ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαThe BuzzDealers, ένα κράμα αγνού blues 'n' roll και γκαραζοψυχεδέλειας.

The BuzzDealers, ένα κράμα αγνού blues ‘n’ roll και γκαραζοψυχεδέλειας.

“Είμαστε 4 τύποι με κοινή κάψα για rock μουσική και από το 2015 που ξεκινήσαμε κάνουμε αυτό που αγαπάμε πιο πολύ.”

Οι BuzzDealers, το τετραμελές συγκρότημα από την Αθήνα, συστήνονται στο YoungPeople.gr, παρουσιάζουν το είδος τους και στιγμές από το ξεκίνημα τους το 2015 έως τώρα. Οι ίδιοι μιλούν για τους καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει, την πηγή έμπνευσης τους και πως αυτα συντέλεσαν στη σύνθεση και ηχογράφηση τους δικού τους πρώτου album. Όσον αφορά το album, μας μεταφέρουν στον κόσμο το “Blooming”, μιλώντας με λεπτομέρειες για αυτή την κυκλοφορία και τις πλατφόρμες που μπορεί κάποιος να το βρει. Θυμούνται, επίσης, στιγμές και συναισθήματα από live τους και κλείνουν με τους στόχους που έχουν θέσει και ένα μήνυμα για τους νέους του Young People.gr.

Οι BuzzDealers είναι οι:

  • Zannis – Vocals
  • Apostolis – Guitar
  • Alex – Guitar
  • Voudas – Drums

Διαβάστε τη συνέντευξη του συγκροτήματος The BuzzDealers

Γεια σας BuzzDealers, πείτε μας ποιοι είστε και τι μεσολάβησε, ώστε από παρέα να γίνετε συγκρότημα.

Γεια σας και από μας! Είμαστε 4 τύποι με κοινή κάψα για rock μουσική και από το 2015 που ξεκινήσαμε κάνουμε αυτό που αγαπάμε πιο πολύ. Ενδιάμεσα μεσολάβησαν αρκετά lives, ηχογραφήσεις κάποιων demos και singles και είμαστε στο τώρα όπου το Φεβρουάριο κυκλοφόρησε το Debut Album μας με τίτλο ‘Blooming’.

Εκπροσωπείτε κάποιο συγκεκριμένο είδος; Θέλετε να μας μιλήσετε για το είδος αυτό;

Δε επιθυμούμε τόσο να βάζουμε ταμπέλες ως μουσικά παρακλάδια, μιας και πάντα πιστεύαμε ότι η χρησιμότητα είναι το να επικοινωνήσει καλύτερα η μουσική μεταξύ των ακροατών και όχι το να την χαρακτηρίσει. Θα λέγαμε όμως ότι ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια του Rock n Roll γιατί προσδίδει μια κίνηση στο όλο ύφος όπως και η μουσική μας καθαυτή. Σίγουρα το ύφος μας επηρεάζεται από πολλά ηχητικά τοπία επίσης (όπως Blues, Garage, indie, psychedelic rock, etc). Ιδιώματα που μας έχουν επηρεάσει σαν μπάντα, άλλα λιγότερο και άλλα ίσως περισσότερο.

Οι The BuzzDealers δημιουργήθηκαν το 2015 και αποτελούνται από: Zannis- Vocals, Apostolis- Guitar, Alex- Guitar, Voudas- Drums

Πως ήταν το ξεκίνημά σας στη μουσική; Υπήρξαν δυσκολίες και πιθανόν στιγμές που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;

Στο ξεκίνημα δεν υπήρχε κάποιος λόγος να βιαστούμε οπότε απολαμβάναμε το να προβάρουμε ,να πειραματιζόμαστε με ήχους και να φέρνουμε συνεχώς ιδέες για τραγούδια και να συζητάμε για μουσικές. Δυσκολίες πάντα υπάρχουν αλλά προσπαθούμε να τις ξεπερνάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με αρκετή υπομονή! Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι ούτε στο ελάχιστο λόγος για να τα παρατήσουμε!

Ποιοι καλλιτέχνες πιστεύετε ότι σας έχουν επηρεάσει;

Ο καθένας μας έχει τους δικούς του μουσικούς ήρωες και συνήθως διαφέρουν αρκετά από των υπολοίπων οπότε τα ακούσματα είναι πολλά και διαφορετικά. Κάποιοι όμως κοινοί και χαρακτηριστικοί καλλιτέχνες που είναι επιρροή όλων είναι: Jimi Hendrix, Led Zeppelin, The Beatles, Pink Floyd, The Sonics, The Doors, Rival Sons, QOTSA, All them Witches,BRMC, Kasabian, R.H.C.P. Artic Monkeys, Cage the Elephant, PJ Harvey, Wolfmother, Allah-las, Black Pistol Fire Nick Waterhouse, Monophonics και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου!

