ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗθοποιοίΣυνέντευξη με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Μαριάννα Παπαθανασίου.

Συνέντευξη με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Μαριάννα Παπαθανασίου.

"Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαριάννα Παπαθανασίου στη συνέντευξή της στο Young People.GR μας μιλά για το πώς προέκυψε στη ζωή της η μουσική αλλά και η υποκριτική. Μας συστήνει την μπάντα της και μας περιγράφει τη μουσική τους φιλοσοφία"

Μαριάννα Παπαθανασίου μία από τις πιο αισθαντικές φωνές, τραγουδίστρια και ηθοποιός με σημαντική παρουσία σε θέατρα και μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στην Αθήνα. Στη συνέντευξή της στο Young People.GR μας μιλά για το πώς προέκυψε στη ζωή της η μουσική αλλά και η υποκριτική. Μας συστήνει την μπάντα της και μας περιγράφει τη μουσική τους φιλοσοφία. Τέλος μας αποκαλύπτει τους μελλοντικούς της στόχους σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Μαριάννας Παπαθανασίου

Πως προέκυψε η υποκριτική στη ζωή σας, αλλά και η μουσική; Είναι δύσκολο να τα συνδυάζει κανείς και τα δύο;

Η μουσική μπήκε στη ζωή μου σε πολύ μικρή ηλικία. Πρέπει να ήμουν 4 ή 5 όταν ξεκίνησα μουσική προπαιδεία και φλογέρα, συνέχισα με φλάουτο (ο μπαμπάς μου έπαιζε τρομπέτα, οπότε ήταν εύκολο να μυηθώ στα πνευστά!) παράλληλα έκανα θεωρητικές σπουδές στο ωδείο και τελικά κατέληξα στο τραγούδι που όπως δείχνει η ιστορία πιο πολύ από όλα αυτά αγαπούσα. Τις κλίμακες και τα αρπίσματα αντί να τα παίζω στο φλαουτάκι τα τραγουδούσα!

Το θέατρο προέκυψε αργότερα. Θυμάμαι τον εαυτό μου σε μικρή ηλικία πάλι, να βλέπω θέατρο με τους γονείς μου και να σκέφτομαι: “αυτό θέλω και γω να το κάνω”! Στο λύκειο στα πλαίσια του φεστιβάλ Παιδείας έπαιξα σε ένα musical και ήταν ένα αποκαλυπτικό γεγονός για μένα. Ως τότε ήξερα ότι θέλω να τραγουδάω.

Όμως εκείνη τη μέρα συνδυάζοντας το τραγούδι με το θέατρο ένιωσα πλήρης. Και ήρθε η απόφαση. Δήλωσα τη Σχολή Θεάτρου, Καλών Τεχνών, του ΑΠΘ όπου και πέρασα και έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια. Είναι δύσκολο γενικώς να τα κάνει κανείς αυτά τα δύο! Ο συνδυασμός κάνει την κατάσταση πιο ενδιαφέρουσα! Στην περίπτωσή μου συνδυάζεται αβίαστα και αρμονικά. Προς το παρόν τουλάχιστον!

Τραγούδι, θέατρο. Τί σας εκφράζει περισσότερο;

Δεν είναι ποσοτικό το θέμα. Με εκφράζουν και εκφράζω και τα δυο με διαφορετικούς τρόπους! Καθένα τους έχει τη δική του γλύκα και θέλω να τη γεύομαι χωρίς διακρίσεις.

Μαριάννα Παπαθανασίου, τραγουδίστρια, ηθοποιός

Αυτό τον καιρό με τί ασχολείστε και θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Φέτος παίζω στην παράσταση “Ο Έμπορος της Βενετίας” του Ουίλιαμ Σέξπηρ στο Γύαλινο Μουσικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία και διασκευή της Ελένης Βλάχου και πρωτότυπη μουσική του Ηλία Βαμβακούση. Είναι παράσταση για παιδιά που όμως θα έλεγα ότι ευχαριστιούνται και οι μεγάλοι εξίσου.

Κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00 παίζουμε για το κοινό. Σας προσκαλώ με μεγάλη χαρά να το δείτε, πρόκειται για μια παράσταση που σέβεται το παιδί ως θεατή, για ένα κείμενο άμεσο και κατανοήτο με ρυθμό και μουσικότητα, με μουσική πολύ εμπνευσμένη και θέματα όπως η διαφορετικότητα, η φιλία, η πίστη, η αγάπη, η τόλμη, η δικαιοσύνη, που αξίζει τον κόπο να θίγονται και να κουβεντιάζονται.

