ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗθοποιοίΑθηνά Μαυρομάτη: "Πάντα θα έχει μέλλον το θέατρο".

Αθηνά Μαυρομάτη: “Πάντα θα έχει μέλλον το θέατρο”.

Η Αθηνά Μαυρομάτη μέσα από την συνέντευξή της μας μίλησε για την υποκριτική, το θέατρο καθώς και το ρόλο της στην παράσταση ως Κατερίνα στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον...

Τη γνωρίσαμε από τις παραστάσεις της στο θέατρο, αλλά και τις βιντεοταινίες της, ενώ πολλοί θα την θυμούνται ως την Εκάτη στη “Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου. Ο λόγος για την Αθηνά Μαυρομάτη, που με αφορμή την θεατρική παράσταση “Μας πήραν Είδηση” στην οποία συμπρωταγωνιστεί και ανέβηκε για δεύτερη σεζόν στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, μας μίλησε για την υποκριτική, το θέατρο καθώς και το ρόλο της στην παράσταση ως Κατερίνα. Να σημειωθεί ότι η Αθηνά δεν έλειψε καμία σεζόν από το θεατρικό σανίδι, αφού από τότε που ξεκίνησε σε αυτόν τον χώρο τον υπηρετεί αθόρυβα και με συνέπεια. Στο πλούσιο βιογραφικό της βρίσκει κανείς εκτός από πλήθος θεατρικών παραστάσεων και πολλές τηλεοπτικές παραγωγές όπως «Το μπέρδεμα» πλάι στον Γιώργο Κωνσταντίνου, καθώς και «Ο τέταρτος γάμος», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Βασίλη Τσιβιλίκα.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Αθηνάς Μαυρομάτη στο Young People.gr

Κα Μαυρομάτη κατά τη διάρκεια της καριέρας σας έχετε παίξει και στο θέατρο και στην τηλεόραση κοιτάζοντας όμως κάποιος την πορεία σας μοιάζει το θεατρικό σανίδι να σας κερδίζει. Τι είναι αυτό που σας έκανε να το προτιμήσετε;

Το σανίδι με έχει κερδίσει και μάλιστα κατά πολύ. Η αλήθεια είναι πως το θέατρο το αγαπώ πάρα πολύ όχι ότι δεν αγαπώ και την τηλεόραση, αλλά στο θέατρο είναι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Γεγονός είναι βέβαια πως πρόκειται για τελείως διαφορετική δουλειά.

Η υποκριτική είναι κάτι το οποίο σας “τραβούσε” πάντα;

Ναι με τραβούσε από πάντα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Το όνομά της έχει συνδεθεί άρρηκτα με την επιθεώρηση, και όχι άδικα, αφού έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές

Στην Ελλάδα του σήμερα έχει μέλλον το θέατρο;

Πάντα θα έχει μέλλον το θέατρο. Δεν είναι κάτι που μπορεί απλά να τελειώσει. Περνάμε μια περίοδο άσχημη βέβαια, όχι μόνο το θέατρο, γενικώς οι Έλληνες. Είναι κάποια χρόνια τώρα, που βρισκόμαστε σε αυτή την περίοδο, τα χρόνια της κρίσης, μίας κρίσης πολύπλευρης. Και βέβαια η κρίση αυτή έχει ταλανίσει το θέατρο, αλλά όλοι εμείς οι άνθρωποι του χώρου προσπαθούμε και παλεύουμε για το καλύτερο. Δεν είναι οι καλύτερες ημέρες, αλλά το προσπαθούμε. Δεν νομίζω πάντως ότι το θέατρο θα πεθάνει, όχι. Θα συνεχίσει και εν τέλει θα βρει τον βηματισμό του.

Πάμε τώρα στην παράσταση. “Μας πήραν είδηση” λοιπόν μια φαρσοκωμωδία με θέμα την απιστία. Θα μπορούσε να είναι και μαύρη κωμωδία κατά κάποιο τρόπο. Μιλήστε μας για την παράσταση. Τι την κάνει να ξεχωρίζει;

Πρόκειται για μια αληθινή κωμωδία. Γελάει ο κόσμος, παρακολουθώντας τη και γελάει αβίαστα κάτι που θεωρώ είναι το πιο σημαντικό σε ένα έργο. Βλέποντας το έργο γελάς με τις καταστάσεις στις οποίες μπερδεύονται οι ήρωες και αυτό είναι πολύ αληθινό και την κάνει να ξεχωρίζει. Και αυτό γιατί έτσι πρέπει να είναι οι κωμωδίες.

Πείτε μας δυο λόγια για την Κατερίνα, την ηρωίδα που ενσαρκώνετε.

