ΑρχικήΑφιερώματαAmy Winehouse, η φωνή που συνδυάζει Soul, Jazz αλλά και r&b.

Amy Winehouse, η φωνή που συνδυάζει Soul, Jazz αλλά και r&b.

"Οι φωνητικές της ικανότητες ήταν αυτό που από την αρχή εντυπωσίασαν τον κόσμο της μουσικής. Το 2003 έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ “Frank”. Από εκείνη τη στιγμή όλοι κατάλαβαν πως η Amy Winehouse δεν θα περνούσε απαρατήρητη"

Μια από τις νεαρότερες φωνές που κατάφεραν να αφήσουν εποχή είναι αυτή της Amy Winehouse. Το ταλέντο της ήταν εμφανές από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, όπως ήταν εμφανής η ανησυχία και η αντιδραστικότητα που θα την οδηγούσαν στην επιλογή δύο δρόμων, της ζωής ή του θανάτου. 

Η Amy Winehouse γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 στο Souhgate του Λονδίνου. Οι φωνητικές της ικανότητες ήταν αυτό που από την αρχή εντυπωσίασαν τον κόσμο της μουσικής. Το 2003 έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ “Frank”. Από εκείνη τη στιγμή όλοι κατάλαβαν πως η Amy Winehouse δεν θα περνούσε απαρατήρητη.

Amy Winehouse

Η Amy Winehouse γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 στο Souhgate του Λονδίνου

Η εκπληκτική φωνή ήταν ο συνδυασμός από μουσικά είδη όπως, Soul, Jazz, αλλά και R&b. Η περιπέτεια με τη μουσική άρχισε όταν η Amy Winehouse ήταν μόλις 9 χρονών. Η γιαγιά της η οποία ήταν τραγουδίστρια, πρότεινε στην εγγονή της να γραφτεί σε σχολή φωνητικών, ώστε να βελτιώσει το υπάρχων ταλέντο της.

Τότε παράλληλα άρχισαν να φαίνονται και τα σημάδια, της όχι και της τόσο σωστής συμπεριφοράς. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που άλλαζε αναγκαστικά συνεχώς σχολές από την ηλικία των δεκατεσσάρων (14) χρονών.

Παρόλαυτα το ταλέντο και κυρίως η χροιά της φωνής της Amy Winehouse ήταν τόσο “διαφορετική – ξεχωριστή” που δεν την εμπόδισε να προχωρήσει. Αξιοσημείωτο είναι πως από την ηλικία των 14, από τη στιγμή που απόκτησε την πρώτη της κιθάρα είχε αρχίσει να γράφει στίχους αλλά και μουσική.

Η ώρα της Amy Winehouse, το πρώτο άλμπουμ & βραβεία

Έφτασε η ώρα να γνωρίσει ο κόσμος της Amy Winehouse. Τον Οκτώβριο του 2003 κυκλοφορεί το πρώτο επίσημο άλμπουμ της με την ονομασία “Frank”. Ένα άλμπουμ όπου το υπογράφει σχεδόν ολοκληρωτικά η ίδια γράφοντας τους στίχους, μουσική.

Το 2003 έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ “Frank”

Οι μουσικές επιρροές (Jazz, Soul κ.α) που έχει φαίνονται αμέσως, όπου σε συνδυασμό, με την εκπληκτική χροιά της φωνής της έκανε πολλούς να αναπολήσουν μουσικές του παρελθόντος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αρχίσουν οι συγκρίσεις με άλλες γυναικείες φωνές από το παρελθόν που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη μουσική.

Το επόμενο άλμπουμ της δεν άργησε, με τίτλο “Back To Back” η Amy Winehouse τεκμηριώνει την παρουσία της στο χώρο της μουσικής. Ήταν στα τέλη του 2006 και είχαν περάσει ήδη τρία χρόνια από την εμφάνισή της. Η Amy Winehouse έπαιζε ασταμάτητα στα Αμερικάνικα ραδιόφωνα, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία το άλμπουμ γινόταν ανάρπαστο.

Δεν άργησαν και τα βραβεία, ένα από τα κυριότερα ήταν το 2008, το Brit Awards για τη κατηγορία Best Famale Artist. Φυσικό επακόλουθο και τα Grammy, αλλά κανείς δεν περίμενε να κατακτήσει πέντε, ρεκόρ για Βρετανίδα καλλιτέχνιδα καθώς καμία δεν το είχε καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πωλήσεις εκατομμυρίων αντίτυπων σε όλο τον κόσμο, φανταστείτε ότι στην Αγγλία μόνο το 2007 είχε πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια.

Οι ζωντανές εμφανίσεις και τα προβλήματα με το αλκοόλ

Οι ζωντανές εμφανίσεις της Amy Winhouse. Ήταν φυσιολογικό τα επόμενα χρόνια να προγραμματιστούν συναυλίες κυρίως στις χώρες όπου αγαπήθηκε για αρχή. Αυτό όμως έδωσε και στον κόσμο να καταλάβει πως είχε πολλά προβλήματα κυρίως με το αλκοόλ.

Η τελευταία εμφάνιση της ήταν στις 20 Ιουλίου το 2011 στο Roundhouse του Camden στο Λονδίνο

Στη συναυλία του Ντουμπάι στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 άρχισαν πλέον να διαισθάνονται όλοι ότι είχε φτάσει σε ανησυχητικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα τον Ιούνιο στο Βελιγράδι της ίδιας χρονιάς, να μην μπορέσει καν να ανέβει στη σκηνή όπου κρίθηκε σκληρά αλλά και γιουχαρίστηκε.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες και μέσα σε αυτές και στην χώρα μας. Όλα αυτά άρχιζαν να την επηρεάζουν, βέβαια το πρόβλημα με το αλκοόλ είχε εμφανιστεί από το 2006.

Οι προσπάθειές της αποτοξίνωσης πολλές, μπαινόβγαινε συνεχώς σε νοσοκομεία καταλαβαίνοντας και η ίδια ότι το πρόβλημα αλκοολισμού είχε περάσει σε ανησυχητικά επίπεδα. Η εξωτερική της εμφάνιση, η απώλεια βάρους, η άσχημη διάθεση κ.α πρόδιδε ότι η Amy Winehouse βαδίζει σε δύσκολο δρόμο.

Η δισκογραφία της Amy Winehouse

  • “Frank” – 2003.
  • “Back To Back” – 2006.
  • “Lioness: Hidden Treasures” – 2011.

H Amy Winehouse, το τέλος

Βιβλίο αλλά και ταινία για την ζωή της έχουν την ευκαιρία να δουν και να διαβάσουν όσοι θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα

Το τέλος μιας από τις καλύτερες γυναικείες φωνές αυτού του αιώνα προς έκπληξη πολλών είναι γεγονός. Η τελευταία εμφάνιση της ήταν στις 20 Ιουλίου το 2011 στο Roundhouse του Camden στο Λονδίνο. Τρεις μέρες μετά βρέθηκε νεκρή από δηλητηρίαση του αίματος από υπερβολική δόση αλκοόλ και φαρμάκων.

Ο θάνατος της σόκαρε πολλούς θαυμαστές της ανά τον κόσμο που έβλεπαν την κατάστασή της αλλά δεν πίστευαν ποτέ πως θα είχε αυτό το τέλος.

Τους επόμενους μήνες κυκλοφόρησε και το τρίτο άλμπουμ της με τίτλο “Liones: Hidden Treasures” το οποίο περιείχε 12 τραγούδια, κάποια ακυκλοφόρητα αλλά και αγαπημένα της ίδιας της Amy Winehouse. 

Βιβλίο αλλά και ταινία για την ζωή της έχουν την ευκαιρία να δουν και να διαβάσουν όσοι θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την Amy Winehouse. Την ταινία, “Η Amy, το κορίτσι πίσω από το όνομα” την έχουμε παρουσίαση και μέσα από το Young People.GR

Βίντεο Amy Winehouse

Amy Winehouse - Back To Black
Amy Winehouse - You Know I'm No Good

Σημείωση: Το άρθρο, αφιέρωμα για την Amy Winehouse, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή πληροφοριών και ειδήσεων από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν το συγκεκριμένο καλλιτέχνη!!! Από την ομάδα διαχείρισης του Young People.GR

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Frank Sinatra, ο πιο σημαντικός μουσικός καλλιτέχνης όλων των εποχών.

Francis Albert Sinatra, (Frank Sinatra) έχει χαρακτηριστεί από τους...

Steven Wilson, μια σύγχρονη μουσική ιδιοφυΐα.

Γεννημένος το Νοέμβριο του 1967 στο Kingston του Λονδίνου,...

Whitney Houston 1963 – 2012, η χρυσή φωνή της δεκαετίας του ’80.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1963 στην Αμερική και συγκεκριμένα...

Muse: Οι πιο alternative ανάμεσα στους alternative.

Ένα alternative rock συγκρότημα, δημιουργήθηκε το 1994 από μερικούς...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε γνώστες και όσο μπορούμε να σας μεταφέρουμε όσα συμβαίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

- New Post & Article Archive