ΑρχικήΑρθρογραφίαΆρθραΗ εξεταστική των φοιτητών.

Η εξεταστική των φοιτητών.

"Φυσικά ο καθένας είναι ξεχωριστός, μοναδικός σε χαρακτήρα και προσωπικότητα και αυτό βγάζει και ανάλογη συμπεριφορά σε όλο αυτό το αναγκαίο "κακό", άλλωστε κακά τα ψέματα δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, αλλά ούτε να το αλλάξουμε"

Η περίοδος της εξεταστικής είναι αναμφισβήτητα ο εφιάλτης όλων των φοιτητών. Η ώρα που θα πρέπει να στρωθούμε στο διάβασμα έφτασε! Ξεσκόνισμα τα περισσότερα βιβλία και με τα μούτρα στο διάβασμα και φυσικά λιγότερη διασκέδαση. Αντίπαλος; Η διάθεση, οι καιρικές συνθήκες, που αντί να είμαστε σε μια παραλία θα πρέπει να διαβάσουμε τα μαθήματα που θα εξεταστούμε. Αυτό που ίσως θα μας σώσει είναι η καλή οργάνωση και το διάβασμα με παρέα.

Η περίοδος της εξεταστικής είναι αναμφισβήτητα ο εφιάλτης όλων των φοιτητών

Διάβασμα, τις ώρες που πρέπει, αλλά και ο αριθμός ωρών που θα είμαστε πάνω στο βιβλίο. Στο τέλος της ημέρας φυσικά κάποια βόλτα ή έξοδος σε κάποια καφετέρια, θα έλεγα είναι απαραίτητη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούμε σε τέσσερις τοίχους και να μας αγχώσει η ύλη που πρέπει να βγάλουμε, γιατί τότε, αντί να μειώνεται θα νιώθουμε πως αυξάνεται.

Εξαιρούνται εδώ οι πολύ καλοί φοιτητές που έχουν συνηθίσει να διαβάζουν από τότε που πήγαιναν στο λύκειο ώρες ολόκληρες. Άρα, συμπερασματικά, αυτό που πρέπει να πράξουμε είναι: Καλή διαχείριση του χρόνου, προσέχουμε την κόπωση, καθόλου αλκοόλ και έχουμε συγκέντρωση. Επίσης για όσους αντέχουν, όταν υπάρχει ο ελεύθερος χρόνος, καλύτερα να μην βλέπουν τηλεόραση, αλλά να περπατούν ή να κάνουν χαλαρό τρέξιμο, αυτό σίγουρα ηρεμεί.

Φυσικά ο καθένας είναι ξεχωριστός, μοναδικός σε χαρακτήρα και προσωπικότητα και αυτό βγάζει και ανάλογη συμπεριφορά σε όλο αυτό το αναγκαίο “κακό”, άλλωστε κακά τα ψέματα δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, αλλά ούτε να το αλλάξουμε. Και αφού δε μπορείς να αλλάξεις κάτι θα πρέπει να βρεις τρόπους να το αντέξεις. Στη συνέχεια του άρθρου ξεχωρίζω τους φοιτητές σε κάποιες κατηγορίες. Σε ποια ανήκουμε;;;

Οι κατηγορίες

Ο καλός φοιτητής, ο διαβαστερός… Οι καλύτεροι του φίλοι είναι, τα μαθήματα, χημεία, φυσική, μαθηματικά κ.α. Είναι η τσάντα του γεμάτη τετράδια με σημειώσεις και μικρές περιλήψεις. Είναι ο φοιτητής που στα χρόνια του λυκείου ήταν το λεγόμενο (φυτό). Φυσικά εάν έχουμε τέτοιο φίλο φοιτητή την περίοδο των εξετάσεων θα είναι ότι καλύτερο, αφού η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη. Φυσικά εδώ να σημειώσουμε ότι πραγματικά όπως και να χαρακτηρίσουμε αυτούς τους φοιτητές, οι επιδόσεις τους είναι αξιοζήλευτες…!

Ο κοινωνικός φοιτητής, “ο εκμεταλλευτής, ο συμφεροντολόγος”: Η κοινωνικότητά του είναι εμφανής. Τον ξέρει όλη η σχολή. Έχει πολλούς φίλους. Βρίσκεται συνέχεια σε παρέες. Ο κύριος σκοπός του είναι να χρησιμοποιήσει τις φιλίες του για το δικό του καλό και στο τέλος της εξεταστικής ίσως να ωφεληθεί περισσότερο από όλους, αφού θα έχει τη δυνατότητα να πάρει έτοιμες σημειώσεις από όλους τους φίλους του. Το μόνο που έχει να κάνει είναι μια καλή συναρμολόγηση.

Η ώρα που θα πρέπει να στρωθούμε στο διάβασμα έφτασε!

