ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαSINEMA, το συγκρότημα με ύφος εναλλακτικό, πειραματικό, με ελληνόφωνο στίχο και ηλεκτρικό ήχο.

SINEMA, το συγκρότημα με ύφος εναλλακτικό, πειραματικό, με ελληνόφωνο στίχο και ηλεκτρικό ήχο.

"Συνέντευξη του συγκροτήματος SINEMA, με ύφος εναλλακτικό, πειραματικό και προοδευτικό, που μαζί με τον ελληνόφωνο στίχο και τον ηλεκτρικό ήχο τους μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 2 υπέροχους δίσκους"

Η συνέντευξη του συγκροτήματος SINEMA, με ύφος εναλλακτικό, πειραματικό και προοδευτικό, που μαζί με τον ελληνόφωνο στίχο και τον ηλεκτρικό ήχο τους μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 2 υπέροχους δίσκους. Μας συστήνονται, και μας μιλούν για τους δίσκους, “Το Πρώτο σκαλί” το 2013 όπου ο τίτλος του ήταν εμπνευσμένος από το ποίημα του Κ. Καβάφη, “Το πρώτο σκαλί” ενώ το “Δεύτερο κύμα” είναι έμπνευση καθαρά από αυτούς.

Εδώ να σημειώσουμε πως τους 2 δίσκους μπορείτε να τους κατεβάσετε ελεύθερα από την ιστοσελίδα τους (sinemaband.gr). Μας λένε την γνώμη τους για το πως βλέπουν το μέλλον της ροκ και γενικά της μουσικής. Μας αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους και συγκεκριμένα για τον επόμενο δίσκο με τίτλο “Το τρίτο μάτι” ώστε να ολοκληρωθεί η τριλογία της αρχική τους ιδέας. Κλείνοντας, στέλνουν και αυτοί με την σειρά τους το δικό τους μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Οι SINEMA, δημιουργήθηκαν το 2010 όπου ο Νίκος Χορταριάς και ο Γιάννης Ξένος είναι στην ουσία η δημιουργοί του αφού είναι ο κορμός του συγκροτήματος. Τα μέλη του συγκροτήματος αυτή την στιγμή.

  • Φωνητικά: Ο Νίκος Χορταριάς.
  • Κιθάρα: Ο Γιάννης Ξένος.
  • Μπάσο: Ο Βασίλης Κομσέλης.
  • Τύμπανα: Ο Χρήστος Χλιούρας.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα SINEMA στην επίσημη ιστοσελίδα τους: www.sinemaband.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη του συγκροτήματος SINEMA

Νίκος Χορταριάς Φωνητικά, στην κιθάρα ο Γιάννης Ξένος, στο μπάσο ο Βασίλης Κομσέλης και στα τύμπανα ο Χρήστος Χλιούρα

Μιλήστε μας για το συγκρότημα, ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα – τα μέλη της μπάντας, αλλά και το είδος της μουσικής που παίζετε.

Στην φωνή της μπάντας βρίσκεται ο Νίκος Χορταριάς, στην κιθάρα ο Γιάννης Ξένος, στο μπάσο ο Βασίλης Κομσέλης και στα τύμπανα ο Χρήστος Χλιούρας. Το ύφος μας μέχρι στιγμής θα λέγαμε πως είναι, εναλλακτικό, πειραματικό και προοδευτικό, που μαζί με τον ελληνόφωνο στίχο και τον ηλεκτρικό μας ήχο φτιάχνουμε τους SINEMA.

Πώς συναντηθήκατε και από πού πήγασε η απόφαση να δημιουργήσετε το συγκρότημα;

Η ανάγκη για δημιουργία συγκροτήματος, που θα παρουσιάσει σε ευρύ κοινό τη δική του δισκογραφία και πρόταση, ήταν και η συγκυρία που μετά από αρκετό καιρό και ψάξιμο στο χώρο, βρεθήκαμε με το Γιάννη. Από το 2010 και μέχρι σήμερα, μαζί με το Γιάννη αποτελούμε το βασικό κορμό της μπάντας και προχωράμε μαζί, με κοινά όνειρα και οράματα

Πιστεύεται πως το κοινό της ροκ στην Ελλάδα σήμερα είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα των εγχώριων συγκροτημάτων; Ποιο το μέλλον της Ελληνικής ροκ;

Θεωρούμε πως το ελληνικό κοινό μπορεί να νιώθει “πλούσιο” αναφορικά με τις μπάντες που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τη ροκ σκηνή, καθώς έχουν αφήσει χαρακτηριστική κληρονομιά. Το μέλλον κανείς δεν το γνωρίζει! Ωστόσο, πιστεύουμε πως τα νέα συγκροτήματα γενικότερα, έχουν νέες ιδέες και μεταφέρουν με φρέσκους ήχους τις απόψεις τους. Φτάνει να είσαι καλός στο διαδικτυακό ψάξιμο και να μη μένεις μόνο στην επιφάνεια.

Ας μιλήσουμε για τα 2 άλμπουμ που έχετε κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Το 2013 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας άλμπουμ με τίτλο “Το πρώτο σκαλί” Είστε ικανοποιημένοι από το μουσικό αποτέλεσμα ακούγοντάς το σήμερα; Σίγουρα θα ακούσατε γνώμες, θα θέλατε να μας πείτε μια γνώμη που σας έκανε εντύπωση.

