ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΒασίλης Ηλιάδης: "Κάνε αυτό που πραγματικά αγαπάς και όλα τα άλλα θα έρθουν"

Βασίλης Ηλιάδης: “Κάνε αυτό που πραγματικά αγαπάς και όλα τα άλλα θα έρθουν”

"Συνέντευξη με τον Βασίλη Ηλιάδη. Έναν πολυτάλαντο performer που το τελευταίο χρονικό διάστημα πρωταγωνιστεί στην Ελληνική μουσική σκηνή. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των επιτυχιών του ο ρυθμός pop & RnB"

Ο Πολυτάλαντος καλλιτέχνης Βασίλης Ηλιάδης έχει ξεχωρίσει τους τελευταίους μήνες στην Ελληνική δισκογραφία. Το single με τίτλο “Ο” ήδη έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Τα στοιχεία που προσπαθεί να περάσει μέσα από την μουσική του, έχουν χαρακτηριστικά Pop και RnB με Αμερικάνικες μουσικές επιρροές. Αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο και μέσα από την τελευταία συνεργασία του με την Joanna στο single με τίτλο “Μας Αρκεί”. Ένα ολοκαίνουργιο fresh τραγούδι με ένα άκρως καλοκαιρινό βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στην παραλία του Σχοινιά.

Ο Βασίλης Ηλιάδης πέρα από το τραγούδι ασχολείται με την υποκριτική και το χορό. Πιστεύει πως η εικόνα δεν είναι αυτή που μετρά στον καλλιτέχνη, αλλά η αυθεντικότητα. Αποκαλύπτει την πηγή του ονόματος του τραγουδιού και το μήνυμα που εκπέμπει. Περιγράφει πώς αντιλαμβάνεται τον κύκλο της ζωής, εμπλέκοντας σε αυτόν το σύμπαν…

Τέλος μέσα από τα δικά του μάτια βλέπουμε τη φιλία, το πριν και το μετά μιας σχέσης… Ο φύλακας άγγελος του είναι η μητέρα του και για αυτόν, στον επαγγελματικό χώρο δεν υπάρχουν αρνητικά και θετικά… Μας Αποκαλύπτει τα άμεσα σχέδια του και μας στέλνει το δικό του πολύ ενδιαφέρον μήνυμα!

Διαβάστε την Συνέντευξη

Θέλω να “δυναμώσω” το όνομα μου ως performer και να προσφέρω κάτι φρέσκο στον κόσμο

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι.

Νομίζω κατά βάθος το ήξερα από το γυμνάσιο αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ μέχρι που στα 18 μου αγόρασα το πιάνο μου και ξεκίνησα να γράφω τα πρώτα μου τραγούδια. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε επιστροφή, ήξερα πως αυτό είναι κάτι που θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Βασίλη Ηλιάδη;

Ότι συνδυάζω υποκριτική με χορό και τραγούδι. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να υλοποιήσω το όραμα μου αλλά πιστεύω είμαι σε καλό δρόμο.

Ποια στοιχεία σε έκαναν να επιλέξεις το χώρο Pop & RnB;

Οι μουσικές μου επιρροές σίγουρα. Είμαι της άποψης “κάνε αυτό που πραγματικά αγαπάς και όλα τα άλλα θα έρθουν” και προσωπικά το RnB ως άκουσμα με μαγεύει!

Πιστεύεις ότι η εικόνα μετράει σε έναν τραγουδιστή, ειδικά στον συγκεκριμένο χώρο, και εάν ναι σε τι βαθμό;

Πραγματικά, όχι! Δεν πιστεύω πως η εμφάνιση παίζει ρόλο για έναν μουσικό ή τραγουδιστή. Σκέψου καλλιτέχνες όπως οι Daft Punk και o Marshmello που έχουν κάνει τεράστια επιτυχία παρόλο που δεν έχουν αποκαλύψει καν το πρόσωπο τους! Το σημαντικότερο, λοιπόν, είναι αυτό που έχεις να πεις, αν είναι αυθεντικό και ηχητικά καλαίσθητο για να μπορέσει να συνδεθεί μαζί του ο κόσμος.

Τώρα αν με το “εικόνα” λέμε persona θα πω πάλι εννοείται πως μετράει! Αλλά αυτό γίνεται αυτόματα όταν είσαι αυθεντικός οπότε και για τις δυο ερωτήσεις έχω την ίδια απάντηση.

Σε γνωρίσαμε μέσα από το τραγούδι με τίτλο “Ο”. Η ιδέα του τίτλου ήταν δική σου, ποιο είναι το μήνυμα;

Η ιδέα του τίτλου προέρχεται από τον Barrice, ένα από τα τρία άτομα που έγραψαν το τραγούδι. Ο λόγος που κρατήσαμε τον τίτλο και δεν τον αλλάξαμε σε “ΚΥΚΛΟΥΣ” που θα ήταν και η λογική κίνηση, είναι γιατί μου θύμισε τον τρόπο που ονομάζω και εγώ τα δικά μου τραγούδια. Είναι ανατρεπτικό! Μου αρέσουν οι ιδέες που είναι “out of the box”. 

