ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔημοφιλείςΣυνέντευξη με την τραγουδοποιό Joanna Drigo.

Συνέντευξη με την τραγουδοποιό Joanna Drigo.

"Ευαίσθητη, ανυπόμονη, ενθουσιώδης, καλοπροαίρετη, με μεγάλη αγάπη στο φαγητό, αλλά και στη μουσική είναι κάποια από τα στοιχεία της Joanna's Drigo"

Η Joanna Drigo απαντά στις ερωτήσεις του Young People.Gr Μας αποκαλύπτει το πως η μουσική μπήκε στη ζωή της. Μας μιλά για τις συνεργασίες με ονόματα όπως του Φίλλιπου Πλιάτσικα, Spring TR3 κ.α και τι ρόλο έπαιξαν και παίζουν στο προσωπικό, μουσικό μονοπάτι της. Μας προτείνει δίσκους που θα πρέπει να ακούσουμε και μας εξιστορεί την όλη διαδικασία του δίσκου “Ζυγό στην καρδιά”. Τέλος μαθαίνουμε το πως βλέπει τη μουσική σήμερα και στέλνει το δικό της μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Ποια είναι η Joanna Drigo; Την γνωρίσαμε μέσα από τον Δίσκο “Κάποιες ώρες γεννιούνται οι ήρωες” πριν κάποια χρόνια. Ένας δίσκος σε ποπ & ροκ παραγωγή του Φίλλιπου Πλιάτσικα. Ήταν ένας προσωπικός δίσκος που η Joanna Drigo αποτύπωσε όλα τα χαρίσματά της, ερμηνεία, στίχος, μουσική. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή της ήταν η γνωριμία με τον Φίλλιπο Πλιάτσικα σε μια οντισιόν, όπου και επιλέχθηκε για εκείνη την χειμερινή περιοδεία του καλλιτέχνη.

Διαβάστε την Συνέντευξη της Joanna’s Drigo

Joanna Drigo, ερμηνεύτρια, μουσικός

Περίγραψέ μας (σύστησέ μας) με λίγες λέξεις τον εαυτό σου. 

Ευαίσθητη, ανυπόμονη, ενθουσιώδης, καλοπροαίρετη, με μεγάλη αγάπη στο φαγητό. 

Πώς ήρθε η μουσική στη ζωή σου; 

Από πολύ μικρή μου άρεσε να ακούω μουσική. Οτι μουσική έπαιζε στο σπίτι, την άκουγα με μεγάλη προσοχή. Στο δημοτικό γράφτηκα σε ένα ωδείο για μαθήματα κιθάρας και το ένα έφερε τ’ άλλο. 

Συνεργασίες πολλές, με ονόματα όπως Φίλιππος Πλιάτσικας, Sarah P, Spring Tr3 και άλλων. Τι ρόλο έπαιξαν, παίζουν όλοι αυτοί στην μουσική σου πορεία; Σε ποιο βαθμό σε επηρέασαν; 

Οι συνεργασίες είναι όμορφες γιατί όπως και οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί στα σημεία, έτσι και στην μουσική ο καθένας έχει το δικό του γούστο, την δική του προσέγγιση. Όταν λοιπόν, γίνεται μία σύμπραξη για να δημιουργηθεί ένα τραγούδι, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι πιο ενδιαφέρον από το να έγραφε κάποιος μόνος του. 

“Παιδεία – Μουσική”: Κατά πόσο αυτές οι έννοιες είναι συνυφασμένες για σένα;

Περισσότερο μου έρχεται στο μυαλό το “Ενσυναίσθηση – Μουσική”, γιατί σίγουρα η ενσυναίσθηση είναι η προυπόθεση για κάποιον να γράψει ένα καλό τραγούδι. Είναι πολύ πιθανό βέβαια η ενσυναίσθηση να καλλιεργείται και μέσα από την παιδεία.

Ανέφερέ μας έναν χαρακτηριστικό στίχο τραγουδιού, ποιήματος, που ίσως σηματοδοτεί τη ζωή σου ή απλά σε αγγίζει.

“When you’re not feeling holy, your loneliness says that you’ve sinned”. Από το τραγούδι Sisters of mercy του Leonard Cohen.

Πες μας κάποιους καλλιτέχνες που είναι για σένα κορυφαίοι. Επίσης, πρότεινέ μας 2-3 δίσκους που θα ήθελες να ακούσουμε.

Επειδή μου άρεσε πάντα να φτιάχνω κασέτες και cd για αγαπημένους μου ανθρώπους, πάντα επέλεγα κομμάτια με γνώμονα τι αρέσει σε αυτόν που θα του χάριζα την συλλογή. Ας πούμε, εμένα μου αρέσει πολύ η PJ Harvey ή ο Bob Dylan, αλλά ξέρω ότι μπορεί για κάποιους να ήταν ανυπόφορο να ακούσουν αυτά που μου αρέσουν εμένα. Μου είναι δύσκολο να προτείνω…

Μίλησέ μας για τον δίσκο σου. Από που εμπνεύστηκες, πόσος χρόνος χρειάστηκε, Πόσα τραγούδια περιέχει, και γιατί κατά την γνώμη σου θα πρέπει να τoν συμπεριλάβουμε στη δισκοθήκη μας. 

Ο δίσκος αυτός γράφτηκε πριν από δέκα χρόνια. Είχα ήδη βγάλει το ντεμπούτο άλπμουμ μου πριν από 5 χρόνια και δεν ήξερα τί έπρεπε να γράψω για να φανεί ότι έχω εξελιχθεί κάπως, ότι έχω διαφοροποιηθεί από αυτό με το οποίο είχα συστηθεί. Στο τέλος, αποφάσισα να μην βγάλω τίποτα. Ως που ήρθε ένας φίλος μου, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, ο οποίος έγινε και ο ενορχηστρωτής – παραγωγός του δίσκου και με έπεισε να βγάλουμε αυτή την δουλειά, τον “Ζυγό στην καρδιά”.

