ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔημοφιλείςΝτένια Ψυλλιά: "Στον έρωτα κυριαρχεί το "εγώ", ενώ στην αγάπη, ο άλλος!".

Ντένια Ψυλλιά: “Στον έρωτα κυριαρχεί το “εγώ”, ενώ στην αγάπη, ο άλλος!”.

"Η Ντένια Ψυλλιά μέσα από την συνέντευξή της στο Young People μας μεταφέρει τις δικές της σκέψεις..."

Η Ντένια Ψυλλιά μιλά στο Young People.gr για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική αλλά και το πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο ηθοποιό να αντεπεξέλθει στο περιβάλλον του θεάτρου. Μας λέει την δική της άποψη για τον ερωτισμό, αλλά και το ρόλο που παίζει στη ζωή της το συναίσθημα και η λογική. Επίσης μας μιλά για την παράσταση “Οι λευκές μας νύχτες” στο Θέατρο Μπέλλος θέτοντας τους λόγους που θα πρέπει να την παρακολουθήσουμε. Κλείνοντας μας αποκαλύπτει το δικό της όνειρο, μας αναφέρει κάποιους ανθρώπους από το χώρο της τέχνης που θαυμάζει και στέλνει το δικό της μήνυμα προς του αναγνώστες του Young People.gr

Η Ντένια Ψυλλιά είναι από τις νέες ηθοποιούς που ήδη την έχουμε γνωρίσει μέσα από τη συμμετοχή της στην ελληνική κωμική σειρά του ΑΝΤ1 “Κάτι Χωρισμένα Παλληκάρια” σε μόνιμο δεύτερο ρόλο και ‘Ελεύθερη σχέση” στη τηλεοπτική κωμική σειρά του Open Tv. Επίσης έχει Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επαγγελματική ταινία θρίλερ μικρού μήκους “Black Out” (2018) του Κωνσταντίνου Γουργιώτη. Φοιτήτρια στη δραματική σχολή του Γιώργιου Θεοδοσιάδη αλλά και Φοιτήτρια στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ).

Η Συνέντευξη της Ντένιας Ψυλλιά

Πότε και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική; Τι είναι για εσένα η υποκριτική;

Νομίζω το ήθελα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Οι λόγοι είναι αρκετοί, όμως ο βασικότερος λόγος που ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική είναι διότι μέσω αυτής, έχεις τη δυνατότητα να γίνεις κάποιος άλλος και να γευτείς και άλλες προσωπικότητες, κάτι που για μένα είναι τρομερά ενδιαφέρων. Η υποκριτική για μένα είναι πολλά πράγματα, αλλά για να πω ένα, είναι το μέσο για να καταλάβεις τους ανθρώπους και να “μπεις” στη θέση του άλλου!

Η Ντένια Ψυλλιά ηθοποιός, Φοιτήτρια στη δραματική σχολή του Γιώργιου Θεοδοσιάδη

Πώς μπορεί ένας νέος ηθοποιός να αντεπεξέλθει στο δύσκολο περιβάλλον του θεάτρου;

Για να είμαστε ρεαλιστές, τα πράγματα είναι τρομερά δύσκολα! Δεν είναι στο χέρι μας να κλείσουμε μια δουλειά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να έχουμε θετική σκέψη και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Νομίζω ότι όσο κάποιος προσπαθεί, έχει πίστη και λατρεύει αυτό που κάνει, θα έχει και δουλειά!

Προτιμάς ρόλους οι οποίοι είναι κοντά στην προσωπικότητα σου ή είσαι πρόθυμη να πειραματίζεσαι με κόντρα σε εσένα ρόλους;

Ο κάθε ρόλος σίγουρα θα έχει κάποια κοινά σημεία με μένα και αλλά εντελώς διαφορετικά! Νομίζω με ελκύουν περισσότερο οι κόντρα ρόλοι, αλλά όπως είπα, ακόμη και στους κόντρα, μπορείς να βρεις κοινά στοιχεία με σένα, ώστε να σου “κουμπώσουν” καλύτερα στη δική σου προσωπικότητα.

Αυτό το διάστημα συμμετέχεις στην παράσταση “Οι λευκές μας νύχτες”, Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτήν.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τη συγκεκριμένη δουλειά και ευχαριστώ τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Οι Λευκές μας Νύχτες του Κώστα Παπαπέτρου, εμπνευσμένο από τις “Λευκές Νύχτες” του Ντοστογιέφσκι, είναι ένα έργο με κύριο γνώμονα τον έρωτα. Νομίζω πως είναι ένα έργο που πρέπει να δει ο κάθε ερωτευμένος η κάποιος που έχει νοσταλγήσει τον έρωτα. Διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1960 και πραγματεύεται τις ζωές δυο νέων ανθρώπων, οι οποίοι βιώνουν τον απόλυτο έρωτα. Είναι μεν λοιπόν μια ρομαντική ιστορία αγάπης, όμως με μια ανατροπή που δεν την περιμένει κανείς!

Ποια είναι για σένα η καλύτερη στιγμή της παράστασης;

Δεν μπορώ να προδώσω τη σκηνή διότι προδίδω την ανατροπή στην οποία αναφέρθηκα! Νομίζω βέβαια, πως η κάθε σκηνή μου αρέσει για διαφορετικούς λόγους.

Θέλετε να στείλετε κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα; Ποια είναι για εσάς η πρόκληση της παράστασης;

Φεύγοντας από το θέατρο, επιθυμούμε οι άνθρωποι να έχουν συγκινηθεί, να έχουν ίσως ταυτιστεί και να έχουν σίγουρα μεταφερθεί στην τότε δεκαετία. Σύμφωνα με τα λόγια του κόσμου, πιστεύω και ελπίζω να το έχουμε μέχρι στιγμής καταφέρει! Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι κάποιος που αγαπά ολοκληρωτικά τον άλλον, είναι ικανός να υπομείνει τα πάντα!!

Φοιτήτρια στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ)

Μια θεατρική παράσταση είναι επίπονη και απαιτητική προσπάθεια που δοκιμάζει σχέσεις και συνεργασίες. Η δική σας συνεργασία με τους συντελεστές (συμπρωταγωνιστή, σκηνοθέτη κ.α) του έργου πώς είναι;

Με τους συντελεστές της παράστασης είχαμε και έχουμε μια πολύ όμορφη συνεργασία. Είναι όλοι τους υπέροχοι ένας προς ένας, ο σκηνοθέτης μας Αλέξανδρος Λιακόπουλος, ο συγγραφέας μας Κώστας Παπαπέτρου, η χορογράφος μας Εύα Σταυρογιάννη, η ενδυματολόγος μας Κατερίνα Κοντού, η υπέροχη Φίλη Μαρσώ και φυσικά ο Γιώργος Ντάβος ή αλλιώς Πάρης, με τον οποίο τυχαίνει να είμαστε και καλοί φίλοι! Ίσως η οικειότητα ανάμεσα μας να δημιούργησε μια καλή σκηνική χημεία, κάτι που αναφέρουν συχνά οι θεατές.

Ποιος είναι για σένα ο βασικότερος λόγος που θα πρέπει να έρθουμε να δούμε την παράσταση.

Ο λόγος για τον καθένα είναι διαφορετικός. Νομίζω όμως, ότι για ένα φρέσκο ζευγάρι που θα έρθει στο θέατρο, είναι μια παράσταση που θα τους σμίξει περισσότερο, ενώ για ένα ζευγάρι που δεν είναι στα ντουζένια του, θα ξανά ανάψει τη “σπίθα”!

Πως ένιωσες όταν άρχισε όλο αυτό το ταξίδι και πως νιώθεις κάθε φορά που βρίσκεσαι στην σκηνή;

Ένοιωθα και νοιώθω υπέροχα. Όσο περνάνε οι μέρες και ωριμάζει το έργο μέσα μας, νοιώθουμε και περισσότερη σιγουριά. Το καλύτερο συναίσθημα είναι στο τέλος, στο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, όπου νιώθεις και μια τεράστια ανακούφιση!

Τι σημαίνουν για σένα οι όροι: Συναίσθημα και λογική και κατά πόσο επηρεάζουν τις επιλογές σου;

Συναίσθημα είναι εκείνο που σε παρασύρει και αρκετές φορές σε οδηγεί σε τρελές και χωρίς λογική πράξεις. Η λογική σε οδηγεί στις σωστές και «καθώς πρέπει πράξεις». Νομίζω ότι ανάλογα τις επιλογές που έχουμε, χρησιμοποιούμε και το κατάλληλο εργαλείο.

Πιστεύεις στον ερωτισμό; Διαχωρίζεται ο έρωτας από την αγάπη;

Πιστεύω ακράδαντα στον ερωτισμό! Η διαφορά ανάμεσα στον έρωτα και την αγάπη είναι τεράστια! Στον έρωτα κυριαρχεί το “εγώ”, ενώ στην αγάπη, ο άλλος! Εκείνο που πιστεύω ότι μένει, αν είναι αληθινό και γνήσιο, είναι η αγάπη! Ο έρωτας από την άλλη, νομίζω μπορεί να έρθει και να χαθεί με την ίδια ευκολία.

“Η υποκριτική για μένα είναι πολλά πράγματα, αλλά για να πω ένα, είναι το μέσο για να καταλάβεις τους ανθρώπους και να “μπεις” στη θέση του άλλου!”

Έχει χαθεί η αξία – το βάθος αυτών των συναισθημάτων με το πέρασμα των δεκαετιών; Ποια η γνώμη σου;

Δε πιστεύω ότι έχει χαθεί τίποτα τέτοιο. Ίσως απλά οι άνθρωποι να μπερδεύουν τις δύο έννοιες. Πολλοί μπερδεύουν τον έρωτα με τον ενθουσιασμό και τον έρωτα με την αγάπη, με αποτέλεσμα να απογοητεύονται και να πληγώνονται πιο εύκολα.

Ποιους ηθοποιούς, αλλά και γενικότερα ανθρώπους της τέχνης θαυμάζεις, θα θέλαμε να μας αναφέρεις κάποιους.

Είναι τόσοι πολλοί που δε μπορώ να ξεχωρίσω… Κάποιοι απ’ αυτούς είναι η Έμμα Τόμσον, ο Τζόνι Ντεπ και η Έμιλυ Μπλαντ ενώ από τους Έλληνες θαυμάζω υπερβολικά την Καρέζη και τον Χατζηχρήστο.

Ποιο είναι το όνειρο εκείνο που θα σε έκανε ευτυχισμένη, αξίζει κάποιος να κάνει όνειρα;

Νομίζω δεν υπάρχει νόημα αν δεν κάνει κανείς όνειρα. Ευτυχία για μένα είναι να έχεις γύρω σου ανθρώπους που αγαπάς κ σε αγαπάνε. Όνειρο μου είναι να δημιουργήσω μια όμορφη οικογένεια και να βιοπορίζονται από την υποκριτική.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες του Youngpeople;

Να μην σταματάτε να κάνετε όνειρα! Όλα μπορούν να επιτευχθούν, αρκεί να υπάρχει τεράστια πίστη, αγάπη και θέληση.


Το δελτίο τύπου της παράστασης

Δυο πολύ νέα παιδιά, μόλις 19 χρονών, μαθητές σε δραματική σχολή, θα ζήσουν έναν νεανικό έρωτα, από την 1η Φεβρουαρίου, στο θέατρο Μπέλλος.

Η ιστορία τους, διαδραματίζεται στο τέλος της δεκαετίας του 1960, στα στενά της Πλάκας, όπου βρίσκεται και το θέατρο. Κάτω από τους ήχους, της μουσικής του Νέου Κύματος, θα γνωριστούν, θα ερωτευτούν, θα χωρίσουν και θα αγαπηθούν σε μια ιστορία εμπνευσμένη απ τις Λευκές Νύχτες του Ντοστογιέφσκι. Ο Γιώργος Ντάβος και η Ντένια Ψυλλιά ντύνονται τον Πάρη και την Ελενίτσα, του έργου που έγραψε ο Κώστας Παπαπέτρος και σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της παράστασης “Οι λευκές μας Νύχτες”

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της ηθοποιού Ντένιας Ψυλλιά συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης, ενώ στη σύνταξη των ερωτήσεων Η Mika Alexandropoulou. Ευχαριστούμε την ηθοποιό Ντένια Ψυλλιά και την δημοσιογράφο και υπεύθυνη επικοινωνίας της παράστασης “Οι Λευκές μας Νύχτες” Μήτση Αγγελική – Ειρήνη για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η πιο δύσκολη δουλειά”. Η μέριμνα ενός παιδιού αποτελεί πρωταρχικό ρόλο στην ζωή μιας...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

- New Post & Article Archive