Όσο αφορά το μήνυμα του τραγουδιού, για μένα συμβολίζει τη σημαντικότητα της έκφρασης των ορίων που χρειάζεται να βάζουμε στις σχέσεις μας. Κάτι που στο παρελθόν δεν σου κρύβω πως με φόβιζε, μέχρι που κατάλαβα πως μόνο όμορφα πράγματα συμβαίνουν όταν θέτω τα δικά μου όρια.

Το μόνο που χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου είναι η ικανότητα να καταλάβεις που σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Το “Ο” κινείται σε ρυθμούς Pop & RnB, ένα νέος είδος για την Ελλάδα. Πιστεύεις πως υπάρχει χώρος και γι’ αυτό το είδος στη χώρα μας;

Δεν νομίζω πως η επιτυχία έχει να κάνει τόσο με το είδος της μουσικής. Όταν ένα οποιοδήποτε τραγούδι αξίζει ηχητικά και στιχουργικά, δεν πάει χαμένο, ειδικά στην εποχή που διανύουμε.

Το “Ο” ήδη έχει αγαπηθεί βλέποντας τα views στο YouTube αλλά και την απήχηση. Είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, κυρίως μουσικά;

Είμαι πολύ χαρούμενος με τη μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου χωρίς όμως αυτό να με καθησυχάζει. Ανεβάζω όλη την ώρα τον πήχη και θέλω να συνεχίζω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ζωή είναι ένας κύκλος. Πως το αντιλαμβάνεσαι; Ποια είναι η άποψή σου;

Η ζωή γίνεται ένας κύκλος μόνο όταν αδυνατούμε να πάρουμε τα μαθήματα που έχει να μας διδάξει. Πιστεύω πως το σύμπαν σου δίνει αυτό που είσαι και όχι αυτό που θες. Αν λοιπόν επιθυμείς να αλλάξεις το αποτέλεσμα και να “σπάσεις” τον κύκλο πρέπει πρώτα να βρεις το θάρρος να αλλάξεις εσύ!

Επηρεασμένοι από τους στίχους του “Ο”. Ποια είναι η γνώμη σου σχετικά με τη δύναμη της φιλίας; Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μετά από το τέλος μιας σχέσης; Ή το αντίθετο, μέσα από μια φιλία μπορεί να προκύψει μια ερωτική σχέση;  Ή δεν υπήρξε τελικά φιλία;

Φυσικά και πιστεύω στη δύναμη της φιλίας! Η συναναστροφή με τους γύρω μας μας καθρεφτίζει! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για φιλία, που εκεί μπορεί να σε πάει σε άλλο επίπεδο. Αυτό για μένα είναι μια σχέση με νόημα, δύο ατελής άνθρωποι που προσπαθούν να μάθουν να αγαπάνε ο ένας τον άλλον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Όσο για τη φιλία πριν ή μετά από σχέση να πω την αλήθεια δεν μου έχει τύχει αλλά πιστεύω πως το να κρατάμε κοντά μας το παρελθόν δεν μας βοηθάει να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Αν θες να ανοίξεις μία πόρτα πρέπει πρώτα να κλείσεις μία άλλη…

Μιλάω για φιλία πάντα, μην το μπερδεύουμε με το βρήκα τον – την πρώην μου στο δρόμο, είπαμε τα νέα μας στο πόδι και αποχαιρετισθήκαμε με τις καλύτερες ευχές. 

Η ζωή γίνεται ένας κύκλος μόνο όταν αδυνατούμε να πάρουμε τα μαθήματα που έχει να μας διδάξει

“Μας Αρκεί” Ένα υπέροχο τραγούδι, σε ρυθμό Pop & RnB, ντουέτο με τη Joanne. Πώς ήταν η συνεργασία μαζί της;

Εξαιρετική θα έλεγα. Η Joanne εκτός από υπερ – ταλαντούχα και σωστή επαγγελματίας έχει και πολλή όρεξη να προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτός είναι ο λόγος που της πρότεινα να κάνουμε μαζί και ένα summer tour! Απολαμβάνω τη συνεργασία μου μαζί της. 

Ποιες αξίες, αρχές πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένα τραγουδιστής για να προχωρήσει στη μουσική σκηνή;

Θα ακουστεί κλισέ αν πω αγάπη; Πραγματικά όμως αν το καλοσκεφτούμε το να αγαπάς αυτό που κάνεις σου δίνει όλα τα προσόντα για να πετύχεις όπως είναι η υπομονή, επιμονή, πίστη, δημιουργικότητα κλπ.

