ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔημοφιλείςΖωή Κρονάκη: "Να μη γίνονται εκπτώσεις στα θέλω κανενός. Ο Δρόμος της επιτυχίας είναι μακρύς αλλά απίστευτα...

Ζωή Κρονάκη: “Να μη γίνονται εκπτώσεις στα θέλω κανενός. Ο Δρόμος της επιτυχίας είναι μακρύς αλλά απίστευτα απολαυστικός”

"Η Ζωή Κρονάκη μιλά στο Young People.GR για την πορεία της από τη Νομική & το δικαστικό ρεπορτάζ έως τη δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο & τις σημερινές τηλεοπτικές της επιτυχίες. Μια καλοσυνάτη, γελαστή αλλά καθόλου ήρεμη δύναμη που ομορφαίνει τα δημοσιογραφικά & τηλεοπτικά δρώμενα"

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά έζησε τα σχολικά της χρόνια στην Καβάλα. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όταν πέρασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στο μυαλό της είχε πάντα τη δημοσιογραφία γι’ αυτό όταν λοιπόν πέρασε στο πρώτο έτος της Νομικής θέλησε να ξεκινήσει με κάποια άρθρα στην εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ως μαθητευόμενη, κάνοντας δικαστικό ρεπορτάζ ακολουθώντας και την δεύτερη μεγάλη αγάπη της τη δημοσιογραφία.

Το ραδιόφωνο ήρθε στη ζωή της τυχαία περπατώντας στην πλατεία Αριστοτέλους όταν από μια ερώτηση σε ένα γκάλοπ άκουσαν τη φωνή της και της ζήτησαν να κάνει ένα δοκιμαστικό σπηκάζ. Μετά ήρθε και η τηλεόραση όπου πέρασε από ένα δοκιμαστικό για μια πολιτιστική εκπομπή και έτσι το ένα έφερε το άλλο.

Έχει περάσει από πολλές θέσεις σε όλα τα μέσα. Από ρεπορτάζ, μοντάζ, σύνταξη, αρχισυνταξία μέχρι και παρουσίαση εκπομπών και δελτίων ειδήσεων στη τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον έντυπο τύπο. Μετά από πέντε χρόνια στον ΑΛΦΑ και στο Happy Day, όπου παρουσίαζε μια στήλη για το παιδί, έστησε τις Μαμάδες . Παρουσίαζε αυτό το concept και είχε την επιμέλεια για δύο χρόνια στην Ερτ2. Μετά την επιτυχία των Μαμάδων της έγινε πρόταση για την εκπομπή  «Δυο στη Μια» όπου συμπαρουσιάζει στην  Ερτ1 κάθε Σάββατο και Κυριακή στη 13.00 μαζί με τον Δημήτρη Γιαγτζόλου.

Σε προσωπικό επίπεδο είναι παντρεμένη με τον Τάσο Παναγιώταρη και έχει αποκτήσει μαζί του την Κρίστα που σήμερα είναι 12 χρονών και τον Γιώργο που είναι 8 χρονών. Η κόρη της είναι η δύναμη της και ο γιός της η αδυναμία της.

Διαβάστε την συνέντευξη της Ζωής Κρονάκη

Μου αρέσει να κάνω σταθερά και προσεκτικά βήματα. Μέχρι στιγμής ό,τι και να έκανα το επέλεξα συνειδητά και ποτέ επιπόλαια

Είσαι αδιαμφησβήτητα μια επιτυχημένη και αγαπημένη δημοσιογράφος σε όλες τις θέσεις και τους επαγγελματικούς σταθμούς που κλήθηκες έως σήμερα στην καριέρα σου. Που πιστεύεις οφείλεται κατά τη γνώμη σου αυτή η επιτυχία;

Το βασικό για μένα είναι η στοχοπροσήλωση και η σκληρή δουλειά. Χωρίς αυτά τα δύο συστατικά δεν πετυχαίνεις εύκολα. Δεν μου χαρίστηκε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε φορά κυνηγούσα εγώ την ευκαιρία ή τη δημιουργούσα πάντα δουλεύοντας ακατάπαυστα.