Επίσης, με την μπάντα μου “Marianna & The Dizzy Breezes” εμφανιζόμαστε στο Jazz Point με κοντινότερο live αυτό το Σάββατο 16 Μάρτη και προετοιμάζουμε ιδέες για πρωτότυπα τραγούδια που ανυπομονώ να πάρουν σειρά. Παίζουμε σε ρυθμούς jazz και latino, ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο με διαλεχτά κομμάτια που αγαπάμε και θέλουμε πολύ να μας έρθετε να σας παρασύρουμε με το κέφι μας! Είναι μια δημιουργική χρονιά. Μου αρέσει πολύ!

Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω θα θέλατε να αλλάξετε κάτι από τη ζωή σας;

Αυτήν την ερώτηση την έχω κάνει αρκετές φορές στον εαυτό μου. Είμαι όμως από αυτούς που δε μετανιώνουν. Ό,τι έγινε καλώς έγινε. Με οδήγησε στο σήμερα και σήμερα νιώθω καλά εδώ που τα λέμε! Το παρελθόν αποτελεί εφόδιο. Βέβαια παίρνοντας απόσταση από τα πράγματα,γίνεσαι παρατηρητής και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την εξέλιξη σου. Μπορείς να φιλτράρεις καλύτερα και να είσαι πιο έτοιμος την επόμενη φορά. Γενικά μιλώντας…

Ποιο είναι το μότο σας αυτή την περίοδο;

Μότο ε… Θα χρησιμοποιήσω στίχο από ένα τραγούδι που τραγουδώ τελευταία με το jazz trio μου και μάλιστα έχω ονομάσει έτσι τις βραδιές μας. Το τραγούδι είναι το ”on the sunny side of the street” και το μότο το ” Life can be so sweet, on the sunny side of the street”. Ακούγεται ρομαντικό μα είναι και πραγματικό!

Όταν είστε πάνω στη σκηνή και ερμηνεύετε τραγούδια, ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Με διακατέχει μια εσωτερική χαρά. Χαρά ουσιαστική όχι να βάλω τα γέλια! Αν και πολλές τα βάζω! Μια συγκίνηση η καλύτερα συν – κίνηση. Κάθε τραγούδι με υποβάλει σε μια άλλη ερμηνεία και σε ένα άλλο συναίσθημα. Πολλές μικρές ιστοριές μέσα σε ένα live! Πολλά μπορούν να συμβούν σε ένα live. Συνυπολογίζεται και ο κόσμος σε αυτό και η συνδιαλλαγή μας.

Παρουσία σε θέατρα και μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης & Αθήνας

Μιλήστε μας για το συγκρότημα, ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα τα μέλη της μπάντας, αλλά και το είδος της μουσικής που παίζετε.

Οι ”Marianna & The Dizzy Breezes”, είμαστε έξι. Πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, εγώ! Ο Νίκος Δρογώσης στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις, ο Γιώργος Μουρούτσος στο μπάσο, Ο Στέφανος Λαρεντζάκης στα τύμπανα, ο Σπύρος Κολαίτης στα congas και το σαξόφωνο, αλλά και στις ενορχηστρώσεις και ο Γιώργος Λαδόπουλος στην τρομπέτα.

Είναι εξαιρετικοί μουσικοί και όχι μόνο γιατί παίζουν πολύ καλά, αλλά γιατί έχουν αληθινή όρεξη γι’ αυτό που φτιάχνουμε. Έρχονται με ιδέες και ενθουσιασμό στις πρόβες και ξέρουν να αφήνουν χώρο στον συμπαίχτη τους να προσθέσει κάτι, να προτείνει. Αυτό είναι θέμα παιδείας και μουσικής ηθικής.

Το είδος της μουσικής που παίζουμε έχει επιρροή από την Jazz που πολύ αγαπάμε, κυρίως mainstream jazz που θα έλεγε και ο Δρογώσης, άλλα έχει και αρκετό latino στοιχείο που το φέρει κυρίως ο Σπύρος με τα congas του! Οι ρυθμοί αυτοί εντάσσονται σε ξένα και ελληνικά κομμάτια γνωστά και σε όλους ενώ πολύ σύντομα θα ενταχθούν και σε νέα, δικά μας.

