ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔημοφιλείςΣτέλιος Βαμβακάς: "Η μουσική είναι μια γλώσσα που ενώνει και εκφράζει τα πιο βαθιά μας συναισθήματα"

Στέλιος Βαμβακάς: “Η μουσική είναι μια γλώσσα που ενώνει και εκφράζει τα πιο βαθιά μας συναισθήματα”

"Ο Στέλιος Βαμβακάς γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης όπου και μεγάλωσε. Από μικρός ήθελε να γίνει "μουσικός – ερμηνευτής" της κρητικής μουσικής και να κοιτάει τη ζωή μέσα απ' τα μάτια ενός πιτσιρικά. Διαβάστε την συνέντευξή του"

Συνέντευξη με τον λυράρη και ερμηνευτή Στέλιο Βαμβακά. Από μικρός το όνειρό του ήταν να γίνει ερμηνευτής κυρίως της κρητικής μουσικής. Η αγάπη του κόσμου είναι ήδη μεγάλη από τα πρώτα του βήματα. Όπου εμφανίζεται, οι χώροι γεμίζουν ασφυκτικά και όλοι σιγοτραγουδούν μαζί του. Όσο αφορά το καινούργιο του single “Δεν καίγεται η μοναξιά” που κυκλοφορεί από τη Minos EMI, A Universal Music Company, ήδη πρωταγωνιστεί.

Η λύρα ήταν επίσης ένα όργανο που το γοήτευσε από την πρώτη στιγμή και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ήδη μουσική του πορεία. Πιστεύει στη δύναμη της μουσικής να ενώνει και να εμπνέει ανθρώπους. Προτεραιότητα του είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Θεωρεί πως η εικόνα και ο ήχος ενισχύουν το ένα το άλλο. Πριν κυκλοφορήσει ένα τραγούδι πρέπει πρώτα να νιώσει ο ίδιος ότι τον εκφράζει και τον αγγίζει…

Προσπαθεί πάντα να μείνει πιστός στη μουσική του ταυτότητα, αλλά και να βρίσκει την ομορφιά και το συναίσθημα στην καθημερινότητα… Μας μιλά για την προσεχή περιοδεία του μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου. Mας αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδια και επιθυμίες του. Οραματίζεται μια πορεία γεμάτη δημιουργικότητα! Τέλος στέλνει τα δικά του, πολύ ενδιαφέροντα μηνύματα.

Διαβάστε την συνέντευξη του Στέλιου Βαμβακά

Στέλιος Βαμβακάς, συνέντευξη με τον Λυράρη και ερμηνευτή

Είσαι ένας νέος καλλιτέχνης, άξιος εκπρόσωπος της Κρήτης, με ιδιαίτερα χαρακτηριστική φωνή. Είναι η σύσταση σου στο κοινό, αυτή που θα ήθελες να είναι;

Ναι, είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ την Κρήτη και την μουσική παράδοση της. Πάντα ήθελα η φωνή μου να εκφράζει την αυθεντικότητα και το πάθος που νιώθω για την μουσική. Χαίρομαι που το κοινό αναγνωρίζει και εκτιμά αυτό το στοιχείο.

Πέρα από ερμηνευτής, είσαι και λυράρης. Ήταν οικογενειακή παράδοση ή ήταν ένα όργανο που σου κίνησε το ενδιαφέρον όταν ασχολήθηκες με την μουσική;

Η λύρα ήταν πάντα παρούσα στην οικογένειά μου και την παράδοσή μας. Ο παππούς μου έπαιζε λύρα, και από μικρός θυμάμαι να με γοητεύει ο ήχος της. Μεγαλώνοντας, ήξερα ότι αυτό το όργανο θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στη μουσική μου πορεία.