Μάλιστα στο παρελθόν υπήρξαν στιγμές που εγώ η ίδια έβαζα εμπόδια στον εαυτό μου και δεν πίστευα της ικανότητες μου κυρίως από ανασφάλεια. Όταν ένιωσα ότι πατάω γερά στα πόδια μου τότε άρχισα με σταθερά βήματα  να καταξιώνομαι επαγγελματικά.

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε και ακολούθησες το δρόμο της δημοσιογραφίας και όχι αυτόν της Νομικής επιστήμης;

Aπό μικρή αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα στη νομική και τη δημοσιογραφία. Όταν έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις προτίμησα να δηλώσω νομική γιατί θεωρούσα ότι είναι ένα πτυχίο μπαλαντέρ. Μάλιστα ήταν και η μοναδική σχολή που δήλωσα στο μηχανογραφικό μου.

Ωστόσο η δημοσιογραφία πάντα ήταν μια μεγάλη μου αγάπη γι’ αυτό και από τον πρώτο χρόνο όμως σχολής ξεκίνησα να κάνω πρακτική στην εφημερίδα Μακεδονία τότε στη Θεσσαλονίκη ως δικαστική ρεπόρτερ. Όσο περνούσε ο καιρός κατανοούσα όλο και περισσότερο ότι η δημοσιογραφία ήταν αυτό που ήθελα πραγματικά να κάνω.

Η νομική είναι μια υπέροχη επιστήμη όμως σε ότι αφορά τον καθημερινό επαγγελματικό στίβο για μένα η δημοσιογραφία ήταν είναι και θα είναι το πιο συναρπαστικό επάγγελμα στον κόσμο.

Ξεκίνησες από το δικαστικό ρεπορτάζ, συνέχισες στο ραδιόφωνο, μετά για αρκετά χρόνια στον Alpha και στο Happy Day με τη στήλη Μαμάδες, και τώρα στην ΕΡΤ με την εκπομπή Δύο στη Μία. Όλα όσα καταπιάστηκες στη μέχρι τώρα πορεία σου έχουν κοινό άξονα την ουσιαστική ενημέρωση σε σημαντικά θέματα που απασχολούν το ευρύ κοινό. Ποιο θα ήθελες να είναι το επόμενο σου βήμα;

Μου αρέσει να κάνω σταθερά και προσεκτικά βήματα. Μέχρι στιγμής ό,τι και να έκανα το επέλεξα συνειδητά και ποτέ επιπόλαια. Έχουμε άλλον έναν χρόνο «Δυο στη Μια» στην Ερτ1 , μια εκπομπή που αγαπώ με υπέροχους συνεργάτες όπως ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου που συμπαρουσιάζουμε την εκπομπή, ο αρχισυντάκτης μας Δημήτρης Σαρρής και μια ομάδα άξιων συναδέρφων.

Ιδανικά θα ήθελα αυτή η εκπομπή να συνεχίσει για χρόνια γιατί είμαι και άνθρωπος που δεν αγαπώ τις αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση θα ήμουν ανοιχτή σε κοινωνικές εκπομπές και σίγουρα σε live εκπομπές που αγαπώ ιδιαιτέρως.

Έχω καταφέρει να βρω την χρυσή ισορροπία ώστε να δουλεύω κυρίως τις ώρες που τα παιδιά είναι στο σχολείο ή κοιμούνται

Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για τη Ζωή Κρονάκη.

Είμαι αρρωστοφοβική! Με πιάνει πανικός με το παραμικρό και συνέχεια παιδεύω τους ανθρώπους γύρω μου εξαιτίας της αρρωστοφοβίας μου. Κάνω συχνά εξετάσεις και μεταφέρω το άγχος μου και στο σπίτι. Οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί που με  γνωρίζουν συχνά αστειεύονται γι’ αυτό που μου συμβαίνει για μένα όμως είναι ανυπόφορο!

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο και πόσο εύκολο είναι να είσαι σύζυγος και μητέρα με τα δύσκολα ωράρια του επαγγέλματος;

Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι με φίλους και να οργανώνουμε βραδιές με φαγητό, παιχνίδια και πολύ γέλιο. Επίσης απολαμβάνω να κάνω πράγματα με τα παιδιά μου τώρα που μεγάλωσαν. Όλα είναι θέμα οργάνωσης σε ό,τι αφορά τα ωράρια.

Έχω καταφέρει να βρω την χρυσή ισορροπία ώστε να δουλεύω κυρίως τις ώρες που τα παιδιά είναι στο σχολείο ή κοιμούνται. Υπήρξαν πολλές φορές που στις προπονήσεις τους εγώ περίμενα μέσα σε ένα αυτοκίνητο με το λάπτοπ αγκαλιά για να δουλέψω.

Με ποια 3 επίθετα θα σε χαρακτήριζαν οι φίλοι σου και γιατί;

Καλοσυνάτη, οξύθυμη, γελαστή. Βέβαια μου έχουν βγάλει και παρατσούκλι. Με αποκαλούν «πάστα φλώρα».

Ποιες είναι εκείνες οι στιγμές από την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή που σε στιγμάτισαν και έχεις να θυμάσαι;

Προσωπικά σίγουρα με στιγμάτισε η γέννηση των παιδιών μου. Με άλλαξε, μου έδωσε έναν άλλο ρόλο, με έκανε να κατανοήσω τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη. Κάτι άλλο που με στιγμάτισε αρνητικά ήταν σίγουρα η απώλεια του πατέρα μου. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους. Επαγγελματικά με στιγμάτισαν οι Μαμάδες. Ήταν η εκπομπή με την οποία έκανα restart.

Πάντου υπάρχουν καλές και κακές εκπομπές, υποκινούμενες ή μη κατευθυνόμενες τοποθετήσεις και στοχεύσεις

Η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο εκτιμάται περισσότερο από το κοινό ως πιο αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης;

Είναι δύο διαφορετικά μέσα. Δεν νομίζω ωστόσο ότι η αξιοπιστία των μέσων έγκειται στο ίδιο το είδος των μέσων. Το ραδιόφωνο νιώθω ως ακροάτρια ότι έχει έναν ρομαντισμό και μια συναισθηματική αναφορά σε πιο αγνά πρότυπα ακόμα και σε αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές.

Η τηλεόραση είναι εικόνα κι εκεί τα πράγματα είναι καθρέφτης και δύσκολα κρύβονται.  Πάντου υπάρχουν καλές και κακές εκπομπές, υποκινούμενες ή μη κατευθυνόμενες τοποθετήσεις και στοχεύσεις. Δε νομίζω ότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Πιστεύεις ότι η δημοσιογραφία και η ενημέρωση στην Ελλάδα επιδέχεται βελτιώσεις; Σε τι θεωρείς πως υστερεί;

Για μένα όλα τα πράγματα στη ζωή επιδέχονται βελτίωσης. Αλλιώς δεν υπάρχει εξέλιξη. Στην Ελλάδα εκτιμώ ότι έχουμε εξαιρετικούς συναδέρφους και ειδικά τα νέα παιδιά είναι πολύ ικανά και καταρτισμένα. Δεν πιστεύω ότι υστερούμε σε κάτι έναντι άλλων χωρών. Έχουμε πολύ καλή τηλεόραση, ωραίες ενημερωτικές εκπομπές και talks shows και δημοσιογράφους που δίνουν την δική τους καθημερινή μάχη για να μεταφέρουν το ρεπορτάζ.

Ποιο είναι το μήνυμα εκείνο που θέλεις να στείλεις σε όλους τους νέους ανθρώπους που σε παρακολουθούν και προσπαθούν να καταφέρουν την αντίστοιχη επιτυχημένη πορεία σου στα επαγγελματικά τους, ο καθένας από τη δική του αφετηρία;

Να κάνουν αυτό που θέλουν! Ακόμα κι αν οι άλλοι τους κόβουν τα φτερά. Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους. Και να επιμένουν. Ακόμα κι αν πέφτουν και ξανασηκώνονται! Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά πιστέψτε με απίστευτα απολαυστικός.

Ακολουθήστε τη Ζωή Κρονάκη στο Instagram

“Προσωπικά σίγουρα με στιγμάτισε η γέννηση των παιδιών μου. Με άλλαξε, μου έδωσε έναν άλλο ρόλο, με έκανε να κατανοήσω τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη”

@Ζωή Κρονάκη

Φωτογραφικό Αφιέρωμα

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Ζωής Κρονάκη συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων ο Γιάννης Μπιτζούνης. Ευχαριστούμε την παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγό Ζωή Κρονάκη για τη συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive