ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΣτάθης Παπαγεωργίου: "Επιτυχία χωρίς ανθρωπιά και συναισθήματα ακούγεται περισσότερο σαν αποτυχία"

Στάθης Παπαγεωργίου: “Επιτυχία χωρίς ανθρωπιά και συναισθήματα ακούγεται περισσότερο σαν αποτυχία”

"Από μικρή ηλικία ασχολείται με τον χώρο της μουσικής αφού είχε φοιτήσει σε Ωδεία σπουδάζοντας κυρίως κιθάρα καθώς και θεωρία και Ειδικό Αρμονίας της μουσικής"

Ο Στάθης Παπαγεωργίου είναι ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μελωδικότητα και η ευαισθησία στις ερμηνείες του. Ο Στάθης Παπαγεωργίου πάντα μας εκπλήσσει θετικά ερμηνεύοντας ιδιαίτερα τραγούδια.

Από μικρή ηλικία ασχολείται με τον χώρο της μουσικής αφού είχε φοιτήσει σε Ωδεία σπουδάζοντας κυρίως κιθάρα καθώς και θεωρία και Ειδικό Αρμονίας της μουσικής. Η βυζαντινή και η παραδοσιακή μουσική είναι και αυτό ένα κομμάτι που αγαπάει καθώς έχει παρακολουθήσει μαθήματα. Αυτή τη περίοδο είναι στο έτος του πτυχίου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών σπουδάζοντας σύγχρονο τραγούδι στην τάξη της Κ. Άννας Διαμαντοπούλου.

Στην συνέντευξή του μας αποκαλύπτει ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Μας μιλά για το τραγούδι “Φεγγάρια” που κυκλοφόρησε με την PANIK OXYGEN αλλά και για το πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό κάθε καλλιτέχνη. Μας δίνει μια εικόνα για τα μελλοντικά του σχέδια και όνειρα και στέλνει το δικό του μήνυμα στους φίλους μας. Τέλος μας περιμένει στο live στο Caja de Musica στις 20Δεκεμβρίου με πολύ Χριστουγεννιάτική διάθεση.

Διαβάστε την συνέντευξη του Στάθη Παπαγεωργίου

Στάθης Παπαγεωργίου, καλλιτέχνης με κύριο χαρακτηριστικό τη μελωδικότητα και την ευαισθησία στην ερμηνεία του

Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι. Υπήρξε κάποια αφορμή που σας έφερε πιο κοντά στην ενασχόλησή σου με τον χώρο;

Η διάθεση για τραγούδι ξεκίνησε από πολύ μικρός. Φήμες λένε ότι μου άρεσε να παίρνω το μικρόφωνο από τους τραγουδιστές από 3 χρόνων! Θυμάμαι τον εαυτό μου κάθε που άκουγα ένα τραγούδι, να ταξιδεύω φτιάχνοντας μια ιστορία στο μυαλό μου ή ακόμη και να συγκινούμαι.

Αυτό το όμορφο συναίσθημα μου έδωσε την αφορμή να το σπουδάσω και να ασχοληθώ επαγγελματικά. 

Έχεις διαπιστώσει ποιο είναι το στυλ της μουσικής που σου ταιριάζει ή θες να δώσεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου ώστε να κατασταλάξεις;

Μέχρι στιγμής -εκτός απροόπτου- νομίζω πως μου ταιριάζει κυρίως η έντεχνη-ποπ σκηνή με μια μικρή παρένθεση στο ελαφρολαϊκό τραγούδι. Το τι μου αρέσει είναι άλλη ιστορία, επειδή μου αρέσουν πολλά είδη! 