Ποια είναι η μουσική φιλοσοφία του συγκροτήματός σας και σε ποιο μουσικό κοινό απευθύνεστε;

Δεν έχουμε κάποια αυστηρή φιλοσοφία. Εμείς κάνουμε αυτό που αγαπάμε και αυτό που μας αρέσει. Είμαστε εξωστρεφείς όσον αφορά τη διάθεση, το perorformance και το παίξιμο. Θέλουμε να παίζουμε jazz που να μπορεί να ακούγεται από όλους χωρίς να θεωρείται απλησίαστη και στριφνή και αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να γίνονται ”εκπτώσεις”. Είναι θέμα διάθεσης. Θέλουμε να παίζουμε και άλλα είδη μουσικής χωρίς ταμπέλες και περιορισμούς. Jazz for all λοιπόν και όχι μόνο, ακριβώς όπως και η φιλοσοφία του JAZZPOiNT όπου εμφανιζόμαστε. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους ενδιαφέρονται για εμάς και τη μουσική μας, δεν κάνουμε διακρίσεις.

Θέλετε να μας μιλήσετε για την προετοιμασία αυτών των Live στο JazzPoint, αλλά και για ποιο λόγο να έρθουμε να σας ακούσουμε και να σας δούμε επί σκηνής;

Δουλεύουμε αρκετό καιρό στο στούντιο, όχι μόνο γι’ αυτά τα live αλλά και για το μεταξύ μας δέσιμο. Μια νέα μπάντα θέλει χρόνο. Ψάχνουμε να βρούμε τον ήχο που μας εκφράζει και που θα γίνει όχημα για να σας προτείνουμε τελικά κάτι δικό μας. Μέσα από ενορχηστρώσεις που ταιριάζουν στην αισθητική μας και τραγούδια σημαντικά ή ευχάριστα για εμάς φτάσαμε στο playlist που σας παρουσιάζουμε στο Jazz Point. Ελάτε γιατί είμαστε καλά και συμπαθητικά παιδιά! Τα αγόρια παίζουν πολύ ωραία, το κορίτσι τραγουδάει με την ψυχή του και έχουμε και κέφι και μπρίο!

Με ποια κριτήρια επιλέγετε αυτά που παρουσιάζετε στα live σας;

Παρουσιάζουμε μουσική που μας αφορά προσωπικά καταρχάς. Πιστεύω πως εάν κάτι σε αφορά προσωπικά μπορεί να ενδιαφέρει και τον άλλον τελικά. Η σημασία που δίνεις σε κάτι το κάνει σημαντικό! Και για για του δώσεις αληθινή σημασία πρέπει να σε νοιάζει αληθινά. Έτσι διαλέγουμε ό,τι αγαπάμε, ό,τι μας κινητοποιεί να ασχοληθούμε μαζί του, ό,τι ερεθίζει τα αυτιά μας και τα συναισθήματά μας.

Στη συνέντευξή της μας μιλά για το πώς προέκυψε στη ζωή της η μουσική αλλά και η υποκριτική.

Εάν μπορούσατε αύριο το πρωί να κάνετε μια συνεργασία, ποια θα ήταν αυτή;

Αύριο το πρωί.. χμ… άρα πρέπει να είναι εν ζωή… Μόνο μία; Πολλές! Με το Δημήτρη Καλαντζή, το Μίμη Πλέσσα (τραγουδάω τα τραγούδια του στα live, φυσικά!), ένα ντουέτο με τον Tony Bennett! Και τώρα σωπαίνω!

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;

Να τραγουδήσω όμορφα τραγούδια. Να κάνω θέατρο με ωραίους συνεργάτες (μιας που καλόμαθα) και ωραία κείμενα. Να αγαπώ και να αγαπιέμαι μιας που αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Για μένα.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους νέους μέσα από το Young People;

Θα χρησιμοποιήσω τη λέξη κουράγιο. Θέλει κουράγιο. Να μην το χάνουμε, και επειδή το χάνουμε, να βρίσκουμε τρόπους να το ξαναβρίσκουμε. Να ανατρέχουμε στις πηγές που μας τροφοδοτούν με έμπνευση, με όμορφες εικόνες και με καλές σκέψεις. Όλα μπορούν να πάνε καλά ;)

Φωτογραφικό Αφιέρωμα

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της τραγουδίστριας και ηθοποιού Μαριάννας Παπαθανασίου συνεργάστηκαν: στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Μίκα Αλεξανδροπούλου. Ευχαριστούμε την Μαριάννα Παπαθανασίου και τη δημοσιογράφο Ελευθερία Καμπούρογλου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

- New Post & Article Archive