Η Κατερίνα είναι μια περίεργη γυναίκα. Ανήκει στις γυναίκες που απατούν τους άνδρες τους για λόγους σεξουαλικούς και οικονομικούς. Έχει βρει έναν εργοστασιάρχη και όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς. Η κατάσταση όμως στραβώνει καθώς την ώρα που είναι μαζί του, εκείνος παθαίνει έμφραγμα. Παράλληλα ,έχει τη φίλη της η οποία προσπαθεί να τη βοηθήσει, ενώ σκέφτεται τόσο τον άντρα της, όσο και τη γυναίκα αυτού καθότι είναι και αυτός παντρεμένος. Πρόκειται λοιπόν για δύο παντρεμένους που έχουν ένα παράνομο δεσμό. Κατά την πορεία του έργου γίνονται διάφορα, υπάρχει μια πλοκή που εκτυλίσσεται σταδιακά. Μπαίνει στο κάδρο και ο φίλος της άλλης κοπέλας και όλοι μαζί προσπαθούν να βρουν τι θα γίνει με το πτώμα.

Εκτιμάτε ότι αποτελεί και μια κριτική στη σύγχρονη πραγματικότητα των σχέσεων;

Κοιτάξτε, δεν μπορώ να πω ότι είναι σύγχρονο φαινόμενο η απιστία. Είναι πάρα πολύ παλιό,συνοδεύει τον άνθρωπο κατά την πορεία της ιστορίας του. Ενδεχομένως τα τελευταία χρόνια να γίνεται πιο εύκολα γιατί οι ανάγκες των ανθρώπων είναι περισσότερες και άρα και οι απαιτήσεις, οι σχέσεις ειναι λίγο πιο περίπλοκες, όλα είναι πιο δύσκολα τα τελευταία χρόνια σε τελική ανάλυση, οπότε ναι θα μπορούσε ίσως.

Πρωταγωνίστησε δίπλα σε μεγάλα ονόματα, της θεατρικής σκηνής, όπως ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, η Τζέσσυ Παπουτσή κ.α

Μια θεατρική παράσταση είναι επίπονη και απαιτητική προσπάθεια που δοκιμάζει σχέσεις και συνεργασίες. Η δική σας συνεργασία με τους συντελεστές του έργου πώς είναι;

Με τους συντελεστές, που συνεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτα από όλα φίλοι. Και η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι σε μια κατάσταση, κατά την οποία θέλω να δουλεύω με φίλους πια, θέλω να περνάω καλά στη δουλειά μου. Και αυτό ακριβώς κάνουμε, περνάμε υπέροχα γιατί είμαστε φίλοι, μιλάμε την ίδια γλώσσα και συνεργαζόμαστε άψογα. Έτσι πιστεύω πως πρέπει να λειτουργεί το θέατρο. Από την άλλη φυσικά υπάρχουν και δυσκολίες δεν το συζητώ, αλλά αν είσαι και φίλος με τον άλλον είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα.

Έχετε κάτι στα σκαριά για το εγγύς μέλλον; Θα είναι στο σανίδι ή στην τηλεόραση;

Όχι, δεν έχω τίποτα προς το παρόν πέραν της παράστασης αυτής. Γενικώς δεν κάνω σχέδια θα τα δούμε όλα στο μέλλον μόλις υπάρξει κάτι άλλο.

Έχετε κάποιο μήνυμα για τους αναγνώστες του young people;

Νομίζω ότι περνάει δύσκολα η νέα γενιά. Υπομονή, λοιπόν, ψυχραιμία, το μέλλον είναι λίγο ζοφερό, πράγματι δεν ξέρουμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση. Στεναχωριέμαι με την νέα γενιά γιατί δεν έχουν ζήσει πολύ ωραία πράγματα όπως ζήσαμε εμείς παλαιότερα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως τότε ήταν όλα ρόδινα. Έχουμε περάσει και εμείς δυσκολίες πολλές αλλά τώρα τα παιδιά βάλλονται από παντού. Προτείνω, λοιπόν όπως είπα, μόνο ψυχραιμία και να πηγαίνουν στο κάθετι βήμα – βήμα με αισιοδοξία και το βλέμμα στραμμένο μπροστά.


Δελτίο τύπου Παράστασης “Μας πήραν είδηση”

Μια φαρσοκωμωδία με σεναριακή σπιρτάδα, αντισυμβατικούς χαρακτήρες, με το κάθε της λεπτό αμήχανο και ξεκαρδιστικό.Μοντέρνο, με διεισδυτική και χλευαστική διάθεση, αποδομεί τα πάντα, με υπερβατικό χιούμορ.