Ο κάθε καλλιτέχνης είναι διαφορετικός και διακρίνεται για δικούς του λόγους. Εσύ ποια θεωρείς ότι είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που σε έκαναν να ξεχωρίσεις ανάμεσα στους υπόλοιπους καλλιτέχνες;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο συγκριτικά. Νομίζω πως ασχέτως αν σε κάποιον ακροατή αρέσει ή όχι η ερμηνεία και η φωνή μου, τουλάχιστον μπορεί να καταλάβει όταν με ακούει ότι είμαι εγώ, ότι έχω ταυτότητα στη φωνή μου δηλαδή.

Η τελευταία σου επιτυχία κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό με τίτλο “Φεγγάρια” από την PANIK OXYGEN, μίλησέ μας σχετικά.

Πρόκειται για ένα τρυφερό χασάπικο με σύγχρονο ήχο που αναπολεί παλιές ζεστές στιγμές οι οποίες μπορούν να αφορούν σε πρόσωπο, συναίσθημα ή κατάσταση. Αυτές ο ακροατής τις φέρνει στο παρόν για να πάρει δύναμη για το μέλλον!  Το τραγούδι είναι σε μουσική του Αντώνη Ρήγα και στίχους της Μαρίας Καμπούρη.  

Ο Στάθης Παπαγεωργίου έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο, με το τραγούδι “Σχεδία” το 2018

To τραγούδι μιλά για δύο ανθρώπους που δεν είναι πλέον μαζί, και ο πρωταγωνιστής αναπολεί τις στιγμές που πέρασαν. Είναι ένα τραγούδι που δεν μπορεί παρά να σε ταξιδέψει σε αξέχαστες συναισθηματικές στιγμές. Ποιο είναι το μήνυμα;

Το μήνυμα είναι να μην ξεχνάμε το παρελθόν μας, αφού είναι κομμάτι πολύ δικό μας που απλά πέρασε. Δεν παύει όμως να μας μαθαίνει πράγματα για τον εαυτό μας και όχι μόνο και χωρίς να ακούσουμε τα δικά του μηνύματα, θα είμαστε λιγότερο εξοπλισμένοι για το παρόν και το μέλλον. 

Συχνά παρατηρούμε μεγάλη διαφορά μεταξύ εμπορικής και προσωπικής επιτυχίας, στην μουσική βιομηχανία. Πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει ένας καλλιτέχνης να τα συνδυάσει;

Το βασικό κατά τη γνώμη μου είναι να μη χάσει τον εαυτό του μέσα σε όλο αυτό το ταξίδι. Γιατί επιτυχία χωρίς ανθρωπιά και συναισθήματα ακούγεται περισσότερο σαν αποτυχία. Αν μπορεί να κρατήσει την ισορροπία μέσα του, τότε νομίζω πως θα μπορεί την εμπορική επιτυχία που θα έρθει να τη μετατρέψει και σε προσωπική! 

Πόσο σημαντική θεωρείς ότι είναι η σωστή επιλογή των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σε ένα νέο καλλιτέχνη, για την καλλιτεχνική του πορεία;

Είναι πάρα πολύ σημαντική. Οι άμεσοι συνεργάτες του είναι σαν ένας καθρέφτης της δουλειάς του στο τέλος. Το βασικό είναι να υπάρχει κοινός στόχος σε κάθε συνεργασία, αμοιβαίος σεβασμός και ενδιαφέρον για την εξέλιξη όλων, έτσι ώστε να μιλάμε πια για μια ομάδα, μια μικρή οικογένεια!

Πιστεύεις ότι το διαδίκτυο έχει επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία;

Είναι στην ουσία ο κατεξοχήν τρόπος προβολής της! Η βιομηχανία έτρεξε και τρέχει να προλάβει τις τεχνολογικές εξελίξεις έτσι ωστε να συμβαδίζει πάντα με τις ανάγκες και τα μέσα προβολής κάθε εποχής! 

