ΑρχικήΣυνεντεύξειςΠρόσωπαΈβελυν Παρασκευοπούλου: "Οδεύουμε σε καλό δρόμο για την ανάδειξη του δικαίου, της ισότητας και του σωφρονισμού"

Έβελυν Παρασκευοπούλου: “Οδεύουμε σε καλό δρόμο για την ανάδειξη του δικαίου, της ισότητας και του σωφρονισμού”

"Η Έβελυν Παρασκευοπούλου μιλά για την κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα, τα σχέδια της για το μέλλον & την αγάπη της να βοηθά ώστε ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος"

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μια μάχιμη δικηγόρος με ισχυρή προσωπικότητα και διεθνείς επαφές παρά το νεαρό της ηλικίας της. Προερχόμενη από μία οικογένεια με σημαντική ιστορία στην επιστήμη του Δικαίου και πιο συγκεκριμένα στο Ποινικό Δίκαιο, έχει αποφασίσει να συνεχίσει επάξια το έργο του πατέρα της, επεκτείνοντας το και εκτός Ελλάδας, όπως ήδη έχει ξεκινήσει.

Η Έβελυν Παρασκευοπούλου τελειώνοντας τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο Παρίσι με αντικείμενο το εταιρικό δίκαιο, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με το ιστορικό δικηγορικό γραφείο που διατηρούν με τον πατέρα της στην Αθήνα. Εκτός από τις Νομικές σπουδές, έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες, ενώ πλέον εκτός από δικηγόρος είναι και αρθρογράφος κοινωνικοπολιτικών θεμάτων σε καθημερινή πολιτική εφημερίδα. Εργασιομανής και αφοσιωμένη στους στόχους της που πάντα πετυχαίνει.

Παράλληλα, ασχολείται με φιλανθρωπικούς οργανισμούς και με φιλοζωικές οργανώσεις. Η Έβελυν Παρασκευοπούλου δεν είναι απλά μια εντυπωσιακή και ανερχόμενη δικηγόρος. Είναι ένα άτομο με άποψη που αξίζει να ακούσουμε όλα αυτά που έχει να μας πει. Στο Young People μας μιλάει για τους στόχους της, την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και τις προτάσεις που έχει δεχτεί για να ασχοληθεί με την πολιτική. Web Site: https://www.paraskevopouloslaw.gr/

Διαβάστε τη συνέντευξη

Στην εποχή που διανύουμε οι γυναίκες έχουν κάνει σημαντικά άλματα στον επαγγελματικό τομέα, οπότε σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καταφέρω να δείξω ότι οι γυναίκες μπορούμε να διεκδικούμε θέσεις… Έβελυν Παρασκευοπούλου

Είσαι μια νέα μάχιμη δικηγόρος με ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό. Πιστεύεις ότι αυτά αρκούν για να συνεχίσεις και να πετύχεις τους στόχους σου έχοντας κληρονομιά ένα βαρύ όνομα στην Ποινική Δικονομία;

Φυσικά και δεν αρκούν μόνο αυτά. Η συνεχής προσπάθεια, η σοβαρή και βαθιά μελέτη κάθε υπόθεσης αλλά και η επιμονή μαζί με την προσδοκία της επιτυχούς έκβασης. Όταν   υπάρχει ο σοβαρός έως ενίοτε σκληρός ανταγωνισμός στον δικηγορικό χώρο, νομικά και επαγγελματικά, πρέπει να εξελισσόμαστε συνεχώς κι εγώ έχω αυτό ως στόχο. Παράλληλα, θα επιμείνω στην προσπάθεια μου για την ανάδειξη της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και ως προς το μοντέλο μιας γυναίκας μάχιμης και ανεξάρτητης.

Θεωρείς πως θα σου ταίριαζε να ασχοληθείς με την πολιτική; Σου έχει γίνει κάποια πρόταση;

Μου έχουν γίνει προτάσεις κατά καιρούς, αλλά δεν έχω απαντήσει. Θεωρούσα ότι μέχρι πρότινος ηλικιακά δεν μπορούσα να δώσω ό,τι απαιτεί η πολιτική, πλέον σίγουρα το σκέφτομαι, αφού το όραμα μου για την προστασία και την ανάδειξη των πνευματικών προσόντων, αλλά και την ανεξαρτησία μιας γυναίκας, δεν αφορά μόνο εμένα αλλά ολόκληρη την κοινωνία μας. Επιπλέον, η προστασία των αδέσποτων ζώων, αλλά και του περιβάλλοντος με απασχολούσαν από μικρή ηλικία, θα ήθελα λοιπόν να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ νομικά και κοινωνικά.

Ποια η γνώμη σου για αυτό το κύμα αποκαλύψεων περιστατικών βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα;

Με το συγκεκριμένο θέμα είμαι πλήρως ευαισθητοποιημένη, έχω ασχοληθεί με την βία σε αρκετά άρθρα μου προσπαθώντας να αναλύσω καταστάσεις από όλες τις σκοπιές, αλλά καταλήγω να θυμώνω, με μια κοινωνία που μπορεί να αποδέχεται τέτοιου είδους γεγονότα, παλιότερα σε μεγαλύτερο βαθμό και υπό τον φόβο του θύτη από πολλές γυναίκες. Βέβαια, ζούμε σε μία εποχή πιο ξεκάθαρη, που πλέον μπορούν όλοι οι άνθρωποι να μιλήσουν. Οδεύουμε λοιπόν σε καλό δρόμο για την ανάδειξη του δικαίου, της ισότητας και του σωφρονισμού.

Πιστεύεις ότι θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία όσον αφορά την παιδική σεξουαλική κακοποίηση;

Θεωρώ πως όταν η σεξουαλική κακοποίηση περιλαμβάνει παιδιά, από την πρώτη στιγμή θα πρέπει να λαμβάνονται σωστά και αυστηρά μέτρα. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να επιβάλεται αυστηρή τιμωρία, όταν αναφερόμαστε στους πιο αθώους και αγνούς ανθρώπους, τα παιδιά. Τότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν γονείς αυτών των παιδιών που έχουν υποστεί την όποια κακοποίηση.

Έχοντας αναλάβει μία υπόθεση σχετικά με παιδική σεξουαλική κακοποίηση και παιδική πορνογραφία, κατάλαβα και είδα την ανάγκη για προστασία και φροντίδα για το παιδί, θα ήθελα να τονίσω πως πρέπει να υπάρχει άμεση προστασία και ψυχολογική στήριξη προς το παιδί από το κράτος, πράγμα που αυτή τη στιγμή βρίσκω ελλιπές.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να μην εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη; Μπορεί να βρεθεί λύση για αυτές τις παθογένειες του συστήματος;

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω ότι με τα χρόνια εξελισσόμαστε και εκσυγχρονιζόμαστε. Θεωρώ και θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής η δικαιοσύνη θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο μακριά από το γραφείο;

Συνήθως κάνω πράγματα που αγαπώ περισσότερο και με κάνουν ευτυχισμένη. Αυτά είναι η ζωγραφική και η γυμναστική. Επιπλέον προσπαθώ να βρίσκω χρόνο να βλέπω τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Εκτός από τις Νομικές σπουδές, η Έβελυν Παρασκευοπούλου έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες, ενώ πλέον εκτός από δικηγόρος είναι και αρθρογράφος κοινωνικοπολιτικών θεμάτων σε καθημερινή πολιτική εφημερίδα

Όλο αυτό το διάστημα των υγιειονομικών περιορισμών που διανύουμε πιστεύεις ότι σε κράτησε πίσω σε κάποιους τομείς στη ζωή σου;

Σίγουρα μας κράτησε όλους πίσω, έστω και σε ένα μικρό βαθμό κάποιους. Προσωπικά, αναβλήθηκαν κάποια σχέδια που είχα για δουλειά, τα οποία ήταν εκτός Ελλάδας, αλλά αναμένω την ημέρα που όλο αυτό θα τελειώσει, ώστε να συνεχίσω δριμύτερη και να υλοποιήσω τους στόχους μου.

Πόσο εύκολα θεωρείς ότι η κοινωνία και η οικονομία θα βρει το βηματισμό της μετά το πέρας της πανδημίας;

Βάσει άρθρων και στατιστικών που έχω διαβάσει, αναμένεται η σταδιακή επιταχυνόμενη ανάκαμψη τα επόμενα δύο έτη. Γεγονός που πιστεύω κι εγώ για τη χώρα μας λόγω της σπουδαιότητας του τουρισμού αλλά και της ανάγκης όλων μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Βέβαια, θα υπάρξουν σίγουρα κατάλοιπα της πανδημίας.

Πες μας κάτι από τα μελλοντικά σου σχέδια που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας.

Στην εποχή που διανύουμε οι γυναίκες έχουν κάνει σημαντικά άλματα στον επαγγελματικό τομέα, οπότε σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καταφέρω να δείξω ότι οι γυναίκες μπορούμε να διεκδικούμε θέσεις και αξιώματα που κάποτε μόνο άνδρες μπορούσαν να κατέχουν. Στόχος μου λοιπόν είναι, να μαθαίνω περισσότερα και να γίνομαι καλύτερη σε αυτό που επέλεξα να κάνω.

Παράλληλα, η επέκταση του δικηγορικού μου γραφείου και εκτός Ελλάδας είναι στα άμεσα σχέδια μου. Ωστόσο, θέλω πολύ να συνεχίσω με την αρθρογραφία περί  πολιτικών, οικονομικών και νομικών θεμάτων που ήδη κάνω και αγαπώ. Παράλληλα, ετοιμάζω και κάτι ακόμη σχετικό με την ενασχόληση μου ως αρθρογράφος, το οποίο αναμένω να υλοποιηθεί ώστε να μπορέσω να το ανακοινώσω. Στόχος μου, λοιπόν, είναι η επαγγελματική και προσωπική επιτυχία χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις σε όλους τους νέους και τις νέες της γεννιάς σου που πολεμούν να πιάσουν τα όνειρα τους σε ένα καθόλου ευοίωνο μέλλον έτσι όπως προδιαγράφεται;

Γενικά πιστεύω στη δύναμη και θέληση του ανθρώπου, αυτό είναι που καθορίζει κάθε στιγμή τη ζωή μου. Θεωρώ πως η προσπάθεια που καταβάλει ο κάθε άνθρωπος για την επίτευξη των στόχων του καθορίζει και το αποτέλεσμα που θα έχει. Θα έλεγα λοιπόν να συνεχίσουν να διεκδικούν τους στόχους τους και να προσπαθούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.


“Στόχος μου είναι, να μαθαίνω περισσότερα και να γίνομαι καλύτερη σε αυτό που επέλεξα να κάνω.

— Έβελυν Παρασκευοπούλου, Δικηγόρος

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Έβελυν Παρασκευοπούλου συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων ο Γιάννης Μπιτζούνης – Φωτογραφία: Γιώργος Σιορδίνης.Giorgos Siordinis. Ευχαριστούμε την Έβελυν Παρασκευοπούλου για τη συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε γνώστες και όσο μπορούμε να σας μεταφέρουμε όσα συμβαίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- New Post & Article Archive