ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςThe Rockin’ Dead, η εναλλακτική Rock μπάντα με επιρροές από όλο το...

The Rockin’ Dead, η εναλλακτική Rock μπάντα με επιρροές από όλο το φάσμα της Rock και άλλων ειδών όπως, Metal, Punk, Blues, Hip Hop.

Το συγκρότημα The Rockin’ Dead, δημιουργήθηκε το 2013 όταν έδωσε το παρόν στη μουσική σκηνή με το single, “Cith Of Sin”. Το συγκεκριμένο single το 2015 κατάφερε παγκόσμια διάκριση στην κατηγορία Rock του Αμερικανικού διαγωνισμού Songwriting Awards το 2015. Οι The Rockin’ Dead είναι μια Ελληνική / Αμερικάνικη εναλλακτική Rock μπάντα. Έως και σήμερα η μπάντα έχει κυκλοφορήσει ένα πολύ καλό άλμπουμ και ετοιμάζουν και το δεύτερο για το 2018.

Η ιδέα ήταν του Κώστα Στριφτού, συνθέτης και παραγωγός και του Πάνου Μαλαχιά, συνθέτης και κιθαρίστας. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο μουσικό σύνολο αποτελούμενο από ταλαντούχους μουσικούς με διαφορετικό υπόβαθρο. Η μπάντα άρχισε να πειραματίζεται με ήχους και στυλ, ενσωματώνοντας διάφορα στοιχεία και επιρροές από τη Rock σκηνή των τελευταίων 4 δεκαετιών, προσπαθώντας όλα αυτά να συνδυάζονται με εντελώς μοναδικό τρόπο. Περισσότερα στο Website Της Μπάντας: https://www.rockindead.com/

Διαβάστε τη συνέντευξη του συγκροτήματος The RockinDead.

Ποια είναι η μουσική φιλοσοφία του συγκροτήματός σας, και σε ποιο μουσικό κοινό προσπαθείτε να απευθυνθείτε.

Έχουμε ένα moto σχετικά με την μουσική μας:

“…Our music is raw, even bleak at moments, yet soft and aching, made of melodies and lyrics that will rock your souls and tear your hearts open!!! Υou’ll be dancing with the Angels and Rockin’ with the Dead…”

Η μουσική μας είναι Rock, μοντέρνα και συναισθηματικά έντονη με μελωδικά riffs και λυρικούς στίχους. Μας είναι αδύνατον να βάλουμε πιο συγκεκριμένες ταμπέλες και να προσδιορίσουμε ένα μόνο συγκεκριμένο μουσικό είδος… Πρόκειται για ένα κράμα ειδών, ένα υβρίδιο…

Για αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι η μουσική μας απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό… από τον απλό περιστασιακό mainstream rock ακροατή μέχρι και τον πιο πωρωμένο και ψαγμένο Metalhead. Σε κάθε περίπτωση τα τραγούδια μας θεωρούνται «ραδιοφωνικά», υλικό δηλαδή που θα έπαιζε στα FM, αν δεν ήμασταν στην Ελλάδα…

Η βασική μας φιλοσοφία σαν συγκρότημα είναι να γράφουμε και να παίζουμε μουσική που μας εκφράζει δίνοντας πολύ μεγάλη βάση στις συνθέσεις (μουσική και στίχο). Γενικότερα δεν προσπαθούμε να πλασάρουμε κάτι που δεν είμαστε, να παίξουμε κάτι που δεν μας εκφράζει… We are who we are and we do what we love best, nothing more and nothing less…

Θα θέλαμε να μας παρουσιάσετε όλα τα μέλη του συγκροτήματος και να μας πείτε ποιο είναι το κύριο προσόν, προσωπικό αλλά και μουσικό του καθενός σας.

Είμαστε τελείως διαφορετικοί μεταξύ μας, και σαν μεμονωμένες προσωπικότητες αλλά και όσον αφορά τα μουσικά μας ακούσματα… Νομίζω ότι ένα όνομα συγκροτήματος που θα μας ταίριαζε αν δεν ήταν πιασμένο, θα ήταν αυτό των Motley Crue…

Το σημαντικό είναι ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μια μουσική σύμπραξη μεταξύ ανθρώπων με κοινό στόχο εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή παρέα και αυτό με την σειρά του βοηθάει στο να εξελιχθεί μουσικά ακόμα περισσότερο το συγκρότημα.

