977. Οι γιατροί λίγο αργότερα ανακοίνωσαν το θάνατό του και την αιτία, μεγάλη δόση ναρκωτικών. Η κηδεία του ήταν για την Αμερική ένα εθνικό γεγονός, όπου την παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του.

Η προσωπική ζωή του Elvis Presley ήταν πάντα για τα μέσα ενημέρωσης είδηση. Παντρεύτηκε μια φορά και η τυχερή ήταν η Πρισίλα Μπολιέ το 1967. Ήταν μια γνωριμία που έγινε όταν ο Presley έκανε τη στρατιωτική του θητεία στη Γερμανία. Από το γάμο αυτό έχει μια μοναχοκόρη, το 1972 ήρθε ο χωρισμός. Ο Elvis δεν ξαναπαντρεύεται, αλλά οι σχέσεις στη ζωή του με άλλες γυναίκες είναι αρκετές.

Η Δισκογραφία

Η ώρα της δισκογραφίας, με πάνω από εβδομήντα (70) άλμπουμ και πολλές πωλήσεις παγκοσμίως και πολλά βραβεία. Θα σας αναφέρουμε στη συνέχεια κάποιους από τους γνωστούς δίσκους του Elvis Presley.

 • Elvis Presley – 1956.
 • Loving You – 1957.
 • Elvis Is Back – 1960.
 • Something For Everybody – 1961.
 • Pot Luck – 1962.
 • From Elvis In Memphis – 1969.
 • Promised Land – 1975. Υ.γ δεν αναγράφονται όλοι οι δίσκοι του.

Ο Επίλογος

Ο τρόπος που ερμήνευε, ο τρόπος που κινούνταν στη σκηνή, το ιδιαίτερο χτένισμά του, έκανε μέχρι και σήμερα πολλούς θαυμαστές, νέους να προσπαθούν να τον μιμηθούν. Το ταλέντο του, σε συνδυασμό, με την εξωτερική εμφάνισή του το έκαναν αγαπητό σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο!!!

Βίντεο Elvis Presley

Elvis Presley - Jailhouse Rock (Music Video)
Elvis Presley - Can't Help Falling In Love ('68 Comeback Special)

Σημείωση: Το άρθρο, αφιέρωμα για τον Elvis Presley θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή ειδήσεων και πληροφοριών από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν το συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Παρακάτω αναγράφονται οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το αφιέρωμα.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Frank Sinatra, ο πιο σημαντικός μουσικός καλλιτέχνης όλων των εποχών.

Francis Albert Sinatra, (Frank Sinatra) έχει χαρακτηριστεί από τους...

Steven Wilson, μια σύγχρονη μουσική ιδιοφυΐα.

Γεννημένος το Νοέμβριο του 1967 στο Kingston του Λονδίνου,...

Whitney Houston 1963 – 2012, η χρυσή φωνή της δεκαετίας του ’80.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1963 στην Αμερική και συγκεκριμένα...

Muse: Οι πιο alternative ανάμεσα στους alternative.

Ένα alternative rock συγκρότημα, δημιουργήθηκε το 1994 από μερικούς...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive