ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΣυνέντευξη με την Αλεξάνδρα Μπουνάτσα, ερμηνεύτρια με ιδιαίτερες και άρτιες προσεγγίσεις τραγουδιών.

Συνέντευξη με την Αλεξάνδρα Μπουνάτσα, ερμηνεύτρια με ιδιαίτερες και άρτιες προσεγγίσεις τραγουδιών.

"Η ταλαντούχα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Μπουνάτσα μιλά στο Young People.GR"

Αλεξάνδρα Μπουνάτσα, μια ερμηνεύτρια με αγάπη και πάθος για τη μουσική. Συστήνεται σαν ένα παιδί που δεν ήταν ευνοημένο από καταβολή, αλλά από πολλή δουλειά! Πιστεύει πως η συνταγή για κάθε τραγουδιστή που σέβεται το κοινό και τον εαυτό του είναι τα μαθήματα φωνητικής. Μας αποκαλύπτει πως τα τραγούδια της μέχρι τώρα είναι βιωματικά. Οι στίχοι προέρχονται από καταστάσεις, λόγια, αισθήματα τα οποία ίσως να έχει γευτεί… Τα κοινά θέλω, η κοινή επιθυμία για εξέλιξη, ο σεβασμός και η κατανόηση είναι τα στοιχεία που διαθέτουν αυτή και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος Les Au Revoir που συμμετέχει και για αυτό έχει αντέξει στο χρόνο!

Μας “αναλύει” την έννοια του δυναμισμού μέσα από τη δική της μάτια. Μας μιλά για το τραγούδι “Μεσάνυχτα” ένα single με καλοκαιρινή διάθεση όπου θέλει να μας παρασύρει σε ρυθμούς rumba – flamenco, τραγουδώντας για τα τερτίπια του έρωτα μετά τον χωρισμό. Το “Μεσάνυχτα” (Διαβάστε το δελτίο τύπου) κυκλοφορεί από την Plus Rec – Διανομή: Panik Records. Τέλος στέλνει το δικό της μήνυμα στους φίλους του Young People.GR

Διαβάστε την συνέντευξη της Αλεξάνδρας Μπουνάτσα

Δυναμισμός είναι να θες να κλάψεις από κούραση και άγχος αλλά να μην έχεις χρόνο να ασχοληθείς γιατί οι στόχοι σου είναι πραγματικοί, ο κόσμος τρέχει κι εσύ πρέπει να προλάβεις

Περίγραψέ μας (σύστησέ μας) με λίγες λέξεις τον εαυτό σου.

Γεια σας! Είμαι η Αλεξάνδρα! Τραγουδίστρια, επαγγελματίας ονειροπόλα χωρίς φτερά, προσγειωμένη στη γη και μεγαλωμένη στις δυτικές συνοικίες.

Πώς ήρθε η μουσική στη ζωή σου;

Από καψούρα του μπαμπά! “Βάλε τη μουσική στη ζωή σου και θα γαληνεύει η ψυχή σου” μου λέγε!  Στα 7 μου χρόνια βέβαια, μπήκαν τα μαθήματα μουσικής στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα και δεν βγήκαν ποτέ! Μου έδωσαν όμως τα εφόδια να δουλεύω σήμερα και να “γαληνεύει η ψυχή μου στα δύσκολα”!

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα;

Θυμάμαι δημοτικό ήμουν και είχα βαρεθεί να περιμένω στο ραδιόφωνο να μην μιλήσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός για να γράψω τα τραγούδια στην κασέτα. Αφού είδα και αποείδα παραγγέλνω σε έναν ξάδερφο να μου γράψει δισκάκια. Οι πρώτες επαφές με τη μουσική Eros Ramazzoti, Ηρώ και Σότης Βολάνης. Άντε βγάλε άκρη.

Μπορώ να πω βέβαια ότι μεγαλώνοντας με κέρδισε η Loreena McKennitt, η Yasmin Levy, η λατινοαμερικάνικη μουσική και γενικά όποιο άκουσμα περιέχει κάποιο έθνικ στοιχείο μέσα.

Πως θα ήθελες να συστηθείς στο κοινό και τι είναι αυτό που θα ήθελες να γνωρίζει κάποιος για εσένα;

Ο κόσμος θα ήθελα να ξέρει ότι έχω προσπαθήσει πάρα πολύ και δουλεύω σκληρά κάθε μέρα για κάθε ένα τραγούδι που φτιάχνω, επομένως συστήνομαι σαν ένα παιδί που δεν ήταν ευνοημένο από καταβολή αλλά από πολλή δουλειά! Ο δρόμος που διάλεξα δεν έχει ροζ μαλλιά και χιλιάδες followers αλλά ελπίζω ότι ο κόπος μου θα ανταμειφθεί και τα τραγούδια μου θα βρουν ένα κοινό που θα τα αγκαλιάσει θερμά. Γιατί μιλάνε για σένα, για μένα, για τη ζωή!

