ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΟ ταλαντούχος, ερμηνευτής και συνθέτης, Μάκης Μπερδές στην συνέντευξή του για το Young People.gr

Ο ταλαντούχος, ερμηνευτής και συνθέτης, Μάκης Μπερδές στην συνέντευξή του για το Young People.gr

"Τα τραγούδια μου είναι άμεσα συνυφασμένα με τη ζωή μου, καθώς δημιουργούνται μέσα από τις εμπειρίες μου και τα βιώματά μου"

Ο Μάκης Μπερδές, αποτελεί έναν νέο, ανερχόμενο τραγουδιστή και δημιουργό. Επιμελείται ο ίδιος τα τραγούδια του, τόσο με στίχους όσο και μουσική, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρίτο του, κατά σειρά single, με τίτλο “Το παραμύθι μου”, σε συνεργασία με την Panik Platinum. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος στην συνέντευξή του για το Young People.gr, τα τραγούδια του αποτελούν έναν καθρέφτη των εμπειριών και των βιωμάτων του ίδιου. Όνειρό του είναι να συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς, ενώ στον ίδιο αρέσει να γράφει πολλά και διαφορετικά στυλ μουσικής.

Διαβάστε την συνέντευξη του Μάκη Μπερδέ

Επιμελείται ο ίδιος τα τραγούδια του, τόσο με στίχους όσο και μουσική, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρίτο του, κατά σειρά single, με τίτλο “Το παραμύθι μου”

Στιχουργός και συνθέτης, ένας άνθρωπος με πηγαίο ταλέντο στην μουσική. Πως θα έλεγες ότι επηρεάζει η ζωή σου τις δημιουργίες σου;

Αρχικά ευχαριστώ πολύ! Τα τραγούδια μου είναι άμεσα συνυφασμένα με τη ζωή μου, καθώς δημιουργούνται μέσα από τις εμπειρίες μου και τα βιώματά μου. Λέω την αλήθεια μου μέσα από αυτά και εκφράζω τα συναισθήματά μου. Βέβαια, η έμπνευση είναι κάτι πολύ περίεργο και μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις!

Όπως γνωρίζουμε, προέρχεσαι από μια μουσική οικογένεια. Νιώθεις ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση σου να ασχοληθείς με την μουσική και κατά πόσο σε βοήθησαν οι δικές τους εμπειρίες, στην πορεία σου στον χώρο;

Δεν ξέρω αν έπαιξε καταλυτικό ρόλο γιατί θεωρώ πως κάθε άνθρωπος γεννιέται με το δικό του, ξεχωριστό ταλέντο. Σίγουρα βοήθησε στο να ανακαλύψω το δικό μου ταλέντο γρήγορα, καθώς τα ερεθίσματα ήταν πολλά και από μικρή ηλικία. Επίσης, η εμπειρία της οικογένειάς μου στον χώρο της μουσικής με βοήθησε και με καθοδήγησε πολλές φορές και πάντα η γνώμη τους είναι πολύ σημαντική για εμένα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι “Το παραμύθι μου”, σε στίχους και μουσική δική σου, σε συνεργασία με την Panik Platinum. Μίλησέ μας σχετικά.

«Το Παραμύθι Μου», που κυκλοφορεί από την Panik Platinum, είναι ένα χορευτικό και ανεβαστικό κομμάτι με αισιόδοξο στίχο, που έχει έντονο το balkan μουσικό στοιχείο και το music video σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος. Το έγραψα κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και θεωρώ ότι τέτοιου είδους κομμάτια χρειάζονται αυτόν τον καιρό, ώστε να ανέβει λίγο η ψυχολογία μας μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη δουλειά, αφενός από το αποτέλεσμα και τις όμορφες συνεργασίες που έκανα και αφετέρου επειδή ο κόσμος δείχνει να το έχει αγαπήσει πολύ!

Τα τραγούδια που έχεις κυκλοφορήσει έως σήμερα, έχουν την δική σου υπογραφή. Είναι ένα όνειρό σου να δημιουργήσεις μια καριέρα, στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές σου δημιουργίες, δοκιμάζοντας παράλληλα τις δυνατότητές σου;

Σίγουρα είναι πολύ όμορφο να ερμηνεύω τα δικά μου κομμάτια, αλλά όνειρό μου είναι να συνεργαστώ με πολλούς καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς των οποίων η πορεία είναι αξιοθαύμαστη. Δε θα πω ονόματα γιατί είναι πολλά και δε θα ήθελα να αδικήσω κάποιον.

Πως θα περιέγραφες το κάθε τραγούδι σου, σε κάποιον που τα ακούει για πρώτη φορά;

Δε θα τα περιέγραφα γιατί το κάθε τραγούδι «μιλάει» διαφορετικά στην ψυχή του καθενός. Το συναίσθημα που προκαλεί ένα τραγούδι, μια μελωδία, ένας στίχος, μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως και τα μηνύματα που παίρνει ο ακροατής και μου αρέσει πολύ να ακούω τη γνώμη του κόσμου ανεπηρέαστα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μου αρέσει να γράφω πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής.

To 2017 έγραψες την μουσική για το τραγούδι “Έχει σήμα η καρδιά μου”, με ερμηνεύτρια την Καίτη Γαρμπή. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για αυτή τη συνεργασία;

Μόνο υπέροχα συναισθήματα. Χαρά, περηφάνεια και ευγνωμοσύνη. Η Καίτη Γαρμπή είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική γενικότερα και ένα μεγάλο κεφάλαιο στη δική μου, μουσική καριέρα. Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, πέρα από εξαιρετική καλλιτέχνης, που μου έδωσε το πρώτο βήμα και σε κάθε ευκαιρία με στηρίζει, μου λέει τη γνώμη της και με συμβουλεύει. Την ευχαριστώ πολύ και ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά μαζί της!

Όνειρό του είναι να συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση συμμετοχής των νέων σε διάφορα talent shows, με σκοπό να αναδείξουν τις δυνατότητές τους. Αναπολώντας την δική σου εμπειρία, μέσα από την συμμετοχή σου στο τηλεοπτικό σόου “Ελλάδα έχεις ταλέντο”, θα έλεγες ότι βοηθούν ουσιαστικά τους καλλιτέχνες ως προς την εξέλιξή τους; 

Συμμετείχα στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» όταν ήμουν παιδάκι, οπότε δεν μπορώ να πω ότι έχω ξεκάθαρη εικόνα του αν βοηθάει ή όχι. Σίγουρα, η τηλεόραση είναι ένα μέσο που παρέχει άμεση και πιο ευρεία προβολή και μπορεί να αποτελέσει μία αφετηρία. Ωστόσο, η εξέλιξη κάθε καλλιτέχνη έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Πολλή δουλειά, σωστοί συνεργάτες, καλό timing και φυσικά, αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνεις.

Πόσο σημαντική θεωρείς ότι είναι η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, με σκοπό να δώσουν μια νέα πνοή και έναν αέρα ανανέωσης, στην ελληνική μουσική σκηνή;

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη. Τόσο η κοινωνία, όσο και η τέχνη, πρέπει να πηγαίνουν μπροστά και να βγαίνουν στο προσκήνιο νέες ιδέες και νέα παιδιά με ταλέντο και όρεξη να δημιουργήσουν και να το μοιραστούν. Η ελληνική μουσική σκηνή ευτυχώς έχει μια πλούσια ιστορία και καλλιτέχνες που έχουν αφήσει τεράστιο αποτύπωμα, από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση και επιρροές και να εξελιχθούμε.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για έμπνευση και δημιουργία για εσένα;

Όσο κι’ αν ακουστεί περίεργο δε θα έλεγα ότι είναι η ιδανική περίοδος, για εμένα τουλάχιστον. Σαφώς υπάρχει παραπάνω ελεύθερος χρόνος, όμως, υπάρχουν και λιγότερα ερεθίσματα από την καθημερινότητα καθώς απέχουμε από την κανονική ροή. Ποσοτικά θα έλεγα ότι γράφω σχετικά το ίδιο με αυτό που έγραφα πριν την καραντίνα. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, όπως προανέφερα στην πρώτη καραντίνα δημιουργήθηκε «Το Παραμύθι Μου» που ήταν ένα δώρο στον εαυτό μου.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσω του Young People.gr

Αρχικά θα ευχηθώ ολόψυχα σε όλους υγεία, κάτι που δεν είναι ποτέ δεδομένο και ειδικά αυτή την περίοδο. Χρειάζεται προσοχή και ψυχραιμία απ’ όλους, να τηρούμε τα μέτρα ακόμα και αν μας «ζορίζουν» και υπομονή μέχρι να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε. Είναι μία πρωτοφανής και δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο, αλλά θεωρώ πως είναι και μια ευκαιρία για να ανασυγκροτήσουμε τους εαυτούς μας και να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω την αξία που κρύβεται στα πιο απλά πράγματα. Η μουσική για εμένα πάντα είναι η καλύτερη θεραπεία. Σας ευχαριστώ θερμά για αυτήν την όμορφη συνέντευξη!

Βίντεο & Social Media

Μάκης Μπερδές - Το Παραμύθι Μου - Official Music Video

“Τόσο η κοινωνία, όσο και η τέχνη, πρέπει να πηγαίνουν μπροστά και να βγαίνουν στο προσκήνιο νέες ιδέες και νέα παιδιά με ταλέντο και όρεξη να δημιουργήσουν και να το μοιραστούν”

-Μάκης Μπερδές

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Μάκη Μπερδέ συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τον Μάκη Μπερδέ & την δισκογραφική εταιρία Panik Platinum για την συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive