Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022
30.8 C
Athens
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΣτέφανος: "Η μουσική αποτελεί μέσο επικοινωνίας και ένωσης μεταξύ των ανθρώπων"

Στέφανος: “Η μουσική αποτελεί μέσο επικοινωνίας και ένωσης μεταξύ των ανθρώπων”

"Ο νέος και ταλαντούχος δημιουργός, μας συστήνεται μέσα από το τραγούδι του "Πόσες φορές", σε συνεργασία με την Walnut Entertainment"

Ο Στέφανος αποτελεί έναν νέο καλλιτέχνη στην ελληνική μουσική σκηνή, με προδιαγραφές για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη μουσική πορεία. Ο ίδιος μας περιγράφει την πορεία του έως ότου υπογράψει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο, το πως επηρέασαν οι διακρίσεις που έλαβε ήδη από μικρή ηλικία την εξέλιξή του, αλλά και το σκεπτικό του όσο αναφορά τις δημιουργίες του. Διαθέτει μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές νέων καλλιτεχνών και ονειρεύεται τα τραγούδια του να κρατούν συντροφιά στους ανθρώπους, σε όλες τις καταστάσεις της ζωής τους, αντλώντας δύναμη μέσω αυτών.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που ξεκίνησε από μικρός την ενασχόλησή του με την μουσική, μέσω μαθημάτων πιάνου και την συμμετοχή του σε σχολικές χορωδίες, ενώ έχει ήδη αποσπάσει σημαντικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου Καλύτερης Πρωτότυπης Σύνθεσης της Βουλής των Ελλήνων, ως έφηβος. Τα τραγούδια του πραγματεύονται τα συναισθήματα των ανθρώπων, με σπουδαίο παράδειγμα την πρώτη του κυκλοφορία με τίτλο «Πόσες φορές», σε στίχους και μουσική του ίδιου και σε συνεργασία με την δισκογραφική του εταιρεία Walnut Entertainment.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Στέφανου

Είσαι ένας νέος δημιουργός και ερμηνευτής, που κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ελληνική μουσική σκηνή. Πως ήταν η πορεία σου, μέχρι να υπογράψεις το πρώτο σου δισκογραφικό συμβόλαιo;

Πάντα είχα την ανάγκη να εκφράσω αυτά που ένιωθα μέσω της μουσικής. Ξεκίνησα από μικρός την εκμάθηση πιάνου και τη συμμετοχή σε σχολικές χορωδίες, ενώ παράλληλα έκανα και τις πρώτες απόπειρες να γράψω τους δικούς μου στίχους και μουσική. Όσο περνούσαν τα χρόνια η ανάγκη αυτή αποκτούσε όλο και περισσότερη σημασία ώσπου πλέον στο γυμνάσιο και λύκειο άρχισα να γράφω συστηματικά, κυκλοφορώντας διάφορα από αυτά στο διαδίκτυο, κυνηγώντας ταυτόχρονα και διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε όταν αποφάσισα να λάβω μέρος στο The Voice of Greece, όπου έγινε και η πρώτη μου επαφή με ένα τηλεοπτικό show. Μέσω του παιχνιδιού γνώρισα πολλούς ανθρώπους, τόσο παιδιά σαν και εμένα που κυνηγούσαν το όνειρό τους, όσο και αξιόλογους συνεργάτες, κάποιους από τους οποίους πλέον έχω την τιμή να αποκαλώ φίλους.

Έχεις λάβει μέρος σε διαγωνισμούς, με σημαντικές διακρίσεις, από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν κάτι που σε έκανε να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση ώστε να διεκδικήσεις πιο δυναμικά μια θέση στο όνειρό σου;

Σίγουρα μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω και να εξελιχθώ. Ήταν μια επιβεβαίωση ότι αυτό που κάνω μετράει και ότι αξίζει να ασχοληθώ, όχι επειδή «μπορώ» αλλά γιατί πρώτα από όλα μου αρέσει. Φυσικά εκτός από τις διακρίσεις υπήρξαν και οι αποτυχίες, οι οποίες ενίοτε λειτουργούν με ανασταλτικό τρόπο, αλλά πολλές φορές σου δίνουν το κίνητρο που χρειάζεσαι για να δουλέψεις περισσότερο ώστε να φτάσεις στο επίπεδο που θέλεις. 