Διαβάστε την κριτική από την Ιωάννα Ρουσάκη για το Young People.gr για την παράσταση  

Η υπόθεση

Οι ηθοποιοί της Παράστασης “Μας πήραν είδηση” στο Εργοτάξιον

Ένας άντρας πεθαίνει στα χέρια δυο γυναικών. Δύο γυναίκες μόνες με αντισυμβατικούς χαρακτήρες και ένας θεοπάλαβος φίλος, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα χωρίς να τους πάρουν είδηση. Στην πορεία όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με ξέφρενες καταστάσεις και τελικά ….. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΗ;

Συντελεστές της παράστασης 

  • Σκηνοθεσία: Κώστας Ζέκος 
  • Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου 
  • Παίζουν: Αθηνά Μαυρομάτη, Γιάννης Μάνιος, Τέτα Σαββάτη, Κώστας Ζέκος 
  • Κοστούμια: Κώστας Κουβάτσος  
  • Σκηνικό : Μάκης Καρράς 
  • Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ζέκος 
  • Φωτογραφίες Αφίσας: Γιώργος Καλφαμανώλης  
  • Σχεδιασμός Αφίσας: Διονυσία Κουβάτσου 
  • Ηχητικά Εφέ: Σωτήρης Λαμπρινάκος 
  • Τραγούδι παράστασης «Μας πήραν είδηση»: Ερμηνεία: Μελίνα Μακρή – Στίχοι: Γιάννης Μάνιος -Μουσική: Φράνκι Λούβαρης 

Πληροφορίες  

  • Έναρξη παραστάσεων: 15 Οκτωβρίου 2018 και για λίγες μόνο παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον 
  • ΠαραστάσειςΚάθε Δευτέρα & Τρίτη 
  • Ώρα έναρξης: 21:00 
  • Διάρκεια παράστασης: 80’ (με διάλειμμα) 
  • Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος) 5 ευρώ (ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΟΜΑΔΙΚΟ)

Τεχνοχώρος «Εργοτάξιον» (Διογένους 1 – Στάση Μετρό Άγιος Δημήτριος- Αθήνα- 6983930220)

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της ηθοποιού Αθηνάς Μαυρομάτη συνεργάστηκαν. Στην Επιμέλεια η ομάδα έκφρασης και υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων ο Ανδρέας Αρβανιτάκης. Ευχαριστούμε την Ηθοποιό Αθηνά Μαυρομάτη και την υπεύθυνη επικοινωνίας Ελευθερία Καμπούρογλου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Προτεινόμενα

Πολυξένη Καράκογλου: “Η μουσική είναι ο τρόπος ανά τους αιώνες να μαλακώνουν τα βάσανα και να εξυμνείται η ζωή”

Η Πολυξένη Καράκογλου μεγάλωσε στη Νίκαια, τελείωσε το Μουσικό σχολείο Πειραιά και αποφοίτησε από...

Αφροδίτη Χατζημηνά: “Πιστεύω βαθιά στη διαδικασία της μάθησης, της μελέτης και της εξέλιξης”

Η Αφροδίτη Χατζημηνά έχει καταφέρει να αποτελεί μια από τις πιο καταξιωμένες, νέες παρουσίες...

Archolekas, o Teenager της μουσικής με τα θετικά μηνύματα στους νέους.

O Archolekas ένας νέος – έφηβος καλλιτέχνης που ήδη από τα πρώτα του βήματα...

Συνέντευξη με την τραγουδοποιό Joanna Drigo.

Η Joanna Drigo απαντά στις ερωτήσεις του Young People.Gr Μας αποκαλύπτει το πως η...

Σταμάτης Καπίρης: “Η μουσική δημιουργεί συναισθήματα χαράς, λύπης και ευεξίας οπότε τη θεωρώ απαραίτητη…”

Ο Σταμάτης Καπίρης εντυπωσιάζει με την αυθεντικότητα αλλά και την συναισθηματική του ερμηνεία, κερδίζοντας...

String Demons: “…να σταματήσουμε να θεωρούμε δεδομένες ταμπέλες και στεγανά γύρω από τη μουσική -και όχι μόνο- που μάθαμε μεγαλώνοντας…”

String Demons, το συγκρότημα που έχει ξεχωρίσει με τις μοναδικές μουσικές προτάσεις του. Ένα...

Η συνέντευξη του ταλαντούχου και ανερχόμενου τραγουδιστή Παναγιώτη Τσαφαρά.

Στην μουσική σκηνή ο Παναγιώτης Τσαφαράς εμφανίστηκε το 2014 με το ντεμπούτο άλμπουμ "Πρώτη...

Η Ανδριάνα Φέρρα, αθλήτρια στίβου, πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα.

Η Ανδριάνα Φέρρα γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου το 1988, έχει σπουδάσει στο...
Exit mobile version