ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗθοποιοίΗ συνέντευξη της ηθοποιού και σκηνοθέτριας Πολυξένης Καζάκου.

Η συνέντευξη της ηθοποιού και σκηνοθέτριας Πολυξένης Καζάκου.

"Η Πολυξένη Καζάκου μας μιλά για την υποκριτική αλλά και για τα συναισθήματα που απορρέουν μέσα από αυτήν. Επίσης μας περιγράφει την διαδρομή από την αρχή ως το τελικό αποτέλεσμα της βραβευμένης, μικρού μήκους ταινία “The ace of the table”

Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Πολυξένη Καζάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Όπως μας αποκάλυψε στην συνέντευξή της, η υποκριτική “λειτουργούσε” μέσα της από μικρή. Η παρουσία της στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου είναι αξιοσημείωτη. Μια από τις σημαντικές στιγμές αυτής της παρουσίας είναι η πιο πρόσφατη βράβευσή της. Το βραβείο ως η καλύτερη ηθοποιός στην ταινία μικρού μήκους “The ace of the table”. Στο φεστιβάλ κινηματογράφου “Αλικαρνασσού” της Τουρκίας, μια ταινία όπου την σκηνοθέτησε η ίδια. Η ταινία βραβεύτηκε και από την UNESCO. Η Απονομή το βραβείων θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

Η Πολυξένη Καζάκου είναι απόφοιτη της δραματική σχολής Αθηνών “Γιώργο Θεοδοσιάδη”. Επίσης είναι και επιτυχούσα στις εξετάσεις του υπουργείου πολιτισμού το 2011. Φυσικό επόμενο είναι η συμμετοχή της σε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων αλλά και σε κινηματογραφικών ταινιών. Από την χρονιά του 2022 διεξάγει Δικές της θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές “K.P. Kazakoy” productions.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Πολυξένης Καζάκου

Πότε και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική; Τι είναι για εσένα η υποκριτική.

Είναι μεγάλη μου χαρά και ιδιαίτερη τιμή να διαφημίζω τη χώρα μας και τον πολιτισμός μας στο εξωτερικό

Η ανάγκη μου σχετικά με την υποκριτική υπήρχε και “λειτουργούσε” μέσα μου από παιδί, έπειτα από το θεατρικό Όμιλο όπου φοιτούσα, “Διοίκηση επιχειρήσεων” ταξίδεψα σε έναν μαγικό κόσμο που είχε ξεκινήσει από το τίποτα… Έτσι ακολούθησα την εσωτερική μου φωνή και έδωσα εισαγωγικές εξετάσεις στη δραματική σχολή Αθηνών “Γιώργου Θεοδοσιάδη” και εξετάσεων “υπουργείο πολιτισμού.”

Η υποκριτική είναι τέχνη Και επιστήμη του ηθοποιού… δίνεται από τον καλλιτέχνη πραγματική ζωή σε ένα ρόλο, σε ένα φανταστικό πρόσωπο, ώστε να υπάρξει όλη η αλήθεια των συναισθημάτων και των σκέψεων του και των “θέλω” του είναι μία τέχνη απαιτητική, ακριβή, μαγική.

Πως ένιωσες όταν άρχισε όλο αυτό το ταξίδι και πως νιώθεις κάθε φορά που βρίσκεσαι πίσω από μια παράσταση, μία κάμερα ερμηνεύοντας κάποιο ρόλο;

Το μαγικό ταξίδι της ηθοποίας έχει να κάνει με πολύ λεπτά συναισθήματα δε βάζεις μία μάσκα… κάθε φορά που ως ηθοποιός παίζω δεν κρύβομαι εκθέτω τον εαυτό μου. Ηθοποιός σημαίνει Να ποιώ ήθος γιατί το ήθος είναι η εσωτερική κατάσταση που Εκπέμπεις και στους άλλους.

Σε αυτή την πορεία βλέπουμε σημαντικές βραβεύσεις όπως η τελευταία στο φεστιβάλ κινηματογράφου Αλικαρνασσού στην Τουρκία. Ποια συναισθήματά απορρέουν σε κάθε τέτοιου είδους βράβευση θα ήθελες να μας περιγράψεις τη διαδρομή από την δημιουργία ως το τελικό αποτέλεσμα;

Νιώθω ότι άνοιξα μια πόρτα και μου αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο δωμάτιο που θέλω να εξερευνήσω. Στο φεστιβάλ κινηματογράφου “Αλικαρνασσού” της Τουρκίας ανάμεσα σε παγκόσμιες υποψηφιότητες βραβεύτηκα ως την “καλύτερη ηθοποιό” 2022 σε ταινία μικρού μήκους “The ace of the table”. Υπάρχουν κι άλλες βράβευσης του εξωτερικού οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες ακόμα.

Είναι μεγάλη μου χαρά και ιδιαίτερη τιμή να διαφημίζω τη χώρα μας και τον πολιτισμός μας στο εξωτερικό. Πριν ένα χρόνο αν με ρωτούσες ότι θα σκηνοθετούσα και θα έκανα την παραγωγή σε ταινία κινηματογραφική θα έλεγα ότι είναι ένα όνειρο άπιαστο, παρόλο τις δυσκολίες o “Άσσος του τραπεζιού” μου έδωσε τη νίκη…!!!!

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους με εμπιστεύτηκαν και με πίστεψαν και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου την κινηματογραφική που λειτούργησε Και σε δύσκολες συνθήκες γιατί παρολίγον η ταινία να μη γινόταν λόγω ατυχήματος μου στα γυρίσματα, παρόλαυτα δεν το έβαλα κάτω… και συνεχίσαμε όλοι μαζί. Και όπως λένε οι Άγγλοι… break the leg. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πώς μπορεί ένας ηθοποιός ανταπεξέλθει στο δύσκολο περιβάλλον του θεάτρου;

Να αφαιρούν τα εμπόδια που δεν τους αφήνουν να είναι δημιουργικοί, Χρειάζεται επιμονή και αφοσίωση. Το θέατρο είναι ομαδική τέχνη ο ναρκισσισμός και οι βεντετισμοί δεν θα το αφήσουν να ανθήσει.

Στις επιλογές στη ζωή σου κυριαρχει η λογική η το συναίσθημα;

Ωχ δύσκολο… Θα σου απαντούσα κατευθείαν με τη λογική. Αλλά ανακάλυψα ότι το συναίσθημα το βάφτιζα λογική.

Πιστεύεις τον ερωτισμό; διαχωρίζεται ο έρωτας από την αγάπη; 

Ο έρωτας σχετίζεται με την επιστήμη της φυσικής, ενώ η αγάπη με τη χημεία

Φυσικά και πιστεύω στο ερωτισμό… (Ερωτεύσιμο μπορεί να είναι και ένα βιβλίο που διάβασες η μια ταινία που είδες). Ο έρωτας σχετίζεται με την επιστήμη της φυσικής, ενώ η αγάπη με τη χημεία. Ενώνοντας και τα δύο χτίζεις ένα σύμπαν. “ερωτεύτηκα, διάβασα, έγραψα, αγάπησα, αγαπήθηκα”. Δεν συμβιβάστηκα με τίποτα λιγότερο.

Πόσο επαναστάτρια είσαι στη προσωπική σου ζωή;

Έχω τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού μου αν αυτό με καθορίζει ως επαναστάτρια τότε ναι είμαι.

Ποιους ηθοποιούς αλλά και γενικότερα ανθρώπους της τέχνης θαυμάζεις, θα θέλαμε να μας αναφέρεις κάποιους;

Είναι Πάρα πολλοί άνθρωποι της τέχνης που θαυμάζω που αν θα αρχίσουν να λέω θέλω μέρες… Αλλά θα σου πω με ποιους θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ. Με Ρούλα Πατεράκη & Τάσος Νούσιας.

Ποια σκηνή από ταινία η θεατρική παράσταση σε έχει εντυπωσιάσει και σου ‘χει μείνει χαραγμένη στη μνήμη σου;

Ναι μου έχουν μείνει κάποιες οι οποίες καθορίζουν κ την υποκριτική μου…

  • “Όταν Johnny Depp Καθόταν σε μια καρέκλα Δεν είπε κουβέντα και τα είχε πει ΟΛΑ…”
  • Χοακίν Φινιξ στο “joker”αυτή η εσωτερικότητα στην ερμηνεία με Ξετρελαίνει.
  • Ζωή σαν τριαντάφυλλο η marion cotillard.

Όλοι μας, ο καθένας στο χώρο του έχει τα δικά του μελλοντικά σχέδια και όνειρα. Ποια είναι τα δικά σου στον επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;

Τα δικά μου μελλοντικά σχέδια είναι ότι βρίσκομαι σε πρόβες για το θέατρο για το 2023. Σε Σκηνοθεσία δική μου. Υπάρχουν πολλά σχέδια και όνειρα. Αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα θα σας πω λίαν συντόμως.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους φίλους του young people.GR 

Η ζωή είναι πάντα σε αναμονή της κατάλληλης στιγμής για τη δράση.

Go on…!!!

Βίντεο Τρέϊλερ

Ο άσος του τραπεζιού - Πολυξενη Καζακου
Αφίσα της ταινίας μικρού μήκους “The ace of the table”

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης συνεργάστηκαν οι ομάδες Έκφρασης και Υλοποίησης και η Ομάδα Συνεντεύξεων. Ευχαριστούμε την Ηθοποιό και σκηνοθέτρια Κ. Πολυξένη Καζάκου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

Είμαι 17 χρονών και η ζωή μου δεν είναι οι πανελλήνιες.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μπήκα...

- New Post & Article Archive