Αναλυτικότερα οι The Rockin’ Dead είναι οι:

  • Άννα Οικονομοπούλου (φωνητικά).
  • Κώστας Στριφτός (φωνητικά).
  • Πάνος Μαλαχιάς (Κιθάρα).
  • Πέτρος Μαλαχιάς (Κιθάρα).
  • Theo Παπαχριστόπουλος (Μπάσο).
  • Άκης Γαβαλάς (Τύμπανα).

Καθένας έχει διαφορετικά ταλέντα και μουσικά προσόντα και στο σύνολο καταφέρνουμε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, από την σύνθεση μέχρι το marketing… Kαι φυσικά είμαστε όλοι ΟΚ ατομάκια νομίζω… Ελάτε σε κάποιο Live μας, να μας γνωρίσετε από κοντά!

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές, (συγκροτήματα, καλλιτέχνες κ.α) που έχουν παίξει ρόλο στην δημιουργία αλλά και το μουσικό ύφος του συγκροτήματος.

Οι μουσικές επιρροές ποικίλουν πολύ ανάμεσα μας και αυτό αντικατοπτρίζεται μέσα στα τραγούδια που γράφουμε. Αν κάποιος ακούσει διεξοδικά το υλικό μας, θα παρατηρήσει ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία που προέρχονται από όλο το φάσμα του Ροκ, από όλες τις δεκαετίες αλλά και από άλλα είδη όπως Hip Hop, Metal, Punk, Blues, κλπ.

Γενικότερα ακούμε συνέχεια καινούργια πράγματα, νέους καλλιτέχνες και αν υπάρχουν στοιχεία που μας αρέσουν και μας ταιριάζουν, προσπαθούμε να τα εντάξουμε στον ήχο μας, προσαρμόζοντας τα βέβαια στο δικό μας στυλ και ύφος. Μας αρέσει ο πειραματισμός!

Μιλώντας ποιο συγκεκριμένα για τις επιρροές μας, θα λέγαμε ότι αυτές κυμαίνονται από Rolling Stones, Guns And Roses, Marilyn Manson και Hollywood Undead, μέχρι Muse, Skillet, Black Keys, 3 Doors Down, Eminem και Διάφανα Κρίνα… Χαμός…

Στη πορεία σας από την αρχή μέχρι και σήμερα ποια ήταν η πιο σημαντική σας απόφαση, ποια η πιο σπουδαία στιγμή σας και ποια η στιγμή εκείνη που νιώσατε ότι όλα τελειώνουν.

Δύσκολα θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιες στιγμές, είναι όλες σπουδαίες! Από την διάκριση του “City Of Sin” στα American Songwriting Awards του 2015, την σύνθεση, ηχογράφηση και ολοκλήρωση του δίσκου, την πρώτη μας πρόβα, το πρώτο μας Live, την γνωριμία με νέους φίλους και fans… Ειλικρινά, κάθε στιγμή που βιώνουμε είναι σημαντική για εμάς… και φροντίζουμε να την απολαμβάνουμε στο έπακρο!

Κάθε απόφαση που παίρνουμε είναι σημαντική και πάντα υπάρχει αντίκτυπος σε ότι και αν επιλέγουμε. Φροντίζουμε όμως να ακολουθούμε και να σεβόμαστε κάποιους απλούς κανόνες που ισχύουν στη μουσική βιομηχανία (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα) και γενικότερα στη ζωή.

Ακόμα δεν έχει έρθει στιγμή που να νιώσουμε ότι όλα τελειώνουν! Θα πρέπει να συμβεί κάτι κοσμογονικό για να το πούμε! Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαμε προγραμματίσει αλλά το διαχειριστήκαμε με κάποιο τρόπο! Θα αναφέρω χαρακτηριστικά την ακύρωση (για λόγους ανωτέρας βίας) του crew που θα τράβαγε το video του Fighter’s Anthem το πρωί των γυρισμάτων… Το video όμως έπρεπε να γυριστεί οπωσδήποτε εκείνη την ημέρα καθότι δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις… οπότε αποφασίσαμε να το γυρίσουμε μόνοι μας… και πήραμε τις κάμερες στα χέρια μας… Γενικότερα είμαστε της φιλοσοφίας του DIY και προσπαθούμε να είμαστε αυτάρκης και ανεξάρτητοι, στο μέγιστο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν.

Τα συγκροτήματα της rock μουσικής σκηνής στην Ελλάδα είναι αρκετά για να μην πούμε πολλά. Τι είναι για εσάς αυτό το διαφορετικό που πιστεύεται πως έχετε εσείς σε σχέση με άλλα συγκροτήματα.