Αυτόν τον δίσκο τον αδίκησα, γιατί όταν τον έβγαλα έπρεπε να φύγω αμέσως για το εξωτερικό, οπότε τον κυκλοφόρησα κακείν κακώς ηλεκτρονικά με την βοήθεια της Αντέλμα δισκογραφικής του Στάθη Δρογώση, χωρίς να κάνω καμία προώθηση. Μετά από δέκα χρόνια λοιπόν, παίζοντας πλέον και τα κομμάτια του δίσκου στα λάιβ μου, ένιωσα ότι τον αδίκησα αυτόν τον δίσκο και έπρεπε να τον κυκλοφορήσω ξανά όπως του έπρεπε. Ευτυχώς η εταιρία Hubsters μου έδωσε την ευκαιρία να το ξαναμοιραστώ με τον κόσμο!

Joanna Drigo: “Οτι είναι ωραίο να γράφεις και να παίζεις μουσική

Θέλεις να μας μεταφέρεις κάποιες αναμνήσεις σου από την περίοδο των ηχογραφήσεων αλλά και της δημιουργίας;

Ο δίσκος αυτός ηχογραφήθηκε πολύ με homemade τρόπο, με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη να έχει αναλάβει ένα τεράστιο όγκο δουλειάς τον έφερε εις πέρας με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Γράφαμε κυρίως μαζί, οι δυο μας, κάναμε πολλές και μεγάλες συζητήσεις και μόνο όταν χρειαζόταν να γράψει κάποιος ένα άλλο όργανο έμπαινε και τρίτος σε αυτήν την παρέα.

Ειλικρινά, όταν ακούω αυτόν τον δίσκο μου προκαλεί μεγάλη νοσταλγία τόσο για την Ιωάννα που ήμουν τότε όσο και για το μουσικό ύφος που έδωσε ο Βαγγέλης στον δίσκο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το single με τίτλο “Μην αλλάξεις για μένα” Ποια είναι τα συναισθήματα σου από το αποτέλεσμα, υπάρχει κάποιο μήνυμα;

Το τραγούδι αυτό το έχει γράψει ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης σε μουσική και στίχους έχει γράψει ο Βαγγέλης με την Αγγελική Αντωνοπούλου. Το κομμάτι αυτό αρχικά το είχε γράψει για να το βάλει σε κάποιον δικό του δίσκο.

Επειδή κάναμε λάιβ μαζί εκείνο το διάστημα, το άκουγα που το έπαιζε και μου άρεσε τόσο πολύ! Ώσπου μία μέρα μου ανακοίνωσε ότι θα μου το δώσει για τον δίσκο μου και χάρηκα πάρα πολύ. Μετά από 10 χρόνια το έδωσα στην Sarah P., μία εκπληκτική τραγουδοποιό να το κάνει rework και το αποτέλεσμα είναι single που μόλις κυκλοφόρησε. 

Ένα στίχο ενός τραγουδιού που σε εκφράζει μέσα από τον δίσκο σου. 

Ποτέ μου δε με πίστεψα 

Δε μ’ άπλωσα το χέρι 

μονάχα την αγά πη σου ζητιάνευα καιρό 

Τώρα ξεχνάω τι ήθελα, ποια αλήθεια με παιδεύει 

το έμβολο σε κίνηση κοιτώ, ξανακοιτώ 

Από το τραγούδι “Βουλιάζω”. 

Πως βλέπεις την σημερινή ελληνική μουσική σκηνή. Έχει μέλλον; Σε στεναχωρούν κάποια πράγματα και αν ναι ποια είναι αυτά; 

Δεν είμαι πολύ ενημερωμένη για την σημερινή μουσική σκηνή. Ακούω περισσότερο μουσική προγενέστερων δεκαετιών. Δεν με στεναχωρεί τίποτα, η μουσική είναι πάντα ένας καθρέφτης της εκάστοτε εποχής και πάντα θα έχει μέλλον γιατί πάντα γράφονται νέα τραγούδια.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό “μάθημα” που έχετε αποκομίσει στη μέχρι τώρα πορεία σας στον χώρο της μουσικής;

Οτι είναι ωραίο να γράφεις και να παίζεις μουσική.

Τί είναι αυτό που ονειρεύεται η Joanna αλλά δεν το έχει ακόμα πραγματοποίησει; 

Η ζωή έχει τον πρώτο λόγο σε αυτά και μας προλαβαίνει. 

Στείλε το δικό σου μήνυμα στους αναγνώστες του Young People.GR 

Ελπίζω να ευχαριστηθείτε την μουσική μου! 

Ακούστε στο Youtube το single “Μην Αλλάξεις για Μένα”

Διαβάστε το δελτίο τύπου για το “Μην αλλάξεις για μένα”

Joanna Drigo - Μην Αλλάξεις Για Μένα (Sarah P. Remix)

Σημείωση: Για την πραγματοποίηση της συνέντευξης της Joanna’s Drigo συνεργάστηκαν: Στην σύνταξη των ερωτήσεων και στην επιμέλεια η ομάδα έκφρασης και υλοποίησης. Ευχαριστούμε την Ερμηνεύτρια Joanna Drigo και την Christiana Fine PR & Communication Manager για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

Υπόθεση: Γυναικεία έξοδος στην κοινωνία του σήμερα.

Η έξοδος από ουσιαστικό γένους θηλυκού στην καθημερινή της...

- New Post & Article Archive