Ποιο πρόσωπο για σένα είναι ο “φύλακας Άγγελος” η αυτός – ή που είναι πάντα δίπλα σου σε καλές αλλά και κακές στιγμές;

Η καλύτερη μου φίλη, η μητέρα μου! Πάντα δίπλα μου στις όμορφες και δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν με έχει κρίνει για τα λάθη μου, ποτέ δεν με έχει πιέσει να κάνω κάτι που δεν με εκφράζει και πάντα με στηρίζει με την παρουσία της όταν το έχω ανάγκη.

Με ποιους η ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

NIVO ή αλλιώς Νίκος Βουρλιώτης. Είναι το πρώτο μου μουσικό είδωλο, φίλος και σπουδαίος άνθρωπος. Το έχουμε ήδη στα πλάνα μας.

Το σημαντικότερο, λοιπόν, είναι αυτό που έχεις να πεις, αν είναι αυθεντικό και ηχητικά καλαίσθητο για να μπορέσει να συνδεθεί μαζί του ο κόσμος

Τι ρόλο έχει παίξει η συνεργασία σου με την δισκογραφική εταιρία Minos EMI / Universal;

Το ότι έχω την ομάδα της Minos EMI / Universal δίπλα μου παίζει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα μου. Πιστεύουν σε μένα και μου παρέχουν ό,τι χρειάζομαι για να φτάσουμε τους στόχους μας.

Ως νέος στο χώρο της μουσικής, θα έχεις παρατηρήσει και κάποια πράγματα. Θα ήθελες να μας αναφέρεις κάποιο θετικό αλλά και αρνητικό;

Ίσως φανεί λίγο παράξενο αυτό που θα πω αλλά δεν βλέπω τα πράγματα ως θετικά ή αρνητικά. Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που χρειάζονται την ανάλογη αντιμετώπιση. 

Μελλοντικά σχέδια σου και όνειρα.

Θέλω να “δυναμώσω” το όνομα μου ως performer και να προσφέρω κάτι φρέσκο στον κόσμο.

Στείλε το δικό σου μήνυμα στους φίλους μας.

Το μόνο που χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου είναι η ικανότητα να καταλάβεις που σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Βίντεο

Δείτε το official video του “Μας Αρκεί”

Το “Μας Αρκεί” αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη των δύο νέων καλλιτεχνών, οι οποίοι βρίσκονται σε μια αρκετά παραγωγική περίοδο, προετοιμάζοντας τους προσωπικούς τους δίσκους.

Vasilis Eliades, Joanne - Mas Arkei (Official Music Video)

Βρείτε το “Μας Αρκεί” εδώ:

  • ΜουσικήApostolos Vido, Vasilis Eliades, Barrice
  • Στίχοι: Vasilis Eliades, Lila, Apostolos Vido, Barrice

Δείτε το Official video του “Ο”

Vasilis Eliades - O (Official Music Video)

Βρείτε το “Ο” εδώ:

  • Μουσική: Barrice, LILA
  • Στίχοι: Barrice, LILA
  • Production: Beyond at Final Sound

Ακολουθήστε τον Βασίλη Ηλιάδη στο Instagram

“Η ζωή γίνεται ένας κύκλος μόνο όταν αδυνατούμε να πάρουμε τα μαθήματα που έχει να μας διδάξει. Πιστεύω πως το σύμπαν σου δίνει αυτό που είσαι και όχι αυτό που θες”

@Vasilis_ Eliades

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Βασίλη Ηλιάδη συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων: Η Αθηνά Μιλτιάδη – Ζαχαρίας Κρέσπης – Mika Alexandropoulou. Ευχαριστούμε τον Βασίλη Ηλιάδη & την δισκογραφική εταιρεία, Minos EMI, – a Universal Music Company και ειδικότερα τον Κ. Γιάννη Αμανατίδη για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Αλεξάνδρα Σταυροπούλου: “Τα όνειρα για αυτόν που τα κυνηγάει δεν είναι ποτέ ακατόρθωτα”

Η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου είναι μια νέα, όμορφη, υπερδραστήρια και...

Marmota: “Κάνουμε αυτό που μας γεμίζει και μας εκφράζει”

Η αφοσίωση τους στην jazz - ηλεκτρονική μουσική είναι...

Χρήστος Τσούνης: Η επενδυτική κουλτούρα στην Ελλάδα!

Ο Χρήστος Τσούνης είναι o μεγαλύτερος Financial YouTuber στην...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Amy Winehouse, η φωνή που συνδυάζει Soul, Jazz αλλά και r&b.

Μια από τις νεαρότερες φωνές που κατάφεραν να αφήσουν εποχή είναι αυτή της Amy Winehouse. Το ταλέντο της ήταν εμφανές από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, όπως...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive