ΑρχικήΜουσικήRobbie Williams, η ανάμνηση μιας παιδικής ηλικίας...

Robbie Williams, η ανάμνηση μιας παιδικής ηλικίας…

"Ο Robbie καθιέρωσε στην παιδική μου τότε συνείδηση ένα πρότυπο διασκεδαστή. Τρομερά προκλητικού, απελευθερωμένου αλλά και με εκλάμψεις ευαισθησίας..."

Η παιδική ηλικία είναι εκείνη η χρονική περίοδος όπου βιώνονται οι πρώτες μας εμπειρίες οι οποίες στην ωρίμανση της ενήλικης ζωής, αντιμετωπίζονται με λιγότερη ανεμελιά και χαλαρότητα όπως τότε.

Ωστόσο, αυτές οι αναμνήσεις περιλαμβάνουν και τα μουσικά μας ακούσματα, την πρώτη μας επαφή με τον μαγικό κόσμο των ήχων, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει το άυλο σε ύλη, το συναίσθημα σε σωματικό ξέσπασμα, το τραύμα σε μία λιγότερο επώδυνη διαδικασία επούλωσης.

O Robbie Williams

Ο Robbie ανήκει στους καλλιτέχνες που φλερτάρουν με την πρόκληση…

Στις πρώιμες παιδικές μουσικές αναμνήσεις κυριαρχεί ο Robbie Williams, ο οποίος ακόμα και σήμερα, κατά την κρίση μου, ανήκει στους καλύτερους frontmen όλων των εποχών. Θυμάμαι πως ο δίσκος με τα Greatest Hits του είχε λιώσει στο μηχάνημα, με εμένα να χορεύω με τα σουξέ του “Rock Dj” και “Let me entertain you”, όπως και να λιώνω από συναίσθημα με το “Feel”

Από τα αφιερώματα των τότε εφηβικών περιοδικών, ο ίδιος είχε εδραιωθεί ως ένα εφηβικό είδωλο. Η ιδιαίτερη παρουσία του, ένα θράσος ανοίκειο για τη δική μας μουσική σκηνή η οποία είναι περισσότερο “συγκρατημένη”, τα “πιασάρικα” κομμάτια του, όλα τον καθιέρωσαν ως έναν αξιόλογο ερμηνευτή και φαντασμαγορικό διασκεδαστή.

Η παρουσία του

Ο Robbie εκφράζει ένα “θράσος”, μία μουσική προκλητικότητα. Εμφανίζεται σε ορισμένα βίντεο με τρομακτικό μακιγιάζ και απόκοσμη μορφή, άλλες φορές παρουσιάζεται σε έντονη σεξουαλική στιγμή, άλλες φλερτάρει με το στοιχείο του τρομακτικού, υιοθετεί ανδρόγυνο λουκ ή βιώνει βαθιές συναισθηματικές στιγμές.

Παράλληλα, παρατηρούμε τη μεγαλύτερη ελευθεριότητα στη μουσική σκηνή του εξωτερικού, συγκριτικά με τη δική μας που σε γενικές γραμμές είναι πιο “συγκρατημένη”. Ο Robbie μπορεί να κατεβάσει το παντελόνι, να κάνει άσεμνη χειρονομία σε παπαράτσι, αλλά αυτό να μη γίνεται σούσουρο, στο βαθμό που αυτό θα συνέβαινε με κάποιο καλλιτέχνη από τη δική μας σκηνή.

Αυτό μας δείχνει ότι ακόμα και ανάλογα τη χώρα, θα παρατηρούμε πιο συγκρατημένες συμπεριφορές, ακόμα και στον τρόπο που οι καλλιτέχνες θα συστήνουν τον εαυτό τους.

Ο Πόλεμος με το ποτό την κατάθλιψη

Από τα αφιερώματα των τότε εφηβικών περιοδικών, ο ίδιος είχε εδραιωθεί ως ένα εφηβικό είδωλο

Ο Robbie ανήκει στους καλλιτέχνες που φλερτάρουν με την πρόκληση και, μάλιστα, δε φοβάται πως αυτή θα αμαυρώσει τη φήμη του. Κατατάσω το “Feel” και το “Angels” ως δύο από τα καλύτερα μουσικά κομμάτια όλων των εποχών, βαθιά συναισθηματικά, δίχως όμως να γίνονται γλυκερά.

Όπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες, έτσι και εκείνος, πάλεψε πολλές με τους δαίμονές του, με το ποτό, με την κατάθλιψη. Προσπαθώντας στα κομμάτια να παραμένει διασκεδαστικός, αλλά με δόσεις σκοτεινιάς να περνούν πολλά από αυτά όταν συνέπεσαν στις μεγάλες προσωπικές του φουρτούνες.

Η μουσική είναι αχώριστο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής; ταξιδεύει τον εσωτερικό μας κόσμο, εξωτερικεύει το συναίσθημα, δυναμώνει το αδιαπέραστο της υπαρξιακής μοναξιάς.

Robbie Williams, ο διαχρονικά αγαπητός

Ο Robbie καθιέρωσε στην παιδική μου τότε συνείδηση ένα πρότυπο διασκεδαστή. Τρομερά προκλητικού, απελευθερωμένου αλλά και με εκλάμψεις ευαισθησίας.

Ακόμα τον θεωρώ, καθώς αναγνωρίζω πως η Γηραιά Αλβιώνα έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή επιδραστικών συγκροτημάτων, ταλαντούχων διασκεδαστών και μουσικών. Οι οποίοι ίσως και να είναι ποιοτικότεροι από τους σταρ της Αμερικάνικης κουλτούρας.

Ο Robbie παραμένει διαχρονικά αγαπητός, ακόμα και στην ωριμότερη, πιο ψαγμένη και εμπλουτισμένη μουσική μου αντίληψη…

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Bliss – Τόσο Δυνατά, (Digital Single).

Οι Bliss επιστρέφουν δυναμικά για να μας παρουσιάσουν με το νέο...

“Το μπάλωμα” το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ της Νατάσας Μποφίλιου.

Εν αναμονή της νέας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς της Νατάσσας...

“Με ελαφριά Καρδιά” Μανώλης Φάμελλος.

Το «Με ελαφριά καρδιά...» είναι μια μικρή κιβωτός του...

Alexandra Sieti “She’s A Lover”

Η Alexandra Sieti, μια πραγματικά μοναδική φωνή με χαρακτηριστική χροιά,...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Η σημασία της ανακύκλωσης στη ζωή του ανθρώπου.

Με τον όρο "ανακύκλωση" εννοούμε την διαδικασία επαναχρησιμοποίησης πρώτων...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες,...

- New Post & Article Archive