Ο Χύμα: Είναι ο φοιτητής που δεν τον ξέρει κανένας συμφοιτητής του, αφού δεν έχει πατήσει σχεδόν ποτέ στη σχολή του. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει να εμφανιστεί, όπως εργαστήρια, ανανέωση πάσου ή για κάποιο καφέ στις καφετέριες της σχολής και φυσικά… στις εξετάσεις. Η αποτυχία στις εξετάσεις είναι μάλλον δεδομένη εκτός και εάν κάποιοι φίλοι τον βοηθήσουν δίνοντάς του κάποιες σημειώσεις. Οι χύμα στις εξετάσεις κυρίως βασίζονται στην τύχη. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει άγχος, αφού δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Ο Φοιτητής της τελευταίας στιγμής: Ο γνήσιος Έλληνας και στον κόσμο των φοιτητών. Μάλλον έτσι είναι οι περισσότεροι φοιτητές. Το άγχος είναι αυτό που κυριαρχεί, καθώς το βιβλίο δεν έχει ανοιχτεί αρκετά μέσα στο εξάμηνο, ενώ η παρουσία στη σχολή τις περισσότερες φορές μάλλον τυπική ήταν. Το διάβασμα θα κυριαρχήσει τις τελευταίες μέρες, αλλά και τις νύχτες. Ο καφές θα είναι ο σύντροφος όλες αυτές τις δύσκολες ώρες, η εξάντληση θα είναι παρούσα και γενικά ο οργανισμός θα σοκαριστεί για τα καλά. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή η υπερπροσπάθεια να έχει θετική έκβαση. Βέβαια δεν θα μας το συνιστούσα καθώς τα εξάμηνα είναι αρκετά και δεν γίνεται να παίζουμε με την υγεία μας, τη σωματική αλλά και την ψυχική.

Ο Αντιγραφάκιας, ο σκονάκιας: Είναι αυτός που καταστρώνει σχέδια, αλλά και τρόπους αντιγραφής. Για να κάνεις αντιγραφή θα πρέπει να είσαι εφευρετικός, καθώς θα πρέπει συνεχώς να ανακαλύπτεις νέους τρόπους. Βέβαια θα πρέπει να είσαι και καλός ηθοποιός, γιατί δεν θα πρέπει για παράδειγμα να κοκκινίζεις και φυσικά τολμηρός. Ίσως δεν αξίζει τον κόπο. Είναι πολύ πιο όμορφο να προσπαθεί κάποιος να κατακτήσει το στόχο του με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ο δρόμος θα είναι σίγουρα δύσκολος, αλλά εάν στρωθούμε στο διάβασμα και στην οργάνωση τότε σίγουρα θα είμαστε κοντά στο αποτέλεσμα.

Που ανήκω άραγε;;; Θα μάθω όταν κάνω τον απολογισμό στο έτος αποφοίτησης!!!

Σημείωση: Ο συντάκτης του άρθρου δεν θέλησε να δημοσιευτεί το όνομά του.

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

Κώστας Ορφανίδης: “Η μουσική έχει γίνει το πιο σύνηθες και δυνατό μέσο για να εκφράσεις τα συναισθήματα σου”

Ο Κώστας Ορφανίδης είναι ένας νέος ανερχόμενος λαϊκός τραγουδιστής και δημιουργός. Ξεκίνησε τη μουσική...

Sophia: “Η μουσική είναι κυριολεκτικά όλη μου η ζωή, με αυτήν ξυπνάω και κοιμάμαι”

Η Sophia μια ανερχόμενη Pop καλλιτέχνης που έχει καταφέρει ήδη στα πρώτα βήματα της...

Ειρήνη Παπαδοπούλου: “Οι πιο σημαντικές αξίες είναι η ταπεινότητα και η εξέλιξη”

Συνέντευξη με την Ειρήνη Παπαδοπούλου, μια από τις δημοφιλείς τραγουδίστριες του σήμερα. Η Ειρήνη...

Αφροδίτη Χατζημηνά: “Πιστεύω βαθιά στη διαδικασία της μάθησης, της μελέτης και της εξέλιξης”

Η Αφροδίτη Χατζημηνά έχει καταφέρει να αποτελεί μια από τις πιο καταξιωμένες, νέες παρουσίες...

Η Συνέντευξη της ερμηνεύτριας Αγγελικής Βλαχάκη στο Young People.GR

Η Αγγελική Βλαχάκη γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά μεγάλωσε Ελλάδα και Βέλγιο. Με την μουσική...

The alternative band of Mighty Oaks coming from Berlin gave an interview in YoungPeople.gr

Originated from America, England, and Italy, and met up in Berlin, they started writing...

Χριστίνα Σάλτη: “Μέσω της μουσικής εκτονώνομαι και νιώθω ευτυχισμένη που δημιουργώ”

Η Χριστίνα Σάλτη έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια,...

Η συνέντευξη του ταλαντούχου και ανερχόμενου τραγουδιστή Παναγιώτη Τσαφαρά.

Στην μουσική σκηνή ο Παναγιώτης Τσαφαράς εμφανίστηκε το 2014 με το ντεμπούτο άλμπουμ "Πρώτη...