Υπάρχει κάποια στιγμή στη ζωή σου που θα ήθελες να ζήσεις ξανά και ποια είναι αυτή;

Συνήθως προσπαθώ κάθε στιγμή να τη ζήσω στην ώρα της χωρίς να σκέφτομαι μετά αν ήθελα να την ξαναζήσω. Περιμένω  να έρχονται κάθε φορά οι επόμενες…

Θέλετε να μας μιλήσετε για την προετοιμασία του live στο Caja de Musica στις 20Δεκεμβρίου;

Η Αφίσα για το live στο Caja de Musica στις 20Δεκεμβρίου

Προσπαθήσαμε να ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και διάθεση σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, προσθέτοντας soundtrack από “μαγικές” ταινίες! Ανυπομονούμε να το μοιραστούμε… 

Τι είναι αυτό που σας κινητοποιεί, ώστε να πραγματοποιείτε ζωντανές εμφανίσεις. Τι να περιμένουμε από εσάς στο live στο Caja de Musica.

Η επαφή με όσες και όσους θέλουν να ακούσουν τα live μας. Ζω για τη στιγμή που θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί παρέα και θα ταξιδέψουμε με κάθε τραγούδι. 

Το live μας στον όμορφο χώρο του Caja de Musica σκοπό έχει να μας προετοιμάσει για την όμορφη περίοδο των Χριστουγέννων, να ζεστάνουμε παρέα το φωτεινό συναίσθημα που ζούμε στις γιορτές! 

Όταν είστε πάνω στη σκηνή και ερμηνεύετε τραγούδια, ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Κυρίως ευγνωμοσύνη που έχω κάθε φορά τη δυνατότητα να τραγουδάω και να μοιράζομαι τραγούδια με τις παρέες που μας ακούν. Όμως στην πορεία της κάθε εμφάνισης τα συναισθήματα εναλλάσσονται ανάλογα με το τραγούδι που καλούμαι κάθε φορά να μεταφέρω στους ακροατές. 

Ποια είναι τα όνειρα σας και τα σχέδια σας για το μέλλον;

Σε μουσικό επίπεδο να μη σταματήσω να εκφράζομαι μέσω του τραγουδιού, προετοιμάζοντας νέα τραγούδια και μοιράζοντας τα με τους ακροατές τους και παράλληλα να ετοιμάζω νέες μουσικές προτάσεις στα live μου. Σε προσωπικό επίπεδο να μη σταματάω να ονειρεύομαι μαζί με αγαπημένα μου πρόσωπα. 

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους νέους μέσα από το Young People.GR;

Να μη σταματήσουν να ονειρεύονται, να ζουν κάθε στιγμή και όχι απλά να επιβιώνουν. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και αν τον κυνηγάς και δε σε κυνηγάει, σου αποκαλύπτει πολλές ομορφιές.  Κόντρα στην εποχή που πολλές φορές σε οδηγεί σε στενοχώρια, ανασφάλεια και μιζέρια, να μη σταματούν να βλέπουν την ομορφιά γύρω τους.

Βίντεο Στάθης Παπαγεωργίου “Φεγγάρια”

Στάθης Παπαγεωργίου - Φεγγάρια - Official Lyric Video

Subscribe: http://bit.ly/SubscribePanikRecordsTube

Buy – Stream here:

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιώργος Μπουσούνης (Ammos) και έπαιξαν μουσική οι Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρες) και Γιώργος Μπουσούνης (πιάνο, πλήκτρα και κρουστά)

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε από τον Γιώργο Γκίνη, ενώ η μίξη και το mastering από τον Γιώργο Μπουσούνη. Η παραγωγή της μουσικής πραγματοποιήθηκε στο στούντιο Online Recording Sessions. Η δημιουργία και η επιμέλεια του Music Lyric Video έγινε από τη Χριστίνα Κάζαγλη.


Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Στάθη Παπαγεωργίου συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης. Ευχαριστούμε τον Καλλιτέχνη Στάθη Παπαγεωργίου και την υπεύθυνη επικοινωνίας Κ. Τζίνα Φουντουλάκη για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

- New Post & Article Archive