Πέμπτη, Νοέμβριος 15, 2018

Queen, το συγκρότημα με τα οπερετικά φωνητικά του Mercury.

Τετραμελές συγκρότημα από την Βρετανία, εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 70. Μουσικά ήταν κυρίως επηρεασμένα από το Hard Rock, progressive rock αλλά και από Heavy metal. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η μελωδική φωνή του Freddie Mercury. Κυρίαρχο μέλος και ίσως με αρχηγική παρουσία ο Brian May, (ο κιθαρίστας) φάνηκε μετά το θάνατο του Mercury.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χρονολογία δημιουργίας, το 1970 – 71, πρώτο επίσημο ντεμπούτο άλμπουμ το 1973, τίτλος, «Queen». Το είδος μουσικής που κυριαρχούσε στους δίσκους τους ήταν κυρίως επηρεασμένα από το Hard Rock, progressive rock αλλά και από Heavy metal. Βέβαια με τον καιρό έγιναν πιο θα λέγαμε πιο Radio friendly (ραδιοφωνικοί) για να μπορούν να τους ακούσει μεγαλύτερος αριθμός μουσικόφιλων.

Queen

 

Κάποια από τα μέλη του συγκροτήματος υπήρχαν και πιο πριν από το 1970 ως συγκρότημα με την ονομασία «Smile». Μετά τη γνωριμία με τον Freddie Mercury άλλαξαν το και όνομά τους σε «Queen», χωρίς όμως να μπορούν να σταθούν ιδιαίτερα στο χώρο καθώς ήταν ίσως για αυτούς περίοδος πειραματισμών. Το 1973 έκαναν την εμφάνιση τους με το άλμπουμ «Queen», το οποίο και έγινε μεγάλη επιτυχία αφού κατάφεραν και αναγνωρίστηκαν στη μεγάλη Βρετανία. Το 1974 και 1975 θα ακολουθούσαν αντίστοιχα το «Queen 2» και το «Sheer Heart Attact» & «A Night At The Opera», όπου και θα αναγνωρίζονταν πλέον διεθνώς δημιουργώντας σιγά σιγά το κοινό τους.

Το 1977, δύο (2), ύμνοι τραγούδια, το «We Will Rock You» & «We Are The Champions» θεμελίωσαν το συγκρότημα στο χώρο ως ένα από δημοφιλέστερα. Η Δεκαετία του 80 το συγκρότημα χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες rock μπάντες φτάνοντας στην ακμή τους.

Συναυλίες παντού, Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία και φυσικά στο Λονδίνο, τα γήπεδα γεμάτα από κόσμο που αγαπούσαν τα έργα του συγκροτήματος των Queen. Εδώ να πούμε πως οι εμφανίσεις τους ήταν εντυπωσιακές όπου η συμμετοχή του κόσμου αλλά και η σκηνική και φωνητική παρουσία του Mercury. Χιλιάδες κόσμου παραληρούσε σε κάθε στίχο ερμηνεία συμμετέχοντας με τρόπο όπου έκλεβε την παράσταση. Ενώ τα άλμπουμ τους γινόταν ανάρπαστα σε όλο τον κόσμο.

Freddie Mercury

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο Freddie Mercury ανακοινώνει ότι πάσχει από το aids επιβιώνοντας όλες τις πληροφορίες που ποτέ δεν παραδέχονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης ο Freddie Mercury φεύγει από τη ζωή από βρογχοπνευμονία αποτέλεσμα της ασθένειας του Aids. Εδώ να σημειώσουμε πως από τα τέλη της δεκαετίας του 80΄που μάλλον όλα τα μέλη γνώριζαν, μέχρι το θάνατο του αλλά και μετά, έβαλαν στην άκρη όλα όσα τους χώριζαν και συνέχισαν μαζί να δημιουργούν άλμπουμ και να εμφανίζονται σε συναυλίες.

Λίγα λόγια για τον Freddie Mercury. Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 και πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991, θεωρείται ένα από τους κορυφαίους τραγουδιστές παγκοσμίως, το πραγματικό του όνομα είναι, Farrokh Bulsara. O Freddie Mercury πέρα από τραγουδιστής ήταν πιανίστας, συνθέτης και στιχουργός.

Στο Λονδίνο βρέθηκε το 1964 στην ηλικία των 17 χρονών, όταν στη χώρα του, ξέσπασε επανάσταση που ήταν υπό Αγγλική κηδεμονία (αποικία) αναγκάζοντας όλη την οικογένεια να μετακομίσει. Βλέπετε ο Freddie Mercury γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη (Αφρικάνικο νησί) ενώ στην παιδική του ηλικία ήταν στην Ινδία όπου έκανε μέχρι και μαθήματα πιάνου αφού φαίνονταν το ταλέντο του για τη μουσική. Επιστροφή για λίγο και πάλι στη Ζανζιβάρη (1963 – 64) έως την επανάσταση όπου και μετακόμισε στο Λονδίνο.

Queen

Τα μέλη του συγκροτήματος:

 • Freddie Mercury, φωνητικά και πιάνο).
 • Brian May, (κιθάρα και φωνητικά).
 • John Deacon, (μπάσο).
 • Roger Taylor, (ντραμς και φωνητικά).

Αναφορά και στους υπόλοιπους που πλαισίωσαν το συγκρότημα σε κάποια χρονικά διαστήματα αφήνοντας και αυτοί το στίγμα τους: Mike Grose, 1970, 71. Barry Mitchell, 1971, 72. Dolg Ewood Bogie, 1972. Spike Edney από το 1984 έως και σήμερα.

Η Συνέχεια ήταν δύσκολη για τα υπόλοιπα μέλη, όμως ίσως η αρχηγική φιγούρα του Brian May δεν άφησε περιθώρια διάλυσης (δεν είναι και λίγο για ένα συγκρότημα να χάνει τον τραγουδιστή του). Παρόλο αυτά είχαμε και άλμπουμ όπως το «Made In Heaven» το 1995 και το «Greatest hits» κ.α. Επίσης ήταν φυσιολογικό η επανέκδοση αρκετών επιτυχιών, δίσκων, τα επόμενα χρόνια, που έγιναν ανάρπαστα.

Οι Queen όμως είχαν και παρουσία σε συναυλίες δείχνοντας την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσους τους αγάπησαν. Παρών σε συναυλίες είχαμε πάντα για ειδικούς λόγους όπως για φιλανθρωπικές οργανώσεις κατά του Aids. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο τραγουδιστής ήταν πάντα κάποιο μεγάλο όνομα είτε σε τραγούδια δίσκων είτε σε συναυλίες, (Queen + Το όνομα του τραγουδιστή). Σημασία έχει ότι το συγκρότημα συνέχισε να είναι παρών, όμως η απουσία του Freddie Mercury ήταν κάτι που πάντα έλειπε και λείπει. Οι επιτυχίες πάντα μεγάλες ακόμα, και έτσι το συγκρότημα συνεχίζει και είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού σε ότι και αν έκανε όπου και αν εμφανίζονταν.

Queen.

Η Επίσημη δισκογραφία του συγκροτήματος Queen:

 • Queen – 1973.
 • Queen 2 – 1974.
 • Sheer Heart Attact – 1974.
 • A Night At The Opera – 1975.
 • A Day At The Races – 1976.
 • News Of The World – 1977.
 • Jazz – 1978.
 • The Game – 1980.
 • Hot Space – 1982.
 • The Works – 1984.
 • A Kind Of Magic – 1986.
 • The Miracle – 1989.
 • Innuendo – 1991.
 • Made In Heaven – 1995.

Αξιοσημείωτα γεγονότα του συγκροτήματος μέσα από την πορεία τους που παρατηρήσαμε είναι: Το τραγούδι «Bohemian Rhapsody» το 1975, όπου και έδειχνε ότι το συγκρότημα άρχισε να παντρεύει το ροκ με την όπερα πέρα από τις διακρίσεις για αυτό το τραγούδι ήταν και η ανακήρυξή του ως το τραγούδι της χιλιετίας από το Guinness Book Of Records.

Queen.

 • H καθιέρωση του συγκροτήματος με τα οπερετικά φωνητικά του Freddie Mercury και ο ξεχωριστός ήχος της κιθάρας του Brian May, κιθάρα την οποία είχε φτιάξει μόνος του.
 • Κάποιες διαχρονικές επιτυχίες, ύμνοι του συγκροτήματος, «We Will Rock You» & «We Are The Champions» «I Want To Break Free».
 • Το «The Show Must Go On» το αφήσαμε για το τέλος, καθώς όλοι κατάλαβαν, μετά από το θάνατο του Freddie Mercury πως το τραγούδι το έγραψε γνωρίζοντας, ότι το τέλος του είναι κοντά, άλλωστε ο στίχος του, δίνει σε όλους εμάς τους λόγους γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε.

Οι Queen επηρεάστηκαν όπως τα περισσότερα συγκροτήματα από μεγάλα ονόματα και συγκροτήματα. Το σπουδαιότερο όμως είναι πως επηρέασαν και επηρεάζουν μέχρι και σήμερα έναν πολύ μεγάλο αριθμό μουσικών ανά τον κόσμο. Τα τραγούδια που μας άφησαν πολλά και καλά που τα ακούμε μέχρι και σήμερα στα ραδιόφωνα και όχι μόνο.

Video Queen:

Σημείωση: Το άρθρο – αφιέρωμα για το συγκρότημα, Queen θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή πληροφοριών και ειδήσεων από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν το συγκεκριμένο καλλιτέχνη!!! Από την ομάδα διαχείρισης του Young People.

[apss_share]
[jnews_block_26 compatible_column_notice=”” number_post=”1″ post_offset=”0″ include_category=”56″ sort_by=”latest” excerpt_length=”8″]
Listen Radio

Zaxarias Krespishttps://youngpeople.gr/
Ο Ζαχαρίας Κρέσπης, οι απόψεις του, οι συμβουλές του είναι σεβαστές και συνήθως αποτελούν τη βάση κάθε νέας δημιουργίας στο χώρο του Young People. Είναι στον τομέα διαχείρισης, έκφρασης και υλοποίησης ιδεών, είναι η ομάδα που οργανώνει, προγραμματίζει, βάζει προτερεότητες και ελέγχει από την αρχή έως το τελευταίο στάδιο την δημοσίευση των άρθρων. Επεξεργάζεται και υλοποιεί όλες τις δικές σας ιδέες, και παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται. Είναι αυτός που έβαλε πρώτος το λιθαράκι στο να δημιουργηθεί αυτός ο ιστότοπος. Αρχικά ως «Ρυθμός της νεολαίας» Και από την άνοιξη του 2013 πλέον ως Young People. Αυτή τη χρονική περίοδο ο Ζαχαρίας βρίσκεται πίσω και από τη μουσική επιμέλεια του δικού μας ραδιοφώνου, του Young People Radio.

Radio Young People.gr

Ακούστε Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, την καλύτερη ξένη μουσική μέσα από το Young People Radio. Μερικά από τα πολλά είδη μουσικής που θα...

Follow Us

3,103ΥποστηρικτέςΚάντε Like
194ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

New Posts

“LA BELLE HÉLÈNE THE RETURN OF THE QUEEN” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Μουσική Κωμωδία "Ωραία Ελένη " του Ζακ Όφενμπαχ επιστρέφει πιο όμορφη και πιο ανανεωμένη από ποτέ και γιορτάζει τον 5ο χρόνο επιτυχίας της...

“Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης” του Πιέρ ντε Μαριβώ στο Θέατρο “Αργώ”.

Η AbyssΟn Productions παρουσιάζει το πιο ανατρεπτικό παιχνίδι μεταμφιέσεων -από τις 14 Νοεμβρίου, και κάθε Τετάρτη και Κυριακή- στο «Θέατρο Αργώ - Αιμιλία Υψηλάντη»....

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν ευκαιρία να γράψω τι μου συνέβη και εμένα στη σχέση που με στιγμάτισε περισσότερο από...

Είδαμε την παράσταση “Ύποπτη για τον φόνο μου” στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής.

Παρευρεθήκαμε στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής, για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Ύποπτη για τον φόνο μου", σε κείμενο - σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια...

“F*cking Men” του Joe Di Pietro στον πολυχώρο Vault.

Μετά το Σικάγο, την Αυστραλία και τέσσερα χρόνια sold-out παραστάσεων στο Λονδίνο έρχεται και στην Αθήνα το καυστικό, προκλητικό και γεμάτο χιούμορ Fucking Men....

Ο Young People.gr Χορηγός Επικοινωνίας

Ο Young People.gr Χορηγός Επικοινωνίας με Επίκεντρο τον Πολιτισμό σε θεατρικά & Μουσικά δρώμενα αλλά & Θέατρα