Υπάρχουν αρκετά καλά συγκροτήματα στην Ελλάδα και το κάθε ένα εξ αυτών έχει ουσιαστικά πράγματα να προσφέρει στο μουσικό στερέωμα της χώρας μας και όχι μόνο. Από κει και πέρα νομίζω δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε εμείς για τους εαυτούς μας και την μουσική μας! Ναι, θέλουμε να αφήσουμε και εμείς ένα δυνατό και ανεξίτηλο στίγμα στον χώρο αυτό, αλλά το αν διαθέτουμε κάτι ξεχωριστό ή διαφορετικό σε σχέση με άλλα συγκροτήματα, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. (Young) People have the power!

Στις live εμφανίσεις, με ποιο τρόπο καταφέρνετε να είστε πάνω στη σκηνή γεμάτοι ενέργεια αλλά και να το μεταφέρεται στον κόσμο από κάτω!!!

Πέρα από τα τεχνικά ζητήματα και την ποιότητα του ήχου, η διαφορά μεταξύ ενός καλού και ενός φοβερού live είναι όταν ο καλλιτέχνης καταφέρνει να μεταδώσει στο κοινό το συναίσθημα που νιώθει! Άρα καταρχάς ο καλλιτέχνης πρέπει να νιώθει αυτά που παίζει και τραγουδάει! Εμείς επιλέγουμε κατά κύριο λόγο να παίζουμε δικό μας υλικό, τραγούδια που έχουμε γράψει και που φυσικό είναι να μας αντιπροσωπεύουν και να μας εκφράζουν περισσότερο… Μας έχουν πει πολλοί ότι πάνω στο stage δίνουμε την εντύπωση ότι κάθε φορά βιώνουμε το κάθε τραγούδι… και αυτό είναι μια αλήθεια, αφήνουμε την μουσική να μας παρασέρνει.

Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να είμαστε αληθινοί και συνεπείς, δίνοντας το 110% των εαυτών μας, χωρίς καραγκιοζιλίκια και περιττούς εντυπωσιασμούς… Από κει και πέρα είναι στο χέρι του κόσμου να αφεθεί και να παρασυρθεί και αυτός μαζί μας… και να διασκεδάσει.

Όπως έχει δηλώσει και ο Kid Rock: “If it looks good, you’ll see it. If it sounds good, you’ll hear it. If its marketed right, you’ll buy it. But… If its real… you’ll feel  it”.

Ακούγοντας το τραγούδι “Fighter’s Anthem” βλέπουμε αυτό το συνδυασμό της γυναικείας με την ανδρική φωνή, το αποτέλεσμα για εμάς είναι πολύ καλό. Θα θέλαμε να μας πείτε 2 λόγια, πως καταφέρατε να υλοποιήσετε την ιδέα, φοβηθήκατε ότι δεν είχατε το αποτέλεσμα που θα θέλατε;

Κατά γενικό κανόνα η σύνθεση ενός τραγουδιού που περιλαμβάνει 2 φωνές θεωρείται ποιο δύσκολη, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Τα διπλά φωνητικά είναι όμως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των The Rockin’ Dead και πάνω από το 70% του υλικού είναι γραμμένο για ντουέτο.  Με την Άννα όμως έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε αρμονικά στα τραγούδια και οι φωνές μας δένουν καλά μεταξύ τους!

Tο “Fighter’s Anthem” γράφτηκε για το ΖΜΑΚ, το Ελληνικό Pro Wrestling promotion του Πέτρου Πολυχρονίδη και αποτέλεσε το επίσημο theme του μεγαλύτερου event της χρονιάς, του Zmak Champions 2017. Γράφτηκε πολύ εύκολα καθότι είμαστε fans του Pro Wrestling και των Fighting Sports γενικότερα. Το σημαντικότερο ήταν να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα τραγούδι με την σωστή αισθητική που να ταιριάζει σε ένα τέτοιο Show και νομίζω ότι το καταφέραμε. Τουλάχιστον εμείς είμαστε 100% ικανοποιημένοι. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαρήκαμε, όταν εμφανιστήκαμε στο Zmak champions και υπήρχε πολύς κόσμος που ήξερε τα λόγια και τραγουδούσε μας!

Δημιουργηθήκατε το 2013, μέχρι και σήμερα έχετε κυκλοφορήσει 1 ομολογουμένως άλμπουμ που αξίζει κάποιος να τo ακούσει. Θα θέλαμε να μας πείτε 2 κουβέντες για αυτόν. Από που εμπνευστήκατε, πόσος χρόνος χρειάστηκε, και γιατί θα θέλατε να τo περιλάβουμε στη δισκοθήκη μας.

Οι The Rockin’ Dead ξεκίνησαν ως ένα συνθετικό project. Συγκρότημα και παρεάκι γίναμε το 2015 μέσα από την διαδικασία ηχογράφησης και παραγωγής του δίσκου. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα δίσκο που καταρχάς να μας εκφράζει και να μας αντιπροσωπεύει… να μπορεί να μας κάνει αίσθηση σαν ακροατές…

Από κει και πέρα το βασικότερο ήταν να βρεθεί κάποιο αρχικό concept, να καθορίσουμε δηλαδή προς τα πού θέλουμε να κινηθούμε μουσικά και στιχουργικά και τι feeling θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω… Όπως έχει πει ο Bruce Dickinson: “It’s all about the right idea”!

Ακολουθήσαμε δηλαδή περισσότερο την διαδικασία σύνθεσης ενός Concept Album, όπως κάνουν οι Iron Maiden. Κάθε δίσκος τους, παρότι δεν είναι Concept, έχει ένα συγκεκριμένο feeling και theme το οποίο υποστηρίζεται από τα περισσότερα κομμάτια που περιέχει. Για αυτό ακριβώς τον λόγο παρότι τα τραγούδια μας μουσικά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, καταφέρνουν να συνυπάρχουν μεταξύ τους αρμονικά στο σύνολο του δίσκου μας.

Έχοντας καθορίσει λοιπόν την κεντρική ιδέα και προσδιορίσει τι είδους κομμάτια θέλουμε να φτιάξουμε, ξεκινήσαμε την διαδικασία σύνθεσης. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι το “Angel In Distress” γράφτηκε (πρώτα η μουσική και μετά οι στίχοι) μέσα σε μια μέρα… είχαμε όμως βέβαια στο μυαλό μας ότι θέλαμε να βγάλουμε ένα κομμάτι που να έχει αυτή την αισθητική και το οποίο θέλαμε να είναι το δεύτερο κομμάτι σε σειρά μέσα στον δίσκο…

Ο δίσκος διακατέχεται γενικότερα από μια rock noir αισθητική και το γενικότερο theme είναι το Σκοτάδι. Τα τραγούδια μιλάνε για έρωτες, φόβο, πάθη, απώλειες και απωθημένα, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και φαινόμενα… Δέκα διαφορετικές ιστορίες, εμπνευσμένες από τον κόσμο στον οποίο ζούμε, τους ανθρώπους που μας περιβάλουν και την αχαλίνωτη φαντασία που μας διατρέχει.

Πιστεύεται πως το διαδίκτυο και τα social media (facebook, Twitter κα) έχουν παίξει θετικό η αρνητικό ρόλο στο χώρο της Rock μουσικής σκηνής. Εσάς σας έχουν βοηθήσει;

Από την στιγμή που τα mainstream μέσα (TV, FM) στην Ελλάδα είτε δεν παίζουν Rock μουσική είτε αρνούνται να προωθούν Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα, η λύση του διαδικτύου μοιάζει να είναι μονόδρομος για ένα συγκρότημα. Σίγουρα τα social media κάνουν σημαντική δουλειά στην διοχέτευση της μουσικής στο ευρύτερο κοινό (εντός και εκτός Ελλάδας) αλλά το αποτέλεσμα είναι και να διατίθεται δωρεάν η μουσική. Γενικότερα το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει οργανωμένη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα, τουλάχιστον στον χώρο του rock, με αποτέλεσμα η επένδυση που κάνει ένας καλλιτέχνης ή ένα συγκρότημα να μην φέρνει πίσω σε αυτόν κάτι το ουσιαστικό.

Εμάς μας έχουν βοηθήσει αρκετά τα social media για να μας μάθει κόσμος. Έχουμε καταφέρει για παράδειγμα να αναπτύξουμε ένα μικρό αλλά σταθερά αυξανόμενο κοινό στην Ρωσία… Βέβαια δεν είμαστε ακόμα τόσο γνωστοί για να κάνουμε κάποιο Live εκεί αλλά θα φτάσουμε και σε αυτό το επίπεδο.

Σίγουρα τα σχέδιά σας δεν σταματούν εδώ, μιλήστε μας για το μέλλον σας.

You wouldn’t wanna know what’s in our minds…it’s a dangerous place to be…

Πέρα από την πλάκα, θα θέλαμε να καταφέρουμε να κάνουμε κάποια συνεργασία με κάποιο μεγάλο όνομα του εξωτερικού είτε  σε επίπεδο συμμετοχής του σε κάποιο τραγούδι μας, είτε να ανοίξουμε εμείς κάποιο Live ενός μεγάλου καλλιτέχνη ή συγκροτήματος του εξωτερικού. Γενικότερα όμως και μιλώντας πιο ρεαλιστικά θα θέλαμε η μουσική μας να καταφέρει να αγγίξει ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων… να γίνουμε από τα αγαπημένα συγκροτήματα τους…

Επίσης το καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με τον επόμενο δίσκο μας που στοχεύουμε να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018. Ιδέες υπάρχουν όπως επίσης και πολύ υλικό καθότι το Here Comes The Darkness είχε στηθεί με σκοπό να αποτελέσει τον 1ο δίσκο μιας τριλογίας… Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να κυκλοφορήσουμε κάτι που θα το ξεπεράσει και θα είναι καλύτερο από κάθε άποψη. Ήδη στα Live μας παίζουμε το “wild Horses Neigh” και φυσικά το “fighter’s Anthem” που θα περιλαμβάνονται στο νέο δίσκο και το feedback Που  λαμβάνουμε είναι πολύ καλό.

Ποιο μήνυμά θα θέλατε να στείλετε στους φίλους αναγνώστες του Young People.

Καλούμε τους αναγνώστες του youngpeople.gr και τον κόσμο που ακούει rock μουσική να στηρίζει τις Ελληνικές προσπάθειες γιατί μόνο έτσι ενδέχεται να χτιστεί μελλοντικά μια αξιόλογη και δυνατή Rock σκηνή και να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση. Ήδη τα πρώτα βήματα γίνονται…

Από κει και πέρα σας προ(σ)καλούμε να έρθετε στο επόμενο Live μας που θα γίνει την Παρασκευή 09/06 στο Faust στην Αθήνα!

“…Never before was Darkness so seductive, have a taste, listen to our music, we’ll be Waiting for you at our next show – We kick ass, come see for yourself!”

[vc_custom_heading text=”Video The Rockin’ Dead” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”]
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=G5TSBe-AUXU”]
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=mQOi8j53u8Y”]
[vc_custom_heading text=”Gallery The Rockin’ Dead” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_gallery type=”image_grid” images=”73265,73266,73267,73268,73269,73270,73271,73272,73274,73276″]

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος The RockinDead συνεργάστηκαν οι ομάδες της έκφρασης και υλοποίησης και η ομάδα συνεντεύξεων.

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

Τραϊάνα Ανανία: “Δεν περνάει μια μέρα, χωρίς να σκεφτώ κάτι καλλιτεχνικό”

Μέσα από την συνέντευξη της Τραϊάνα στο Young People.gr, μας δίνεται η ευκαιρία να...

Σοφία Μανουσάκη: “Το ταλέντο είναι σαν μια ακατέργαστη πέτρα, η παιδεία είναι αυτή, που το μετατραπεί σε πολύτιμο λίθο”

Σοφία Μανουσάκη, στα 15 της ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής χωρίς να έχει στο μυαλό της...

Ορφέας Παπαδόπουλος: “Αργά η γρήγορα η τέχνη θα αναγεννηθεί”

Την αγάπη του για την τέχνη, την διαφορά ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση,...

Η Συνέντευξη της ερμηνεύτριας Αγγελικής Βλαχάκη στο Young People.GR

Η Αγγελική Βλαχάκη γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά μεγάλωσε Ελλάδα και Βέλγιο. Με την μουσική...

“Fast fashion”, τρόπος ζωής.

Με τον όρο "fast fashion", ή αλλιώς γρήγορη μόδα, εννοούμε το σύστημα στο οποίο...

Γιάννα Βασιλείου: “Η εξέλιξη είναι ένδειξη ζωής”

Η Γιάννα Βασιλείου είναι ερμηνεύτρια, μουσικός, συνθέτης και στιχουργός. Από μικρή ηλικία άρχισε να...

Archolekas, o Teenager της μουσικής με τα θετικά μηνύματα στους νέους.

O Archolekas ένας νέος – έφηβος καλλιτέχνης που ήδη από τα πρώτα του βήματα...

Συνέντευξη με την τραγουδοποιό Joanna Drigo.

Η Joanna Drigo απαντά στις ερωτήσεις του Young People.Gr Μας αποκαλύπτει το πως η...