Το single “Μεσάνυχτα” θέλει να μας παρασύρει σε ρυθμούς rumba- flamenco, τραγουδώντας για τα τερτίπια του έρωτα μετά τον χωρισμό! Μίλησέ μας για αυτό.

Το “Μεσάνυχτα” είναι ένα τραγούδι οι στίχοι του οποίου γράφτηκαν 7 χρόνια πριν. Βιωματικό! Εμπεριέχει μια φράση που είχε ειπωθεί κάποτε στην πραγματικότητα και όλο το υπόλοιπο τραγούδι δημιουργήθηκε γύρω από αυτή την φράση.

Το τραγούδι βάζει σε μειονεκτική θέση τον άντρα σε έναν χωρισμό ετερόφυλου ζευγαριού και δείχνει πως δεν μπορείς να ξεφύγεις από το παρελθόν. Μια κατάσταση που πάρα πολύς κόσμος βιώνει.

Η μουσική είναι μια σύνθεση από κοινού με τον Κώστα Καραμήτσο των Les Au Revoir και ο ρυθμός Rumba- Flamenco λόγω της αγάπης μου στο συγκεκριμένο άκουσμα!

Η ερμηνεία σου είναι ομολογουμένως εκπληκτική. Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να καταφέρεις να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, ποια συνταγή ακολούθησες;

Η συνταγή για κάθε τραγουδιστή που σέβεται το κοινό και τον εαυτό του είναι τα μαθήματα φωνητικής. Ξεκίνησε πρώτα σαν ανάγκη προστασίας αυτού του τόσο σπουδαίου οργάνου, γιατί καλώς ή κακώς οι συνθήκες στις οποίες τραγουδάμε προκαλούν τεράστιες φθορές στις φωνητικές χορδές.

Εγώ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά, έκανα και φωνητική. Αργότερα επειδή είμαι ανήσυχο πνεύμα και μου αρέσει η εξέλιξη ασχολήθηκα με το κλασικό τραγούδι. Η αρχή και το τέλος όλων. Το μεγαλύτερο δώρο που πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας τραγουδιστής.

Σε συνδυασμό φυσικά με μια καλή δασκάλα και πολύ προσωπική μελέτη.

Υπογράφεις τους στίχους, ενώ στην σύνθεση της μουσικής συνεργάζεσαι με τον Κώστα Καραμήτσο που τον γνωρίζουμε από τους Les Au Revoir. Από που εμπνεύστηκες τους στίχους;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω όλα μου τα τραγούδια μέχρι τώρα είναι βιωματικά. Οι στίχοι προέρχονται από καταστάσεις, λόγια, αισθήματα τα οποία ίσως να έχω γευτεί.

“Το “Μεσάνυχτα” μου είναι έτοιμο να συντροφεύσει το καλοκαίρι σας κι ελπίζω να το αγαπήσετε πολύ, γιατί κι εγώ με πολλή αγάπη και κόπο το δημιούργησα!”

@Alexandra Mpounatsa

Η αντίδραση, όπως περιγράφεται στους στίχους του τραγουδιού σου, μετά από έναν χωρισμό κατά πόσο σε αντιπροσωπεύει;

Αν κάνω βουντού σε άνθρωπο; Ακατόρθωτο! Δεν έχω χρόνο να ψάξω να μαζέψω μαλλιά και νύχια για τελετή!

Δεν με αντιπροσωπεύει πλέον το οποιοδήποτε δράμα επιφέρει ένας χωρισμός. Η δουλειά μου τρώει τόσο χρόνο που επιλέγω να διαχειρίζομαι με ειλικρίνεια και ηρεμία τις καταστάσεις για να έχω ψυχικά αποθέματα να είμαι καλά για να δημιουργώ!

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Κώστα Καραμήτσο αλλά και τους Les Au Revoir γενικά;

Με τον Κώστα και τα παιδιά είμαστε πλέον σαν οικογένεια και κάτι παραπάνω. Έχουμε ζήσει πολύ όμορφα και έντονα τα τελευταία 10 χρόνια που μετράει η πορεία μας. Συνεννοούμαστε πλέον με κλειστά μάτια. Δεν θα κρατούσε άλλωστε και τόσο πολύ το συγκρότημα αν δεν υπήρχε αυτή η σχέση!

Τι μετράει για εσένα περισσότερο σε μια συνεργασία;

Τα κοινά θέλω, κοινή επιθυμία για εξέλιξη, ο σεβασμός και η κατανόηση!

Πόσο σημαντικό είναι για εσένα να κυκλοφορείς τραγούδια, τα οποία εκφράζουν τον χαρακτήρα σου και τα συναισθήματα σου;

Όχι τόσο σημαντικό όσο το να βγάζω τραγούδια που εκφράζουν τον κόσμο. Ευτυχώς είμαι άνθρωπος που εκφράζεται και στην καθημερινότητα του. Δεν ντρέπομαι να μιλήσω και να ξεγυμνώσω τον εαυτό μου στον κόσμο. Επομένως δεν έχω τέτοια ανάγκη προσοχής από το κοινό και έκφρασης των πιο βαθιών μου σκέψεων.

Αντιθέτως επειδή είμαι της παρέας, του μοιράσματος, των φίλων θέλω ο κόσμος να ταυτίζεται με τα τραγούδια μου και να μου λέει στα μηνύματα ή στα lives ποια εμπειρία του ταυτίστηκε με ποιο τραγούδι μου. Με ποιο ένιωσε ότι θέλει να χορέψει και με ποιο έκλαψε. Ποιο του έδωσε κουράγιο και με ποιο χώρισε!

“Δυναμισμός στη ζωή!…” Πως το αντιλαμβάνεσαι; Πες μας τις σκέψεις σου… Είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει;

Δυναμισμός! Μια λέξη που με στοιχειώνει όλη μου τη ζωή. Οι άνθρωποι γύρω μου πιστεύουν ότι είμαι πολύ δυναμικός χαρακτήρας. Ξέρω εγώ; Δυναμισμός είναι να θες να κλάψεις από κούραση και άγχος αλλά να μην έχεις χρόνο να ασχοληθείς γιατί οι στόχοι σου είναι πραγματικοί, ο κόσμος τρέχει κι εσύ πρέπει να προλάβεις.

Δυναμισμός είναι να μην χρειάζεσαι άλλον άνθρωπο στη ζωή σου για δεκανίκι γιατί έχεις καταφέρει να πληρώνεις μόνη τους λογαριασμούς σου, να βάζεις μια πρίζα, να ανοίγεις ένα βάζο. Δυναμισμός είναι να έχεις καταφέρει να μη σε κουράζουν ψυχολογικά αυτά που σε κούραζαν στο παρελθόν!

Να κοιτάς που ήσουν και τι έχεις καταφέρει και να είσαι χαρούμενος αλλά να μην επαναπαύεσαι! Δυναμισμός είναι να αποδέχεσαι τα λάθη σου και κυρίως δυναμισμός είναι να συγχωρείς!

Οι πρώτες επαφές με τη μουσική Eros Ramazzoti, Ηρώ και Σότης Βολάνης. Άντε βγάλε άκρη

Πιστεύεις πως η μουσική μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο;

Πιστεύω ότι η μουσική και οι Les Au Revoir ήταν αυτοί που με έσωσαν στις πιο σκοτεινές μου μέρες! Οπότε ναι!

Πως βλέπεις την σημερινή ελληνική μουσική σκηνή.

Χωρίς όραμα! Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω! Η έλλειψη καινούργιων ακουσμάτων είναι μεγάλη πληγή για την ελληνική μουσική. Έχουμε μπει όλοι σε μια λούπα αναπαραγωγής συγκεκριμένων φορμάτ στο κυνήγι της δημοσιότητας και του χρήματος κάτι το οποίο ρουφά την δημιουργικότητα!

Δεν είναι απαραίτητο ότι φταίνε οι άνθρωποι μόνο. Μην ξεχνάμε ότι προερχόμαστε από 2 πολύ δυνατές κρίσεις που θυσίασαν τη μουσική δημιουργικότητα στο βωμό της επιβίωσης. Οι μουσικοί στην Ελλάδα φυτοζωούν και μετά βίας επιβιώνουν.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;

Θέλω μέχρι τον χειμώνα να κυκλοφορήσει ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος και τρίτος στο ενεργητικό μου αν συμπεριλάβουμε και του συγκροτήματος. Οπότε προσωπικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βρίσκω χρόνο δημιουργίας ανάμεσα στα live και τις μετακινήσεις λόγω αυτών, χωρίς να στερέψω από δυνάμεις.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσω του Young People.GR

Να στηρίζετε τους νέους καλλιτέχνες! Να μας δίνετε τροφή να συνεχίζουμε!

“Μεσάνυχτα” Official Video on YouTube

Αλεξάνδρα Μπουνάτσα - Μεσάνυχτα | Official Video Clip 4Κ

Κυκλοφορεί από την PlusRec | Διανομή: PanikRecords

Buy – Stream here:

Spotify: https://spoti.fi/3IXHfJO
iTunes/Apple Music: https://apple.co/3WTbo2B
Deezer: https://bit.ly/3WPCzvk
Amazon Music: https://bit.ly/3CevUkQ

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Αλεξάνδρας Μπουνάτσα συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης. Ευχαριστούμε την ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό & την δισκογραφική εταιρία Plus Rec για την συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- New Post & Article Archive