Διαθέτεις μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές νέων, ανερχόμενων καλλιτεχνών. Ποιες στιγμές και συναισθήματα, ονειρεύεσαι να συνοδεύει τις ζωές των ανθρώπων;

Καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ. Τα τραγούδια μου είναι ένας συνδυασμός  αναμνήσεων και εμπειριών, μαζί με φανταστικές καταστάσεις και κυρίως πραγματεύονται τον έρωτα, την αγάπη, την απογοήτευση, τη μοναξιά και άλλα. Η φωνή μου είναι το όχημα με το οποίο όλες αυτές οι εικόνες και ιστορίες ταξιδεύουν στα αυτιά του ακροατή. Όνειρό μου είναι ο κόσμος που τα ακούει να βρίσκει μέσα σε αυτά τον εαυτό του και να νιώθει ακόμα πιο έντονα τα συναισθήματα που τον διακατέχουν εκείνη τη στιγμή, που κατά τη γνώμη μου είναι και το πιο σημαντικό.

“Ήταν μια επιβεβαίωση ότι αυτό που κάνω μετράει και ότι αξίζει να ασχοληθώ, όχι επειδή “μπορώ” αλλά γιατί πρώτα από όλα μου αρέσει”

– Στέφανος

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι με τίτλο “Πόσες φορές”, σε δική σου σύνθεση και σε συνεργασία με την Walnut Music. Μίλησέ μας σχετικά.

Το «Πόσες Φορές» είναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια και έκανε αμέσως τη διαφορά στα αυτιά των συνεργατών μου όταν το άκουσαν για πρώτη φορά. Μπορώ να πω ότι είναι ένα τραγούδι το οποίο άφησε θετική εντύπωση σε όποιον το άκουσε, κάτι που δε συμβαίνει με όλα τα τραγούδια, οπότε χαίρομαι πολύ που βρήκε το δρόμο του και απέκτησε τη δική του θέση στη δισκογραφία. Φυσικά εκτός από εμένα, σε αυτό συνέβαλε η δισκογραφική εταιρεία μου Walnut Entertainment, αλλά και όλη η ομάδα που δούλεψε πάνω στο τραγούδι ώστε να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα που ακούτε σήμερα.

Οι συνθέσεις σου σχετίζονται με τις ανθρώπινες σχέσεις και τα συναισθήματα, ντυμένες με μια αίσθηση αισιοδοξίας. Αποτελεί στόχο σου η ανάδειξη των θετικών στοιχείων ακόμα και σε δύσκολες, ψυχικά περιόδους, μέσα από την μουσική σου;

Θεωρώ πως ο καθένας εκλαμβάνει και αισθάνεται διαφορετικά τις ίδιες καταστάσεις. Έτσι, κάθε τραγούδι έχει διαφορετικό νόημα στα αυτιά του καθενός, ανάλογα με τα προσωπικά του βιώματα. Σίγουρα αποτελεί στόχο μου η μουσική μου να κρατάει συντροφιά στον ακροατή είτε είναι χαρούμενος είτε είναι λυπημένος και να μπορεί να αντλεί δύναμη μέσω αυτής, ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι ψυχικά δύσκολες όπως είναι και αυτή στην οποία βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό όλοι μας.

Η μουσική εκτός από ένα μέσο ψυχαγωγίας και ψυχοθεραπείας, αποτελεί κατά την γνώμη σου ένα όπλο ένωσης των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο;

Η μουσική όπως και κάθε μορφή τέχνης αποτελεί μέσο επικοινωνίας και ένωσης μεταξύ των ανθρώπων. Μας φέρνει πιο κοντά και μας βοηθάει να βλέπουμε ο ένας την ανθρώπινη πλευρά του άλλου. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο μου έχει λείψει η μαγεία της ζωντανής μουσικής και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη συναυλία.

“Τα τραγούδια μου είναι ένας συνδυασμός  αναμνήσεων και εμπειριών, μαζί με φανταστικές καταστάσεις και κυρίως πραγματεύονται τον έρωτα, την αγάπη, την απογοήτευση, τη μοναξιά κ.α”

– Στέφανος

Πιστεύεις ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μια ευκαιρία ώστε να αναδειχθούν ουσιαστικά καλά τραγούδια και φωνές, δίνοντας λιγότερη έμφαση στην σκηνική παρουσία που ορισμένες φορές, υπολείπεται του ταλέντου;

Πιστεύω πως οι καλές φωνές και τα καλά τραγούδια μπορούν να αναδειχθούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι πάντα υπάρχει χώρος για κάτι που αξίζει. Ο κόσμος ξέρει να αξιολογεί και να κρίνει τη μουσική που ακούει. Η σκηνική παρουσία σίγουρα προσδίδει λάμψη αλλά κατά τη γνώμη μου λειτουργεί συμπληρωματικά, δεν αποτελεί δηλαδή τον πρώτο λόγο για τον οποίο θα αναδειχθεί ένα τραγούδι ή ένας καλλιτέχνης.

Ποια είναι τα όνειρα σου και τα σχέδια σου για το μέλλον;

Σε επαγγελματικό επίπεδο, όνειρό μου είναι ο κόσμος να αγαπήσει τα τραγούδια μου, να ταυτιστεί μαζί τους και να μου δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία να τα τραγουδήσουμε μαζί κάποια στιγμή στο μέλλον, ενώ σε προσωπικό επίπεδο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και να «μεγαλώνω» με ανθρώπους γύρω μου που αγαπάω και με αγαπάνε γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό είναι και το πιο σημαντικό.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσω του Youngpeople.gr

Εύχομαι αρχικά σε όλους να είναι δυνατοί και ψύχραιμοι. Το μήνυμα μου προς τον κόσμο που μας διαβάζει είναι να έχουν εμπιστοσύνη και πίστη στον εαυτό τους. Να ορίζουν μόνοι τα όνειρά τους, να τα κυνηγάνε και να μην αφήνουν κανέναν να τους υποδεικνύει τι μπορούν και τι δε μπορούν να κάνουν. Ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια.   

Βίντεο & Spotify Στέφανου

Στέφανος - Πόσες Φορές | Official 4K Music Video

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Στέφανου συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τον Στέφανο και την Μαρία Αναγνωστοπούλου (Public Relations & Communication Walnut Entertanment) για την υλοποίηση της συνέντευξης.

- The author -

Ιωάννα Καριώρη
Ιωάννα Καριώρηhttps://youngpeople.gr/
Η Ιωάννα, ο σχεδιασμός της κάθε κίνησής της δείχνει άνθρωπο που προσέχει τα βήματά της στο δικό της μονοπάτι της ζωής. Γνωρίζει καλά τι ζητάει από τη ζωή και με κάθε τρόπο προσπαθεί να εκπληρώσει τα όνειρά της, τις προσδοκίες και τους στόχους της. Είναι απόφοιτη της σχολής Cosmetology And Aesthetics.

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

Πολυξένη Καράκογλου: “Η μουσική είναι ο τρόπος ανά τους αιώνες να μαλακώνουν τα βάσανα και να εξυμνείται η ζωή”

Η Πολυξένη Καράκογλου μεγάλωσε στη Νίκαια, τελείωσε το Μουσικό σχολείο Πειραιά...

Sophia: “Η μουσική είναι κυριολεκτικά όλη μου η ζωή, με αυτήν ξυπνάω και κοιμάμαι”

Η Sophia μια ανερχόμενη Pop καλλιτέχνης που έχει καταφέρει ήδη στα...

Archolekas, o Teenager της μουσικής με τα θετικά μηνύματα στους νέους.

O Archolekas ένας νέος – έφηβος καλλιτέχνης που ήδη από τα...

Nea, the successful composer and singer with almost 2 billions streams on Spotify.

Nea is a Swedish singer and songwriter with almost 2 billion...

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Imany΄s life based on faith, sincerity, love…

Imany is a well – known singer all over the world. Her tone of voice is very distinctive, sensitive and emotional. When she was a...

- Read Interesting Site Topics -

Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις δίπλα σου όλα αυτά που έχουν δημιουργηθεί για εμάς τους ανθρώπους αλλά και τόσο λυπηρό να βλέπεις να καταστρέφεται όλη...

Η Ανδριάνα Φέρρα, αθλήτρια στίβου, πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα.

Η Ανδριάνα Φέρρα γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου το 1988, έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης...

Η διασκέδαση της σημερινής νεολαίας και το αλκοόλ.

Η νυχτερινή διασκέδαση είναι μια από τις ανάγκες της σημερινής νεολαίας. Όλοι διαφόρων ηλικιών νιώθουμε την ανάγκη...

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι...