Vagina Lips – “Athanasia”.

Δημοσίευση:

Τον Aύγουστο του 2016 ο Ζimmy Lips μετακόμισε για μια εβδομάδα στο σπίτι του Lostinthe (Psychedelic Trips To Death) αποφασισμένος να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ, χωρίς όμως να έχει χειροπιαστά έτοιμο τίποτα. Έτσι σε μια εβδομάδα περίπου άρχισε να γράφεται και να ηχογραφείται το άλμπουμ χωρίς να υπάρχει καν η βάση του ούτε μουσικά, ούτε στιχουργικά. Υπήρχε όμως διάθεση για πειραματισμούς και φυσικά πολλή έμπνευση.

Τα περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν την ίδια μέρα που ηχογραφήθηκαν όπως και οι στίχοι τους. Μουσικά το άλμπουμ περνάει από τη dream pop και το shoegaze στο noise και το punk αισθητικά, έχοντας όμως το δικό του χαρακτήρα και ηχόχρωμα. Στιχουργικά, καταπιάνεται με όλα τα ”κλισέ” θέματα όπως αγάπη, φιλία, θάνατος, παρουσιάζοντας τα όμως από μία αυστηρά προσωπική ματιά και με ένα έντονο ρομαντικό χαρακτήρα.

Ο τίτλος του «Athanasia» σύμφωνα με τον δημιουργό του είναι (όπως και να ακούγεται, διαβάζεται αυτό) το δικό του πέρασμα στην αθανασία μέσα από αυτό το άλμπουμ.

To άλμπουμ κυκλοφόρησε ψηφιακά το 2016 από τον ίδιο τον Zimmy Lips και τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε limited edition βινύλιο από την Inner Ear,

Bio: Το project Vagina Lips ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 στη Θεσσαλονίκη σαν ντουέτο με τους Zimmy Lips (Tζίμη Πολιούδη) κιθάρα, φωνή και Lostinthe (Κωνσταντίνο Ιωσηφίδη) ντραμς, φωνή. Κυκλοφόρησαν μία ομώνυμη κασέτα (συλλεκτική πλέον) στη Random Tapes το ίδιο έτος. Το Μάρτιο του 2016 κυκλοφόρησε ψηφιακά από την MO.MI records το Youth In Chaos, ένα μίνι άλμπουμ με 5 τραγούδια.

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Youth In Chaos έγινε και η σόλο εμφάνιση του Zimmy Lips σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή και κάπως έτσι (σε συνδυασμό με την εκκεντρικότητα του ονόματος) έγινε κάπως πιο ευρέως γνωστό το μουσικό project.

Το Μάιο του 2016 αποχωρεί ο Κωνσταντίνος και ο Ζimmy αποφασίζει να μην διαλύσει το project. Τον Αύγουστο του 2016 ηχογραφεί (με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ο ο μόνιμος ως και σήμερα παραγωγός του project) το άλμπουμ «Athanasia» το οποίο ψηφίστηκε σε πολλά μουσικά sites ανάμεσα στα καλύτερα άλμπουμ του 2016.

Ακολούθησαν οι παρακάτω ψηφιακές κυκλοφορίες: Decadent Life (EP 2016), Elixir (album, 2017),Vernorexia (mini album, 2017), No Career (mini cover album, 2017), Lust For Trash (album, 2017), The Best Days Of Our Lives (2017).

O Zimmy σαν Vagina Lips έχει κάνει πολλά live με σημαντικότερα για αυτόν τη συμμετοχή του στα ΨΧ2016, Plissken του 2016, Westside Festival 2, Saristra 2017.

Vagina Lips - Unlove you

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

“Καμία Μόνη” Σπύρος Γραμμένος – Νεφέλη Φασουλή.

"Το «Καμία μόνη» δεν θα ήθελα να υπάρξει ποτέ λόγος να...

“Φαντάσματα της Επανάστασης” μια ταινία του Θάνου Αναστόπουλου.

Τα «Φαντάσματα της Επανάστασης» είναι μια ταινία για όσα γράφτηκαν στο...

”Nora’s Cinematic” – Ελεονόρα Μανόνα, ορχηστρική σύνθεση.

Με καινούρια ορχηστρική σύνθεση επιστρέφει η Ελεονόρα Μανόνα μέσα από το μουσικό της...

“Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι” Της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Θέατρο Αθηνών.

Τι κοινό θα μπορούσε να συνδέει έναν «Νεοέλληνα» με τον κορυφαίο...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

- Read Interesting Site Topics -

Ο Μάνος Λοΐζος, ένας από τους πιο σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες, 22 Οκτωβρίου 1937 έως 17 Σεπτεμβρίου 1982. Έζησε σε μια δύσκολη εποχή για την...

Μια γλυκιά και αθώα ανάμνηση της εφηβείας.

Τα πρώτα σχολικά χρόνια, γύρω στα 5, ένιωσα το πρώτο σκίρτημα στην καρδιά μου. Το θυμάμαι...

Ο έρωτάς σου, η δύναμή σου…

Είναι όμορφο να είσαι ερωτευμένος. Η καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και το μυαλό σου να...

“Αν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, μπορείς να την κάνεις να κάνει οτιδήποτε”

Όλοι το κάνουν, πολλοί το απολαμβάνουν, λίγοι ξέρουν να το κάνουν σωστά. Ιδίως στην εποχή μας...