Άννα Ζηρδέλη: “Να απολαμβάνουμε τη ζωή μας, να ζούμε για εμάς και όχι να ζούμε απλά για να υπάρχουμε”

Άννα Ζηρδέλη δεν παύει ποτέ να εξωτερικεύει τον πολύπλευρο χαρακτήρα της"

Η Άννα Ζηρδέλη γεννήθηκε στη Λάρισα στις 6 Φεβρουαρίου. Η αγάπη της για το ραδιόφωνο και στη συνέχεια για την τηλεόραση φάνηκε μέσα από την πετυχημένη παρουσία της σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές όπου έγινε και ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό. Η εκπομπή “Κορίτσια για σπίτι” στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, τα τηλεπαιχνίδια της Audiotex καθώς και η εκπομπή “Πρωινό ΣουΚου” στον ANT1 είναι κάποιοι από τους σημαντικούς σταθμούς της στη μικρή οθόνη έως σήμερα.

Με σπουδές στη διοίκηση και την οικονομία και πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων σε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, η Άννα δεν παύει ποτέ να εξωτερικεύει τον πολύπλευρο χαρακτήρα της. Το διάστημα αυτό η καλλιτεχνική της φύση εκδηλώνεται μέσα από το χώρο του θεάτρου όπου και προσεχώς θα έχει κάτι πολύ όμορφο να μας παρουσιάσει.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Άννας Ζηρδέλη

Νιώθω οτι είσαι σε μια πολύ ωραία στιγμή στη ζωή σου. Τί είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει να αντλείς δύναμη; 

Όταν κάνεις πράγματα που αγαπάς νομίζω πως ο κόσμος το καταλαβαίνει. Ενέργεια παίρνω πάντα από την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω δίπλα μου.

Ποιές ήταν εκείνες οι στιγμές από την έως τώρα πορεία σου στην τηλεόραση που σε έκαναν να αγαπήσεις περισσότερο αυτό που κάνεις και ποιοί άνθρωποι ήταν και είναι δίπλα σου σε όλο αυτό;

Δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω καμία περισσότερο ή λιγότερο. Για εμένα όλες είναι διαφορετικές και ιδιαίτερες στιγμές. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα πρώτα μου βήματα στην πόλη των Σερρών που βρέθηκα ως φοιτήτρια και την αγάπη του κόσμου για τις εκπομπές που παρουσίαζα εκεί .

Τον διευθυντή μου κ. Γιώργο Ζώη στο MΑΚΕΔΟΝΙΑ TV που μου έδωσε τη δυνατότητα να βρεθώ σε πρωινή καθημερινή εκπομπή για δύο σεζόν «Κορίτσια για σπίτι».

Την Audiotex που με πίστεψε και συνεργαστήκαμε σχεδόν έναν χρόνο αλλά φυσικά τον ANT1 τον κ. Γιάννη Λάτσιο. Τέλος πιστεύω οτι όσοι άνθρωποι έρχονται, ποτέ δεν ξέρεις εάν θα είναι για καλό ή κακό. Θα πρέπει εμείς να μπορούμε να εισπράξουμε μόνο τα θετικά. Αυτό από μόνο του σε κάνει καλύτερο! 

Εδώ και ένα χρόνο είσαι στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Ιάκωβος Καμπανέλλης”. Σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς επαγγελματικά με το θέατρο και τί σε ώθησε σε αυτήν την κατεύθυνση;

Το θέατρο όσο κλισέ και να ακούγεται είναι αγάπη μου μεγάλη από παιδί. Η αλήθεια είναι ότι με βοήθησε πολύ στο κομμάτι της παρουσίασης. Φέτος ετοιμάζομαι για τις διπλωματικές  μου εξετάσεις και ήδη βρίσκομαι σε ένα πολύ δημιουργικό περιβάλλον.

Παράλληλα σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα σου είναι και η απασχόληση σου στην οικογενειακή σας επιχείρηση. 

Χαίρομαι πολύ που με ρωτάς γιατί στη ζωή πρέπει πλέον να εργάζεσαι για να επιβιώνεις  και εγώ χαίρομαι που βοηθάω την οικογένεια μου και ταυτόχρονα κάνω και αυτό που μου αρέσει. Είναι ένα κομμάτι που δραστηριοποιείται η οικογένεια μου πάνω από τριάντα χρόνια. Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της και τα σκαμπανεβάσματα της αλλά είναι και μια βάση για να μπορώ να ανταπεξέλθω στο χώρο του θεάματος που δεν υπάρχουν τα υπέρογκα ποσά.

Ραδιόφωνο, τηλεόραση, επιχειρήσεις, θέατρο. Τί είναι εκείνο που σου ταιριάζει τελικά περισσότερο και θα ήθελες να δώσεις περισσότερη σημασία;

Η βάση μου ήταν και θα είναι πάντα η επιχείρηση. Το ραδιόφωνο είναι μαγεία, η τηλεόραση είναι αυτό που εισπράττεις από τον κόσμο που σε βάζει μέσα στο σπίτι του, στην συντροφιά του, στην καθημερινότητα του. Τέλος το θέατρο είναι η ψυχή και τα συναισθήματα που γεννούνται.

Ποιά είναι τα επόμενα σχέδια σου? Ετοιμάζεις κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Άμεσα ετοιμάζουμε μια παράσταση σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο «El Convento Del Arte» (Βιργινίας Μπενάκη 7) στο κέντρο της Αθήνας. Ξεκινάμε το Σάββατο 4 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και σας περιμένουμε. Η παράσταση λέγεται «Show…What?» και αφηγείτο μέρος από τη ζωή επτά ηθοποιών που εργάζονται σε ένα dark cabaret σε σκηνοθεσία Ηλία Αλεξάνδρου.

Ποιό είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους νέους ανθρώπους μέσα από το Young People;

Να απολαμβάνουν την ζωή τους, να ζουν γι΄ αυτούς και όχι να ζουν απλά για να υπάρχουν.

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Άννας Ζηρδέλη συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων ο Γιάννης Μπιτζούνης. Ευχαριστούμε την Άννα Ζηρδέλη για τη συνέντευξη.

Δημοφιλείς Συνεντεύξεις