Έγινες ευρέως γνωστός με το τραγούδι «Χρώματα ελπίδας», το οποίο έγινε viral στο TikTok και ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πως νιώθεις για αυτό;

Νιώθω ευγνωμοσύνη και χαρά που το τραγούδι «Χρώματα ελπίδας» αγκαλιάστηκε από τόσο κόσμο. Το γεγονός ότι έγινε viral στο TikTok δείχνει την δύναμη της μουσικής να ενώνει και να εμπνέει ανθρώπους. Είναι μια υπέροχη αίσθηση να ξέρω ότι το έργο μου φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Έχεις καταφέρει να γνωρίζει το κοινό πρώτα τα τραγούδια σου και έπειτα εσένα, σε μια εποχή όπου δεν γνωρίζουμε πολλοί καλλιτέχνες ποια επιτυχία έχουν στο βιογραφικό τους. Θα έλεγες ότι αυτός ήταν ένας στόχος σου;

Ναι, ήταν σημαντικό για μένα να αφήσω τα τραγούδια μου να μιλήσουν πρώτα. Πιστεύω ότι η μουσική πρέπει να προηγείται και να αγγίζει τους ανθρώπους. Η αναγνώριση έρχεται φυσικά μετά από αυτό, αλλά προτεραιότητά μου είναι πάντα το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

“Δεν καίγεται η μοναξιά”, σε μουσική του Βασίλη Δαραμούσκα και στίχους του Γιάννη Μπαγουλή, το οποίο κυκλοφορεί από την Minos EMI – a Universal Music Company. Μίλησε μας σχετικά.

Το “Δεν καίγεται η μοναξιά” είναι ένα τραγούδι που μιλά για την εσωτερική δύναμη και την αντοχή στην μοναξιά. Η συνεργασία με τον Βασίλη Δαραμούσκα και τον Γιάννη Μπαγουλή ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι που πραγματικά αγγίζει τις ψυχές των ακροατών. Η υποστήριξη της Minos EMI ήταν καθοριστική για την προώθηση αυτού του τραγουδιού.

Το ταξίδι μπορεί να έχει προκλήσεις, αλλά η ικανοποίηση της δημιουργίας αξίζει κάθε προσπάθεια…

Το συγκεκριμένο τραγούδι συνοδεύεται και από ένα κινηματογραφικό video clip, προσφέροντας έτσι ένα δυναμικό αποτέλεσμα τόσο στον ήχο, όσο και στην εικόνα. Είναι πάντα αλληλένδετα;

Πιστεύω ότι η εικόνα και ο ήχος μπορούν να ενισχύουν το ένα το άλλο. Το κινηματογραφικό video clip του «Δεν καίγεται η μοναξιά» προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην ιστορία του τραγουδιού, κάνοντας το αποτέλεσμα πιο δυναμικό και συγκινητικό. Όταν η εικόνα συμπληρώνει τον ήχο με έναν αυθεντικό τρόπο, το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Μερικά από τα σχόλια των ακροατών είναι ότι τα τραγούδια σου αγγίζουν την ψυχή τους. Πριν κυκλοφορήσεις ένα νέο τραγούδι, αποτελεί ζητούμενο να αγγίζει πρώτα την δίκη σου ψυχή;

Απολύτως. Πριν κυκλοφορήσω ένα τραγούδι, πρέπει πρώτα να νιώσω εγώ ότι με εκφράζει και με αγγίζει βαθιά. Αν δεν με συγκινεί προσωπικά, δεν θα μπορέσω να το αποδώσω με ειλικρίνεια. Η σύνδεση με την ψυχή μου είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα.

Σε επίσκεψη σου σε νυχτερινό κέντρο, σε προσκάλεσε στην σκηνή ο Χρήστος Μάστορας. Ένιωσες ότι ήταν μια πρώτη, μικρή αναγνώριση της αξίας σου ως νέος καλλιτέχνης;

Ήταν μια πολύ τιμητική στιγμή για μένα. Ο Χρήστος Μάστορας είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και το γεγονός ότι με προσκάλεσε στην σκηνή του ήταν μια αναγνώριση που εκτιμώ βαθιά. Με έκανε να νιώσω ότι η δουλειά μου αναγνωρίζεται και εκτιμάται από σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής.

Έχεις συστηθεί στο κοινό με την δική σου χαρακτηριστική μουσική, προωθώντας την αυθεντικότητα σου και όχι την μόδα της εποχής. Θεωρείς ότι η ένταξη ενός καλλιτέχνη σε μια δισκογραφική εταιρία, μπορεί να επηρεάσει αυτή την αυθεντικότητα;

Η ένταξη σε μια δισκογραφική εταιρεία μπορεί να φέρει προκλήσεις, αλλά επίσης μπορεί να προσφέρει και πολλές ευκαιρίες. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι του καλλιτέχνη να διατηρήσει την αυθεντικότητά του και να βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις εμπορικές ανάγκες και στην καλλιτεχνική του έκφραση. Προσωπικά, προσπαθώ πάντα να μείνω πιστός στην δική μου μουσική ταυτότητα.

Η λύρα ήταν πάντα παρούσα στην οικογένειά μου και την παράδοσή μας

Πόσο δύσκολο είναι να ζει ένας ρομαντικός άνθρωπος σήμερα; Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ρομαντικό;

Είναι αλήθεια ότι σε μια εποχή που οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ γρήγοροι, ο ρομαντισμός μπορεί να φαίνεται δύσκολος. Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διατηρούμε την ικανότητα να εκτιμούμε τις όμορφες στιγμές και τις σχέσεις μας. Ναι, θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ρομαντικό γιατί προσπαθώ να βρίσκω την ομορφιά και το συναίσθημα στην καθημερινότητα.

Το καλοκαίρι θα βρίσκεσαι σε περιοδεία με την Μελίνα Ασλανίδου. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και πως νιώθεις για αυτό;

Η συνεργασία με την Μελίνα Ασλανίδου προέκυψε μέσα από την αμοιβαία εκτίμηση και την κοινή μας αγάπη για τη μουσική. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή την περιοδεία, καθώς θα είναι μια ευκαιρία να μοιραστώ τη μουσική μου με ένα ευρύτερο κοινό και να μάθω από μια τόσο καταξιωμένη καλλιτέχνη.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Έχεις σκεφτεί πως θα ήθελες να είναι η πορεία σου στην μουσική;

Τα σχέδια μου για το μέλλον περιλαμβάνουν την κυκλοφορία νέων τραγουδιών, τη συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες και την συνεχή εξέλιξη της μουσικής μου. Θέλω να συνεχίσω να δημιουργώ μουσική που αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων και να εξελίσσομαι ως καλλιτέχνης. Οραματίζομαι μια πορεία γεμάτη δημιουργικότητα και αυθεντικότητα.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσω του Youngpeople.gr;

Θα ήθελα να πω στους νέους ανθρώπους να ακολουθούν τα όνειρά τους με πάθος και επιμονή. Η μουσική είναι μια γλώσσα που ενώνει και εκφράζει τα πιο βαθιά μας συναισθήματα. Μην φοβάστε να είστε αυθεντικοί και να μοιράζεστε την τέχνη σας με τον κόσμο. Το ταξίδι μπορεί να έχει προκλήσεις, αλλά η ικανοποίηση της δημιουργίας αξίζει κάθε προσπάθεια.

Βίντεο Στέλιος Βαμβακάς

Στέλιος Βαμβακάς - Δεν Καίγεται Η Μοναξιά (Official Music Video)

Το νέο single του Στέλιου Βαμβακά “Δεν Καίγεται Η Μοναξιά” κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company

  • Μουσική: Βασίλης Δαραμούσκας
  • Στίχοι: Γιάννης Μπαγουλής

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

Ακολουθήστε τον Στέλιο Βαμβακά στο Instagram

“Πριν κυκλοφορήσω ένα τραγούδι, πρέπει πρώτα να νιώσω εγώ ότι με εκφράζει και με αγγίζει βαθιά. Αν δεν με συγκινεί προσωπικά, δεν θα μπορέσω να το αποδώσω με ειλικρίνεια”

#Stelios Vamvakas

Φωτογραφικό Αφιέρωμα Στέλιος Βαμβακάς

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Στέλιου Βαμβακά συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων: Η Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τον Στέλιο Βαμβακά & την δισκογραφική εταιρεία, Minos EMI, – A Universal Music Company και ειδικότερα τον Κ. Γιάννη Αμανατίδη για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες,...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

- New Post & Article Archive