Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021
14.3 C
Athens

“Why Me? Why Not?” – Liam Gallagher.

"Σας παρουσιάζουμε το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Liam Gallagher πρώην μέλος του συγκροτήματος Oasis με τίτλο "Whe Me? Why Not?""

Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Άγγλου Τραγουδιστή Liam Gallagher με τίτλο “Why Me? Why Not?” είναι γεγονός. Το είδος που κυριαρχεί κυρίως σε αυτό το άλμπουμ είναι Ροκ & Britpop κάτι που άλλωστε αναμενόταν. Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι καλογραμμένα και αρκετά μελωδικά. Μπορεί να θυμίζει έντονα στο άκουσμά του το συγκρότημα των Oasis, όμως ίσως οι μουσικόφιλοι να το ήθελαν αυτό αφού το συγκρότημα σίγουρα λύπει από την Βρετανική μουσική σκηνή αλλά και από την Pop & Rock. Η κιθάρα του και οι rock ρυθμοί θυμίζουν έντονα τη δεκαετία του ΄90. Για Το “Why Me? Why Not?” Έχουν γραφτεί θετικές κριτικές από την στιγμή που κυκλοφόρησε και ήταν θέμα χρόνου να κατακτήσει το Νούμερο στο UK Chart.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Liam Gallagher το “Why Me? Why Not?” άρχισε να το σκέφτεται και να το δουλεύει από τον Απρίλιο του 2018. Ένα χρόνο σχεδόν μετά από την κυκλοφορία του πρώτου του πλατινένιου άλμπουμ “As You Were” 2017. Ο Gallagher ακολούθησε την ίδια πετυχημένη συνταγή του πρώτο άλμπουμ καθώς συνέχισε την συνεργασία με τους παραγωγούς Greg Kursin και τον Andrew Wyaat. Ίσως η μόνη διαφορά με το πρώτο άλμπουμ είναι πως ο Gallagher έγραψε όλα τα τραγούδια.

Ο Ρόλος του John Lennon

Ένα ακόμα στοιχείο που ίσως θα πρέπει να τονίσουμε είναι ο τίτλος του άλμπουμ, αφού προέρχεται από δύο ιδέες του John Lennon. Είναι γνωστό πως το συγκρότημα, Oasis είχε χαρακτηριστεί από τους Βρετανούς ως το συγκρότημα της δεκαετίας του ΄90 που το παρομοίαζαν ως τους Beatles. Το αποτέλεσμα το πρώτο μέρος τους ονόματος “Why Me?” είχε αγοραστεί από τον Gallagher το 1997 από μια έκθεση τέχνης “John Lennon” και το δεύτερο “Why Not” δόθηκε από την χήρα του Lennon την Yoko Ono.

Μόλις ανακοινώθηκε πως ολοκλήρωσε την δημιουργία του “Why Me? Why Not?” o Liam Gallagher οι θαυμαστές της Βρετανικής μουσικής σκηνής περίμεναν να ακούσουν τα πρώτα δείγματα κάτι που έγινε στα τέλη του καλοκαιριού 2019. Ένας χρόνος δημιουργίας στο στούντιο στο Λος Άντζελες έδειξαν στον Gallagher πως άξιζε τον κόπο αφού οι πρώτες κριτικές ήταν παραπάνω από το αναμενόμενο καλές. Ο Liam Gallagher φαίνεται να κατάλαβε την απουσία των Oasis αλλά και την δική του, κατάλαβε πως υπάρχουν πολλοί νοσταλγοί της μουσικής Rock & Pop της δεκαετίας του ΄90. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να βάλει την δική του αγάπη και σεβασμό σε αυτό το άλμπουμ.

Track Listing Album

 1. Shockwave.
 2. One Of Us.
 3. Once.
 4. Now That I ve Found You.
 5. Halo.
 6. Why Me? Why Not?
 7. Be Still.
 8. Alright Now.
 9. Meadow.
 10. The River.
 11. Gone.

Cover Album

Εξώφυλλο άλμπουμ “Why Me? Why Not?”

Video Album

Liam Gallagher - One Of Us (Official Video)
Liam Gallagher - Now That I've Found You (MTV Unplugged)

Το άλμπουμ “Whe Me? Why Not?” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο 2019, είναι το δεύτερο προσωπικό στούντιο άλμπουμ του Liam Gallagher. Το άλμπουμ θυμίζει έντονα τους μουσικούς ρυθμούς τους συγκροτήματος, Oasis που αγαπήθηκαν ως το καλύτερο συγκρότημα της Rock pop μουσικής σκηνής την δεκαετία του ΄90. Το είδος που κυριαρχεί κυρίως σε αυτό το άλμπουμ είναι Ροκ & Britpop κάτι που άλλωστε αναμενόταν. Χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνο για να ολοκληρωθεί, Απρίλιος 2018 έως Ιούνιος 2019 όπου έγινε και η πρώτη παρουσίαση κάποιων singles. Το άλμπουμ “Whe Me? Why Not?” θα πρέπει να βρίσκεται σίγουρα στην δισκοθήκη σας, ειδικά όσοι έχουν θετικές μνήμες από την μουσική σκηνή της δεκαετίας του ΄90.

Music Team
Ο τομέας της μουσικής ενημέρωσης και της τέχνης, είναι υπεύθυνη για όλο το σκηνικό της μουσικής. Προετοιμάζει τα αφιερώματα στη μουσική σκηνή, φιλτράρει όλες τις ειδήσεις των μουσικών γεγονότων. Παρακολουθεί και σας προτείνει όλα εκείνα τα Event που θα πρέπει να είστε παρόν, επίσης σας παρουσιάζει προσπάθειες νέων καλλιτεχνών, (βίντεο, δίσκους, singles), που θα θέλαμε να προσέξετε.

Message

Διαβάστε το μήνυμα που μας στέλνουν όσοι έδωσαν συνέντευξη στο Young People.gr Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αθλητές, απλοί άνθρωποι μας δίνουν την ευκαιρία μέσα από το μήνυμά τους να δούμε τη ζωή πιο αισιόδοξα.

"Να μην σταματάτε να κάνετε όνειρα! Όλα μπορούν να επιτευχθούν, αρκεί να υπάρχει τεράστια πίστη, αγάπη και θέληση"

Ντένια Ψυλλιά

Ηθοποιός

"Θα ήθελα να πω σε όλους να μην παρατάνε ποτέ τα όνειρά τους & ότι έρχεται να το αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και θετική ενέργεια"

Άννα Κιάφα

Αθλήτρια

Follow us on social media

Σχετική Αρθρογραφία

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

“Divide” – Ed Sheeran.

Το άλμπουμ με τίλτο "Divide" είναι το τρίτο κατάσειρά του Άγγλου τραγουδιστή Ed Sheeran, και ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί στο νούμερο ένα στο Charts της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο. Η επιθυμία των...

“Someone To Watch Over Me” – Ella Fitzgerald.

Οι εορτασμοί για την εκατοστή επέτειο από τη γέννηση της Ella Fitzgerald κορυφώθηκαν με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Someone To Whtch Over Me". Το...