Εκτός από το “Blooming”, που ειλικρινά το έχω λατρέψει, ποιο album θα προτείνατε στους ακροατές;

Θα προτείνουμε λίγο πιο σύγχρονες κυκλοφορίες Black Pumas- Black Pumas (2019) Foals- Everything Not Saved will be Lost (Part 1 & Part 2) Fantastic Negrito- Please Don’t be Dead (2018) The Specials- Encore (2019) Επίσης όταν είμαστε στο δρόμο εν μέσω tour, αποδεδειγμένα οποιοδήποτε album των QOTSA ή του Buddy Guy, κάνουν τη διαδρομή υπερβολικά πιο ευχάριστη.

Και μιας που ήδη μίλησα γι αυτό, το Φεβρουάριο κυκλοφορήσατε το “Blooming”, ένα πολλά υποσχόμενο album από μια εξαιρετική παραγωγή. Πείτε μας περισσότερες λεπτομέρειες και κυρίως που μπορεί να το βρει κανείς.

“Με περήφανες αναφορές σε μουσικές προηγουμένων δεκαετιών, η μπάντα σφυρηλατεί υπομονετικά τον ήχο της αναδεικνύοντας έτσι τον πολυσυλλεκτικό και ανήσυχο χαρακτήρα της”

Είναι το πρώτο μας album και αυτομάτως καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας για αρχή. Ηχογραφήθηκε σε αρκετά studios (Unreal, Artracks, Pigi and Suono Studios) μεταξύ καλοκαιριού 2018 με φθινόπωρο 2019. Μίξη και παραγωγή πραγματοποιήθηκε από τον Άλεξ Μπόλπαση, ένα άτομο που χωρίς αυτόν σίγουρα το album θα είχε άλλο αποτύπωμα και μέσα από αυτόν βγήκαμε με αρκετές γνώσεις πάνω σε διάφορους τομείς που αφορούν τη διαδικασία μιας κυκλοφορίας!

Master έγινε από τον Nick Townsend στην California και φυσικά ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να κάνουμε στη Σοφία Καμινά για τα υπέροχα δεύτερα φωνητικά της σε 3 τραγούδια του δίσκου (Electrocution, Sex Me, Who’s Gonna Save my Roll), στον Johny Matto που ηχογράφησε τη τρομπέτα του Pretty Maze δίνοντας μια άλλη πνοή στο κομμάτι και last but not least στον Βασίλη Δελη που επιμελήθηκε το εξαιρετικό εξώφυλλο του δίσκου που από την αρχή το βάζουμε στην ίδια εξίσωση από θέμα σημαντικότητας όσο το ύφος και τα κομμάτια που περιλαμβάνει η δουλειά μας.

Προς το παρών το ‘Blooming’ υπάρχει σε μορφή CD και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί μέσω του Bandcamp μας (και από τα live μας που λόγω περιόδου έχουν παγώσει) ενώ βρίσκεται, σε όλες τις streaming πλατφόρμες όπως Youtube, Spotify, Deezer, Soundcloud κ.α. Τέλος είμαστε στη χαρούμενη θέση να πούμε πως είμαστε σε συζητήσεις για την κυκλοφορία του δίσκου σε μορφή βινυλίου κάτι που είναι πραγματικά όνειρο για μας!

Πως ήταν η σύνθεση και η ηχογράφηση του album; Τελικά όλα ξεκινούν από το riff;

Η ηχογράφηση ήταν για εμάς σε μεγάλο βαθμό απολαυστική , δημιουργική αλλά και πιεστική ταυτόχρονα. Μας έμαθε πολλά πράγματα σε μουσικό αλλά και σε τεχνικό επίπεδο. Το riff ειδικά για ένα rock συγκρότημα είναι κάτι που δείχνει τον δρόμο για να γραφτεί ένα κομμάτι και είναι βασικό στοιχείο στο songwriting μας. Στο “blooming” σχεδόν όλα τα κομμάτια γράφτηκαν με αυτό τον τρόπο. Κάποιος είχε μια συγκεκριμένη ιδέα σαν riff και όταν αυτό άρεσε σε όλους το δουλεύαμε όλοι μαζί βάζοντας ο καθένας τις ιδέες που έχει ώστε να ολοκληρωθεί σαν κομμάτι! Από κει και πέρα ανακαλύπτουμε και άλλους τρόπους στο να γράφουμε τραγούδια και στο επόμενο album είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση! Πάντα ένα καλό riff είναι ευπρόσδεκτο! Για το Album είχαμε γράψει αρκετά κομμάτια που θεωρούσαμε ότι αξίζουν να είναι στην ηχογράφηση και δουλεύοντας για ένα διάστημα στο στούντιο μαζί με τον Αλεξ, καταλήξαμε στην τελική μορφή των κομματιών και στο ύφος που θέλαμε να έχει ηχητικά ο δίσκος.

Από που αντλείτε έμπνευση;

Είναι κάτι που στον καθένα έρχεται διαφορετικά. Έμπνευση μας δίνει το feeling της μουσικής, θέματα που απασχολούν τους ίδιους προσωπικά, μια κατάσταση κτλ. Σημαντικό ρόλο παίζει και όλη η αλληλεπίδραση που έχουμε με τη μουσική είτε εξερευνώντας albums είτε πηγαίνοντας σε live συγκροτημάτων που μας εμπνέουν όπως το ίδιο ισχύει και για άλλες μορφές τέχνης.

Πιστοί υπηρέτες της αναβλείζουσας μάντρας της γενέτειρας τους, οι The BuzzDealers παρουσιάζονται ωμοί, δυναμικοί, γεμάτοι fuzzαριστά riffs και κολλητικά grooves

Βλέπω στο βιογραφικό σας ότι έχετε μοιραστεί τη σκηνή με πολύ ενδιαφέρουσες μπάντες, όπως με τους Godsleep και τους Puta Volcano. Θα ξεχωρίζατε κάποια εσείς;

Είναι μεγάλη μας χαρά να παίζουμε με μπάντες που εκτιμάμε και είναι πολλές αυτές! Επίσης μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια έχουμε μοιραστεί τη σκηνή και με συγκροτήματα πολύ διαφορετικού μουσικού υπόβαθρου από μας, και πραγματικά καθόλου δεν μας χάλασε ποτέ. Πάντα βρίσκεις κάτι όμορφο, σε όλα τα είδη και εκεί βρίσκεται η όλη ουσία του να ‘συναναστρέφεσαι’ επί σκηνής με διάφορες μπάντες.

Με ποιους άλλους καλλιτέχνες θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Με όλους αυτούς που αποτελούν επιρροή μας και με άλλους τόσους και βάλε!

Ποια είναι τα συναισθήματα σας πάνω στην σκηνή; Έχουν αλλάξει αυτά μέσα στην πενταετία;

Πιστεύουμε ότι είμαστε κυρίως live μπάντα οπότε απολαμβάνουμε πάντα πάρα πολύ τη σκηνή. Φυσικά το live ανέκαθεν μας γέμιζε με έντονα συναισθήματα (από χαρά και ευδιαθεσία μέχρι ανυπομονησία και δημιουργικό άγχος). Μάλλον δεν έχουν αλλάξει και πολύ αυτά τα συναισθήματα καθώς είναι πηγαία. Έχει αλλάξει όμως ο τρόπος που τα ερμηνεύουμε και τα διαχειριζόμαστε μιας και ανακαλύπτουμε ότι η εμπειρία του “live” σε ωριμάζει πολύ και νοητικά, όχι μόνο τεχνικά. Όλοι μας εστιάζουμε στο να μεταφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κοινό την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε μέσα από το πρίσμα των The BuzzDealers! Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όσο περνάει ο καιρός ο “έρωτας” με τη σκηνή πιο πολύ μεγαλώνει παρά μικραίνει και χαιρόμαστε για αυτό!

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Η κυκλοφορία του Βινυλίου, γράψιμο καινούριας μουσικής και φυσικά όσο περισσότερα lives μπορούμε! Λόγω των καιρών αποδείχθηκε ότι όσα πλάνα και να κάνεις, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Το ‘Blooming Greek Tour’ περιελάμβανε 15 πόλεις και δυστυχώς καταφέραμε να παίξουμε μόνο σε 4 (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λάρισα). Τώρα προσπαθούμε να αναπρογραμματίσουμε τις συναυλίες μας και να ταξιδέψουμε τη μουσική μας και εκτός συνόρων και ευτυχώς πάει καλά αυτό το κομμάτι.

Έχετε κάποιο moto που θα θέλατε να μοιραστειτε με τους νέους του YoungPeople.gr;

‘Make some Buzz’ και επιβάλλεται λόγω των καιρών και για το καλό όλων μας.. ‘Stay Home, Stay Safe’! Ευχαριστούμε πολύ, να είστε καλά!!!

Video The BuzzDealers

The BuzzDealers- Sex Me

Περισσότερες Πληροφορίες

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος The BuzzDealers συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Βιβή Λαμπροπούλου. Ευχαριστούμε το συγκρότημα The BuzzDealers για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive