ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαPerfect Faith: Από την πολυετή πορεία στο χώρο της Ελληνικής alternative μουσικής σκηνής στο "μικροσκόπιό μας"

Perfect Faith: Από την πολυετή πορεία στο χώρο της Ελληνικής alternative μουσικής σκηνής στο “μικροσκόπιό μας”

"Perfect Faith μια παρέα που δημιουργεί παίζει μουσική και ταυτόχρονα εκφράζει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της μέσα από αυτή. Η μουσική τους ακουμπά κυρίως alternative ήχους και οι επιρροές τους από τη μουσική σκηνή των 90s είναι εμφανείς"

Το τετραμελές συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2013, από το Γιώργο Κοντογεώργος, τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη του συγκροτήματος. Η μουσική τους ακουμπά κυρίως alternative ήχους και οι επιρροές τους από τη μουσική σκηνή των 90s είναι εμφανείς καθόλη την πορεία τους. Η μουσική της ταινίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ήταν το έναυσμα για τα πρώτα κομμάτια και το ξεκίνημα της μπάντας.

Για την γενικότερη πορεία τους πάντα ευχαριστούν και το μουσικό Γιάννη Ράπτη, συνεργάτη τους στις ηχογραφήσεις και τις παραγωγές τους. Επίσης μοιράζονται μαζί μας πληροφορίες για το καινούριο τους album “Critical Diversity”, ένα album με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και τις εμπειρίες που συνοδεύουν το studio και τις live εμφανίσεις. Τέλος κλείνουν θέτοντας κάποιους μελλοντικούς στόχους και με ένα moto “φερμένο” από τον Peter Pan για όλους τους Young People.

Οι Perfect Faith είναι οι:

  • Κίμωνας Γκόγκας – Βασίλης Καψογεώργης – lead κιθάρα
  • Νίκος Τσιμπίνος – drums
  • Τάσσος Κακογιάννης – μπάσο
  • Γιώργος Κοντογεώργος – φωνητικά – ρυθμική κιθάρα

Διαβάστε τη συνέντευξη

Καλώς ορίσατε στην παρέα του Young People.gr, πριν ξεκινήσουμε λοιπόν πάμε να δουμε ποιοι είστε, πως βρεθήκατε;

Καλώς σας βρήκαμε! Είμαστε μια παρέα που δημιουργεί παίζει μουσική και ταυτόχρονα εκφράζει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της μέσα από αυτή. Βρεθήκαμε λοιπόν μέσα από αυτή την ανάγκη, με έναυσμα το υλικό του πρώτου δίσκου όπως αυτό προέκυψε το 2013 από τον Γιώργο Κοντογεώργο ιδρυτή και ιθύνων νου αυτής της μπάντας.

Πώς ξεκίνησε για σας το ταξίδι σας στη μουσική;

Το έναυσμα για μας ήταν η κοινή πορεία με τον πολύ καλό μας φίλο και σκηνοθέτη Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, για ταινία του οποίου ηχογραφήσαμε τα πρώτα μας δύο κομμάτια στο στούντιο και μετά κι από το καλό feedback του κόσμου, δεν υπήρξε πισωγύρισμα, ολοκληρώσαμε τον πρώτο μας δίσκο.

Υπήρχαν άτομα που σας βοήθησαν στο ξεκίνημά σας ή μπάντες;

Στη διαδρομή μας αυτή που ξεκίνησε πριν 9 χρόνια περίπου υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούμε κομβικούς και ιδιαίτερα σημαντικούς και έχουμε τη χαρά να παραμένουν συνεργάτες μας. Ένας από αυτούς είναι ο εξαιρετικός μουσικός και κιθαρίστας, Γιάννης Ράπτης με τον οποίο κάνουμε μαζί τις ηχογραφήσεις, τις μίξεις και τις μουσικές μας παραγωγές. Δάσκαλος, φίλος, συνεργάτης ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής και της μουσικής μας παρέας, από το ξεκίνημα της από τον οποίο μάθαμε πάρα πολλά γύρω από αυτό που αγαπάμε.

Υπήρχαν δύσκολες στιγμές στη μουσική που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;

Ομολογουμένως υπήρξαν δυσκολίες αλλά πότε μέχρι τώρα δεν υπήρξε σκέψη να σταματήσουμε να γράφουμε και να παράγουμε μουσική. Προσωπικά σαν Γιώργος δεν έχω αναβάλει συναυλία ούτε μετά από χειρουργείο. Όπου βρέθηκα στην σκηνή έστω και καθιστός. Είναι μια εσωτερική ανάγκη που υπερβαίνει τις δυσκολίες και μας κάνει πιο δυνατούς στην πορεία μας.

Ποιες είναι οι επιρροές σας; Πόσο φαίνονται οι επιρροές αυτές στη δική σας μουσική;

Οι επιρροές μας είναι πολλές, ιδιαίτερο όμως ρόλο έχει παίξει η ροκ μουσική σκηνή της δεκαετίας του 90’. Νομίζω ότι κάποιος μπορεί να βρει αρκετά στοιχεία από αυτή την εποχή όπως κι από άλλες δεκαετίες βέβαια. Εάν κάποιος μουσικός άλλωστε θέλει να φτιάξει τον δικό του αυθεντικό κ χαρακτηριστικό ήχο θα πρέπει οι επιρροές του να είναι όμορφα μπλεγμένες μέσα στη μουσική του προσωπικότητα, για να δημιουργήσουν το δικό του μουσικό αποτύπωμα. Τώρα το πόσο καλά αναμιγνύονται και κατά πόσο αυτό είναι εμφανές θα το αφήσουμε στους ακροατές μας να το ανακαλύψουν.

Κατά πόσο έχουν αλλάξει τα ακούσματά σας στην πορεία του χρόνου; Έχετε να προτείνετε κάποια άλμπουμ για τη συλλογή μας;

Νομίζω ότι δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ μετά από τη σχολική ηλικία που ακόμα διαμορφώνεις τα ακούσματα σου και τα ανακαλύπτεις. Σίγουρα μας αρέσει να ακούμε καινούργια πράγματα και είναι ιδιαίτερα όμορφο όταν ανακαλύπτεις καινούρια μουσική, αλλά αυτό πατάει σε ύφος και χαρακτηριστικά από το γούστο μας. Κάποιες φορές βέβαια ακούμε πράγματα που μας αρέσουν πολύ κι από διαφορετικά είδη αλλά αυτό είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Πιστεύω στην μαγεία της αναζήτησης της μουσικής κι ας έχει χαθεί αρκετά με τους σημερινούς ρυθμούς, η έννοια του κάθομαι κι ακούω ένα άλμπουμ όπως διαβάζω ένα βιβλίο. Ένα πολύ ιδιαίτερο άλμπουμ το οποίο έκλεισε πρόσφατα 10 χρόνια κυκλοφορίας και το προτείνω ανεπιφύλακτα είναι το “Conditions of my Parole” δεύτερο άλμπουμ των Puscifer, συγκροτήματος του μοναδικού Maynard James Keenan ( Tool , Perfect Circle).

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το “Critical Diversity”, με 18 ολοκαίνουργια τραγούδια με πλήρως κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις. Πείτε μας περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτό και φυσικά που μπορούμε να το βρούμε.

Πάντα στη μουσική μας αποτυπώναμε τους προβληματισμούς μας για την κοινωνία και τον κόσμο. Σε αυτόν τον δίσκο το κάναμε σε μεγαλύτερο βαθμό και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αγγίζουμε θέματα και προκλήσεις του σήμερα. Κρατική και κοινωνική βία, κατάθλιψη, κοινωνική ευθύνη, παγκόσμια δικαιοσύνη, φωτιές στην χώρα μας και τον κόσμο και τις επιπτώσεις τους. Το Critical Diversity το βρίσκεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και πολύ σύντομα κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο σε συνεργασία με την Ίκαρος records.

Η δισκογραφική σας δουλειά ωστόσο ξεκινά το 2014 με το album “Rise”, όλα αυτά τα χρόνια έχετε ξεχωρίσει κάποιο ή κάποια κομμάτια; Ποιο τραγούδι σας θα προτείνατε σε κάποιον ώστε να καταλάβει τον ήχο σας;

Έχουμε ιδιαίτερη αγάπη σε κάποια κομμάτια που κάθε φορά που τα τραγουδάμε ζωντανά μας δίνουν ιδιαίτερη χαρά και ενέργεια! Το white days of spring είναι ένα από αυτά από τον πρώτο μας δίσκο, το United από τον δεύτερο επίσης! Αλλά και τα Rise και Avoid από τον πρώτο και δεύτερο δίσκο αντίστοιχα είναι τραγούδια που αγαπάμε πολύ γιατί εκφράζουν την κοινωνικοπολιτική μας αντίληψη.

Έχει τύχει να διαφωνήσετε για κάποιο κομμάτι στο άλμπουμ, πχ να μην το θέλει κάποιος; Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

Όχι η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν μας έχει συμβεί αλλά σίγουρα συζητάμε πολλές φορές αν κάποια στοιχεία ταιριάζουν καλύτερα από κάποια άλλα μέσα στα κομμάτια μας.

Πως κυλάει μια μέρα στο στούντιο; Έχουν προκύψει τραγούδια από τυχαίους αυτοσχεδιασμούς κατά την πρόβα;

Ναι φυσικά! Ο αυτοσχεδιασμός είναι πάντα ωφέλιμος και δημιουργικός, δυστυχώς οι ρυθμοί είναι τέτοιοι πλέον στην εποχή μας, που δεν έχουμε όσο χρόνο θα θέλαμε ελεύθερο για να αφιερώνουμε στο στούντιο. Το τυχαίους θα το αντικαθιστούσα με το υποσυνείδητους όμως, αφού οι καλοί μουσικοί – δημιουργοί, μαθαίνουν να δουλεύουν πολύ με αυτό.

Αν και φαντάζομαι στο στούντιο περνάτε πολλές ώρες της ημέρας, θέλω να μιλήσουμε τώρα για τα Live. Νομίζω εγώ αν είχα να διαλέξω μεταξύ μιας ημέρας στο στούντιο και μιας ημέρας στη σκηνή, θα διάλεγα σίγουρα τη σκηνή. Ισχύει το ίδιο για σας; Ποιο είναι το κύριο συναίσθημά σας πάνω στη σκηνή; Έχει αλλάξει το συναίσθημα αυτό;

Εννοείται ότι η χαρά του μουσικού είναι το λάιβ και η επικοινωνία της μουσικής του με τον κόσμο. Κι εμείς αυτό επιλέγουμε. Το στούντιο όμως είναι η απαραίτητη τριβή και προετοιμασία για να βρεθείς εκεί έτοιμος! Για το βράδυ στη σκηνή που είναι ο απώτερος σκοπός, είναι απαραίτητες και αρκετές ώρες και μέρες στο στούντιο! :)

Ποιες εγχώριες μπάντες είναι κοντά στο στοιχείο σας και θέλετε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Νομίζω ότι η μπάντα που μας εξέπληξε ευχάριστα με την τελευταία της δισκογραφική δουλειά και είχα και την χαρά λίγο πριν το πρώτο λοκ νταουν να την παρακολουθήσω ζωντανά είναι οι ViC (villagers of Ioannina city). Είναι ένα Ελληνικό συγκρότημα που θεωρώ και μουσικά και ουσιαστικά στο τι διαπραγματεύονται και τι μοιράζονται μέσα από τη μουσική τους είναι πολύ κοντά μας και θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να μοιραστούμε την σκηνή μαζί τους!

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον; 

Να μπορέσουμε να μπούμε σε λαιβ ρυθμούς και πάλι μετά την COVID-19 εποχή σε όλη την Ελλάδα και γιατί όχι και στο εξωτερικό και φυσικά να συνεχίζουμε να παράγουμε μουσική.

Θέλετε να μοιραστείτε κάποιο moto σας για το κοινό του Young People.GR;

Ευχαρίστως! Το moto μας και πηγή έμπνευσης του ονόματος μας, είναι μια φράση που είχε γράψει στο βιβλίο του, little white bird, ο δημιουργός του Peter-Pan , James Matthew Barrie: “The reason birds can fly and we can’t is simply because they have perfect faith, for to have faith is to have wings.”

Βίντεο συγκροτήματος Perfect – Faith

Perfect faith - Avoid ( official live video )
Perfect faith - Virus of love ( official video )

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος Perfect Faith συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Βιβή Λαμπροπούλου. Ευχαριστούμε το συγκρότημα Perfect Faith για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Κωνσταντίνος Ελματζίογλου: “Το δημιουργικό άγχος, υπάρχει και είναι πολύ γλυκό αίσθημα!”

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Ελματζίογλου μας μιλάει για τη υποκριτική...

Ειρήνη Παπαδοπούλου: “Οι πιο σημαντικές αξίες είναι η ταπεινότητα και η εξέλιξη”

Συνέντευξη με την Ειρήνη Παπαδοπούλου, μια από τις δημοφιλείς...

Xanthi: “Τα ενήλικα ακούσματά μας καθορίζονται πολύ από την επαφή μας με τη μουσική στην εφηβεία”

Συνέντευξη με την Xanthi, ερμηνεύτρια τραγουδοποιό και ανεξάρτητη παραγωγό....

Έλενα Παπαπαναγιώτου: “Ο κόσμος αγαπά και στηρίζει πάντα το αληθινό”

Η Έλενα Παπαπαναγιώτου είναι μια καλλιτέχνης που διανύει ήδη...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές είναι η απόσταση. Τα αντίο στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δύσκολα. Πόσο μάλλον όταν τα λες στον άνθρωπό...

Ο έρωτάς σου, η δύναμή σου…

Είναι όμορφο να είσαι ερωτευμένος. Η καρδιά σου να...

Έρωτας: Το όνειρο που θέλουν πολλοί να ζήσουν μα λίγοι το τολμούν.

Ένταση, πάθος, τρέλα, έρωτας, αγάπη… Λέξεις και συναισθήματα που καθορίζουν...

- New Post & Article Archive