Είμαστε ικανοποιημένοι με τον πρώτο μας δίσκο, “ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ”, όχι μόνο μουσικά αλλά και στιχουργικά. Ακόμη και σήμερα μετά από 5 χρόνια τον ακούμε και γεμίζουμε από συναισθήματα και όμορφες εικόνες. Οι οικογένειες και οι φίλοι μας, από τα πρώτα μας βήματα, μας στηρίζουν είτε με θετικές είτε με αρνητικές κριτικές. Αυτές οι συμβουλές – σχόλια – γνώμες, είναι για εμάς χρυσός!

Θα θέλαμε να μας πείτε 2 λόγια για το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο “Δεύτερο κύμα”. Από που εμπνευστήκατε, πόσος χρόνος χρειάστηκε, και γιατί θα θέλατε κάποιος να τον περιλάβει στη δισκοθήκη του.

Ευκαιρία να αναφέρουμε και για τα δύο άλμπουμ μας! “ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ”, είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Κ.Καβάφη, “το πρώτο σκαλί”. “ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ”, είναι έμπνευση δική μας! Ο λόγος είναι, γιατί στη σύνθεσή του είναι πιο ορμητικός για εμάς.

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ εχθρός μας. Δεν μας ανησύχησε σε πόσο χρόνο θα βγει το υλικό, μιας και προσέχαμε κάθε μας πινελιά. Χρονικά όμως, περίπου δύο χρόνια κράτησε το ταξίδι της δημιουργίας, σε όλα τα επίπεδα. Σύνθεση, στιχουργία, εικαστικά, μίξη και μάστερ. Θα θέλαμε κάποιος, να έχει αυτό το άλμπουμ, στη δισκοθήκη του, γιατί πραγματικά πιστεύουμε, πως έχει να προσφέρει έστω και ένα στιχουργικό ή μουσικό μήνυμα, μέσα από αυτά τα δέκα κομμάτια. “ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ”, είναι αρκετά εσωτερικός δίσκος. Όποιος δώσει χρόνο και προσοχή, θα προβληματιστεί αλλά και θα νιώσει πως κάποιοι γράφουν ακόμη με γνώμονα το συναίσθημα τη λογική και την αλήθεια τους.

Ας γνωρίσουμε στη συνέχεια καλύτερα 2 από τα 4 μέλη του συγκροτήματος όπου είναι και ο βασικός κορμός από το 2010. Τον Νίκο Χορταριά και τον Γιάννη Ξένο.

Στις επιλογές της ζωής σου κυριαρχεί το συναίσθημα ή η λογική;

Νίκος Χορταριάς: Θεωρώ πώς κυριαρχεί με διαφορά η λογική.

Ποιο συγκρότημα, ποιος καλλιτέχνης, ποιος κιθαρίστας πιστεύεις πως σε έχουν επηρεάσει.

Γιάννης Ξένος: Dream theater, miles davis, eric johnson.

Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με τη μουσική;

Νίκος Χορταριάς: Όταν άκουσα τον πατέρα μου να παίζει κιθάρα με τους φίλους του, κάπου γύρω στα 7.

Ποια μουσική είδηση σε στεναχώρησε;

Γιάννης Ξένος: Ο θάνατος του Chris Cornell.

Ποιους δίσκους έχεις στην δισκοθήκη σου;

Νίκος Χορταριάς: Στη δισκοθήκη μου έχω διάφορους δίσκους από πολλά είδη μουσικής. Αυτόν τον καιρό, ακούω αρκετά τον blackstar του David Bowie.

Τι έχεις να πεις για αυτό που λέμε “έμφυτα ταλέντα”;

Γιάννης Ξένος: Το να έχεις ένα έμφυτο ταλέντο είναι απλά μια γερή βάση όπου μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση θα σε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

SINEMA, το συγκρότημα με ύφος εναλλακτικό, πειραματικό, με ελληνόφωνο στίχο και ηλεκτρικό ήχο

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον του συγκροτήματος; Τι να περιμένουμε από εσάς;

Τα άμεσα σχέδιά μας είναι η προώθηση του δεύτερου άλμπουμ μας, “ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ”. Οι συναυλίες, οι συνεντεύξεις, τα φεστιβάλ και όπου μπορούμε να συνεργαστούμε γενικότερα για να ακουστεί σε περισσότερο κόσμο η πρότασή μας.

Στα μελλοντικά σχέδιά μας είναι να τελειώσουμε την τριλογία που έχουμε ξεκινήσει. Με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει. Δηλαδή, να συνδέονται τα τρία άλμπουμ, μουσικά, στιχουργικά και εικαστικά. Οπότε, “ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ”, είναι στα μελλοντικά μας σχέδια!

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε μέσα από το Young People στου νέους σήμερα;

Και εμείς νέοι είμαστε! Παρόλα αυτά, θα αναφέρουμε τις δύο αφιερώσεις, που γράψαμε στα οπισθόφυλλα των δύο δίσκων μας. Να έχεις κοντά σου, την οικογένεια και τους φίλους σου και να αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου.

Ευχαριστούμε θερμά το youngpeople.gr.

Βίντεο συγκροτήματος SINEMA

SINEMA - ΕΞΕΛΙΞΗ (OFFICIAL VIDEO CLIP)

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση – δημοσίευση της συνέντευξης του συγκροτήματος SINEMA εργάστηκε, στην επιμέλεια και στην σύνταξη των ερωτήσεων, η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης. Ευχαριστούμε το συγκρότημα SINEMA για την πραγματοποίηση της συνέντευξης στο Young People.gr

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η πιο δύσκολη δουλειά”. Η μέριμνα ενός παιδιού αποτελεί πρωταρχικό ρόλο στην ζωή μιας...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

- New Post & Article Archive